Fox, Motorex, Valvoline, Castrol, Shell, Silkolene, Motul, Agip, stb. 1 kategória, csak az áruk tér el.
Sajnos azért ez így nem igaz. Pl itt az agip
-- Bikemarket.hu -- RockShox Hidraulika olaj , amirõl tudjuk az rs telók alapján, hogy nem az igazi. Azon sem lennék meglepõdve, ha néhány gyár a sima motorolaját töltené a telóolajos dobozokba (mondjuk az már más kérdés, hogy vajon mi a valós különbség a villaolaj és a minõségi motorolaj között a marketing magyarázaton kívül, abban az esetben ha mindkettõ habzásmentes, korróziógátló és a viszkozitása is ugyanaz).
A lényeg,légyszíves vegyetek rendes telóolajat,a motorosboltban sem adnak ám mindig jót,pl 15-ös olajnak adtak el ismerõsnek "pisit".
Spórolni akart õ is,de az az olaj kb olyan volt mint a víz."pedig azt mondták õk is ilyet raknak a motorvillákba"
Motorexet minden normális bringabolt tud hozni,sõt jobb helyeken adnak kimérve is pár decit,ha már mindenképp otthon akarsz pöcsölni.
Na most az kb. 800Ft olajcserénként,ha 2 dl olajjal számolunk,de annyi összesen nincs már a mai villákban.
Szerintem ezt az "áldozatot" érdemes meghozni,vagy rosszul gondolom?!
Azt a helyet is érdemes elkerülni.
Nem mindegy ki gyártja? Azt vegyétek bele, amit ajánlanak. Vagy ha nem, akkor Motorex, ahogy Saláék írják. Nagyon jó olaj, Sala már nekem is szervízelt ilyennel Foxot és RS-t is.
Nem mindig jó amit ajánlanak. Pl RS-be a gyári RS/Agip nem túl jó, Foxba is jobbnak érzem az 5ös motorexet és 2,5ös castrolt, mint a gyárit.
Basszus és ez mindig a foxos topikban jön elõ!LOL
Aki majmot vett vegyen neki banánt is! Vááá!
Mondjátok már meg miért drága pl a Motorex?!
Ahogy Sala is mondja:3500-3900Ft literje!
Ez akkora nagy befektetés?
7-es helyett 7,5-ös Motorex mehet bele,Sala is én is ezt használjuk villaszervizeléseknél.
Ha meg van több pénzed,akkor Öhlins.
Kérek minden "hozzáértõ" fórumtársat ne szopassátok magatokat/egymást szirszar olajokkal, késõbb miattuk sokkal drágább buli a javítás.
Ha már szakszervizbe nem hordjátok õket,akkor legalább a kenõanyagon ne "spóroljatok"!
Köszönöm!
Nem szeretnék személyeskedni...
elszámolok százig
|
|
|
|
|
|
|
egy kis teszt azoknak akik szerint kurvára mindegy mit rakunk bele, olaj-olaj alapon...
fogd meg a flakont oszt rázd meg
ha habos marad akkor az biza hugy
akinek meg nincs 3500/liter Motorex olajra az ne vegyen 100ezer+ os villát
és nekem hót mindegy, hogy mit raksz bele a saját villádba, de ne vegyünk rá másokat ekkora hülyeségre
Azt én nem mondom, hogy vegyék meg a legolcsóbb olajat, azt meg fõleg nem, hogy mindegy mit tesznek bele, de azért az nekem valahogy elfogadhatatlan, hogy csak a motorex vagy csak az öhlins, mert vannak rajtuk kívül még jó márkák pl. ott van a velotrade-es rsp, nálam és pár ismerõsömnél bevált castrol is és biztos vagyok benne hogy ezeken kívül is vannak még jó olajok.
Azon szoktam még gondolkozni, hogy kenésbe biztos a telóolaj a legjobb-e, mert kell hogy legyenek jobban kenõ olajok, amit direkt erre fejlesztettek ki. De ezzel egy ideig még nem fogok kísérletezgetni.