Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ez kb olyan, mint egy normal orszaguti fekvaltokar? marmint hogy keresztbe meny bele a bovden? TF2/WD40/akarmi belefujkalasaval nem probaltad meg? valszeg elkorrodalt a cumo
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
rosszul
mert nem tudom elvágni mert a bowden feye bent van mindenképp a váltóban és azt nem tudom kitolni a lyukon.
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
és ha a váltókar felöli végén vágod el a bovdent? akkor kihúzod a másik irányba. vagy rosszul értelmezem az egészet ...

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
Segítség kellene:

Van egy shimano 400 cx fékváltókarom 8retro fitness bicayos) és a váltóban a bowden kiroytosodott és nem tudom kidugni és kihúzni..
gondoltam szétszedem de nem mertem mert egyszer már régen nem tudtam összerakni igy egy váltót.

vigyem szervízbe? baszkolódnak még iyesmivel?
vagy esetleg ályak neki szétszedni?
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Nem tudom, hogy mennyire különböznek egymástól a markolatváltók, de van itt egy hogyan kérdésem?

Le akarom cserélni a fékkarokat, de ehhez a markolatváltót is le kell cibálnom. Az oldalán találtam egy darab imbuszkulcsos csavarfejet, ez minden. Kilazítom, lehúzom, örülök? Vagy máshogy mûködik a dolog?

Ha jól vettem ki, valami Grip Line féle Quick Shift -el van dolgom.

bármilyen csavart látsz, ami valószinüsíthetõen a bilincset szorítja, azt lazítsd ki.
és már húzhatod is lefelé.

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts
Én a SRAM-on csak a kis csavart kicsavartam, és már örültem is :-)

-=RelakS=-

-=RelakS=-

vendég

• fórumtag
  • 52 posts
Nem tudom, hogy mennyire különböznek egymástól a markolatváltók, de van itt egy hogyan kérdésem?

Le akarom cserélni a fékkarokat, de ehhez a markolatváltót is le kell cibálnom. Az oldalán találtam egy darab imbuszkulcsos csavarfejet, ez minden. Kilazítom, lehúzom, örülök? Vagy máshogy mûködik a dolog?

Ha jól vettem ki, valami Grip Line féle Quick Shift -el van dolgom.
Gondolkodom, tehát nemtom.

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 posts
http://www.thebikesh...hop&categ_ID=31

9.0-ás, és 5.0-ás elsõ váltók. Az X-gen mellett. Talán régebbi termékek.

Sp

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
figyelmedbe ajánlom: http://www.sram.com
Feltöltött kép
ez van minden szetthez (vagy ua. ezüstben)

módosítok mert megtehetem :): 2006-ban

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts
SRAM X-es elsõ váltóból most akkor van 0ás 7es 9es is, vagy csak a x.gen van? Több boltban jártam és eltérõ infókat kaptam. Az egyikben az x.9-est ajánlgatnak 9eFt-ért a másikban pedíg állítja a srác, hogy SRAM X-esbõl csak egy féle van, 5ésfélért. Most akkor mi a péró van?

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
ki kell csavarni azt a mûanyag csavart, de nagyon óvatosan, mert nagyon könnyen elnyalódik... válts olyan állásba, amikor nincs feszítve a bovden (normálnál 8 v 9. fokozat, dcnél gondolom 1.) és kezd el tolni a bovdent kifelé

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
ott kell, csak váltogass addig amíg meg nem látod a végét (most nem emlékszem melyik végállás)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Ha csak 1 szál bowden pattant el azért nem érdemes kicserélned, és bíbelõdnöd az egésszel. Nem gond. Az edzõbicómon is van pár szál ami el van pattanva a féknél és a váltónál is, és évek óta semmi problem. Ennyi miatt nem érdemes bowdent cserélni.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Bowdent szeretnék cserélni,mert amikor feltettem az új váltókat túlságosan meghúztam a rögzítõ csavart és elpattant egy szál.A váltókarnál elakadtam. Sram X-7 kar van fent és nem tudom hol jön ki a házból a bowden,ám mert az egész szerkezet néhány napos szétbarmolni nem szeretném.Tudna valaki segíteni abban,hogyan tudnám kiszedni a váltókarból a bowdent? A váltópöckök közelében van egy gumi csavarszerûség,azt kellene kiszedni,hogy meglássam a bowdenvéget?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
egen
a Borg gyorsabb volt

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
sõt bármelyik shimano elsõváltóval is kompatibilis

tudod a kollektív tudás hatalom :)

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts
Hali! Azt szeretném megtudni, hogy vajon egy 2002-es SRAM ESP 7.0 váltókar kompatibilis-e valamelyik X-es SRAM elsõ váltóval.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
már egyántalán nem olyan nagy összeg, fõleg hogy deore szinten is megjelent idéntõl.
tavaly még csak a magas szettek része volt.
én amit próbáltam(volt is egy pár XT-m, de eladtam, hisz nem volt mire felszerelni) attól a hideg kirázott.. és amit fõleg nem értek, nem tudom hogy mi a frásznak jelent meg a SAINT szettben. ki az az õrült aki dh-n azt akarja hogy a fékkar fel le kolbászoljon?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Mi a véleményetek a shimano új Dual controlos megoldásáról?
Szerintem de ez csak magánvélemény a Dual control csak a versenyzõknek lesz érdekes( ha eltörik szponzor befizet egy újra) igy fölösleges pl. egy kellys magnusra rárakni.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Thanks.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.