Jelentkezz be Regisztrálj
Fox
Írta 2005. október 17. - 14:55
Írta 2005. október 15. - 22:10
Csak a rend kedvéért, mert egy ideje már jónéhányan rosszul írják.
Írta 2005. október 15. - 21:54
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2005. október 15. - 21:33
emlékeim szerint a német bike nem szokta szeretni a RS-t, de mindegy nem adom el a foxot sem..aztán majd + látjuk, végén kikötök egy svinger air 4way-nél...tegnap megvettema német bike-ot, szidják benne a rockshox uj platform levegõs tagját mint állat. (egy nicolai-ban)
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2005. október 15. - 21:31
elég kicsi a különbség a 3 állás között..valamennyi van de nem jelentõs..ha meg a csillapítást tekerem be, akkor megint nem mozog...Ezek szerint annyira nem érzõdik semmi a Propedal-ból? Én nem próbáltam, ezért kérdem.
aztán lehet csak én vagyok béna....
Írta 2005. október 15. - 21:29
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
vendég_unit_*
Írta 2005. október 15. - 21:23
Írta 2005. október 15. - 21:19
nem tecc az rp3, ha keményre fújom nem pogo, de nem is mozog, ha kiengedem jól mozog de pogo ezerrel...a pearl 3,3 meg elvileg floodgates tehát ha úgy mûxik mint a telókban hogy lokolva is mozog kicsit, akkor pont az kéne mert kõkemény lock out-ot megint nem kérek...persze ha ezt a fox is megoldaná...de pénteken voltam bent, meg is rendeltemMi ez a pálfordulás?
vendég_unit_*
Írta 2005. október 15. - 21:01
Írta 2005. október 15. - 16:45
add el a fox tagot és vegyél egy rock shox pearlt, az én dawgomba is az lesz jövõreNemrég vettem egy Kona DAWG vázat FOX FLOAT R rugóstaggal, nagyon jól mûködik de egy dolog zavar, mégpedig, hogy rázós terepen vagy egy padkáról leérkezéskor koppan, kopog a rugóstag nem felkoppan hanem kopog.
Érdekelne, hogy milyen tapasztalataitok vannak az ilyen rugóstagokkal, és találkozott e már valaki ilyen jellegû problémával, sikerült-e megoldani, hogyan? stb.
Elõre is köszi.
Válasz jöhet emilben is:
tibiker@citromail.hu
Írta 2005. október 15. - 13:17
I`m as fast as nobody!
Írta 2005. október 15. - 13:07
Érdekelne, hogy milyen tapasztalataitok vannak az ilyen rugóstagokkal, és találkozott e már valaki ilyen jellegû problémával, sikerült-e megoldani, hogyan? stb.
Elõre is köszi.
Válasz jöhet emilben is:
tibiker@citromail.hu
Írta 2005. április 14. - 17:17
FOX FX
A Terralogic tehetetlenségi szelepes rendszer, habár nagy nyílvánosságot kapott, mégsem került úgy bele a köztudatba, mint a Manitou SPV rendszere. Nem szabad egy kalap alá venni a kétféle rendszert, mert egészen más elven mûködnek. Az SPV és a többi platformcsillapítás a kompressziót zárja, s csak akkorenged kioldani, ha az alulról (vagy felülrõl)érkezõ ütés ereje meghaladja a szelepet elõfeszítõ levegõkamra vagy rugó erejét. Ez többnyire állítható. Hátránya, hogy csak kompromisszumok között mûködik, mivel a kioldáshoz szükséges erõ érkezhet felülrõl is sprinteléskor, ha pedíg olyan keményre állítjuk be, hogy ennek is ellenálljon, a szelep nem fog kinyitni az alulról érkezõ kis és közepes bukkanókra sem.
A Terralogic ezzel szemben egy úszó súlyt használ, ami nyugalmi állapotban zárja a kompressziócsillapítást (beül a szelepbe). Ha alulól érkezik egy ütés, a láb felfelé mozdul, a súly a tehetetlenségének köszönhetõen viszont igyekszik megtartani a térben a helyzetét, így kimozdul a nyugalmi állapotából, és oldja a kompressziócsillapítás blokkolását. Ráadásul nem kell minden bukkanónál megismétlõdnie ennek a folyamatnak, mivel a súly csak kb. másfél másodperc alatt tér vissza nyugalmi állapotába, így rázós terepen folyamatosan lebeg, a villa pedíg teljesen aktívan dolgozik, ellentétben az SPV-vel. Ha a terep kisimul, bármekkore erõvel nyokkodhatod a villát, mivel a külsõ szár térbeli helyzete nem változik, a szelep sem nyit ki.
bye
Írta 2005. április 10. - 12:31
bemásolom.
Tedd azt légyszi!
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2005. április 10. - 10:53
Terralogic-cal kapcsolatban van vkinek tapasztalata?
Hali!
Tapasztalat ugyan nincs, de a legutóbbi Bringában van pár mondat a müködéséröl. Elég egyértemü. Ha nincs meg, szólj és bemásolom.
bye
Írta 2005. április 09. - 20:16
Írta 2005. április 09. - 18:49
elnézést.
persze a véleményem nem változik...
fox on.
Írta 2005. április 09. - 18:24
na mind1
Egyébként meg tényleg elég gyenge a technikai tartalom eddíg
bye
vendég_unit_*
Írta 2005. április 09. - 17:17
Erre csináltatok már külön X-Factor anyázó topikot (egyébként mibõl nem lesz itt az?).
Meg kellene hagyni ezt a helyet a technika számára nem? Hátha az a kedves érdeklõdõ is választ kap, aki a Terralogic-ról kérdezett...
Írta 2005. április 09. - 17:00
a formulába (csak egy hátsó) a beletöltött olaj ára 1200 huf volt. persze 800-ért vettem a shell kúton egy litert. nocomment (összesen 7000 huf volt a légtelenítés, és ahogy összebarmolták, ugy én is meg tudtam volna csinálni, csak nem akartam, azért vittem szervizbe, hogy majd profik...) - persze 5 hét alatt lett kész, mert a forgalmazó nem jött pestre, és mondjuk egy ajánlott levélben nem tudták volna feladni azt a k*b*szott tömítést, tehát meg kell várni.
ha enyém lenne a factor, mindeki szállna, mint a vadludak.