Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Hát nem tudom, hogy jól van e összerakva, de megvettem, és fel lett rakva azóta nem piszkáltam, ugyhogy elméletileg nem lehetne baja. Lesz valami baja, ha igy használom, amig nem tudok valahol venni uj görgõt? Hol tudok venni ujat?

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Aha! Na az már szarabb ügy. Annak csak a tisztogatás marad, mivel sima csúszós. Én midig ha kiszedem akkor kimosom féktárcsatisztítóval, majd fehér zsírral megtöltöm a kupakok alatt. Bár nekem még soha nem állt be. Biztos jól van összerakva? A kupakokon excentrikus furat van.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
én meg vettem egy 15e forintos váltóba 3 ezeért csapágyat, hanem használtam és ma is jól mûködik az 5. bringán éppen (hosszúkanalas x9)... azóta egy középkanalas jött a helyére és ezzel sincs baj, pedig volt néha dzsuva

tisztítás, aztán jó lesz az

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Ugy látszik szarul írtam le szoval: A felsõ ment szét méghozzá ugy, hogy a sártól beragadt majd a lánc lecsiszolta a fogait, mert ugye müanyag a drága.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Csak az alsó görgõ iparis. Én rögtön azzal kezdtem amikor megvettem, hogy kicseréltem a benne található indiai szart egy SKF-re. 3200 Ft volt és azóta soha semmi bajom nem volt az X9 el. Már a harmadik vázamon figyel és köszöni jól van.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
ipari csapis, szóval nem nagyon tudod zsírozni. de egy pucolás tuti nem árt neki. egyébként nem értem miért nem lehetett bele sima görgõt rakni, minek kellett ez a flancolás

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
ki kell szuedni a görgõt, kipucolni, kevés zsírt bele és visza a helyére. Ezért nehogy újat vegyél!!!

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Sziasztok olyan problémám lenne, hogy van egy Sram x9-es hátsó váltóm és multkor a saras idõben meghalt benne az eggyik görgõ, és bazi hangos lette, probáltom venni új görgõt, de sehol sem találtam. Szerintetek lesz valami baja a bringámnak, ha igy használom azon kívül, hogy hangos? Honnan tudnék ilyen görgõt szerezni?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem olyan jo, mint amilyen szep, es foleg mint amilyen draga.

de kene :spoko:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
írj neki, majd megmondja :) bár szvsz. ez is olyan alkatrész amit megveszel, beraksz a vitrinba és nézegeted. ilyesmit bûn használni. pláne ennyiért ;)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
pontosítok: mûkszik mai 9es technikával?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
régi paul váltó. mit kell ezen csodálkozni? régi bikmakkban volt egy votec azon szebb volt. minden része más szinûre eloxálva :)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Nem tûnik túl könnyûnek:)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
ez mit tudhat?

http://cgi.ebay.com/...1QQcmdZViewItem

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
én még nem vettem észre hogy kényelmetlen lenne......ellenben nekem szintén nagyon bejött....igaz nem szoktam menet közben tápolni....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
csak 1 nagy baja van a Trigger váltókaroknak, hogy csak egyetlen 1 kormányfogásból lehet jól használni. Ha már valami van a kezedben menet közben (mondjuk müzli) már nem tudsz rendesen váltani, és a kormány más fogáspoziciójából is nehéz elérni a váltókart. És elég mazoista lehet az, aki 2-3 órát csak egyféleképpen fogja a kormányt (4 ujj menetiránynak, hüvelykujj a kormány mögött) , lefelé menet, fölfelé, és sík úton is. Mert csak ebben a pozícióban kényelmes a váltás.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 hozzászólás

Sziasztok:)

Van itt valakinek korrekt infója az X-7-es váltókarok terén? Nem a markolatváltóról hanem a Trigger-es verzióról érdekelne gyakorlati tapasztalat...kényelmes-e és fõként beváltja-e azokat a dícsérõ szavakat amiket néhány Sram cuccról olvasgatok?

Én azt használom elöl + hátul is. Ami tényleg jó benne az pont a váltókar. Kényelmes, könnyen kezelhetõ , egy ujjal használható. Szvsz beváltja az igéreteket , én csak ajánlani tudom.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
nekem az van, igaz csak hátsóhoz, szóval elsõnél nem tom milyen lehet. iszonyúan ergonomikus, csak pillanatok kellettek, hogy átszokjak a rapidfirerõl és sokkal kényelmesebb annál. nagyon kicsi erõ kell a váltáshoz és az x9-cel szinte észrevétlenül vált terhelés alatt is. én mindenkinek csak ajánlani tudom.

Tigris

Tigris

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
Sziasztok:)

Van itt valakinek korrekt infója az X-7-es váltókarok terén? Nem a markolatváltóról hanem a Trigger-es verzióról érdekelne gyakorlati tapasztalat...kényelmes-e és fõként beváltja-e azokat a dícsérõ szavakat amiket néhány Sram cuccról olvasgatok?

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
nem :)
most szedtem szét.
bent volt egy másik bowdenvég edaravb is (most vettem a brinyot)
de összerakni nem sikerül..:(
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066