Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Kösz srácok a segítséget. A Velotrade helyett írtam a shimano.hu-nak (paullange), nem tom, ez a velo-nak vmi "leányvállalata" lehet-e, mindenestre elég gyorsan válaszoltak, elvileg van ilyen váltókar és elég borsos áron (14 000 kemény magyar pengõ forint) be is szerezhetõ...Ezt egy pöttyet drága megoldásnak tartom, úgyhogy még várok vele. Igazából a fékkarral van a gáz, de ma beállítottam és jobb a fogása (1-2 cm.rel beljebb pakoltam a kormányon) . Avidhoz vagyok szokva..:)
Hát igen, asszem a 3as fokozatú balos kar nem lesz a legjobb megoldás, ha már lúd, legyen kövér. Továbbra is várok tanácsokat. Üdv K

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

Szeretném lecserélni a fékváltókarokat, de ahogy szétnéztem, nincs túl nagy választék ezen a téren, váltókar elvileg kapható, de a baloshoz (a 2 fokozatúhoz) spéci átdobó kell-azt viszont nem lehet kapni. Most azon filózok, hogy leszerelem a kisebbik tányért és elöl 1 tányér marad, így olcsóbban megúsznám a tuningot.

lehet, hogy oúti alkatrészeknél más a helyzet -nem tudom-, de MTB-nél sem a váltókarnak, sem az elsõ váltónak nem kell spécinek lennie, ha két tányérral akarod csak használni. (apró szépséghiba csak, hogy ott lesz egy fel nem használt harmadik fokozat)
egy tányérnál viszont gondot okozhat a lepotyogó lánc, ha nem raksz fel váltót. legalábbis terepen. aszfalton talán nem, de lehet hogy a legváratlanabb helyzetben szivat meg.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a shimanonak van olyan valtokar szettje, ami egyenes kormanyra valo, de megis orszaguti valtokhoz van tervezve. info@velotrade.hu ? ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Szevasztok!

Segítségre lenne szükségem, ugyanis vettem egy fitness-gépet, ami országúti hajtómûvel, fogsorral, váltókkal van szerelve, de alapban egy elég egyszerû, 2X8-as fékváltókarral van szerelve és a fékkar elég gagyi, 4 ujjas...
Szeretném lecserélni a fékváltókarokat, de ahogy szétnéztem, nincs túl nagy választék ezen a téren, váltókar elvileg kapható, de a baloshoz (a 2 fokozatúhoz) spéci átdobó kell-azt viszont nem lehet kapni. Most azon filózok, hogy leszerelem a kisebbik tányért és elöl 1 tányér marad, így olcsóbban megúsznám a tuningot.
Szóval ha valakinek ilyen téren van némi tapasztalata, infója, hol tudnék ilyen, jó minõségû váltókarokat szerezni (vagy milyen egyéb alternatíva létezik), estleg van otthon hasonló, eladó darabja, kérem, jelentkezzen, köszönöm, üdv K

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás

Sziasztok!Most készülök venni egy Sram X.9 es hátsóváltót,de nem tom melyiket vegyem mert a '06-os lehet hogy nehezeb de mintha azon nagyobb lenne a kivágás a rugónál így azon jobban átférne a sár.Ezzel kapcsolatban kérném segítségetekt h ezt csak én látom így vagy az idejei is ugyanolyan jó sártûrõ(vagy még jobb) és nem tömõdik el és még a súlyán is nyerek!Elõre is kössz a válaszokat!

Az idei X.9 a tavalyi X.0, csak nem ugyanazokból az anyagokból.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Attól még szerintem ugyanaz a mûanyag (kompozit) csak más színe van.

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
idei sokkal szebb ;)
sztem nem is nehezebb, és semmivel sem rosszabb
én az újat venném, a fekete része nem az a gyagyimûanyaghatású

xy888

xy888

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
Sziasztok!Most készülök venni egy Sram X.9 es hátsóváltót,de nem tom melyiket vegyem mert a '06-os lehet hogy nehezeb de mintha azon nagyobb lenne a kivágás a rugónál így azon jobban átférne a sár.Ezzel kapcsolatban kérném segítségetekt h ezt csak én látom így vagy az idejei is ugyanolyan jó sártûrõ(vagy még jobb) és nem tömõdik el és még a súlyán is nyerek!Elõre is kössz a válaszokat!

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

akkor az egy 34.9es váltó lesz, az új vázra meg 31.8as kellhet...be kell menni egy bringaboltba, és azt kell mondani, hogy "kérekszépen egy 34.9->31.8 (vagy a megfelelõ méretû) szûkítõt shimano lx elsõ váltóhoz."..párszáz forintos nagyságrendû cucc.

Szupi, köszi!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
akkor az egy 34.9es váltó lesz, az új vázra meg 31.8as kellhet...be kell menni egy bringaboltba, és azt kell mondani, hogy "kérekszépen egy 34.9->31.8 (vagy a megfelelõ méretû) szûkítõt shimano lx elsõ váltóhoz."..párszáz forintos nagyságrendû cucc.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Kérdés: Jelenlegi vázam nyeregvázcsövének külsõ átmérõje 35.1mm, egy LX elsõ váltó van rajta. Ezt át lehet rakni egy 30mm átmérõjûre? Valahol mintha olvastam volna hogy létezik átalakító.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
ha merevfarú vázad van akkor tökéletes lesz..

luigi106

luigi106

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok.

Azt szeretném megkérdezni, hogy a váltóknál van rövid,közepes,és hosszú kanalas is. Én most szeretnék venni egy Sram09-t de csak középkanalas
van a boltosnál. Szóval milyen szempontok szerint kell ilyenkor választani.
Elõre is köszi a választ. Csak be ne zárjon a bolt.

(O.o)nnen

(O.o)nnen

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás
Sziasztok!
Visszaolvasgattam pár régi számot és a 2005 nov/dec. számban Balázs írt cikket egy Speeder T5-ös Meridáról, amin Deore és 105 szett volt vegyesen.
Mindent kiveséz, lánc, elsõváltó problémáit, de számomra a lényeg elsikkadt.
Mégpedig egy 9-es Deore fékváltókar, hogyan vált tizet hátul?
"Így összeállt a gép... az áttételezés 53/12 és 30/26 között elvileg 3x10 kombinációban variálható."
Vagy maradt a 9es sor és lánc? :chin:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

FSA-nak is van valami hasonló csak nagyon drága

nekik középcsapágyuk van kerámia csapágyas
http://www.fullspeed...roduct&taxid=52
ebben e

de ez itt off
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
FSA-nak is van valami hasonló csak nagyon drága

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Tévedésben vagytok! A kerámia golyóscsapágy ugyanúgy néz ki, ugyanúgy mûködik, mint a hagyományos, csak nem korrodáló acélból, hanem kemény kerámiából készül. A golyópálya a golyók, minden. Létezik hibrid megoldás is ahol csak a golyók, vagy a golyópálya készül kopásálló, kerámiából. Az említett XT nél az max kerámia betétes siklócsapágy lehet.
Pl: http://www.bocabeari...px?p=docs&id=17

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
és a kerámia csapágyas agyak is ilyenek? (DT 190) ott is csak két kerámia gyûrû csúszik egymáson? nem kopik az el?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
tehát a kerémia a kerámián olyan csúszós alapból, mintha jófajta kenõanyaggal be lenne kenve az acélgolyó és a csapágycsésze is? vagy a kerámiát is kenik valamivel (teflon?)?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem golyos. legalabbis az xt gorgo nem az. csak ket keramia persely fordul el egymason. ezert tud oldalra is csuszkalni. es ezert van csak a felso gorgonel alkalmazva. az also nem mozog oldaliranyba, igy ott sima acelgolyos csapagyat hasznalnak.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F