Ride everywhere.
.
Van egy 7-es rendszer a bringámon. Shimano Ty, és hát cserélni szeretném. E-betüüs online boltban láttam akciós Deore LX ´03 arany-at. Azt már tudom a hozzászólásokból, hogy menni fog a 7-es rendszerrel, de nem tudom milyen láncot használjak hozzá?
Ugye a váltó 9-es, de minden egyébb marad 7-es, egyenlööre. ùgyis szereznék új láncot, de nem mindegy milyet, 7/8-ast, vagy 9-est.
Rámegy a 9-es lánc a 7-es fogakra?
Ha nem, akkor rendesen müüködik majd a 7-es lánc a 9-es váltóval?
Sram láncot szeretnék a könnyebb szerelhetööség kedvéért, ugye passzol majd a Shimano cuccokhoz?
Ride everywhere.
.
Jól beszélsz, mintha csak a gondolataimban olvastál volna.Szerintem nem olyan ronda, nekem feketében van, egész elviselhetõ, felszerelve pedig kifejezetten masszív benyomást kelt, erõt sugároz
de vitrinben nézegetve télleg kicsit szebbek a Shimanok.
Szerintem a sram váltó ( hátul ) csak sram karral müködik rendesen, shimanoval nem. Nekem is sram van hátul , sram karral használom. Az elsõ viszont, még, gagyi olcsó shimano váltó , sram karral. Az viszont elég rendesen mûködik.
A sram honlapon érdemes megnézni, hogy kompatibilis-e a váltó a shimanoval, az biztos, hogy az X7-es az nem .
Tök más téma. Láttam tegnap a SRAM új X-Gen elsõ váltóját az X-Factorban (Lurdy). Hát basszus... Qrva ronda lett ez is... Pedig képen tök jól néz ki, de életben... Pont, mint a modellek!
Ha alivio-t. vagy bármi más Shimano-t veszel, akkor cserélned kell a váltókart is. Amúgy szerintem az Alivio egy kicsit jobb. Asszony gépn van 3.0, elég mûanyag a cucc... Persze ez nem bizti, hogy hátrány, de akkor is!
A sebesség mindent megold.
Gyakoribb az a felállás hogy szarul van beállítva a váltó és amikor hátrafelé tekersz akkor nem vezeti normálisan a láncot és felgyûrõdik a kanál.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Porckopás, öröklõdõ, mi kell még? Ok ha nem sikerül akkor kösz. Miért nem ír valaki a hegyitolókocsikról inkább, mint ezt kérdezi?mind1, ha jövõ 7 hétfõig nem tudsz szerezni, elküldöm az egész hóbelevancot.
szép hely mindhárom ;-)
OFF:
mivan a derekaddal? /adatlap/
Ride everywhere.
.