Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Fényévnyi a különbség. És ezt a fékeken is éreznéd.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

(Kolombusz)

(Kolombusz)

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Én is azt hallottam, hogy az X-Genek nagyon-nagyon merevek. XT-rõl nem tudok semmit.

AZt viszont tudom, hogy a mostani Altus gagyi elsõ váltóm küzd nagyon a középsõrõl a felsõ tányérra váltáskor...
Lehet xt lesz akkor, annyira nem zúzok, hogy a töréshatárig hajszoljam a váltókat, viszont szeretem, ha pontosan vált a váltó...
A váltás pontosságát amúgy mennyiben befolyásolja a váltókar, ha a bowdenek precizen be vannak állitva? Magyarul mennyi különbséget éreznék a váltás minõségében, ha LX fékváltókarokat vennék a mostani acerák helyett?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Láttam már leszakadt XT-t nem is egyet, de X-GEN-t még nem.
Különben olyan mindegy melyiket veszi.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Azt nem tom erõsebb e de az bizti hogy masszívabbnak tûnik és kicsit kedvezõbb az ára....
Tomi neked 3 kerék van hátul..::D:D

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Nekem X-GEN-em van, és Bikertiggernek igaza van, néha bizonytalan a középrõl nagyra váltásnál, de általában csak akkor, ha közben hátul is váltasz, vagy hátul valamelyik nagyobb (1-2-3) "izén" van a lánc. De általában OK. Ja, egyébként az X-GEN erõsebb, mint az XT (úgytrudom).
White Horse

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Miért miben jobb az XT átdobó az X-Gen-nél?

egy hajszállal könyebben, finomabban és precízebben mûxik.....kb 10bõl 10 váltás sikerül elsõre gond nélkül, az x-gen néha "szenved" kicsit középrõl nagy tányérra váltásnál......hmû mindkét esetben xt.../váltókar természtesen sram/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Miért miben jobb az XT átdobó az X-Gen-nél?

(Kolombusz)

(Kolombusz)

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Szerintem elõre inkább x-gen.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Hogy elõre deore XT -t vegyek inkább mint X gen -t?
Ja, és ha a váltók X-7 esek, attól még lehet deore fékváltókar?

igen
nem /deore fékkarod lehet/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Racer D.

Racer D.

vendég

• fórumtag
  • 182 posts

x7+ x7 + xt átdobó......

Hogy elõre deore XT -t vegyek inkább mint X gen -t?
Ja, és ha a váltók X-7 esek, attól még lehet deore fékváltókar?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Akkor az elfordult kormány biztos megrángatta egy kicsit a váltó bowdenjét...biztos elállítódott egy kicsit....sztem ez lehetett a baj forrása....

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Az nem, megnéztem. Másrészt akkor nem kéne neki rosszul váltani minden fokozatban? A váltón sem látszik külsérelmi nyom. Ez az egész egy nyomvályú "tréfája" után kezdõdött, amikoris a kormány nyomott egy >180°-ot. Ja, amúgy X9.
White Horse

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

váltófül elhajlott esetleg...

Áhhh akkor a többi fokozatban is szarakodott volna nem csak 1-2-3-4-ben mert sztem olyan nincs hogy fent félreáll a váltó lent meg nem, hogy ha a váltófüllel lenne gond....vagy váltó beállítása nem volt megfelelõ vagy esetleg azt többet használja au illetõ és azok kopnak....nekem új láncal csinálta ezt a fogsor...azt is vennem kell úgyhogy addig megy a régi láncal....

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
váltófül elhajlott esetleg...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

Ha a váltó nem vált normálisan (el akar váltani) 1-2-3-4-be, de 5-6-7-8-9-ben kifogástalanul mûködik, akkor mire kéne gyanakodni? (a váltó elhajolhatott?)

Erre senkinek semmi? :(
Annyival módosítanám, hogy 4-ben kattog, 3-ban elvált, 1-2 megint kattog rendesen.
Bár a problémám megoldódott, de ~15 percig állítottam a váltót, mire tökéletes lett. Legközelebb, ha megint elõfordulna ilyesmi terepen, akkor nem szeretnék állni ilyen sokat.
White Horse

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

:P

Heló
Szerintetek mejikre érdemesebb inkább beruházni, és miért?
Shimano Deore: hátsó váltó + elsõ v. + fékváltókar
VAGY
Sram X-7: hátsó + X Gen elsõ + X-7 váltókar

Kösz

x7+ x7 + xt átdobó......

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

Heló
VAGY

Kösz

hujjujj... újabb shimano vs. sram összecsapás van készülõben :D
bár a legkisebb mértékben sem vagyok shimano ellenes, de talán az sram-ra tenném le a voksom.
bizonytalan vagyok....vagy mégsem ? :D

(Kolombusz)

(Kolombusz)

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Szia!

Az x genrõl nagyon jókat hallottam, az x-7 nem tudom, hhhhhhhhhhogy milyen.

Racer D.

Racer D.

vendég

• fórumtag
  • 182 posts

Heló
VAGY

Kösz

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
helyes, és ne vedd fel az ilyen kötöszködést. mindig a legjobb alkatrészt kell venni, amit megengedhetsz magadnak. akkor meglesz a cél hgoy a többit is folyamatosan fejleszd. ha nem, akkor meg pusztán lesz pár nagyon jó cucc is a gépeden.