Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fox

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2442 hozzászólás a témában

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Érdeklõdnék Budapesten van hely ahol foglalkoznak FOX villa garanciális problémával? Adott egy 2013as Specialized SJ FSR comp 29er evolution 130mm CTD villával, pár napja arra lettem figyelmes hogy teljesen mindegy mit állítok climb, trail, descent ugyan annyit mozog a villa és mint ha valami zörögne benne.
A bicaj szlovákiából , concept storeból van de ha van rá lehetõség itthon szervizeltetni megúsznám az utazás költségeit.
Segítségeteket elõre is köszönöm.

Elszállt a CTD patron. Nem egyedi eset. Itthon a Paul-Lange a forgalmazó (kérdés, hogy kint vett bringa OEM villájához mit szólnak), szervíz Sala mester DoctorBike.

Stumpy

Stumpy

fórumtag

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
Érdeklõdnék Budapesten van hely ahol foglalkoznak FOX villa garanciális problémával? Adott egy 2013as Specialized SJ FSR comp 29er evolution 130mm CTD villával, pár napja arra lettem figyelmes hogy teljesen mindegy mit állítok climb, trail, descent ugyan annyit mozog a villa és mint ha valami zörögne benne.
A bicaj szlovákiából , concept storeból van de ha van rá lehetõség itthon szervizeltetni megúsznám az utazás költségeit.
Segítségeteket elõre is köszönöm.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.323 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Sokan innen rendeltük, 18.5 EUR a 235 ml-es. A kicsit pedig nem éri meg megvenni, egyszer a nagyot és évekig elég. Fox Racing Shox Float Fluid - Bike-Components

serpent

serpent

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
  • LocationS.udvari
Szia!

Köszi az infót, akkor elvileg nincs benne olyan rész ami eltömõdhet elkoszolódhat, esetleg gumi gyûrû csere? ilyenekre gondoltam.
Vagy ha valamivel (pl:mosóbenzin) ki mosom elég lehet? Van benne vajon olyan alkatrész amit az ilyen oldószerek megtámadnak?
Amit én találtam ez az: F100X Az enyém is ilyen.
A kis kék tubus a FOX float fluid. Bár érdekes a leírás mindenki azt vallja csak ezt érdemes bele tölteni.
A leírásba így szerepel.
Inject 5cc of FLOAT Fluid
(or 80wt fully synthetic gear oil)
into the air chamber.

Bár találtam kis hazánkba, ha két tubust veszek +posta össz: 3200Ft (10ml :( )
Az angoloknál az ebay-en a flakonos 6200Ft postával.

zichoviktor

zichoviktor

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Ismét itt!
Szétszedtem a telót hát olaj az nem igazán volt benne, meg már sajna elõttem is jártak benne , és ahol villás kulcs volt annak midnek ott is a helye.
Olaj az jó ha volt a két szárba 1dl:(. Aztán természetesen nem álltam meg szedtem tovább. Mivel csak most folytam bele a Fox telók lelki világába így a belsõ után tudtam nagyjából kideríteni kb mikori is lehet. Valamikor 2006 elõtti nyílt olajfürdõs verzió. Ha jól veszem ki a táblázatból Akkor nekem 7WT-s olaj kellene. Gondolom ha 7,5Wt-s Motorex jó lesz ugye? Csak a kis kék tubussal vagyok bajba.
Viszont amennyire tudtam szét szedtem a teló csillapító oldalát mert a belsõ száron (a 10mm-en)enyhe kopás nyom látható, és megmozgatva koszolt is és csak szénbontás után láttam, hogy a gumigyûrû is féloldalasan meg volt kopva. Szétszedés és takarítás után ez nagyban javult, már nics az a sercegõ koszoló hangja. Viszont nem akar engedi " az alsó terralogic szelep (ha jól gondolom, hogy ez az). Pontosabba nem bírom széttekerni mivel hengeres csak egy ruhával marokra fogtam de semmi. Érdemes volna egy takarítás erejére szétszedni?

Szia!
Pont ilyen terralogic-os csillapításról nem találtam leírást, de itt találsz hasonló csillapító egységekhez: http://http://servic...ks/40/40rc2.htm
Ha lenyitod bal oldalt a "service" könyvtárat, azon belül a "forks"-on belül találsz nyílt fürdõs csillapításhoz szervízleírást, pl. a "cartridge service 32 mm RL" alatt. Bár ha különösebb baja nincs a csillapításnak, én a helyedben azt nem kapnám szét.
A 7,5 WT-s Motorex biztos jó lesz bele, én is azt használom. És milyen kék tubus zavart össze?

serpent

serpent

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
  • LocationS.udvari
Ismét itt!
Szétszedtem a telót hát olaj az nem igazán volt benne, meg már sajna elõttem is jártak benne , és ahol villás kulcs volt annak midnek ott is a helye.
Olaj az jó ha volt a két szárba 1dl:(. Aztán természetesen nem álltam meg szedtem tovább. Mivel csak most folytam bele a Fox telók lelki világába így a belsõ után tudtam nagyjából kideríteni kb mikori is lehet. Valamikor 2006 elõtti nyílt olajfürdõs verzió. Ha jól veszem ki a táblázatból Akkor nekem 7WT-s olaj kellene. Gondolom ha 7,5Wt-s Motorex jó lesz ugye? Csak a kis kék tubussal vagyok bajba.
Viszont amennyire tudtam szét szedtem a teló csillapító oldalát mert a belsõ száron (a 10mm-en)enyhe kopás nyom látható, és megmozgatva koszolt is és csak szénbontás után láttam, hogy a gumigyûrû is féloldalasan meg volt kopva. Szétszedés és takarítás után ez nagyban javult, már nics az a sercegõ koszoló hangja. Viszont nem akar engedi " az alsó terralogic szelep (ha jól gondolom, hogy ez az). Pontosabba nem bírom széttekerni mivel hengeres csak egy ruhával marokra fogtam de semmi. Érdemes volna egy takarítás erejére szétszedni?

serpent

serpent

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
  • LocationS.udvari
Üdv mindenkinek!

Bár még új vagyok itt, de remélem nem baj ha belevágok a közepébe. Beszereztem egy Fox F80X Terralogic telót. Az elõéletérõl nem tudok. Kipróbálni még nem tudtam mert még a bicó is most készül. Viszont szeretném leszervizelni. Be tudom itthon szerezni a hozzávalókat olajok, szimering stb.?
Lehet nagyon amatõr kérdés, de csak úgy összenyomom kézbe (már amennyire tudom) a telót és állítgatom a "tekerentyûket" sok változást nem veszek észre, ez normális?

Köszönöm!

zichoviktor

zichoviktor

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Sziasztok!

Ma egy hosszú lejtmenet után teljesen elszállt a csillapítás az amúgy hibátlanul mûködõ 2007-es Fox F100 RL villámban. Csúnya hangja nincs, az olaj sehol nem jött ki a villából. Van valami tippetek hogy mi lehet a baja?

lasali

lasali

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Nyomtam ma én is egy air chamber mod-ot az F100 RL nek..
Már másodjára szedem szét egyébként, mert kiderült róla hogy széria hibás, engedte fel az olajat a lég kamrába mint az állat, a végén már 5 centinél többet nem mozgott 5 baron.. úgyhogy megkapta a kék kis ajakos gyûrûjét a szivacs gyûrû helyére, aki tudja mirõl van szó, az érti is.
Visszatérve a fémipari barbárkodásra, levágtam 2 centit, újrafúrtam, állványos fúró nélkül egy élmény volt, de jól sikerült. Aztán jött a hideg zuhany, a stift nemes egyszerûséggel ketté tört, úgy hogy egyáltalán nem volt erõltetve, stb, szépen kinyomtam egy 3 as imbusszal, mire bepróbáltam az elsõ fúrt lukba, kihúztam mûszerész fogóval, amivel belülrõl fogtam rá a szélére szóval még összenyomva se lett, és két darabba jött ki... eszméletlen.. ennyire hulladék anyagból hogy lehet egy ilyet legyártani? Az egész terhelés rajta van ezen a stiften, mert a nyomórúd teteje gyárilag nem ül fel a dugattyúra.. Aztán hirtelen jobb ötletem nem volt, csináltam egy másik stiftet egy fúrószárból, na ez törjön el!
Eredmény 4ml fox fluiddal, eddig 70mm -t tudtam benyomni 5 baron álló helyzetbe, most 85mm -t. Sokkal nagyobb berugózásokkal reagál.
Posted Image

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

akkor ez lesz a sorsa.mert most veri nagyjából egy suntour xcm :P és kashimás ctd-rõl beszélünk...

Ajaj
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
akkor ez lesz a sorsa.mert most veri nagyjából egy suntour xcm :P és kashimás ctd-rõl beszélünk...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
van bent egy vacsi bringa fox-a-szal, az is elég kulturálatlanul mozog, azokra is ráfér már a 0 revizió.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Mit veszítesz? Legalább nyugodtan alszol utána.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
vadiúj villában cseréljek olajat vagy valami?nem vagyok meghalva tõle ahogy nyomkodom :(

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Salánál láttam, õt kérdezd nála volt csapágy cserén.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Hallottál róla valamit?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Paraferi a villája és a tagja is ilyen.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Használ valaki CTD-t?

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Bocs, hogy ide irok (Rob-nak probaltam privit kuldeni, de nem sikerult):

Egy nagyon keveset hasznalt Fox F-32 125 villaval kapcsolatban lenne kerdesem. Meg teliesites elott (kb. 3 het hasznalat utan) szetkaptak a szervizben (ahol egy Giant Trance X-szel vettem a villat is) es olajat csereltek a villaban, azota igazabol csak nagyon keveset (100 km alatt) hasznaltam iden tavasszal, szoval meg jo allapotban van

Koszi elore is

Próbálj rákérdezni a németeknél. Más ügyben leveleztem már velük. Készségesen válaszoltak. Paypal és banki utalás van. Ha be tudják szerezni ezt a típusú szivacsgyûrût, akkor a fizetés és postázás megoldható.
Toxoholics - DICHTUNGEN & SCHMIERSTOFFE

steveadorjan

steveadorjan

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
Bocs, hogy ide irok (Rob-nak probaltam privit kuldeni, de nem sikerult):

Egy nagyon keveset hasznalt Fox F-32 125 villaval kapcsolatban lenne kerdesem. Meg teliesites elott (kb. 3 het hasznalat utan) szetkaptak a szervizben (ahol egy Giant Trance X-szel vettem a villat is) es olajat csereltek a villaban, azota igazabol csak nagyon keveset (100 km alatt) hasznaltam iden tavasszal, szoval meg jo allapotban van

Viszont egy hosszu, referencia-alapkent is hasznalhato forumot olvasgattam az mtbr.com-on (Bath Oil Migrating to top of Air Piston), ahol nagyon sokan panaszkodnak arra, hogy ujan, illetve minden egyes olajcsere/szerviz utan hamar (akar 8-10 ora hasznalat utan) felvandorol a legrugos (baloldali) szar aljabol az eloirt 30 ml 10 wt-s zold Fox olaj a legrugoba es ott az 5 ml suru kek Float Fluiddal keveredik. Ezzel a mozgast is rontja, illetve elobb-utobb szarazon marad az also szar, ami a becsuszonak sem tesz jot.

Az emlitett forumon (de mashol is, pl. itt: Fox float 32s - lowers oil in the air chamber « Singletrack Forum) irjak azt, hogy ez kozismert tipushiba a 2010-2012 kozott gyartott Fox Float es F szerianal, amit a Fox el is ismert az USA-ban illetve az angoloknal is a forgalmazo (Mojo). Ideiglenes megoldaskent a legrugo nyomorudjan levo szivacsgyuru eltavolitasat javasoltak (mivel ez a gyuru segitette elo az olaj felfele vandorlasat), majd egy un. "scraper seal"-re csereltek ezt a szivacsgyurut (12 honap alatti villaknal termeszetesen ingyen, garanciaban). A Mojo honlapjan lathato ez a cserealkatresz (az enyembe a harmadik kepen levo kellene):
Air + Scraper Seals
Filleres alkatresz, de sajnos a Mojo nem szallit kulfoldre, itthon meg nem tudom mi a helyzet, ezert gondoltam, hogy rakerdeznek itt. Mivel 2011-es a villam, valoszinuleg meg a tipushibas szivacsgyuru van benne, nem a 2012 vegen bevezetett "scraper seal". A szivacsgyuru miatt pedig nehany ora hasznalat utan fokozatosan elindul a 30 ml olaj a legrugo felso reszebe, amit szeretnek megelozni.

Koszi elore is