Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

nepuss

nepuss

vendég

• fórumtag
  • 123 posts
sram 3.0-ás hátsóváltó mennyi lenne karral? mert csak a váltót 2000ért látam az e-bikeon. vagy megérné venni egy alivio-t és hagyni a mostani xar váltókarom?

ja meg még annyi érdekelne, hogy faikinél mért nem pörög rendesen visszafelé a lánc! váltó vagy racsni hibája? esetleg másé?

nah, asszem ennyi...

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

mind1, ha jövõ 7 hétfõig nem tudsz szerezni, elküldöm az egész hóbelevancot.
szép hely mindhárom ;-)
OFF:
mivan a derekaddal? /adatlap/

Porckopás, öröklõdõ, mi kell még? Ok ha nem sikerül akkor kösz. Miért nem ír valaki a hegyitolókocsikról inkább, mint ezt kérdezi?

Ride everywhere.

.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
az, hogy boltban 700-1200 ft az iparis váltógörgõ, valamint shimanohoz (felül, a fogsor alatt) nem jó ilyet használni, mert kell az a némi oldaljáték, hogy tökéletes legyen.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 posts
van itthon ket megfelelo zart picike ipari csapagyam ami jo lenne a valtogorgo tengelyehez. Kicsit kellene megfurni es a perselyt kivenni.

Olvastam valakitol ,hogy tett mar be ilyet.

Tobbieknek mi a velemenye errol?
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
mind1, ha jövõ 7 hétfõig nem tudsz szerezni, elküldöm az egész hóbelevancot.
szép hely mindhárom ;-)
OFF:
mivan a derekaddal? /adatlap/

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Sgabi! Rájöttem, hogy te nem arra gondolsz amire én! Nekem az tört le ami belül van és ebbe kell beleilleszteni a gombos/bütykös/hengeres (akármiisez) bowdenvéget. Voltam párszor putnokon, én Kistokajba is laktam, és Miskolcon is.

Ride everywhere.

.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts

Ja, felnirõl valami tipp?

esetleg a keréképítés és/vagy felni topikban? ;)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts

...Hol van az a kis izrael?...(

Inkább nem fejtem ki, mer' félek, rossz lennék. Gyöngyösön parkolok, de a váltókarok otthon-putnok szidi- /majnem' Miskóc/ vannak. Tehát, hétfõn tudnám neked postára adni azt a kis fehér bowdentartó henger bizbaszt.

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 posts

2000 utan nem gaz az 1100ft

aha. merthogy elég lesz csak láncot cserélni? ;)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Rigida dh 30 :D :D

Ride everywhere.

.

Kobak

Kobak

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Ja, felnirõl valami tipp?

Kobak

Kobak

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Köszönöm a gyors válaszokat.
A '99-es Lx- már 9 fokozatú, legalábbis az ebike-on ezt írják, meg kérdeztem mást is.
Igazából úgy vagyok vele, hogy nekem sem a 9 fokozat kell, hanem a jó minõség és a pontosság. Elõször egyébként Deore-t néztem, de az ebikeon megkapom ezeket is, ugyanazon az áron, mint boltban a Deore-t. És azért jót akarok, nem akarom cserélgetni, és azért használni is fogom.
A fõ kérdésem az lett volna, hogy hasonló áron van e jobb. Itt fõleg a Deore hátsó agyra gondolok, mert olvastam valahol, hogy többen kifogásolták. Hasonló megfontolásból választottam a SRAM 69-láncot a Deore helyett. Errõl sokkal jobbakat mondtak, árban meg szinte semmi különbség.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Már egy ideje nem használok 8-as dolgokat mert rájöttem, hogy csak négyet használok belõle de lecseréltem 7-es országúti fogsorra azóta 7-et. 8-as váltókarom mikor megjelent volt, de biciklistül ellopták :( .
Hol van az a kis izrael? Hátha közelebb mint Miskolc ;) két napja nem ültem biciklin mert vátó nélkül megfájdult a térdem :(

Ride everywhere.

.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
a '99-es lx váltókar nem 8 sebességes? véleményem meg hogy arra még sok is, de az nem baj ;)

Kobak

Kobak

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok!

Most tervezem régi bringám felújítását, és ebben kérném véleményeteket a kinézett alkatrészekrõl.
Konkrétan a teljes hátsó kerék+a hátsó váltó-váltókar kerülne csére.
Amit kinéztem a következõk: Shimano XT hátsó váltó, Lx'99 váltókar, Sram 7.0 (11-34) fogaskoszorú, Sram PC 69 lánc, és egy Deore hátsó agy. A felnin még gondolkodom. Fõleg betonra, földútra, és max közepes terepezésre használom.
Mi a véleményetek az összeállításról?
Esetleg felni javaslat?

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 posts
2000 utan nem gaz az 1100ft
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 posts

Altus ,Sram 3.0 Sram pc 38 budos nagy pirospontot kaptak nalam.

ebbõl a kombóból nálam a lánc megkapta az "elkerülendõ" minõsítést. gonosz nyúlós lánc, SRAM 5.0 rendszerben alig 2000 km után már ugrott a fogaskeréksoron.
mondjuk annyit megér, amennyibe kerül.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 posts
ha mas nem legkesobb a jul 1 utan (ekkor van fizetes) kuldom persze ingye.
esetleg nincs neked aga ? 8as kijelzo nelkuli fos?
Tom Ritchey

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
ha köll, tok ilyen belsõ kukázott dolgokat postázni neked egy 400LX belsõségei, illetve egy reééééégi acera belei.
ha jól vettem ki az elõzõ postjaidból, csak az a kis baszás mûanyag gyûrû köllene.
szólj, ha nem jön össze a 7es stx rc, s megy a dolog. persze, ingyé.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Azé sokat nem akarnék várni ;) nem canti fékem van hanem egy acél váltótartó bilincsem amire imbusszal lehet felrakni a váltókartestet. Erre rá lehet rakni a fékvátókar helyett. Nekem akár a belsó mechanika is elég lenne bár a borítás is szanaszéttört, de ha sokáig nem lesz és ráérek akkor úgyis megjavítom, készítek hozzá aluból valkatrészt. Hova kéne elmenni érte?

Ride everywhere.

.