Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Egy ideig mûködött, hogy felfelé toltam a kart, de aztán végleg lehalt a dolog.

Most megpróbáltam, hogy az alsó nagy csavart meghúzom (ami a legalján van a burkolaton kívül). Eddig úgy tûnik, hogy ez segített, remélem élesben is kitart :)

Köszönöm a segítséget :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás
Stellaz
Próbáld meg azt, hogy a kart egy kicsit felfelé, a kormány irányába feszíted, amikor nyomod a kart. Nálam is volt ilyen üres járat és így mûködött a dolog.
Marci

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
nem lötyög túlzottan? lehet csak a csavarját kell meghúzni. ami ha minden igaz alul van. szóval az alsó kis tokot lecsavarozod, és a csavart meghúzod, ami a kart tartja.

...ha ugyanaz a gond, mint az én fékváltókaromnál volt, hogy valami kis pöcök nem tudott beleakadni egy másik pöcökbe.

remélem nem nagyon hülyeség.:D

Izomtéridõninja-geológus!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Sziasztok!

Az lenne a problémám, hogy a shimano stx baloldali fékváltókarom nem akar mûködni középtányérról nagytányérra váltás esetén, csak üresen lifeg a kar. Lefelé és kicsirõl középre hibamentes.

A kérdésem az, hogy javítható-e a dolog, és ha igen akkor szervízbe vigyem vagy magam is megtudom oldani valahogy?

elõre is köszi

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ronin
Már csak január-február és itt a nyár
De akkor nem lehet dagonyázni a sárban:scared:
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Ha netalán más is hasonló cipõben járna Sram X7 trigger váltókar nem mûködõ fokozatjelzõ ügyében:

-leszedtem a fedelet óvatosan, így nem esett szét a szerkezet
-a fokozatjelzõ nem más mint egy vékonyka fogazott papírszerû szalag
-az egyik fog valahogy letört/leszakadt ezért nem mozdult a kijezõ a váltáskor
-a szalag hátoldalára ragasztottam egy mûanyag pohárból kivágott csíkot
-kivágtam a fogak helyét és visszadugtam a kijelzõt a helyére
-fedõlap visszacsavar
-és így már mûködik a fokozatjelzõm :)

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Én már szedtem szét darabokra x9-es (ugyanaz, mint az új x7-es) váltókart, annyira nem volt bonyolult nekem (de nem belõlem kell kiindulni, másnak nem ajánlom) A fokozatkijelzõ szereléséhez elég lecsavarozni a fedõlapot (abban van), arra kell vigyázni, hogy ne ugorjon szét a rugó amikor szétcsavarozod.

Ezt jó, hogy mondtad, mert alapból le akartam szerelni az egész szerkezet a kormányról, de ha csak a fedlapot kell leszedni, akkor ebben a minutumban nekiugrok, hogy lássam belülrõl egyáltalán mi baja lett annak a kijelzõnek.
Mert váltani ugyan gond nélkül vált, de valahogy mégis zavar ez a tényezõ.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Még áll, hogy összeszereled nekem az SX-4 váltókarom? :)
Jövõre Gázlón? :D

Persze, a Gázlón az egyenes szakaszokon összerakom. :) Még visszatérünk rá.

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Még áll, hogy összeszereled nekem az SX-4 váltókarom? :)
Jövõre Gázlón? :D

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én már szedtem szét darabokra x9-es (ugyanaz, mint az új x7-es) váltókart, annyira nem volt bonyolult nekem (de nem belõlem kell kiindulni, másnak nem ajánlom), a fokozatkijelzõ egy nagyon vékony mûanyag darab az oldalán fogakkal, meg lehet ragasztani ha eltörik, vagy még a fogak szoktak elhajolni, ebben az esetben ha szerencséd van vissza lehet hajlítani õket anélkül, hogy letörnéd õket. A fokozatkijelzõ szereléséhez elég lecsavarozni a fedõlapot (abban van), arra kell vigyázni, hogy ne ugorjon szét a rugó amikor szétcsavarozod.

A sebesség mindent megold.

RasztaSanyi

RasztaSanyi

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

Én most vagyok ebben a helyzetben, hogy a X7 trigger bal oldali váltókar fokozatjelzõje valahogy kiakadt vagy elszakadt, és azon filózom emiatt szétszedjem-e a kart, mert amúgy meg a váltás mûködik rendesen.

Ha normálisan mûködik akkor én nem szedném szét. Én is így jártam a haverom X9-s triggerével, elég sok "mütyür" van benne ami könnyen szétugrik. A gyári honlapon én nem találtam semmit ami a belsõ részeket érintené.szóval passz....

Valaki más esetleg?

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

sram váltókarokat mennyire lehet szerelgetni?

mert a hátsóban elszakadt (el nem tudom képzelni hogyan..) a fokozatkijelzõ mûanyag/papír/akármi
régen megszoktam, hogy az alivioban eltört a pöcök, de egy 1,5 éves, jobbfajta váltókar ne legyen már kicsit se szar...

Régi a bejegyzés ugyan, de sikerült megbütykölnöd a kijelzõt vagy járt már más is így?
Én most vagyok ebben a helyzetben, hogy a X7 trigger bal oldali váltókar fokozatjelzõje valahogy kiakadt vagy elszakadt, és azon filózom emiatt szétszedjem-e a kart, mert amúgy meg a váltás mûködik rendesen.

Telescope

Telescope

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
Lenne itt egy rossz váltó. [url=http://kepfeltoltes.hu/view/081222/DSC01356_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]
6-ba még jó de hiába váltom 7-et karon nem veszi be . Konkrétan nem történik semmi. Próbáltam állogatni de nem lett jó. Habár elég gagyi váltó szóval sok reményt nem fûzök hozzá.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
egge', régi lx 7es váltókarokat használok 8, v. 9es áthézagolt buherált szaksz kazikkal, most épp 8-as deore aggyal.
akkor gs-es lesz, köszi, uraim!

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás
Csak a régi Saint és a Hone tengelyrögzítésû. Minden, ezeken kívüli hagyományos rögzítéssel bír.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
vettem egy saint hátcsó agyat,d váltóm még nics..
következõ opciókon gondolkodom..hone vagy slx ..vagy ha saintet használtan találok..
bár most egy lx van..bõven jó..amugy is vissza sírom a sram váltót..

szal az slx is tengelyre megy fel?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

42-30hoz szerintem eleg a GS. milyen az a 12-30as sor? :wtf:

8-as
gs-es váltó 44-32-t is simán bírja

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ja telleg. elfelejtem hogy savanyu kollega retro :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
vmi 7 es nem? :chin:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
42-30hoz szerintem eleg a GS. milyen az a 12-30as sor? :wtf:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F