Ok köszi a helpeket. Nem lesz baj abból, ha kiszedem a rugót (ettõl függetlenül kipróbálom ;D) ? Ja és van itthon lítium bázisú zsír, mennyire jó a telóba?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Teleszkópok - általános eszmecsere
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 02:46
Írta 2004. május 07. - 21:03

Írta 2004. május 07. - 20:46

.. csak flex kell hozzá!
amugy az csak az egyik szár, próbáld ki h a másikbol kiveszed a rugót(ha jól sejtem a felépítését)
szal egyik oldal üres, másikban ez a rugózó elem(vagy mi is ez)
ha így puhább, meg jobb, akkor érdemes a rugócserével próbálkozni.
amugy az csak az egyik szár, próbáld ki h a másikbol kiveszed a rugót(ha jól sejtem a felépítését)
szal egyik oldal üres, másikban ez a rugózó elem(vagy mi is ez)
ha így puhább, meg jobb, akkor érdemes a rugócserével próbálkozni.
Írta 2004. május 07. - 20:43

Írta 2004. május 07. - 20:39

Azt a patront nem hiszem hogy meg lehet nyitni. Nem úgynézki, meg valami nitrogén is rá van írva.
Írta 2004. május 07. - 20:07

Ezért lenne jó a drop off comp mert ott be tudnám lõni a súlyomhoz.
nemcsak azért, hanem mert a dropoff az egy jó villa, a XCPRO meg.... azt mondják jó, de... egy villa mozogjon szerintem :-\
Írta 2004. május 07. - 20:05

patron: olajos
tehát puhább olaj/kevesebb olaj
a becsúszó: szép alu színü, navajonmiért is?!
csak mert nincs rajta semmi, csak max az oxidálódótt felsõ réteg ;D jellemzöen olcsó teló.
má nem írok ujat
szal suntour: olcsó villa, sokkal bonyolultabb, drágább felépítéssel, mint a marzók, ezért cserébe nem jó minõségben, de tartósan.
ezért ez megy a mozgás rovására, viszont így le tudták nyomni az árát
tehát ez egy nagy, rendes villa olcso kivitelben(és ezért igénytelenebb minõségben)(marzó, rs)
tehát akinek nincs pénze drága villára, az megveheti ezeknek a "csökkentett, olcsóbb" verzióját.... ezt.
tehát puhább olaj/kevesebb olaj
a becsúszó: szép alu színü, navajonmiért is?!
csak mert nincs rajta semmi, csak max az oxidálódótt felsõ réteg ;D jellemzöen olcsó teló.
má nem írok ujat
szal suntour: olcsó villa, sokkal bonyolultabb, drágább felépítéssel, mint a marzók, ezért cserébe nem jó minõségben, de tartósan.
ezért ez megy a mozgás rovására, viszont így le tudták nyomni az árát
tehát ez egy nagy, rendes villa olcso kivitelben(és ezért igénytelenebb minõségben)(marzó, rs)
tehát akinek nincs pénze drága villára, az megveheti ezeknek a "csökkentett, olcsóbb" verzióját.... ezt.
Írta 2004. május 07. - 19:54

Az a baj, hogy még ha kivenném a rugót még akkor is elég kemény lenne (az a patron nagyon kemény). Szal beletörõdök, hogy ilyen, max ha tudom olcsón lecserélem.
Írta 2004. május 07. - 19:51

2 oka lehet, ami a köv. három:
- túl kemény a rugó. megoldás: csináltatsz puhábbat. (www.setaloujjak.hu, kereshetsz rugókovácsot)
- ezeknek a villáknak túl nagy a belsõ surlódása (szimmeringek, perselyek, becsúszó felületkezelése nem a legjobb) megoldás: nincs mit tenni igazán, jól bezsírozod valami f*sza zsírral és reménykedsz.
- vagy mindkettõ együtt.
- túl kemény a rugó. megoldás: csináltatsz puhábbat. (www.setaloujjak.hu, kereshetsz rugókovácsot)
- ezeknek a villáknak túl nagy a belsõ surlódása (szimmeringek, perselyek, becsúszó felületkezelése nem a legjobb) megoldás: nincs mit tenni igazán, jól bezsírozod valami f*sza zsírral és reménykedsz.
- vagy mindkettõ együtt.
Írta 2004. május 07. - 19:43

Mit tegyek akkor ha még mindig túl kemény a telóm mozgása (xcpro dta)? Az egyik szárban egy rugó van (az elasztomert kiszedtem), a másikban meg az úthossz állításért felelõs patronos valami. Ezért lenne jó a drop off comp mert ott be tudnám lõni a súlyomhoz.
Írta 2004. május 07. - 19:34

nekemis van(perpill kölcsönadva)
boltban ilyet nem lehet kapni, pedig volt jópár darab.
sõt, az tünt fel, hogy szép lassan a fogastól is eltünt az összes.
már csak zolle jár vele, meg amikor ezt akarom használni, akkor én is ezt teszem be, de ennyi...
jól meg kell ápolni, amugy darabosan mozog. bennem olyan wedge(nem mozgásra) érzést kelt.... :-\
boltban ilyet nem lehet kapni, pedig volt jópár darab.
sõt, az tünt fel, hogy szép lassan a fogastól is eltünt az összes.
már csak zolle jár vele, meg amikor ezt akarom használni, akkor én is ezt teszem be, de ennyi...
jól meg kell ápolni, amugy darabosan mozog. bennem olyan wedge(nem mozgásra) érzést kelt.... :-\
Írta 2004. május 07. - 19:18

storm': olyan van tutira, hogy "dirt" széria? a honlapon van ilyesmi? mert meg kell mondjam, nem nagyon hallottam még ilyesmirõl. ezek vannak:
NRX series forks
NCX series forks
NEX series forks
CR series forks
AXON series forks
XCP series forks
XC/XCC series forks
M series forks
XC-PRO series forks
CONDOR series forks
ebbõl melyik a dirt? ???
airborne: nyilt patronos, sokat kell karbantartani, hogy jól mozogjon, kérdezdd zolle-t neki volt (van?) ilyenje.
NRX series forks
NCX series forks
NEX series forks
CR series forks
AXON series forks
XCP series forks
XC/XCC series forks
M series forks
XC-PRO series forks
CONDOR series forks
ebbõl melyik a dirt? ???
airborne: nyilt patronos, sokat kell karbantartani, hogy jól mozogjon, kérdezdd zolle-t neki volt (van?) ilyenje.
Írta 2004. május 07. - 16:53

Nem tudom volt-e róla szó, de ezek az új Suntour DIRT megnevezésû telók milyenek, Valami infó? Én csak annyit vágok, hogy 2 fajta van(110 és 130 mm úttal) meg, hogy 40 róka alatt vannak.
Valaki? ???
Senki ??? :-\
vendég_norbert78_*
Írta 2004. május 07. - 16:50

Sokan vették múlt évben(mert múltévi ;D) mert olcsó volt ahoz képest amit tudott, elméletileg az sr 03-as zúzósabb telója volt! Hát ennyit tudok... 8)
Írta 2004. május 07. - 12:25

Hi! Tud valaki valamit az SrSuntour NS telóról? Azt vágom hogy 130-at mozog meg 32 becsúszója van. légysi írjatok mert sürgõs!! Kössz
Írta 2004. május 07. - 08:56

vendég_norbert78_*
Írta 2004. május 07. - 08:44

De volt, mint a mostani alap marzokban is=SÚRLÓDÁSOS VISSZAÚTCSILLAPÍTÁS!!!! ;D ;D ;D
Írta 2004. május 06. - 19:42

Írta 2004. május 06. - 16:44

Valaki elmagyarázná mire figyeljek a suntour xcp dta szétszedésénél (az elasztomert akarom kiszedni, és újrazsírozni a telót)? Ez nyilt olajfürdõs? Milyen sorrendbe bontsam szét? Haverok azt mondták, hogy elõször felül majd alul a 2 imbuszt. Ja és szilikonzsír jó lesz bele ugye.
---------Sikerült megoldanom magamtól--------
---------Sikerült megoldanom magamtól--------
Írta 2004. május 06. - 16:42

Igen jett...szerintetek mennyit érhet? Az ember akitöl vettem az egy 2003-as kalaharival eggyüt vette, de ahogy megvette a kalaharit azzal a heves lendülettel le is szette, azt mondta 9 km van benne...
Írta 2004. május 06. - 14:06

Nem feltétlenül ide kellene, de:
Nem tud valaki kölcsön 350-400lbs rugót Fox RC 216mm/8,5" rugóstagba? Esetleg csere is érdekelne minket (450*2,8 van).
Üdv
Zsolo
Nem tud valaki kölcsön 350-400lbs rugót Fox RC 216mm/8,5" rugóstagba? Esetleg csere is érdekelne minket (450*2,8 van).
Üdv
Zsolo