Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
hali, kerdesem lenne nekem is: az hogy letezik, h. a KTM Knoxville-n levo hatso valto Deore neven fut, a Shimano oldalan meg nem is letezik 8 sebesseges Deore?
ide kapcsolodva: ha valamikor upgradelnem az Alivio fekvaltokaromat, akkor vehetek uj elso/hatso valtot is egybol? (meg uj fogaskerekeket hatra, mert az ugye csak 8 sebesseges...)

uzuz85

uzuz85

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok!

Kérdésem:

Shimano Deore FD-M530 elsõ váltó (9 sebességhez ajánlott) a Shimano Alivio FCM410 Négyszög tengelyes hajtómûvel (8 sebességhez ajánlott) és Shimano Deore LX RD-M570 hátsó váltóval (8-9 sebességhez ajánlott) mennyire fog jól együtt mûködni?
Alivio a Deore-ral mennyire kompatibilis? Baj, ha 9 sebességeshez ajánlott váltót csak 8 sebességes rendszerbe építek be? Mit jelent, hogy az elsõ váltó alsó vagy felsõbilincses? Vagy ez tökmindegy?

Válaszaitokat elõre is kösz!

uzuz85

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Amúgy felhasználás szempontjából mi a különbség az alsó ill. a felsõ húzású elsõ váltó között ?

Egyébként a 9 sebességes fogaskoszorúhoz is lehet SG-rövid kanalú váltót használni ?

Még valami : a normál és a fordított rugóirány mit jelent ? ( Hogy a bowden húzására a kanál ki vagy befelé mozdul el ? )

a) semmi. vázfüggõ
B) ss, gs, sgs ezek a kanálhosszok. de 9 sebességhez lehet montiban "rövidkanalas"nak hivott váltót haszálni, hátul 11-32-ig, elöl 44T-ig ajánlom
c) igen, azt jelenti. a paralelogramma eltérõ oldalain van a bovdenrögzítõ fül

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Artika

Artika

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás

top swing: alul van a bilincs.
hogy honnan húz, attól függ a vázon honnan jön a bowden. az új váltók általában úgy vannak kialakítva hogy alul-és felülhúzósak is tudnak lenni.

kanál hosszúság, a kanál hosszúsága .) széles áttételtartományban illetve össztelónál hosszúkanalas a nyerõ, egy lánctányérõs dirt gépeken, oútin elég a rövidkanalas is.

Amúgy felhasználás szempontjából mi a különbség az alsó ill. a felsõ húzású elsõ váltó között ?

Egyébként a 9 sebességes fogaskoszorúhoz is lehet SG-rövid kanalú váltót használni ?

Még valami : a normál és a fordított rugóirány mit jelent ? ( Hogy a bowden húzására a kanál ki vagy befelé mozdul el ? )

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ez nekem gyanus. nekem az idei XT-m van azt tudom h tudna müködni alulrol is, de ezen nem látom azt a lentröl felvezetö kis banánt :) (amibe a bowdent vezetni kell...)

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
A 08-as xt FD-M 770 2008 http://www.actionspo...-TS::10816.html
ezen aszt irja, hogy Top-Swing. Müködik alúrol is?

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

... Спасибо!...

odasüssetek!
egy orosz kém jelent meg a forumon :D

hogy ne csak offoljak: az 08 as XT RF karon hogy oldották azt meg h leszedhetö a fokozatjelzö?
mert láttam egy képet ahol nem volt rajta a kijelzö de nem látszott semmi mi az ami amugy mozgatná a mechanizmust. vmi kis pöcök csatlakozik csak be? :)

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
Köszönöm!, Спасибо!, Vielen Dank!, Thank You!, Grazie!, Merci :)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
minden további nélkül be !

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
természetesen igen.

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás

A H és L csavarokkal csak a végállásokat állítod.

Épp ezért kérdeztem, hogy be tudom e lõni vele a két végállást úgy, hogy olyan legyen, mintha 8 as váltó lenne. (8 as rf kar van)

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás

Egy XT hátsó váltót a H-L csavarokkal be lehet úgy állítani, hogy 8 sebességes rendszerben mûködjön, vagy esélytelen?

igen, ha van 8as váltókarod.
"Minden hülyeség" by Tomidny

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
A H és L csavarokkal csak a végállásokat állítod.

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
Egy XT hátsó váltót a H-L csavarokkal be lehet úgy állítani, hogy 8 sebességes rendszerben mûködjön, vagy esélytelen?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Miért éri meg xt váltókart venni az lx helyett (a feliraton kívül)? A shadow váltókban tényleg erõsebb a rugó vagy csak marketing szöveg?

A sebesség mindent megold.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
és létezik még középkanalas is, vagy hogy nevezzelek..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
top swing: alul van a bilincs.
hogy honnan húz, attól függ a vázon honnan jön a bowden. az új váltók általában úgy vannak kialakítva hogy alul-és felülhúzósak is tudnak lenni.

kanál hosszúság, a kanál hosszúsága .) széles áttételtartományban illetve össztelónál hosszúkanalas a nyerõ, egy lánctányérõs dirt gépeken, oútin elég a rövidkanalas is.

Artika

Artika

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
Elsõ váltó esetén mit jelent, hogy "TOP SWING" ? Az alsó húzású miben különbözik a felsõtõl, ill. miben "más" ?

Az XT '08-as Shadow hátsóváltõ simán felszerelhetõ egy normál LX '05 helyére ?

A hátsõ váltók esetén mit jelent, hogy hosszú- vagy rövid kanalas" ?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Közben keresgéltem és ezt találtam: http://www.bikebroth...&id=55&Itemid=1

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Tudja valaki az új xt rf karok és a shadow hátsóváltó súlyát?