tpcHa már feljött a téma: Ha a teló egyik nyomórúdja egy dugattyú, ami egy hengerben/csõben le-fel mozog és oda-vissza csillapít, az mi? Patron? Nyílt olaj?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Teleszkópok - általános eszmecsere
Started by
Bikemag
, 2001. June 02. 02:46
Posted 2004. May 26. - 19:15

Posted 2004. May 26. - 16:22

Ki tud mit Lor-ról és az ominózus telószállítmányáról? Már véresre vakartam a ... hogy mikor jönnek már meg, de semmi...
Posted 2004. May 26. - 14:55

Posted 2004. May 26. - 14:51

Posted 2004. May 26. - 13:57

erchegyia: beírod a keresõbe, hogy Rock Shock, Manitou, Marzocchi, vagy Suntour, beállítod hogy csak magyar oldalakon keressen. Ennyi.
Láckatalógus: www.velotrade.hu
Marzocchi, Fox: www.mali.hu
Láckatalógus: www.velotrade.hu
Marzocchi, Fox: www.mali.hu
Posted 2004. May 26. - 13:42

Húha, most, hogy belementetek a technikai részletekbe, engem is érdekelne egy-két részlet. Bár nem olvastam végig a kezdetektõl azért bele-bele nézegettem, s ritkán találtam infót a skarebrõl. Ált. az ugrálós villák ki vannak vesézve ezekrõl pedig nem sok minden. Most az érdekelne, hogy érdemes-e szétszednem, s magam felfedezni, v. tudtok-e ajánlani olyan szervizt, ahol bemehetek nézni, miközben tisztítják, szerelik??? Ha tudtok a villa belsejérõl infót, azt is szivesen fogadom. A honlap nem jó, mert az ilyen szak angol kifejezések nagyon messze állnak tõlem. Ja, 2003. Skareb Super.
Köszi!
Köszi!
Posted 2004. May 26. - 13:26

Honnan lehet szerválni katalógust? Tudtok ilyen oldalakat mondani? (magyar nyelvû legyen)
Posted 2004. May 26. - 13:23

Posted 2004. May 26. - 13:11

Nyílt olajpatron -> a becsúszó szárban van olaj és abban találhatók a csillapításért felelõs szelepek. Manitou TPC, Fluid flow, RS Pure a Suntorurok is ált ilyenek, hiába van ráírva hogy nyílt olajfürdõ
Zárt olajpatron -> a becsúszón belül van egy kisebb henger, amiben van az olaj és ez csillapít. Na ez szokott általában eldurranni. Volt olyan HungaryA villa, amin a villán kívül volt ez a patron. Na az volt még egy érdekes elképzelés.
Nyílt olajfürdõ -> a becsúszószárban és a lábban is ugyanaz az olaj mocorog, ez ken is meg csillapít is. Marzo, RS HC/HC2
Zárt olajpatron -> a becsúszón belül van egy kisebb henger, amiben van az olaj és ez csillapít. Na ez szokott általában eldurranni. Volt olyan HungaryA villa, amin a villán kívül volt ez a patron. Na az volt még egy érdekes elképzelés.
Nyílt olajfürdõ -> a becsúszószárban és a lábban is ugyanaz az olaj mocorog, ez ken is meg csillapít is. Marzo, RS HC/HC2
Posted 2004. May 26. - 12:07

Posted 2004. May 26. - 12:03

lajos: Mivel olcsón kevés jó tellát lehet kapni és én inkább újat szeretnék, ezért kértem a ti tanácsotokat, hogy ebben az árkategóriában megtaláljam a legjobbat. Szóval?
Az a baj h csak az h manitu/marzo már megemeli az árát pedig lehet h egy mezei suntour is uazt tudja.so nézegess katalógusokat+netoldalakat m tanulságos, aztán dönts
Posted 2004. May 26. - 11:50

Nézd, ha xc-re kell, akkor RS Judy, Pilot, Manitou: Axel-széria, Marzocchi: EXR Pro. Ez a zidei csillapított telók alsóháza. Aztán amelyik szimpi.
Posted 2004. May 26. - 11:22

lajos: Mivel olcsón kevés jó tellát lehet kapni és én inkább újat szeretnék, ezért kértem a ti tanácsotokat, hogy ebben az árkategóriában megtaláljam a legjobbat. Szóval?
Posted 2004. May 26. - 11:19

hát elvileg ha az a rúd a rugón belül van, akkor a patron/félig zárt patron.
persze ez opcionális, szal ujrakezdem:
ha a becsúszószárban van egy ilyen rúd, ami alul felül zárt (felül a tekerõ kupakkal) akkor az félig nyílt/félig zárt patron
ha meg egy komplett renndszer az a patron.
persze ez opcionális, szal ujrakezdem:
ha a becsúszószárban van egy ilyen rúd, ami alul felül zárt (felül a tekerõ kupakkal) akkor az félig nyílt/félig zárt patron
ha meg egy komplett renndszer az a patron.
Posted 2004. May 26. - 11:16

Ha már feljött a téma: Ha a teló egyik nyomórúdja egy dugattyú, ami egy hengerben/csõben le-fel mozog és oda-vissza csillapít, az mi? Patron? Nyílt olaj? :

Posted 2004. May 26. - 10:06

erchegyia: Tulajdonképpen neked milyen villa kell, jó vagy olcsó? Tudok neked ajánlani a honlapnak azon menüpontját, hogy "apró"!
Ottis nézd meg jól a hirdetéseket ha olcsón akarsz jót!

Posted 2004. May 26. - 09:00

Tényleg nem csak boxxert gyárt... Minek kellene nekem duplavállas teló CC-zni?? És az nincs is meg 50-bõl
Posted 2004. May 26. - 07:56

A pure-os RS-ek szvsz patronosnak tekinthetõk, nem ? Ott külön van a csillapítás és a kenés, bár mindkettõt olaj végzi. A HC/HC2 meg az olajfürdõs, bár ott is kevesebb olajat raknak a rugózó lábba.
Palmi: az RS nem csak boxxert gyárt
Palmi: az RS nem csak boxxert gyárt

Posted 2004. May 25. - 22:47

Posted 2004. May 25. - 22:01

Tez: Milyen RS az ami patronos? Hogy nézne már ki egy boxxer patronnal? Õk használják csak igazán a nyilt fördõt.