Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
a kerémia csapágyakban tulajdonképpen mi is készül kerémiából? a cspágygolyó, a futófelület vagy micsoda...?

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
A kerámia csapágyak használata nem olcsó mulattság ám, de örök élet kb. Még az sem hatja meg, ha beázik.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Azt hiszem ez árrekord:
http://www.superflyc...t/Detail?no=248

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts
Nem mintha unatkoznék, de hátha segít valakinek egy kis 2007-es XTR fék-váltókar review.
A combo: XTR 2007 dual control fékváltókar + XTR 2007 elsõ és hátsó váltó + XT sor és lánc. Nem is tudok sok mindent írni, csak azt, hogy tökéletesen és hibátlanul teszik a dolgukat. A rendszer beállítása pofon egyszerû volt. A fékkar helyzete nagyon kényelmes, még egy fékkar sem állt ennyire kézre nekem. Elég sokat mentem már vele, még nem vacakolt semmilyen körülmények között. Kapott sarat, port dögivel, tiszta legutóbb új korában volt. Na nem azért mert nem tartom karban a dolgot, csak sokat használom, és mivel hegyen lakom, azonnal kapja a koszt. Maga a váltás kényelmesen, gyorsan és kis erõvel, de határozottan megy végbe. A fordított rugó nekem bejön, mert felfelé tekerve lényegesen egyszerûbb a váltás a nagyobb fogaskerékre. Fékezés vagy egyéb dolog közben még nem sikerült egyszer sem véletlenül elváltanom. A design képrõl lehet nem a legjobb, de bringán jól néz ki. Az újságban írt, hézagokba örökre bent maradó sár dolog jó nagy ökörség, de ez az én véleményem. A rendszer váltó részére tényleg nem tudok negatívumot írni.
A fékrõl is van irományom a megfelelõ topicban:
http://www.forum.bik...t=2182&page=239

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
mégegyszer köszi mindenkinek aki tanácsot adot az ügyben jelentem a rövid kanalas sora kíválóan mükszik:D
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
hétfõn vagy kedden jön a 07-es XT váltó sram attack váltókarral...
kíváncsi leszek hogy muzsikál....elsõváltóban nagyon jól mûkszik az XT

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Truativként drágább:D

mert az idei, sramként meg a tavalyi van fent........vagy valaki olyat tud amit még senki más sem....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Sram x-9 :)

Truativként drágább:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Sram x-9 :)

A sebesség mindent megold.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
http://ebike.hu/term.../mtb/hatso/5049
õ most akkor mi???

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
egy darabig meg most pihenni fog. :) varja a tobbi cuccot. epul az uj gep, laaaasssaaaan de biztosan :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
És mi lesz vele? :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
jott ma egy ilyen dolog :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
köszönöm a válaszokat vszinü hét végén feldobjuk a cuccot nyomunk pár tesztkört:D majd beszámolok az eredményröl:)
ja és a lánchossz kb akkor jó ha elöl hátul a legnagyobra rakva a lánc villához képest a váltó kanál kb 45 fokos szögben áll (vagy legalább is nem kisebben)? asszem valahogy igy olvastam valahol de már nagyon rég mindenesetre ez eddig müködött:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ha elég hosszú a lánc. Úgy állítsátok be, hogy 44-32-t tudjon.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
sztem sima ügy! Nem lehet vele probléma!

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
hali! adott a következö felálás 44/32/22 elöl 11-32 (8s) hátul ezt képes tolerálni merev vázon egy rövidkanalas(ss) sora vagy mindenkép dumáljam rá a srácot egy sg-re? a véleményetek elöre is köszi

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Az elsõ váltóknál a belsõ terelõlemezre rá van írva milyen nyeregvázcsõszög az amin jól mûködik. Legalábbis a felsõ kategóriásoknál. nekem is van negatív tapasztalat ezügyben, hogy a nálam 2 évig tökéletesen mûködõ XTR hagyományos elsõváltót, az istennek sem lehetett beállítani egy Kona Dawg-on.

Illetve az is elképzelhetõ, hogy külön a meridának csinált elsõ váltót a shimano. A mai globalizált világban nem elképzelhetetlen, egy ekkora multinál.

ezt mar tesom is mondta, de itt nalunk a nagykernel csak egy fele elso valto volt. marmint harom kulonbozo [971, 970 es 970E] de mindegyik csak egy verzioban jon.

szoval nem lehet valasztani. Nekem a top-swinges jo csak, igy vettem is egy 970-est. a nagy shimano katalogus szerint 66-69fokos nyeregvazcsohoz jo.

de en se birom ugy beallitani hogy ne suroljon neha.

most be van love ugy, hogy nekem megfelel, de tudom, hogy merevvazon be lehet egy elso valtot ugy allitani, hogy ennel tobb fokozatot lehessen hasznalni surolas nelkul.

szoval hol vannak ezek a kulonbozo verziok? es milyen kod alatt? shimano honlap se mond rola semmit.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
jah bocs...köszi szépen azért!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Ilyenem van , soha többet...