Jelentkezz be Regisztrálj

Pannon Maraton | 2008. június 29., Gyõrújbarát
Írta 2008. május 19. - 15:29

Írta 2008. május 19. - 15:22

Szia Andajka!
Gratulálok a marci teljesítéséhez, látom alaposan megküzdöttetek érte. A lejtõk miatt ne aggódj, csak gyakorolni kell (meg megnézni elõtte néhány Kranked vagy New world disorder múvit) és akkor menni fog.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy nagy sár esetén mi lett volna itt, amikor mindenkinek több kiló sár van a bringáján!?
Ádám többször is bemondta, hogy "nagyon kemény a pálya, meg fogtok halni". Azt hiszem, ez egy saras pálya esetén itt igaz lett volna beérkezéskor után is.
a meredekkel nem lett volna baj, ha nem torlodik fel a sor, es nem pont elotte fel meterrel szall le valaki, es mar kikerul nem volt lehetoseg. Joparszor lejottunk mar azon korabban.
a vegen az itatas tenyleg kisse rossz volt (vagyis rohadt szar), de kutbol lehetett inni (abbol hoztak az itatoponthoz is), es az lett volna mosakodo, es bringamoso is.... ezert szep lett volna, ha saros, szomjas versenyzok ott allnak sorba elotte...
De mondjuk azt, hogy a szervezok csak megoldottak volna a gondot

Írta 2008. május 19. - 15:18

Én itt tudtam, hogy hol érdemes fotózni, mert tavaly magam is indultam. Mivel most nem terepjáróval voltam olyan helyeket kerestem, amik között személyautóval is gyorsan mozoghattam. Esés különben a köves meredeken nem volt. Egy valódi kamikaze járt majdnem pórul aki centikkel tudta a beton szalonnasütöt elkerülni. Ö tényleg örült iramban jött le messze az ésszerü felett. Az viszont tény, hogy rengeteg véres ember volt.
Írta 2008. május 19. - 15:05

Gratulálok a marci teljesítéséhez, látom alaposan megküzdöttetek érte. A lejtõk miatt ne aggódj, csak gyakorolni kell (meg megnézni elõtte néhány Kranked vagy New world disorder múvit) és akkor menni fog.

Ja, nem tudom, nektek szemet szúrt-e, de amikor elszomjazva beértem a célba, akkor nagyon vártam hogy valami jó kis cukros lötyivel leöblíthessem a számat. Nézelõdtem, srác leszedte a chipet, néztem tovább. Egy pohár vizet csak adnak már? De semmi. Erre tökre csalódott voltam. Hogy lehet az, hogy erre senki se gondolt. Csak jóval késõbb találtam meg a kék kutat némileg odébb, de mivel a pályaszalagok és kiabáló bírók miatt kissé bonyolult volt odajutni, ezért eleinte nem is jártam arra. Csak akkor vettem észre, amikor már "megnyugodva" ücsörögtünk a sörözõ kinti részén. Akkor nézek balra és lám: ott egy kék nyomós kút. Mások is kérdezgették tõlem, hogy nem-e tudom, hol lehet itt vizet kapni. Mutattam a kutat. Erre mindenki kissé csalódott fejet vágott, úgy látszik máshol már elkényeztettek minket a sok izo-val és egyéb vízvételi lehetõségekkel.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy nagy sár esetén mi lett volna itt, amikor mindenkinek több kiló sár van a bringáján!?
Ádám többször is bemondta, hogy "nagyon kemény a pálya, meg fogtok halni". Azt hiszem, ez egy saras pálya esetén itt igaz lett volna beérkezéskor után is.
Írta 2008. május 19. - 14:57

-a röviden indultam, sztem egész durva volt ehhez képest. Pár tûrõképességet igénylõ fordító, mikor nagytányérról azonnal kistányérra kell dobni a láncot, meg jóóó nagy vízmosások a poros lefeléken, láttam 2 buktát is, az egyik embör a rajt után max. fél perccel fordult bele az árokba az elején.
-jó jelölés, eltévedni nem lehetett, max. túlfutott az ember a kanyaron, ha túl gyorsan ment, de ennyi
az elso dombon felfele nekem is sikerult egy picit estem, a mely homok miatt

a kilato utani lejtonel volt egy eles kanyar, na ott tavaly is egyenesen mentem bele az arokba megint

jovore ha jossz, es lesz meg verseny segitunk neked kijutni.
eredmenylista mikor lesz ?? elmult mar masnap 14h, sot 15h is.
Írta 2008. május 19. - 14:51

lejtõ vs. emelkedõ vitában meg Hengernél a pont:)
sysspo: elég sok nézõ, ill. fotós tudta , hogy hova kell állni , ha vért akarnak látni..
Írta 2008. május 19. - 14:21

Pár észrevétel;
-a rendezõk gondolhattak volna azokra, akik vonattal érkeznek... Egy kis térkép a vasútállomásnál, vagy több fehér nyíl a városban, ilyesmi. Igaz, kapni útbaigazítást, de mindig jól jön az ilyesmi.
-a röviden indultam, sztem egész durva volt ehhez képest. Pár tûrõképességet igénylõ fordító, mikor nagytányérról azonnal kistányérra kell dobni a láncot, meg jóóó nagy vízmosások a poros lefeléken, láttam 2 buktát is, az egyik embör a rajt után max. fél perccel fordult bele az árokba az elején.
-kicsit több kaja nem árt (frissítés és menza a végén)
-nagyon szép vidék
-jó jelölés, eltévedni nem lehetett, max. túlfutott az ember a kanyaron, ha túl gyorsan ment, de ennyi
-én kevés emberre számítottam, de pont fordítva, h hétvégi rájderek lesznek, és nem a profik, hát ez nem jött be éppenséggel

köszönöm a szervezõknek, megérte eljönni
Írta 2008. május 19. - 13:59

nagyok voltatok! mi lefele jottunk mar 4en, Ti akkor jottetek a utolso aszfalton, es szurkoltunk. Vegre szinesitetteket a mezonytYes, sir!

Írta 2008. május 19. - 13:53

hehe, ti voltatok a piros szarvval ?
Yes, sir!
Írta 2008. május 19. - 13:21

Írta 2008. május 19. - 13:20

Ne felejtsd! "Csak a táv és a lendület változik, az élmény marad."
Írta 2008. május 19. - 12:23

Írta 2008. május 19. - 11:58

hehe, ti voltatok a piros szarvval ?Barátnõmmel mi is beneveztünk a sorozatra, neki a tegnapi volt az elsõ maratonja, jólmeghalt, de élvezte.
Írta 2008. május 19. - 11:58

Akkor most leírom milyen egy ilyen esemény, egy tényleg csak hobby-montis-lány szemszögébõl

Tehát egy ilyen lány éjjel fél2kor (egy jól sikerült kerti parti után

2en lányok megbeszéltük induláskor, hogy számunkra ez nem verseny, ez túra és ehhez tartottuk is magunkat, bevártuk egymást, ha itt-ott lemaradt valamelyikünk.
Az hogy már az elsõ 3km-en az jár a fejemben, hogy hú lehet nem montit kellett volna vennem, hanem országútit, az már megszokott érzés, meg a 'mit is keresek én itt' is

De persze nincs mit csodálkozni, hogyha a gyári speed gumik vannak még a bicin és bizonyos terepen nem úgy halad mint kéne, ebbõl pedig következik az, hogy izomláz a tolástól lesz

A lejtõk... na hát az a bizonyos lejtõ ahol fotósok hada várta a leérkezõket, mondhatni ilyesztõ egy magamfajta lánykának, a már említett speed gumikkal, és az idei 3 azaz három lejtõzéssel... tavaly õszel lehet lementem volna, de úgy tûnik újra kell kezdeni a féléves telelés után a félelem oldást.
Pedig tudom hova kell tenni a testsúlyt, meg azt is hogy gyorsabban könnyebb, de erre azért edzeni kell leginkább az idegrendeszeremet azt hiszem...
Aztán mire a számomra útálatos terepviszonyoknak vége lett és tudtam volna menni föl is, le is (a saját tempómban), akkorra utolért minket a hosszú és közép táv, innentõl viszont a kis ösvényeken annak érdekében, hogy azokat akik tényleg mennének el tudjuk engedni a málna bokorba belapulva csináltunk helyet

Gondolhatjátok, hogy milyen érzés az, amikor egy jó kis lejtõn, amin én esetleg 30al lemennék és azt gondolnám, hogy húdeállat vagyok, közben mögöttem 60al a gyõzelemért száguldó középtávos csörtet, elengedni a legutolsó lejtõn például esélytelen lett volna (arról nem beszélve hogy szerintem szívgörcsel estem volna le a bicóról, ha elsuhan mellettem) annak meg, hogy feltartom nem örült volna, tehát például mi, a két "túrázó" lány jobbnak láttuk a saját és persze a suhanók érdekében, hogy minél gyorsabban letoltuk úgy hogy közben valamelyikünk mindig hátra nézett, hogy mikor kell félreállni, nem hiszitek el, de félelmetes
Hogy minek is megyünk akkor hogyha ez ekkora stressz számunkra?
Hát csak azért mert egyébként imádjuk! lehet, hogy közben nem ezt mondanám, de az az izgalom ami az elõtte levõ napokban van, meg amikor felharsan a fájöööör, és végig érünk (idõnként kínlódunk) a távon és begördülünk a célba, na mindezért! Meg mert ott van sok sok sok bicós mint Te, meg Te, meg Te is, és olyan útvonalakon megyünk, amire én egyébként soha nem jutnék el, úgy ahogy a mi erõnkbõl, felkészül(etlen)tségünkbõl kitelik és úgy hogy minél kevésbé gátoljunk másokat.
Egyébként pedig szerintem szuper volt!
Írta 2008. május 19. - 11:55

Szentgrótit meg én vártam nagyon kedvenc maratonom. (ezekszerint márcsak volt) Tényleg a lóvéval mi lesz?
Írta 2008. május 19. - 11:52

szerintetek ezek után merjek elõnevezni a gyõri versenyre?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2008. május 19. - 10:47

Szep munka volt!
Írta 2008. május 19. - 09:57

Azt se mondták, hogy visszaadják-e az elõnevezettek pénzét, bár erre valakitõl hallottam olyan verziót, hogy lehet, hogy idén már nem, de a jövõ évi zalaszentgróti versenyre akkor már nem kell befizetniük/nevezniük azoknak, akik most be vannak. Ez kicsit fura lenne, remélem azért ez nem így lesz.
Hát igen, a honlapon sincs semmi info, faszák ezek a pannonmaratonosok. Pedig bnõm most próbálgatja szárnyait a montizásban, és Szentgróton szeretett volna elindulni, mert az közel van hozzánk, erre pont az csak úgy elmarad. Aztán hivatalos info az semmi...
Azon sem csodálkoznék, ha a pénz is eltünne, meg az is el lenne felejtve, hogy ki nevezett idén.
Spiltyunak abban igazat adok, hogy jók ezek a versenyek, mert nagyon jó kis terepeken vannak megrendezve, meg a versenynapokon a szervezés is jó, csak valahogy az elõ- meg utódolgai nem az igaziak. És szerintem azért az is számít, fõleg azoknak, akik az ország másik felébõl utaznak ide.
Megint csak egy fekete pontot tudok behúzni...
Írta 2008. május 19. - 09:31

Sziasztok!
szervezés: 4
pályajelölés: 5
biztosítás: 4
kaja: 5
Sajnos azonban ezek ellenére úgy látom, jövõre búcsút veszünk a Pannon sorozattól. Idén elég vicces a kettõ futam, Zalaszentgrótot nagyon sajnálom, Kõszegrõl nem is beszélve, hiszen szerintem a Dunántúl legjobb montis-pályája.
Az okokra azért kíváncsi lennék.
Én is nagyon sajnálom hogy így alakul ennek a versenysorozatnak a sorsa. Bár hibák itt is akadtak, de sokszor még a top maratonoknál is jobban szervezett versenyek voltak ezek. A soproni hegység remek hely a montizásra a kõszegi pedig az egyik legjobb montis terep az országban. Valami miatt az emberek mégsem jönnek el, talán tévesen azt hiszik hogy hegyek csak a mátrában meg a bükkben vannak...
Azt mondjuk én nem tudom oknak elfogadni hogy nagyon az ország nyugati csücskében van és ezért kívül esik az embereknek, mert "zalai csávó" létemre én el tudok menni a bükkbe meg a mátrába...
Írta 2008. május 19. - 09:19

szervezés: 4
pályajelölés: 5
biztosítás: 4
kaja: 5
Sajnos azonban ezek ellenére úgy látom, jövõre búcsút veszünk a Pannon sorozattól. Idén elég vicces a kettõ futam, Zalaszentgrótot nagyon sajnálom, Kõszegrõl nem is beszélve, hiszen szerintem a Dunántúl legjobb montis-pályája.
Az okokra azért kíváncsi lennék.