Hát nem tudom, hogy jól van e összerakva, de megvettem, és fel lett rakva azóta nem piszkáltam, ugyhogy elméletileg nem lehetne baja. Lesz valami baja, ha igy használom, amig nem tudok valahol venni uj görgõt? Hol tudok venni ujat?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Indította
zsizso
, 2005. március 04. 13:20
Írta 2006. március 27. - 11:12
Írta 2006. március 27. - 11:03
Aha! Na az már szarabb ügy. Annak csak a tisztogatás marad, mivel sima csúszós. Én midig ha kiszedem akkor kimosom féktárcsatisztítóval, majd fehér zsírral megtöltöm a kupakok alatt. Bár nekem még soha nem állt be. Biztos jól van összerakva? A kupakokon excentrikus furat van.
Írta 2006. március 27. - 11:01
én meg vettem egy 15e forintos váltóba 3 ezeért csapágyat, hanem használtam és ma is jól mûködik az 5. bringán éppen (hosszúkanalas x9)... azóta egy középkanalas jött a helyére és ezzel sincs baj, pedig volt néha dzsuva
tisztítás, aztán jó lesz az
tisztítás, aztán jó lesz az
Írta 2006. március 27. - 10:59
Ugy látszik szarul írtam le szoval: A felsõ ment szét méghozzá ugy, hogy a sártól beragadt majd a lánc lecsiszolta a fogait, mert ugye müanyag a drága.
Írta 2006. március 27. - 10:34
Csak az alsó görgõ iparis. Én rögtön azzal kezdtem amikor megvettem, hogy kicseréltem a benne található indiai szart egy SKF-re. 3200 Ft volt és azóta soha semmi bajom nem volt az X9 el. Már a harmadik vázamon figyel és köszöni jól van.
Írta 2006. március 27. - 10:31
ipari csapis, szóval nem nagyon tudod zsírozni. de egy pucolás tuti nem árt neki. egyébként nem értem miért nem lehetett bele sima görgõt rakni, minek kellett ez a flancolás
Írta 2006. március 27. - 10:21
ki kell szuedni a görgõt, kipucolni, kevés zsírt bele és visza a helyére. Ezért nehogy újat vegyél!!!
Írta 2006. március 27. - 10:19
Sziasztok olyan problémám lenne, hogy van egy Sram x9-es hátsó váltóm és multkor a saras idõben meghalt benne az eggyik görgõ, és bazi hangos lette, probáltom venni új görgõt, de sehol sem találtam. Szerintetek lesz valami baja a bringámnak, ha igy használom azon kívül, hogy hangos? Honnan tudnék ilyen görgõt szerezni?
Írta 2006. március 22. - 18:37
nem olyan jo, mint amilyen szep, es foleg mint amilyen draga.
de kene :spoko:
de kene :spoko:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. március 22. - 14:56
írj neki, majd megmondja bár szvsz. ez is olyan alkatrész amit megveszel, beraksz a vitrinba és nézegeted. ilyesmit bûn használni. pláne ennyiért
Írta 2006. március 22. - 14:53
Írta 2006. március 22. - 14:52
régi paul váltó. mit kell ezen csodálkozni? régi bikmakkban volt egy votec azon szebb volt. minden része más szinûre eloxálva
Írta 2006. március 22. - 14:23
Írta 2006. március 22. - 13:52
Írta 2006. március 22. - 12:07
én még nem vettem észre hogy kényelmetlen lenne......ellenben nekem szintén nagyon bejött....igaz nem szoktam menet közben tápolni....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. március 22. - 10:22
csak 1 nagy baja van a Trigger váltókaroknak, hogy csak egyetlen 1 kormányfogásból lehet jól használni. Ha már valami van a kezedben menet közben (mondjuk müzli) már nem tudsz rendesen váltani, és a kormány más fogáspoziciójából is nehéz elérni a váltókart. És elég mazoista lehet az, aki 2-3 órát csak egyféleképpen fogja a kormányt (4 ujj menetiránynak, hüvelykujj a kormány mögött) , lefelé menet, fölfelé, és sík úton is. Mert csak ebben a pozícióban kényelmes a váltás.
Írta 2006. március 22. - 09:49
Sziasztok:)
Van itt valakinek korrekt infója az X-7-es váltókarok terén? Nem a markolatváltóról hanem a Trigger-es verzióról érdekelne gyakorlati tapasztalat...kényelmes-e és fõként beváltja-e azokat a dícsérõ szavakat amiket néhány Sram cuccról olvasgatok?
Én azt használom elöl + hátul is. Ami tényleg jó benne az pont a váltókar. Kényelmes, könnyen kezelhetõ , egy ujjal használható. Szvsz beváltja az igéreteket , én csak ajánlani tudom.
Írta 2006. március 22. - 09:12
nekem az van, igaz csak hátsóhoz, szóval elsõnél nem tom milyen lehet. iszonyúan ergonomikus, csak pillanatok kellettek, hogy átszokjak a rapidfirerõl és sokkal kényelmesebb annál. nagyon kicsi erõ kell a váltáshoz és az x9-cel szinte észrevétlenül vált terhelés alatt is. én mindenkinek csak ajánlani tudom.
Írta 2006. március 21. - 22:33
Sziasztok:)
Van itt valakinek korrekt infója az X-7-es váltókarok terén? Nem a markolatváltóról hanem a Trigger-es verzióról érdekelne gyakorlati tapasztalat...kényelmes-e és fõként beváltja-e azokat a dícsérõ szavakat amiket néhány Sram cuccról olvasgatok?
Írta 2006. március 20. - 16:40
nem
most szedtem szét.
bent volt egy másik bowdenvég edaravb is (most vettem a brinyot)
de összerakni nem sikerül..
most szedtem szét.
bent volt egy másik bowdenvég edaravb is (most vettem a brinyot)
de összerakni nem sikerül..