Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7447 hozzászólás a témában

marcix

marcix

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
szasztok, van egy Sram X-7-es hátsóváltóm, 9-es Sram Attack váltókarral, és 9es Sram 5.0-s fogaskoszorúval. A problémám az, hogy lehetetlen jól beállítani, nem váltja az összes fokozatot, van hogy egy karhúzásra kettõ fogaskerékkel dobja odébb, és van hogy kettõ húzásra egyet sem dob, bárhogyan bróbáltam, állítócsavarokkal, bovdenfeszítéssel, egyszerûen nem sikerül behangolnom. Tudtok valami megoldást, vagy létezhetnek kompatibilitási problémák? Aki ért ehhez vagy találkozott már hasonlóval, írjon már ötletet, tapasztalatait, ilyesmi.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás
nos, én Sheldon papánál olvastam, hogy a monti és oúti karok más mennyiségû bowdent húznak... de ha két lánctányér van, akkor úgyis biztos be lehet állítani, hogy jó legyen. a kalitka íve, és a tányérméret meg nemtom, mennyire szól bele, elvileg ugye az egyezõ ív az ideális, de nincs ezirányú tapasztalatom sem.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
milyen meglepõ hogy oúti kar meg oúti átdobóval :P de arról volt szó hogy monti kar megy-e oúti átdobóval ...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem a varosi rohangalo montimon most olyan valtokar van, ami egyenes kormanyos orszagutihoz valo. [tiagra talan?] gond nelkul megy
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ha belerakott egy alátétet, akkor csak megy, nem? :)
valamelyik egyeneskormányos virsligumis gépen amugy nálunk benn monti váltókarok vannak (acera fékváltókar) és 3 tányéros országuti hajtókar, igy fel sem merült bennem, hogy nem országuti elsõváltója van.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én is így emlékszem.

A sebesség mindent megold.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
lehet, hogy hülye vagyok, de nem arról szólt vmelyik bikmakk építsünk egyenes kormányos országúti gépet cikk, hogy az óuti átdobok nem mennek monti váltókarral, mert picit más az áttételezés és balázs??? belerakott egy spd stopli alátétet, hogy mûködjön?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
de minden gond nélkül mûködnek. más kérdés, hogy ha csak dupla az országúti karod, akkor a tripla deore karon lesz egy felesleges fokozatod. tripla országúti hajtómûvel nem lesz gond.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Kösz a gyors választ, Rob!
Már csak arra lennék kíáncsi, hogy ebben az esteben az országúti átdobók nem mûködnek a Deore váltókarral?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a váltókar (deore) kompatibilis minden shimano országuti hátsóváltóval, de egy montis elsõváltó nem fog mûködni 52-es lánctányérral.

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Hi,

azon filóztam, hogy a 8as sort lecserélném egy 9esre, szerintetek a Shimano MTB váltókarok (gondolok itt elsõsorban a Deoréra) kompatibilisek az országúti váltókkall? Illetve egy MTB elsõváltó használható 52-es lánctányérral? Üdv K

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
a shimano fvk-jai (konkrétan sora) üzemelnek régebbi elsõváltókkal?gondolok itt sachs, meg ilyen régi márkák.vagy a c050 is jó hozzá?elõre is köszi a válaszokat

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

hi!

van olyan oúti elsõ váltó, ami felülhúzós? nem néztem végig minden simanyó doksit, de amiket igen, azokban nem találtam ilyen opciót. és a képeken is olybá tûnik, mintha csak alulhúzósak lennének. bocs a lámerségért..

Ezek az ún. top pull váltók, így próbálj rákeresni.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Kösz srácok a segítséget. A Velotrade helyett írtam a shimano.hu-nak (paullange), nem tom, ez a velo-nak vmi "leányvállalata" lehet-e, mindenestre elég gyorsan válaszoltak ..

a Velotrade Kft (Paul Lange Hungary) a Shimano Magyarországi hivatalos forgalmazója.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás
hi!

van olyan oúti elsõ váltó, ami felülhúzós? nem néztem végig minden simanyó doksit, de amiket igen, azokban nem találtam ilyen opciót. és a képeken is olybá tûnik, mintha csak alulhúzósak lennének. bocs a lámerségért..

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Én Schladmingban rengeteg sarat dagasztottam az idei X9 hátsóváltóval(tavalyi karral), és azóta nem kell más. Semmi gond nem volt vele, holott zuhogott az esõ, és ömlött a sár. Azóta is ezt használom, csak már van hozzá idei karom is.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Vajon pontosan fog váltani egy TY-22es középkanalas hátsóváltó egy 9es Deore karral? A hátsóváltó 7fokozathoz van, a 8as rendszert simán viszi 11-28as sorral. Ha a 32es fogaskerékkel nem bírkózik meg, nem gond, csak a jobbik bringáról lekerülõ félig kopott rendszert akarnám vele tovább használni edzésen.
Vélemény?

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Kösz srácok a segítséget. A Velotrade helyett írtam a shimano.hu-nak (paullange), nem tom, ez a velo-nak vmi "leányvállalata" lehet-e, mindenestre elég gyorsan válaszoltak, elvileg van ilyen váltókar és elég borsos áron (14 000 kemény magyar pengõ forint) be is szerezhetõ...Ezt egy pöttyet drága megoldásnak tartom, úgyhogy még várok vele. Igazából a fékkarral van a gáz, de ma beállítottam és jobb a fogása (1-2 cm.rel beljebb pakoltam a kormányon) . Avidhoz vagyok szokva..:)
Hát igen, asszem a 3as fokozatú balos kar nem lesz a legjobb megoldás, ha már lúd, legyen kövér. Továbbra is várok tanácsokat. Üdv K

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

Szeretném lecserélni a fékváltókarokat, de ahogy szétnéztem, nincs túl nagy választék ezen a téren, váltókar elvileg kapható, de a baloshoz (a 2 fokozatúhoz) spéci átdobó kell-azt viszont nem lehet kapni. Most azon filózok, hogy leszerelem a kisebbik tányért és elöl 1 tányér marad, így olcsóbban megúsznám a tuningot.

lehet, hogy oúti alkatrészeknél más a helyzet -nem tudom-, de MTB-nél sem a váltókarnak, sem az elsõ váltónak nem kell spécinek lennie, ha két tányérral akarod csak használni. (apró szépséghiba csak, hogy ott lesz egy fel nem használt harmadik fokozat)
egy tányérnál viszont gondot okozhat a lepotyogó lánc, ha nem raksz fel váltót. legalábbis terepen. aszfalton talán nem, de lehet hogy a legváratlanabb helyzetben szivat meg.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a shimanonak van olyan valtokar szettje, ami egyenes kormanyra valo, de megis orszaguti valtokhoz van tervezve. info@velotrade.hu ? ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F