Jelentkezz be Regisztrálj
Fox
Írta 2012. július 30. - 22:12
Írta 2012. július 30. - 22:10
Vettem egy2011 Fox 32 Tapered villát beszeretném építeni a 2012 Trek 8500 vázba jelenleg egy manitu villa van benne. Ehhez kellene egy kis segítség.
Írta 2012. július 24. - 12:21
Hali!
olyan kérdésem lenne hogy afox nál at alps széria mit takar?
ugy értve hogy semmit se találtam róla eddig...
Itt mindent megtalálhatsz róla: WebHelp
További információk, például:
2011 32 mm ALPS Parts
2011 32 mm ALPS Parts Specifications Master Sheet
Amolyan szérián kívüli cucc, volt már szó róla itt korábban. "Budget Fox", többek közt a Cube szerel vele bicajokat, spórolósabb alkatrészekkel és viszonylag magas tömeggel. Nekem egy QR15 átütõs, 140-et mozgó Fox teleszkópom átütõvel együtt mérve is 100 grammal könnyebb, mint ezekbõl a gyorszáras. Kép:
Ettõl persze még lehet jó.
Írta 2012. július 24. - 11:31
olyan kérdésem lenne hogy afox nál at alps széria mit takar?
ugy értve hogy semmit se találtam róla eddig...
Írta 2012. július 18. - 17:04
nézegetek egy eladó fox f80rl villát. 2007-es évjárat. kérdésem az lenne a nagyérdemûhöz, hogy ezek vajon fix 80mm-t tudnak, vagy 100-ra "nyithatóak" könnyen mint egy rs? mennyire megbízhatóak ezek a villák? mire kell figyelni?
SZVSZ igen. Akár 120ra is ki lehet húzni, csak akkor már egy body cartridge-t cserélni kell benne, ami olyan 5 rongy.
80-ról 100-ra elég áthelyezni a levegõs oldalon a negatív rugónak a támaszát. Egy kis stift tarja az egészet.
Írta 2012. július 18. - 14:22
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2012. július 17. - 10:50
Magamtól, elsõre biztos nem fogom széthúzni, de megér kétezret, hogy végignézem hogy csinálja valaki meg helyettem.
Szenvedek amúgy, nincs elég (jó méretû) hézagoló itthon, megint menni kell egy kört ahelyett, hogy mennék már végre egy kört...
Írta 2012. július 17. - 10:27
Urak,
új (bringából bontott) fox telónál is illik/használ az elsõ út elõtt egy szétszedés-újraolajozás-zsírozás, mint egy RS-nél, vagy csak berakom a vázba, felülök és örülök?
Ha megvan mindened ahhoz h szét tudd szedni, és össze is tud rakni, nem fog neki ártani.
Mert volt már rá példa h Fox villákból is kihagyták az olajat :S
Írta 2012. július 17. - 10:17
Lopakodo: En regota hasznalok nyiltfurdos rugosvillakat. Az en tapasztalatom az hogyha a gyarto szerint megadott nehany csopp olajat hasznalsz csak a feluleten a becsuszonak, akkor azzal javitod a mukodeset es noveled a szimeringek/becsuszok elettartamat.
Viszont az is igaz lehet hogyha tul sokat teszel ra akkor idovel kitolti a szimering belso perforalt koszlehuzo reszet es igy az rendellenes mukodeshez vezethet, pl kijon az olaj belulrol, vagy kintrol bemegy a kosz. Ezert hasznalat fuggoen, de fontos a karbantartasuk a szimmeringeknek becsuszonak.
Most hogy alaposabban kitanulmanyoztam a fox villamat, latom hogy ennek a szimeringjein ket gyuru talalhato: egy belul -olajlehuzo- es egy kivul -porlehuzo- (ellentetben amit irtak sok helyen hogy a foxnal csak porlehuzo van, a szivargasok tobbsege allitolag ez miatt volt. Amit itt az aproban hirdetett valaki, -sajnos meg nem sikerult felvenni vele a kontaktot-. enduro fork seals szimeringeket azokon pl. nincsenek ezek a gyuruk ha jol tudom, mivel mas mehanizmussal mukodnek es elmeletileg (postolok szerint gyakorlatilag is) sokkal tovabb birjak es nem szorulnak olyan surun cserere mint amit a gyari szerviz intervallum megkivan. Nyilvan ez hasznalat fuggo is.
Hogy a korabbi postom kerek legyen, leirom hogy most vegul motorex 7,5wt-set hasznalok a nyiltfurdoben. Sajnos meg nem sikerult kideritenem hogy mitol volt/van a szivargas (a szerviz utan meg mindig jelentkezik kisse) Lehet hogy tenyleg elhasznalodott, bar azert jo lenne megerteni hogy hogyan es mitol.
Írta 2012. július 16. - 23:51
Nem is foglalkoztam vele egészen mostanáig, míg az egyik bringaboltban belém kötöttek és megakarták nekem magyarázni, hogy ez az olajfilm nem helyes a becsúszón és a villám ezáltal kihordja az olaját. Nekem erre az volt az érvem, hogy nem számottevõ az olajfilm jelenléte és a nyílt olajfürdõ következménye.
De még is elgondolkodtam, hogy most kinek van igaza???
A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány
Írta 2012. július 16. - 12:21
Írta 2012. július 16. - 12:19
új (bringából bontott) fox telónál is illik/használ az elsõ út elõtt egy szétszedés-újraolajozás-zsírozás, mint egy RS-nél, vagy csak berakom a vázba, felülök és örülök?
Írta 2012. június 25. - 22:44
WebHelp
A Service\oil volumes\63) pont alatt vonatkozo resz a megfelelo ha jol latom.
Itt nincs irva a fluid, viszont kepzavarom van, mert amit a telohoz adtak (egy masik a weboldalhoz hasonlo de regebbi) leirast CD-n, abban nem full 10wt-s olajat irnak hanem vegyesen az alabbiakat:
36 VAN (R and RC2 dampers)
FOX Suspension Fluid 10 wt. Damper 100.0ml
FOX Suspension Fluid 7 wt. : Damper-side Oil Bath 25.0ml, Spring-side Oil Bath 25.0ml
Utána nyomoztam és úgy tûnik itt leírják jól , mit fõzõcskéztek ott össze a mérnökök, meg a marketingesek foxéknál. Az tuti hogy jónagy katyvasz lett.
Fox forks oil weights? - thehubsa.co.za
Szóval az eredeti írás is valid, csak az új esetén más gyártó termékét használták ami ugyan 10wt-s az olajfüdõben de az valójában a régi 7-es :-o no comment.
Írta 2012. június 25. - 10:13
Írta 2012. június 25. - 09:13
Hali
Fluidot az aprón egy srác árul, jó áron! Én tõle szoktam vásásrolni.
Anno BComponentsrõl rendeltem a nagy kiszerelést, 235ml ~18 EUR volt: Fox Racing Shox Float Fluid - BIKE-COMPONENTS.DE
Így messze a legolcsóbban lehet kijönni és évekig elég.
Írta 2012. június 25. - 08:38
FOX VAN36 teló kapcsán szeretnék kérdezni szakértõtõl, tapasztaltabb fox villát ismerõ, szervízelõ embertõl:
Már sok helyen utánanéztem a dolgoknak szóval a kérdéseim nem véletlen az alábbiak.
A probléma, hogy a villa bal lába engedi az olajat. Most másodszor csinálja, ezúttal szervízt követõ 7-8. hónappal. Itthoni körülmények között közepes használatnak volt kitéve (télen nem volt használva, illetve 7-8fok alatt sem)
- A szervíz alkalmával elvileg cserélve lett a szimmering és az olaj de semmi konkrétat nem tudok. Nem ellenõriztem
- Mi lehet a probléma forrása? A szimmering, esetleg a habszivacs koszolódása, vagy kopott persely? (A villa nem kotyog, nem karcos a becsúszója)
- Olajcsere esetén mit ajánlotok a gyári Fox 7wt-s helyett? Pl Motorex 7,5wt-s jó lehet?
- Float fluid elérhetõ valahol (mintha azt olvastam volna itt hogy VV-nek valami köze van ehez). Ha nem akkor pl. ilyesmi lehet alternatíva? Annyit tudok errõl hogy a float fluid egy kb 75wt-s olaj, elvileg kiváltható egy hasonló szintetikus 80wt-s olajjal is.
Köszi
Hali
Fluidot az aprón egy srác árul, jó áron! Én tõle szoktam vásásrolni.
Írta 2012. június 25. - 00:43
Sziasztok !
Fox F32 RL 100 REMOTE tellómat kéne karbantartani.
Tud valaki ajánlani megbízható helyet ahol rendesen megcsinálnák , korrekt áron ?
Vagy esetleg fogjak bele magam ? ( esetleg egy lépésrõl lépére leírás segíthet )
Illetve mit kell cserélgetni, és honnan érdemes beszerezni ?
Elõre is kösz !
Hozhatod
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2012. június 24. - 21:17
FOX VAN36 teló kapcsán szeretnék kérdezni szakértõtõl, tapasztaltabb fox villát ismerõ, szervízelõ embertõl:
Már sok helyen utánanéztem a dolgoknak szóval a kérdéseim nem véletlen az alábbiak.
A probléma, hogy a villa bal lába engedi az olajat. Most másodszor csinálja, ezúttal szervízt követõ 7-8. hónappal. Itthoni körülmények között közepes használatnak volt kitéve (télen nem volt használva, illetve 7-8fok alatt sem)
- A szervíz alkalmával elvileg cserélve lett a szimmering és az olaj de semmi konkrétat nem tudok. Nem ellenõriztem
- Mi lehet a probléma forrása? A szimmering, esetleg a habszivacs koszolódása, vagy kopott persely? (A villa nem kotyog, nem karcos a becsúszója)
- Olajcsere esetén mit ajánlotok a gyári Fox 7wt-s helyett? Pl Motorex 7,5wt-s jó lehet?
- Float fluid elérhetõ valahol (mintha azt olvastam volna itt hogy VV-nek valami köze van ehez). Ha nem akkor pl. ilyesmi lehet alternatíva? Annyit tudok errõl hogy a float fluid egy kb 75wt-s olaj, elvileg kiváltható egy hasonló szintetikus 80wt-s olajjal is.
Köszi
Én kényszer helyzetben fluid helyett tettem bele 140W-os hajtómû olajat még az is hígabb volt mint a Fluid, mondjuk finoman is indult meg.
Írta 2012. június 24. - 20:49
Köszi