Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

blackfox

blackfox

vendég

• fórumtag
  • 135 posts
Iljics!
Manitou Swinger Coil 6 Way és a Progressive Suspension 5th Element Coil közül melyiket könyebb szervizelni, ha baj van? Melyik a tartósabb és a jobb?
A Manitou 6 Way-t még nem tudtam kipróbálni (a belsejérõl készült rajzot már láttam, de a 5th brlsejérõl készültet még nem). Érdekelne mások véleménye is errõl a Manitou 6Way-rõl.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
az elso evfolyam az rst-bol amivel en taliztam
azok a 460 280 tipusok voltak.
nagyon baba kis telok voltak annak idejen

sanker lehet felulrol kell szetszedni egy hosszu kulccsal.

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts
Hát alul nincs semmi. Nyilván, ha porvédõ kupak lenne, akkor gond sem lenne. Lehet, hogy ezt nem lehet szétkapni teljesen, mind1 majd megkérdezem egy szervízben. thx

blackfox

blackfox

vendég

• fórumtag
  • 135 posts
Nekem az elsõ telóm még nagyon régen RST volt (még a legelsõ bejött RST szimplavállasok közül való!). Mit ne mondjak elég sz*r volt. Nem csillapított és hébe-hóba mozgott és még szét sem lehetett szedni túlságossan!
Az olajfeltöltés a vállaknál lévõ mûanyag kupak leszedése után történhetett meg (csak ezt lehetett leszedni), de ha keveset öntöttél bele, akkor nem csillapított, de ha kicsit többet, akkor szó szerint kilõte a mûanyag kupakot és betakart az olajjal!
Még a szervízesek is azt mondták, hogy dobjam ki, de a legjobb, ha megsemmisítem, mert olyan sz*r! Egyszerüen megoldottam a problémát, összespóroltam egy normális telóra. Azóta nem vagyok hajlandó venni RST-t!

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
akkor mi van alul?
ha kupak akkor az alatt van értelemszerûen..

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts
Jaj, dehát nincs alul csavar. Se a rugót kiszedve belül senincsen. Hát éppen ezaz! Vagy rohadtul elbújt.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Es ha alul be van hegesztve a nyomorud? Draga a csavar... ;D ;D ;D ;D ;D

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Hjaj! Ezredszerre is!
Alul a láb alján 1-1 csavar leszed, láb lehúz, tetején kupak leszed, rugó kitol, nyomórúd kiszed. Kész.

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts
Csá arcok!

Tudja esetleg valaki, hogy lehet szétszedni a világ egyik legszarabb teleszkópját, az RST comII t4-et?

A rugó kiszedése persze ok., de utána megáll a tudomány, sehol, de sehol nem találok több csavart, akármit.

Kösz elõre is

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
A 6-way és a 5th Element ugyanaz csak máshogy van dizájnolva.

blackfox

blackfox

vendég

• fórumtag
  • 135 posts
Kösz Iljics!
Most szenvedek a "régi" vázam és megmaradt cuccaim eladásával, mert van még mit venni a bringámba és díszként nem tartom meg a "régi" cuccaimat. Azt hiszem nem Avalanche lesz a vázamban, mert az ár sajnos számít. Most a Manitou új rugóstagján és a 5th-en gondolkodom. A Manitou Swinger 6Way-rõl tud valaki mondani valamit? Ár (használt, mert az újét tudom), minõség, megbízhatóság, strapabírás, stb.?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Hol a problema?

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
pfff hát ezzel a psyloval meg mitörtént....hát normális az ilyen ;D Arról a pazzaz carbon fiber dh, vagy micsoda az milyen? szar?jó? és mért?

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Szerintem se gyûjts mert egyik sem jó teló csak azért veszed mert nincs pénzed jobbra ugye?Akkor meg minek megvenni egy drágább alap telót..majd ha lesz pénzed veszel dj1-et vagy akármit.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
szerintem ne gyújcsél ( :o) hozzá,inkább vedd meg,gondolom nem túrázásra vennél Mozot :)

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 posts
szerintem gyüjtsél( ;D) hozzá és marzocchi mz comp!

boxxxer

boxxxer

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
szerintem használd a keresõt.
úgy emlékszem, már egy párszor volt róla szó..

forro

forro

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
???mi a véleményetek a MOZO R-500-rol ???
meg merjem venni vagy milyet vegyek 20000-25000 körül!!!! ;D

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
iljics:hát tudod..az a váz mint a ropi..szerintem törik padkázásnál..kotyog a teló..50 kiló felett garantált nyolcast raksz a felnibe..fékek nem fognak..de ezek csak az apróságok..tehát pont mint a Yetid ;)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Vajon milyen lehet egy 1.5M-os DH gép....jó ? :P
Avalanche sima rugóval 100e körül, 5th Element 70e körül.