Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Fox

- - - - -

• Please log in to reply
2442 replies to this topic

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
jelen

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Prompt

Prompt

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Sziasztok!
Valakinek van ötlete hol tudnám profival megszervizeltetni a Foxom?
Alap karbantartás kellene, olaj- és szimeringcsere, valamint a lockoutomban el van törve valami, azt is jó lenne, ha meg lehetne csinálni (bár mûködik, csak szorul).
Köszi!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,268 posts

Ez milyen Fox tag lehet a fotón?
Feltöltött kép
Sajnos nem találtam nagyobb képet róla. Gyanús, hogy valamelyik 2013-as CTD, de egy kicsit mégis más, fõleg a felsõ része.

Egyébként tudtátok, hogy a Fox még mindig Made in USA? Ára is olyan, mondjuk... :-)
"Something I didn’t know is that all of their bicycle suspension products are made in Watsonville, CA. USA! USA!"
Forrás: 2013 Fox Technology – New CTD Damper Matches Fork, Shock Settings - Bike Rumor

mivel eléggé úgy tûnik hogy az orrában meg 34-es van így könnyen lehet

a tag meg má megin tele parasztvakító funkcióval (a 3 állású fekete trail adjust ra gondol)

mellelseg foxiéktól tényleg eltûnt az archív, vagy csak jól eldugták, vagy én vagyok gyengénlátó ?

Feltöltött kép
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
azokon a tagokon a bumszli a masik felen van, a becsuszos oldalon. szvsz ilyesmi lehet, max lehet a kamra merete kisebb.

Feltöltött kép

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,324 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
CTD - Climb, Trail és Descend. Climben zárt, Trailben olyan "propedalos" lehet és Descendben nyitott állásban dolgozik.

Maggi, Arn: nézzétek a tag felsõ részét, ahol a CTD kar van! Olyan, mint az az X-Fusion tag, amit a Bioniconokba szerelnek és aminek remote állítható a "szemtávolságja". Olyan bumszli a felsõ részen; többi kashimás RP23 (illetve mostantól CTD) tag nem ilyen, ezt valami prototípus lehet, gyanítom.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
A CTD mit jelent?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Nem kashimas rp23?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
RP23 Kashima bevonattal.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,324 posts
Ez milyen Fox tag lehet a fotón?
Feltöltött kép
Sajnos nem találtam nagyobb képet róla. Gyanús, hogy valamelyik 2013-as CTD, de egy kicsit mégis más, fõleg a felsõ része.

Egyébként tudtátok, hogy a Fox még mindig Made in USA? Ára is olyan, mondjuk... :-)
"Something I didn’t know is that all of their bicycle suspension products are made in Watsonville, CA. USA! USA!"
Forrás: 2013 Fox Technology – New CTD Damper Matches Fork, Shock Settings - Bike Rumor

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Uhh az ár az elég húzós, így az tuti kiesik. Mi a bevonat az alu becsúszón ha nem elox?

Mekkora a kopás mértéke?
Miért kopott ki?
Mert ha csak "esztétikai a hiba", ergo nem egy állati nagy gödör van a becsúszón akkor azért még el lehet használni, szvsz.
Új lábat venni meg nem éri meg, mert ennyiért már kapsz egy másik villát is akár, csak ki kell fogni.

gellert12

gellert12

vendég

• fórumtag
  • 127 posts

A javítást felejtsd el nem elox. Lehet kapni tavaly elõtt kb 60000ft volt.

Uhh az ár az elég húzós, így az tuti kiesik. Mi a bevonat az alu becsúszón ha nem elox?
Neha osszeszavakat a keverem

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
A javítást felejtsd el nem elox. Lehet kapni tavaly elõtt kb 60000ft volt.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

gellert12

gellert12

vendég

• fórumtag
  • 127 posts
Sziasztok
lenne egy olyan problémám hogy adott egy fox 32-rl villa. az lenne a probléma hogy kikopott a becsúszó (LEKOPOTT AZ ELOX) Az lenne a kérdésem hogy mit gondoltok róla,meg lehet javítani (láttam neten olyat aki újra eloxáltatta volt aki körömlakk+polírpapír segítségével töltötte fel) érdekelne a véleményetek.
Vagy nem tudjátok hol vagy kitõl tudnék becsúszószárat venni pl.: törött lábú,hídú telóból avagy újat lehet-e kapni.

köszönöm a válaszokat
Neha osszeszavakat a keverem

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts
[quote name='zscs']ELképzelni sem tudom, miért nem láttál rugót; elvileg ott kellene, hogy legyen benne egy. Talán Sala meg tudja válaszolni a kérdést. (?) Hozzáteszem, soha nem láttam élõben belülrõl Talas egységet, csak a neten fellelhetõ fotókat ismerem, például:
Talas 2009 elõtti (Talas II):

Félreértetlek!
Ez a rugó tényleg ott van benne, de az csak SZVSZ azért van benne h a pozíciót biztosító részt befeszítve tartsa. Semmi köze nincsen ahoz mint a Talas II ben a szelep adapternek az IFP nyomásához.

Ha megnézed a leírásban a reassembly második képen van az az lakatrész ami szabályozza az elfordítás függvényében a magasságát az állító résznek. És ezt feszíti be ez a rugó.

Illetve egy nem ide vágó kérdés: h tudtál így berakni képet h ha rá klikkelek akkor az oldalt megnyitja?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,324 posts
ELképzelni sem tudom, miért nem láttál rugót; elvileg ott kellene, hogy legyen benne egy. Talán Sala meg tudja válaszolni a kérdést. (?) Hozzáteszem, soha nem láttam élõben belülrõl Talas egységet, csak a neten fellelhetõ fotókat ismerem, például:
Talas 2009 elõtti (Talas II):
Feltöltött kép

Talas 2009 utáni (Talas III):
Feltöltött kép

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Nem foglalkoznék illyennel, Float sokkal szebben mozog, mint a Talas és csak bonyolítaná egy Talas egység.
Külön levegõs szelep a 2009 elõtti Talas villákban volt, 2009-tõl rugó van benne, nem kell külön szerszám. Ettõl persze még nagyon bonyolult és alig-alig van, aki hajlandó szervizelni, ha esetleg szükség lenne rá. Amennyire mtbr.com-on olvastam régebben, maga az átalakítás kivitelezhetõ. De elég drága lehet a Talas egység, arra készülj!

Én Talas-ról váltottam 2011-es 140mm Float RL-re (nyílt olajfürdõsre) egyébként...
...és nem bántam meg.

Hát ezzel a TALAS dolgot nem értem, már mint amit írtál.
Egy az h 2009 elõtt Talas II nek hívták a rendszert, és utána tértek át a Talas III ra. Amihez tényleg nem kell már külön levegõszelep.
De abban hol van a rugó amit említesz? Mert amit én szereltem abban én nem emlékszem rugóra. Ott felül volt egy normál autó szelep amivel a keménységet lehetett beállítani.

Viszont, azzal teljes mértékben egyet értek veled, h sokkal rosszabbul mozog egy Talas-os villa mint egy F szériás!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,324 posts

Sziasztok,

az alábbi kérdésre keresek választ, inkább gyakorlatit, mint elméletit :)
2011es 32-es 140mm Float RL bal szárába, beépithetõ-e a 32-es Talas 2 fokozatban állítható "belseje". Csinált/látott-e már valaki ilyet?

köszi

Nem foglalkoznék illyennel, Float sokkal szebben mozog, mint a Talas és csak bonyolítaná egy Talas egység.
Külön levegõs szelep a 2009 elõtti Talas villákban volt, 2009-tõl rugó van benne, nem kell külön szerszám. Ettõl persze még nagyon bonyolult és alig-alig van, aki hajlandó szervizelni, ha esetleg szükség lenne rá. Amennyire mtbr.com-on olvastam régebben, maga az átalakítás kivitelezhetõ. De elég drága lehet a Talas egység, arra készülj!

Én Talas-ról váltottam 2011-es 140mm Float RL-re (nyílt olajfürdõsre) egyébként...
...és nem bántam meg.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Sziasztok,

2011es 32-es 140mm Float RL bal szárába, beépithetõ-e a 32-es Talas 2 fokozatban állítható "belseje". Csinált/látott-e már valaki ilyet?

köszi

Egy nagy buktatóját látom a dolognak.
A Talas II kurva macerás összerakni, h mûködjön. Kell hozzá egy adapter is, amivel levegõt lehet belefújni. Meg a felsõ tekerõjének a beállítása is elég meredek :S
Illetve még azt nézd meg mert erre nem emlékszem h a levegõ rugózású Fox villáknak a bal szárában van egy bevonat a jobb mozgás érdekében, viszont nem tudom h a Talas-os villákban van e ilyen?! Lehet méretbeli különbség, és akkor nem fog összejönni.

Diavolino

Diavolino

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Sziasztok,

köszi

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,324 posts
Ha már szóba kerültek a hazai árak; létezik már idei magyar Fox árlista?

Az árak meg úgy látom, külföldön is rendre emelkedtek az elmúlt 4 évben.
2008-as Float R: 369 GBP (!!!). (RLC-hez hirtelen nem találtam árat. Vanilla R 339 GBP volt)
2009 Float RLC QR15: 589 GBP
2010 Float RLC QR15: 669 GBP
2011 Float RLC QR15: (nem találtam árat)
2012 Float RLC QR15: 739 GBP (Mojo)

Talas RLC árak, 2007-tõl:
2007: 599 GBP
2008: 599 GBP
2009: 659 GBP
2010: 749 GBP
2011: 839 GBP