A TT sima rugó/elasztomeres villa azXC viszont már nyílt olajfürdõvel rendelkezik, természetesen a mozgása is sokkal finomabb. Ha van rá lehetõséged akkor szerintem az XC mindenképpen jobban megéri. Amúgy minbdkettõ jó kis villa. Persze szolidabb felhasználásra. (A régebbi Judy-k mondjuk azért egész jól bírták a zúzósabb dolgokat is:))
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Teleszkópok - általános eszmecsere
Started by
Bikemag
, 2001. June 02. 02:46
Posted 2004. May 27. - 20:19

Posted 2004. May 27. - 19:56

Mi a véleményetek a rock shox judy TT és az XC-rõl? Mennyi külömbség van? Mik ezek? Melyik éri meg jobban?
Posted 2004. May 27. - 19:52

Szerintem is bírnia kell a 203at. 180mm az az eddigi Fox-okra vonatkozott sz.tem, ez viszont egyértelmûen egy új villa, tehát gondolom ennek a manualjaban már nem írnak ilyeneket. Amúgy nézzük meg alaposabban a villát.
......(éppen nézem).......
Igen most már, semmi kétség! Ki fogja bírni a 203as tárcsát
......(éppen nézem).......
Igen most már, semmi kétség! Ki fogja bírni a 203as tárcsát

Posted 2004. May 27. - 18:25

Hali!
A max. 180-as tárcsa a sima gyorszáras Fox villák manualjában van. Ez átütõtengelyes és duplavállas, szóval lehet hogy bírja a 203-as tárcsát.
bye
A max. 180-as tárcsa a sima gyorszáras Fox villák manualjában van. Ez átütõtengelyes és duplavállas, szóval lehet hogy bírja a 203-as tárcsát.
bye
Posted 2004. May 27. - 18:10

link=board=5;threadid=2338;start=7350#msg186298 date=1085668791]
gyárilag 8" féktárcsa (203 mm) felszerelésére van
Ez mennyire biztos ? Én olyat hallottam, hogy 180-as a max. amit _bámelyik_ FOX villára fel lehet szerelni !
(tehát nagyobbat egyikre sem)
Posted 2004. May 27. - 17:57

Ja, a kérdésem: Milyet ajánlanátok? ;D
Én gondolkoztam Black Comp-on és Marzo EXR PRO-n???
Én gondolkoztam Black Comp-on és Marzo EXR PRO-n???
Posted 2004. May 27. - 17:56

Bocsi, ha néhány ember agyára megy a kérdésem, de egy kis segítséget kérnék.
Telót szeretnék venni 70 ezerért max., és tanácstalan vagyok.
Eddig Manitou Axelem volt, ami kikotyogósódott, egy ennél masszívabbat szeretnék, XC, maratonok ilyesmi, semmi DH...
85 kg vagyok, és az Axellel a garanciások szerint az volt a gond, hogy a magasságom (198cm) és súlyom miatt nem bírta a kiképzést.
Amit én nem értek.
Röviden ennyi!
Köszi!
Telót szeretnék venni 70 ezerért max., és tanácstalan vagyok.
Eddig Manitou Axelem volt, ami kikotyogósódott, egy ennél masszívabbat szeretnék, XC, maratonok ilyesmi, semmi DH...
85 kg vagyok, és az Axellel a garanciások szerint az volt a gond, hogy a magasságom (198cm) és súlyom miatt nem bírta a kiképzést.
Amit én nem értek.
Röviden ennyi!
Köszi!
Posted 2004. May 27. - 17:04

tudom, hogy ízlések és pofonek, de ze a villa szvsz sok minden, csak nem szép. persze attól még valszeg jó lesz, mert fox. de minek lecserélni rá egy boxxert?
amugy is túl vastagon hatna egy bullitban ;D
amugy is túl vastagon hatna egy bullitban ;D
Posted 2004. May 27. - 16:54

hu
u-turn állitotekerentyüt nehéz tekerni, v könnyen kéne siklania? Nem akarom tépni...
elõttem csücsül a Duke ;D
köfönöm
a válastokat is
u-turn állitotekerentyüt nehéz tekerni, v könnyen kéne siklania? Nem akarom tépni...
elõttem csücsül a Duke ;D
köfönöm

a válastokat is
Posted 2004. May 27. - 16:39

még valami fox forx dc villa ügyben: nem 7" utja lesz, hanem 6 és 8" között állítható 0.5" lépésenként (belsõ spacerekkel, a'la boxxer race/judy/psylo).
egyes hangok szerint 7.2 lbs súlya lesz (3.24 kiló! - pont ennyi a boxxerem felsõ vállal és tengellyel!) de hallani 7 lbs alatti híreket is. és no levegõ, tehát sem a csillapítást, sem a rugózást nem levegõ végzi! gyárilag 8" féktárcsa (203 mm) felszerelésére van lehetõség. és itt egy kép is:

már látom, hogy mire kell gyûjtenem egész nyáron
még akkor is, ha nyilt patronos lesz, mint minden egyes fox villa. késõ õszre ígérik a full productiont.
yeah! legyen feketében is
egyes hangok szerint 7.2 lbs súlya lesz (3.24 kiló! - pont ennyi a boxxerem felsõ vállal és tengellyel!) de hallani 7 lbs alatti híreket is. és no levegõ, tehát sem a csillapítást, sem a rugózást nem levegõ végzi! gyárilag 8" féktárcsa (203 mm) felszerelésére van lehetõség. és itt egy kép is:

már látom, hogy mire kell gyûjtenem egész nyáron

még akkor is, ha nyilt patronos lesz, mint minden egyes fox villa. késõ õszre ígérik a full productiont.
yeah! legyen feketében is

Posted 2004. May 27. - 16:33

Posted 2004. May 27. - 16:21

50 alatt nyilt fürdõs villa: nincsen újonnan.
55 azt hiszem az exr comp. az az elsõ, és 80 ezerig az utolsó is
axel, skareb, black és társai mind nyilt patronosak, mint ahogy a suntour is, és az rst-k, a pürés rockhoxok, meg a felsoroltak.
50 ezer alatt mit ajánlok: exr comp vagy black sport. (ha kapni ennyiért õket)
low-end szinten ezek okésak, vagy a tpc-s axel.
55 azt hiszem az exr comp. az az elsõ, és 80 ezerig az utolsó is

axel, skareb, black és társai mind nyilt patronosak, mint ahogy a suntour is, és az rst-k, a pürés rockhoxok, meg a felsoroltak.
50 ezer alatt mit ajánlok: exr comp vagy black sport. (ha kapni ennyiért õket)
low-end szinten ezek okésak, vagy a tpc-s axel.
Posted 2004. May 27. - 15:47

A szimmeringet elméletileg egy csavarhúzó segítségével ki tudod venni a lábból utána meg visszarakod az újat. (Marzo/RS) Bár ehhez írnak célszerszámot is de nem biztos hogy kell. Vagy a perselyre gondolsz ? Mert ahhoz tényleg nem árt, ha van gyári szerszámod.
Vagy valami egetverõ baromságot mondtam ? ???
Vagy valami egetverõ baromságot mondtam ? ???
Posted 2004. May 27. - 12:58

szimeringcsere
mihogyanmerremennyi?
onnan induljunk ki,hogy a kezemben van a leendõ,a szétszedett villa lábában a régi:)
mihogyanmerremennyi?
onnan induljunk ki,hogy a kezemben van a leendõ,a szétszedett villa lábában a régi:)
vendég_norbert78_*
Posted 2004. May 27. - 10:18

Így igaz Thez! 8)
Igazából ami a manyuálbúl érdekes az az olaj milyensége és mennyisége ledtöbbször! 8)
Igazából ami a manyuálbúl érdekes az az olaj milyensége és mennyisége ledtöbbször! 8)
Posted 2004. May 27. - 09:57

tényleg semmi nincs 
aki nem ért hozzá, az ez alapján veszi meg.(erre láttunk példát, kérdést itt pár napja)
aki meg ért hozzá jól, h mi mi is, az meg magasrol teszi le, mit írnak rá....

aki nem ért hozzá, az ez alapján veszi meg.(erre láttunk példát, kérdést itt pár napja)
aki meg ért hozzá jól, h mi mi is, az meg magasrol teszi le, mit írnak rá....
vendég_norbert78_*
Posted 2004. May 27. - 09:42

Nincs kavarosás ,csak a gyártónak egyszer?bb ezt a "nyílt olajfürdô" szót használni, jobban értik az emberek mint ezt a patron szót(MARKETING)!A TPC is marketing lett!!!

Posted 2004. May 27. - 09:16

Posted 2004. May 27. - 09:13

én is a suntourbol indultam ki. xc pro ns-böl, és erre irtam amit irtam. de annak a telónak köze nincs a nyilt olajfürdõföz... max a nyílt patron-hoz...
Posted 2004. May 27. - 08:36

Csak azért kérdeztem, mert egy tavalyi Suntourról van szó, melyrõl a gyár azt állítja nyílt olaj, itten meg azt olvastam, hogy nyílt patron, én meg nem értek hozzá.