Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
6196 hozzászólás a témában

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Kutyamat nem erdekli, hogy melyik olcsobb. Ha olcsot akarok, bowdenes v fekkel jatszom. Mellesleg a bowden soha a budos eletben nem bir olyan jo lenni, mint egy olajos. Es ez fizika.

én nem nagyon vennék olajos tárcsát, és tényleg bowdenesnél sem szabad avidon kívül mást venni. nekem az fog mindig, mint állat. soha nem volt vele baj.
hadd kötöszködjek egy kicsit az olajost szeretõkkel:
olajcsere olcsóbb vagy a bowdencsere?

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
HSS33 után nem eröltetném a bowdenes tárcsát. Nem lesz az jobb semmivel. Upgrade-elni csak felfelé szabad! :) Magyarán csak azárt, mert nagyobb a fíling faktora, ne vegyél valami szar tárcsát, ami 1 nagyságrenddel szarabbul fog majd, mint a hidrós felniféked.
Szerintem.
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
pontosan
olajcsere dotos fékfolyadékból megközelítõleg 100-200 ft.
a csõ meg 4-7 ezerig, de ált nem törik ketté, csak a csatlakozásnál szakad ki..
tehát új roppantógyûrû 100 ft
így olajos féknél ha van eszköz(50 ft a fecskendõ és ugyanennyi a gumicsõ métere - 5ft-nyi kell) illetve kell hozzá egy snitzer, ez egy 100-asér megvan egy 100ft-os boltban
tehát önköltség 155 ft, +anyagár ami kb 200 ft
ennyi egy olajos.
csak azoknak bonyolult akik félnek tõle, pedig egyántalán nem ördöngõsség
olcsó tárcsaféket nem szabad venni, mert csak megutálja az ember
bowdenes fékek macerásabbak, akárki akármit mond...

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

olajcsere olcsóbb vagy a bowdencsere? ha hurkázol egy nagyot, és szakad a madzag, legyen akkor melyiket egyszerûbb/gyorsabb cserélni? (bár ha ekkorát esel lehet nem azon fog járni az eszed, hogy mit is kell kicserélni)
a bowdenes szerintem egyszerûbb.

ahhoz, hogy egy bowdenes jól mûködjön, szinte a legfontosabb a jó bowden / bowden ház szet. Ezek alapján:
- olajcsere olcsóbb, mint a bowdencsere (ha Te csinálod mindkettõt. ha szervíz, ottmeg mindkettõvel lehúznak)
- ha szakad a madzag, a fent említettek miatt, bár bonyolultabb, de olcsóbb az olajost javítani (kivéve, ha valami prémium hidrós fékcsövet cserélsz ugyanilyenre)
- és szerintem bonyolultabb is a bowdenes. nekem a bovdenest, ha jól akarom megcsinálni 1,5-2 óra minden vágással pöcsöléssel összerakni.
olajos 20 perc.
hibalehetõség sokkal kevesebb az olajosnál szintén

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

szia,

köszi a választ. csak azért kérdeztem, mert az aprón valaki árul egy elsõ szettet (Tektro Novella) 4000-ért és az bowdenes. nekem most HS33 van elõl-hátul, de idõvel gondoltam átállok a tárcsára. azért kérdeztem, hogy megéri-e. de akkor maradok még a HS33-nál!
akkor viszont ezúton kérdezem meg, hogy nem túl drága, de jó hidraulikus tárcsa fék elõre milyen legyen? itt fõleg az ár számít most, mert agyat, felnit, küllõt is kell cserélnem, ha rászánom magam!

A HS-rõl a Novellára még ennyiért se állj át szerintem.

legolcsóbban egy alap olajos shimano-val tudod megoldani

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
én nem nagyon vennék olajos tárcsát, és tényleg bowdenesnél sem szabad avidon kívül mást venni. nekem az fog mindig, mint állat. soha nem volt vele baj.
olajcsere olcsóbb vagy a bowdencsere? ha hurkázol egy nagyot, és szakad a madzag, legyen akkor melyiket egyszerûbb/gyorsabb cserélni? (bár ha ekkorát esel lehet nem azon fog járni az eszed, hogy mit is kell kicserélni)
a bowdenes szerintem egyszerûbb.

ezzel nem akarom kivívni a társaság haragját ám!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás
szia,

köszi a választ. csak azért kérdeztem, mert az aprón valaki árul egy elsõ szettet (Tektro Novella) 4000-ért és az bowdenes. nekem most HS33 van elõl-hátul, de idõvel gondoltam átállok a tárcsára. azért kérdeztem, hogy megéri-e. de akkor maradok még a HS33-nál!
akkor viszont ezúton kérdezem meg, hogy nem túl drága, de jó hidraulikus tárcsa fék elõre milyen legyen? itt fõleg az ár számít most, mert agyat, felnit, küllõt is kell cserélnem, ha rászánom magam!

igen, de csakis avid bb7-est!
mert annak van fékereje is
viszont innetõl már csak személyes vélemény, ki a bowdeneset szereti, ki pedig a hidraulikusat...
de pl egy deore 525-bõl, esetleg lx-bõl olcsóbban ki lehet jönni, mint egy jó bowdenes fék(bb7) + bowden + fékkar....

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Birom a savat :-) Bowden nem bir olyan jo lenni, mint az olaj. Ez ennyire ecceru. BB7 arabol meg lehet venni mondjuk egy LX-et. Vagy picit hozzatenni es saint. Szal reszemrol nem bowden.

Enyim Paripa

Let the people speak

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
énis ezt mondom... meg amúgyis extrémkedésre nemjó a bowdenes, de aki ezt kedveli...
de ne mondjuk hangosan sztem lesz ebbõl még flém elég:-)

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Minek bowdenest ha van hidraulikus? De most tenyleg :-) Madzagos tfek nemkene. Ha madzag akkor V fek.

Enyim Paripa

Let the people speak

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
igen, de csakis avid bb7-est!
mert annak van fékereje is
viszont innetõl már csak személyes vélemény, ki a bowdeneset szereti, ki pedig a hidraulikusat...
de pl egy deore 525-bõl, esetleg lx-bõl olcsóbban ki lehet jönni, mint egy jó bowdenes fék(bb7) + bowden + fékkar....

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás
sziasztok,

a kérdésem csak annyi, hogy mi a különbség a hidraulikus és bowdenes tárcsafékek között. úgy értem mind2nek van elõnye és hátránya biztos, de ha az ember vesz tárcsaféket akkor, ha bowdeneset vesz (mostmár) gáznak számít? nemtom hogy is kérdezzem! talán így a legjobb: megéri még bowdenest venni? :chin:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
õõ 1 év.

(hfx9 és nine)

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 hozzászólás
hello!
valaki meg tudná mondani, hogy mi a különbség a hayes nine és a hfx között?
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

chipichape

chipichape

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás

mennyiért van egy illen kulcs?
lehet megéri, de én arra esküszöm, hogy húzni amíg meg nem szakad a menet, aztán kettõ felet vissza.... :-))))

Szia,

Sajna sokba, ez kivetelesen dragabb az USA-bol rendelve mint a jo oreg Ejropaban. Nemet website-okon lattam mar 95 Euro-ert is...

Viszont ha beletepem a menetet valami aluminium alkatreszbe, akkor az sokkal tobbe is kerulhet - ezt mar modellezeskor kitapasztaltam. Ha meg nics elegge meghuzva az nem jo ugye (mondjuk a fek...)

Chip

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
cyrex
a CL-es tárcsa fékfelülete kisebb, de az nem gond, mert beljebb a tárcsa küllõkön is fog majd a fék.
a probléma csak esztétikai és bár nem szabályos megoldás, nem tok olyanról, akinek ez problémát okozott volna.
szerintem nyugodtan cserélj CL-esre. vagy szerezz tavaly elõtti XT agyakat.

cyrex

cyrex

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
HFX-9 XC tárcsafékem van, hagyományos tárcsarögzítéssel. Szeretnék hátsó agyat cserélni XT-re, viszont az center lock-os. Kérdés az, hogy milyen center lock-os tárcsa kompatíbilis a fékemmel?

- cyrex -
[URL="http://cyrex.axio.hu/bb"]
[/URL]

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ezt triplanyolccal ne játszd be, volt szép kép
olcsóbb stuinival sem
addig kell húzni amíg jó lesz
ezt érezni lehet

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
mennyiért van egy illen kulcs?
lehet megéri, de én arra esküszöm, hogy húzni amíg meg nem szakad a menet, aztán kettõ felet vissza.... :-))))

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

chipichape

chipichape

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Koszi,

Mind1, azert megrendeltem egy ilyet:

Feltöltött kép

Mondjuk jo draga, de jon a fekekkel egyutt, ugyhogy a postakoltseg nem novekedett. Jo lesz majd a modellhelikhez is a tarcsaszereles utan, azokba is rendszeres belegyilkolom a csavarfejeket...

Chip