Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 hozzászólás
Igazábol nem tudom, azért kérdem. De ha jól értem, 1,2 -es váltó 1,6 fék ?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
ami 1,5-ös, bár inkább 1,6-os az nem fékbovden? :confused:

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 hozzászólás
Lehet , hogy hülye kérdés, van annak jelentõsége, hogy a váltóbowden 1,2 vagy 1,5 a vastagsága?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
gui: egyik se. sram kar van amivel lehet bizgetni a shimano váltókat

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
az sram hatso cuccok kozul melyik valtozat megy a shimano karokkal ?
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
karakoram:
nem mondtad hogy garis :D: D :D
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás

elotte milyen elso valtod volt? es milyen kulonbseget vettel eszre ? terheles eseten hogy valt le fel? sarat mennyire birja?
.

Elotte egy kiraly Acera :).
Kulonbseg van :)
Gyorsabban simabban valt felfele, bar kicsit erosebben kell nyomni a kart, mert erosebb a rugoja is, de valszeg csak az Alivio karom kicsit gyenge mar ehhez. lefele is jol valt, kiveve mondom, a kistanyerra. Terheles alatt ugyanez, nincs nagy kulonbseg. ... 3 nap alatt meg nem saraztam ossze(nagyon)

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás
De ha már ott az a hülye kijelzõ, akkor nekem kell és kész :) .
De különben tegnap megoldottuk a dolgot, leszedem a kijelzõt, és garanciában visszaviszik nekem a nagykerbe. Majd ott szarakodjanak vele, cseréljék ki ha kell.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
elotte milyen elso valtod volt? es milyen kulonbseget vettel eszre ? terheles eseten hogy valt le fel? sarat mennyire birja?

tipp: esetleg a bovden megkenese, vagy csereje. :S
en is voltam hasonlo szituban aztan valahogy addig tekergettem allitottam ,mig olyan nem lett belole ,hogy ha keresztben van a lanc pl nagy kerek van az elso akkor a hatso utso 2 on zorog terhelesen. de igy rendes korulmenyek kozott prima.
Tom Ritchey

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
Nah, felraktam én is pár napja egy SRAM X-gen elsõ váltót. Jó erõs, meg brutál masszív, de a a beállítása még nem tökéletes.

Ha nem elég feszes a bowden, akkor a nagytányéron súrlódik a lánc a külsõ terelõlemezhez. Ha ezt beállítom jóra, (a szélsõ pozíciók jók), akkor meg terhelés alatt az istennek se vált le a középrõl a kistányérra, sõt össze is gyûri a láncot egy idõ után. Kompromisszumos beállítást nem igen találtam.

Az igazság az, hogy eléggé szorulhat már a bovdenem, meg a hajtókatban is vagy egy kis kifli :), kb. 2mm !

De ha valakinek van valami ötlete, mit lehetne tenni, szívesen venném.
Ha van kérdés a váltóval kapcsolatban arra is válaszolok.

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
szerintem nem a kijelzõ a lelke egy váltókarnak.
münködik az kijelzõ nélkül is.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

McPherson

McPherson

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás
Nekem viszont még SIS-es fékváltóm van, azon egy tárcsa forog, szal nem lehet leszedni. Legalábbis eddig aszittem... meg mindenfele azt írják, h ne szedd szét, stb... na nekem tegnap du az egész felsõ mûanyag borítás elugrott, amikor fejreállítottam:scared: ! Vigyázzatok, mer naon maszek a cucc! Kiszakadt a csavarok rögzítése körül, és az egész leszállt! brrrr....... mondjuk visszaragasztottam, de nemtom, meddig fog élni, habár most müxik
...And Justice For All

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
en a szamitogepemet rezgesmentesitettem hasonloan :)

leht kapni egy olyan dupla oldalu ragasztót ,amin a letependo rész zöld színû és közte ilyen feket színû szivacsos cucc van ami 2mm magas.
Ebbol siman ki tudsz vagni olyan darabot csikot, vonalat ami neked a kijelzõ köré kell.

Hülye megoldás lehet még kis zsír a kijelzõ köré. De ez ilyen nagyon barkács megoldásos ;)

hamár így derül ki :D : akkor én is csatalkozok a "nem kijelzõsok" táborába :)
Tom Ritchey

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
meg kéne nézni mi is adja ki a hangot....
esetleg egy kis szivacsot vagy gumidarabot alágyömöszölni.

ha nem megy akkor leszedni a kijelzõt. Nekem sem fért fel normálisan a váltókar a fékkar miatt így a kijelzõ leugrott.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Szedd le! :D
Én se használok kijelzõt. :)

Ride everywhere.

.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás
Falra mászom!!!
Vettem 2 hónapja egy „hagyományos” (nem dual controlos) XT váltókart, teljesen újonnan. Az a bajom a balossal, hogy a kijelzõje zizeg, és eszméletlenül idegesítõ. Még az Árpád-hídon is hallom (vagy csak ráállt a fülem). Persze mire rájöttem….. ha ráteszem a pici ujjam a kijelzõre, akkor abbamarad. Látszólag pedig nem mozog ott semmi. Na ötlet? Egy kis ragasztó jó lenne, de azt nem nagyon szeretném, a kijelzõ kifehéredik tõle.

köszi

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az xt felül kerámia-siklócsapágyas (nem kell kenni, nem is lehet, mert olyan az illesztés, hogy azonnal kinyomja maga közül) az alsó meg zárt csapágyas.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Éppen nem árt, ha simány forognak... Az XT csapágyas, nem?
Mindenképpen szedd szét és tisztítsd meg + olajozd be õket. Lehet, hogy csak retkesek :-)

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern
A váltógörgõknek mennyire kell simán gördülniük?
Most néztem az enyémeket és kézzel meghajtva õket alig fordulnak és olyan mintha súrlódnának. Gondolom ez nem teljesen jó állapot. amúgy xt-hátsóváltóról van szó.

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 hozzászólás

errol Te is meselhetnel bwoay :)

OK, mesélek is, csak elõbb térdelj ide és :kissmyass
:D