Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Pannon Maraton | 2008. június 29., Gyõrújbarát

- - - - -

• Please log in to reply
1165 replies to this topic

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,017 posts
Hi,, gratula mindenkinek aki teljesítette, mert szerintem nem volt könnyû..nagyoon nem, az egész hegyet ismerem, de ilyen útvonalat elképzelni se tudtam volna..Én a hosszútávot küzdöttem le..ha valakinek kellene a rajtról kép az szóljon!! fõképp a ,,hosszúak,, részérõl van..

A végén lévõ lefelé szerintem egyeltalán nem volt nehéz!!! de én lefeléhez szoktam..
a szervezés háát a kajával voltak gondok--:)
Óvakodj a részeg AutóStohl !!!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Megnéztem a képeket, ahol szintén nagyon népszerû az a bizonyos "letörés."

Tipikusan az a "lejtõ", amit menetbõl, nyílegyenesen kell leküzdeni. Ha még a tetején nekiáll valaki gondolkodni, tuti elrontja ("A tett halála az okoskodás"). Szerintem gyalog lejönni, semmivel se könnyebb, mint nyeregben teljesíteni.
Itt jön elõ az a technikai tudás, amit bizony el kell sajátítani.

jégyé

jégyé

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
Hi!
láttam a képeken az utolsó letörésre figyelmeztetõ táblákat, úgy látszik a verseny hevében elkerülték a figyelmemet, igy az arra való panaszkodás storno!
Aki egy picit sem flúgos az nem is teljesen normális!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Hi Leon!

Mikor frissítettétek a nevezettek listáját? A hosszútáv sorozat érdekelne.
Csak az esélylatolgatások miatt. Köszi!

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
http://www.mtbsport....order=0&thold=0

Itt a utolsó pár képet ajánlanám a figyelmetekbe!
langferi alias SzomjasFeri
Lazán, faszán, igazán!
http://piacter.bikem...500&ppuser=2602

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 posts
Elég keményre sikeredett ez a középtáv. És én is csak a rajthoz beállásnál tudtam meg, hogy hosszabb lesz. (nem kellett volna elõzõ nap olyan sokat tekeregnem, mert igy elég fáradt voltam a versenyre) De öszességében, szerintem profin szervezett és jó hangulatú maraton volt. Biztos hogy ott leszek jövõre is. (és már legalább tudni fogom, hogy mire számítsak) :-)

Spiltyu

Spiltyu

vendég

• fórumtag
  • 217 posts
Nem tudtok még fényképeket? Láttam hogy Velemben, a patakátkelésnél is fényképezett valaki...

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 posts
Jaahh tényleg az utolsó letöréshez annyit, hogy az irányító fickó kiabálja nekem is, hogy van egy kis lejtõ lefelé aztán a cél. Mikor megláttam a bokrok között a mélyben a patakot, elképzeltem, milyen lehet az a kis lejtõ. Elkezdek leszállni a bringáról erre mondja a srác, "elõbb nézd meg szerintem simán lemész rajta". Inkább leszálltam és lefutottam, lecsúsztam. Gyorsabban értem, mintha legurulok, fékezek. Meg kisebb volt az esély a bukásra, fõleg, hogy az egyik hasonló letörésnél a nyereg majdnem leszabta a zacsit. A kaja mellett egyetlen negatívumként említeném, hogy szerintem a veszélyesebb lejtõknél nem voltak kint nyilacskák. Egynél láttam a veszély feliratot. De lehet, hogy csak túl gyorsan száguldottam.Feltöltött képja és én nem is toltam olyan sok felfelén.
Mert volt ahol egyszerûbb volt vállon vinni.Feltöltött kép
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Rohadt drága volt, dehát egyszer élünk.

"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...

Panthi Leo

Panthi Leo

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
Yoreggelt...nah magamhoz térve a "sok alvastol" lassan felkerulnek a fenyképek. Reggel megtekinthetoek lesznek az oldalon. Addig a turelmeteket kérem.

Leon
..::"Az utolsó 2mp-t nem lehet visszacsinálni..."::..

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Gratula mindenkinek! AKi lenyomta, vagy megszervezte, hogy mi csak szórakozhassunk.

A pálya nálam csillagos ötös! Végre egy igazi mtb maraton. Igaz, bevallom, utoljára felfelé talán Velem után az aszfalton volt középtányéron, utána vagy mókuskerék, vagy toltam. A lefelék meg... A SIratófal utáni DH meghozta a jó kedvemet. :) Írottkõ után 70 körüli tempó, technikás terep végig. Nem unatkoztunk.
Volt két pályaelhagyásom, a msodik komolyabb volt. Kanyarban kisodródok, a földhányás megdob, majd egy laza szaltóval bukfenc a susnyásba. Kb. 2 percig feküdtem, mire rájöttem, hogyan szabadítsam ki magam a bringából.

A legvégsõ letörést nem vállaltam be. Egyrészt, mert hallottam már róla, meg rajt elõtt is szorgalmasan riogatták a hobbistákat. Elõttem-utánam messze senki (mmint saját távomon), inkább lefutottam.

A pálya olyan volt maratonos szemmel, mint kb. OX-ben a Pilis Kupa.

Azt hiszem, vissza fogok ide járni.

A versennyel kb. a negatvum, a rajt. Zalaszentgróton jó volt, hogy külön indultak a távok. Különben minden nagyon jó volt, a többi verseny szervezõje már most tanulhatna tõletek egyet-mást.

Szüccser

Szüccser

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
Ahogy azt én már szoktam volt vala mondani, "Jó kis verseny volt ez! Csakhogy a "le"-nek, meg a "fel"-nek jó lett volna néha egy kis alternatíva. Nem mondom 60 Km/h-val bírtam lefelé jönni (vigyorogtam is rendesen), na de hogy utánna csak a "fel" létezzen. Tegye fel a kezét, aki a középtávon az összess felfelét nyeregben nyomta!
A vége az tényleg királyságos volt. A nyereg mögé ülve, és elõl hátul satuzva lefaroltam a fahíd elejéig, ott meg úgy begörcsölt a jobb vádlim, hogy akármelyik balerina megirigyelhette volna a spiccemet. A közönség meg azt hitte, hogy a mogyorókat csaptam oda, mert jöttek az okos ötlettekkel, hogy asz' ondja "ugrálj a sarkadon";"eridj vissza keresd meg" meg ilyenek. Na a fahíd közepéig - bal lábammal a patentban jobb meg spiccbe - elszögdécseltem és onnan nagy nehez sikerült visszatornáznom magam a nyeregbe.
Ja ami egy kicsit rosszul jött ki, hogy 51 Km volt a kiírás (tudom méhek) a hangosba 65-öt mondtak és én a végére 58-at mértem. Most melyik?

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
Spiltyu

aha. köszi.
nem hallottam saynos.:(
na akkor igy rendben van.
épp az utolsó percben álltam be a többiek közé..szóval nem hangosat figyeltem. De amugyse tudtam volna hol ér véget a páya, hol az a letörés. Szóval én ott a leytõ teteyén nem tudtam hogy ez a páya vége...tudod bokrok miegymás.

Igen lehet hogy 97-ben volt. és tényleg a páyabeyáráson.

szóval könyen van bay..akár pár nappal utánna nekem 1 éve volt eg y vérrög a feyemben..szóval ezért is volt különösen veszéyes.

A leytõ mondom nem volt vészes, sima ügy lett volna, csak én mivel nem tudtam hogy patak+ hid..
ig y kicsit nagyivben mentem...(aszt hittem hogy valami egyenes lessz a vége és szépen visz a lendület, nem gondoltam hogy valami patak is csörgedezik ott) és a patakba mentem volna.
mivel nem akartam fürödni , meg a patak köveivel felsérteni magam(ha voltak) igy még kicsit ellenkormányoztam és kész is volt bay.
Lehet yobb lett volna patakba ugratnom...már mindegy.
szóval 10-bõl 10szer én is leyövök ott. csak nem vakon.
ráadásul fékeim is elég gyengén muzsikáltak..ehh
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts

......
Nem tudom hogy raytam kívül volt e még ott közönségdiyas esés de nem kellett volna..
.......

Csapattársam a patakba ugrott be, de ez nem a rendezõk hibája, õ direkt csinálta, mert õ már csak ilyen...
(sajnos nem láttam, mert nem tudtam ottlenni, de a vasárnapo esti sörözésnél elmeséltek mindent részletesen, meg az eredményüket is,
100 RFM5 3133 6:10:50 4:40:54 Mohos Gyula 1990
101 RFM4 3152 6:10:51 4:40:55 Steszli Tamás 1978 FaPuma 102 RFM4 3132 6:10:52 4:40:56 Mohos Kristóf 1986 FaPuma 103 RFM4 3134 6:10:52 4:40:56 Schmikli László 1985 FaPuma )
Abszolút utolsók a rövidtávon.
langferi alias SzomjasFeri
Lazán, faszán, igazán!
http://piacter.bikem...500&ppuser=2602

jégyé

jégyé

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
Sziasztok!
Újra egy remek maraton, gratula a szervezõknek:clap: ! A vidék is gyönyörû volt, öröm volt tekerni rajta! Kõszegen még sohasem tekertem, eztán nem szeretném kihagyni!
Azért egy-két észrevétel:
Jó lenne a verseny elõtt egy segélyhívó telefonszámot közkincsé tenni, ha rendezõktõl távolabb valami baj lenne, akkor is azonnal lehessen segítséget kérni!
A merdek lejtõket tényleg jó lett volna jelölni, (a cél elõttin engem még bíztattak is, hogy le tudok menni rajta, de szerncsémre már az elsõ kanyarnál bemajréztam:) )
Szerncsére nekem nem volt szükségem rá, de hallottam a versenyt defekt miatt feladni kényszerült versenyzõtárstól, hogy nem tudtak alternativ útvonalat javasolni neki a célda való beéréshez (ahány rendezõtöl kérdezte annyi irány és táv volt a válasz.)
Az OK, hogy mindenki nem ismerheti az erdõt, de ha egy kis térképpel elötte felruháznátok õket, bejelölve rajta az állomáshelyüket talán könnyebb lenne a kiesõknek menekülési útvonalat találni!
Amúgy mint írtam a vereseny nekem egy pozitív élmény volt! Mégegyszer gratula! Csak így tovább! Találkozunk a következõn is!
Aki egy picit sem flúgos az nem is teljesen normális!

aquarian

aquarian

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok!

Nem sokat tudok hozzászólni a pályához, mivel az elsõ kerekem megadta magát! (Ne vegyetek American Classic agyat!!!)
Ez nem is nagy gond, de innen lett izgalmas számomra a verseny! A kijelölt pálya helyett a rövidebb aszfaltos úton szerettem volna legurulni, amit meg is kérdeztem az ott álló 'pályarendezõtõl', aki kapásból mondta: Ez az aszfalt Kõszegre levisz! Örültem neki, hogy szar elsõ kerékkel kényelmesen le tudok gurulni. Kb 9 km után egy kis faluban találtam magam, ami feltünõen rendezett és nyugodt volt. Mivel ismerem Kõszeget hamar rájöttem, hogy ez nem az. Megkérdeztem az utcán lévõ öreg urat, hogy meg tudná -ééé mondani nekem merre van Kõszeg. Õ egy rövid egyszerû válasszal tudatta velem, hogy rossz helyen vagyok, ami a következõ volt: WAS? Kiderült, hogy sikerült Rattersdorf- ra legurulnom. A legbosszantóbb az volt, hogy nem volt nálam se útlevél, se személyi. Ha nem lett volna velem senki nem is tudom hogyan jutottam volna vissza Kõszegre, mert a határ szigorú ám de meegértõ õre kérte az igazolványt.
Mire beértem a célba már csak nevettem az egészen. De szerintem azért tisztába kéne lenni az elágazásoknál az iránymutatóknak, hogy hova is küldenek. :)
Ez volt életem legviccesebb maratonja!

A másik kivetnivaló a kaja. ELFOGYOTT! Hát ez meg hogyan történhet meg?
Érthetetlen.

Tele meglepetéssel érdekes maraton volt. Nem baj a legközelebbin majd jobban figyelek!

Viko

Viko

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Sziasztok!

Zalaszentgrót után életem második maratonja, szóval nincs sok összehasonlítási alapom, de nekem, most hogy túl vagyok rajta, tetszett! Bár keményebb volt, mint amire számítottam. A közép táv akkor pontosan hány kilométer volt? Én a verseny közben hallottam a többiektõl, hogy hosszabb lesz. Bõven visszadolgoztuk a Zalaszentgróti rövidítést! A frissítõ helyek pont ott voltak, ahol szükségem volt rájuk, és mindíg volt náluk bõven innivaló.
Errõl a maratonról is lesz összefoglaló a Sport1-en? Tudni, hogy mikor?
Viko

Spiltyu

Spiltyu

vendég

• fórumtag
  • 217 posts
Nem akarlak elkeseríteni yvorl, de a hangosba bemondták hogy a pálya végén van egy veszélyes letörés, és ha valaki nem érzi úgy hogy le tud tekerni rajta, az inkább száljon le elõtte... Tudom hogy ez Téged így sérülten nem vígasztal, de nagyon-nagyon sokan jöttek ott le így és semmi bajuk nem lett.
Egyébként tényleg húzós volt az a lejtõ. Fõleg a hobbisták között vannak sokan, akik hajlamosak túlértékelni a saját képességeiket és pókerarccal bevállalnak egy ilyen lejtõt, aztán meg ott a baj.
Zalaegerszegen 1997-ben volt egy ehhez hasonló letörés 100m-re a céltól (az még ennél is meredekebb volt), és ott pályabejáráson esett el egy gyerek. Éppen ott álltunk a tetején és láttuk ahogy lefelé hatalmasat esik...

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
Hello
Rövidtávon indultam.
Yo hogy leirtátok a pozitivumokat de nekm kiyött pár negatívum is.
Nos kezdyük azzal hogy én a rayt elött fél órával tudtam csak Kõszegre yönni.
a PÁYÁT NEM ISMERTEM, DE GONDOLTAM MARTONNÁL UGYSEM GÁZ, MEG TAVAY VOLTAMÉS TÖBBÉ KEVÉSBÉ UGYANAZ volt...
Szóval útközben a sûrû kanyarok közepette igaz hogy sokan/sokheyen irányítottak minket, de néhol elsõ ránézésre nem szurtam ki merre is megy(lehet a sebesség miatt is) igy pár sec. elment ami ugye annál a sok heynél nem kevés.(igaz nem az erdeményért haytottam ..saynos) A legszembetûnõbb hogy a végefelé eg yfüves részen egy bal kanyarnál...a lány aki ott volt épp takarásban heverészett a füvön..semmit nem láttam csak eg ylengedwzpõ szallagot és amire kiszurtam az irányt mayden ma lánynak mentem...
nayo rátérek a lényegre.
A páya legvégén a siratófalnál történt.
Szóval én voltam az aki burkolt eg ynagyot.
buko összetört, a vázam behorpadt, kicsit a feyem is a meg az agész testem..nayo..ugynéz ki nincs komoyabb bayom.
A lényeg hogy yövök ug yrendesen , egyszercsak feltünik elöttem 4-5 ember és mutogattyák hogy balra, meghogy meredek leytõ"
én persze nem tudtam ez mit takar és ahogy illik mentem le rayta.
ott ért a meglepetés hog yhppá!! nocsak eg ypatak! nocsak egy keskeny hid ami épp nem az ivemen van..
Probáltam még kicsi fék, kicsit yobbra kormányozni hogy elkapyam a hidat de volt egy mini kis letörés az alyán ami arra volt yo hogy az elsõ kerekem belhuppanyon én meg dobyak egy elõre szaltót...:(

Nem akarok nagyon nyavayogni, de azért a raytnál amikor mindenki együtt volt bemondani a hangosba hogy akik nem ismerik a páyát, erre az utolsó patakátkelésre figyelmeztetve legyenek!!
Ha csak hallokróla a patakról és hoigy eg ykesekeny híd van már akkor gondnélküli leyutok...
és kicsit idegesítõ volt hogy 20 m-re céltól törtem halálra magam.
A mentõk meg persze nem tuidtak beyönni, kocsival utánna aztán cipelgettek.

Szóval nem yo kis nehéz páyával van a gáz hanem az info hiányával.

Azért egy maraton nem OX hogy elõzõ nap szélpen mindenki megérkezik és beyárya a páyát.

Nem tudom hogy raytam kívül volt e még ott közönségdiyas esés de nem kellett volna..
Emlékszem aszem 1994-ben egy Zalaegerszegi OBn ugyaniyen volt a beérkezõ a célba, és ott egy srác örökre béna maradt akkorát esett....

Igazából még szeretnék pár dolgot mondani mást is de azok ehez képest nem lényegesek.

szóval azért kérném a szervezõket legalább száybarágósan figyelmeztessék az indulókat az iyen dolgokra.
Köszönöm.
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

Spiltyu

Spiltyu

vendég

• fórumtag
  • 217 posts
Képeket nem tud valaki?

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
nagyon tetszett a pályakijelölés ha akartam se tudtam volna eltévedni és minden nagyobb "keresztezõdésben" állt egy vag több ember!!!!
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!