Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
6196 hozzászólás a témában

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
hobbi bicós = vasárnapi autós :D ugye érted

aki nem vasárnapi autós, azért nem okoz neki gondot egy kerékcsere, vagy akksit cserélni, vagy folyadékot utántölteni.
ugyanígy nem okoz gondot 3 csavart meghúzni
legyen az a tárcsán vagy a váltón.. mert kb ennyit kell csinálni hogy belõdd a váltót

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

Egy kerékpárosnak alapvetõ dolog, hogy meg tudja szerelni a gépét(a cc-seknek meg kötelezõ pl. versenyek). Én 14 éves korom óta magam szerelem a gépemet a szerelés majdnem olyan jó, mint a tekerés, persze ha te használod megszerelt gépet.

inkább egy versenyzõnek...egy kerékpárosnak nem..én autózom is, mégsem tudok autót szerelni....nem is fogok sosem..

a bicómmal meg szeretek menni, és kész..szerelni nem szeretem, mert nem nagyon értek hozzá, koszos leszek, idõigényes+általában költségeket jelent...
de mondjuk én inkább hobbibicós vagyok

hogy on legyen:
annyira, hogyha múltkor nme futok össze lcs-vel, lehet, hogy meghalok..:) annyira le voltak lezulva a hátsó tárcsán a csavarok, hogy mozgott a tárcsa..:D
Van állásom...:bananadan

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
persze, szarból várat építeni nemjó
de amúgy szeretek mindent megcsinálni SK

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nem feltétlen kell magadnak használni a végterméket, nekem eccerüen jól esik ha vmi jó lesz, elõtte meg rossz volt. Nem csak a CCsek szerelhetnek ám. DH versenyen sincs mindenkinek szerelõcsapata

Tudom. Én is szoktam más gépét is szerelni(pl. unokatestvérem dirt gépét teljes egészében én raktam össze és én is szerelem) és az jó érzés, ha megcsinálod, de ha valamelyik ismerõsöd odahoz egy Tescobike-ot akkor azt nem a legjobb érzés szerelni.

A sebesség mindent megold.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Nem feltétlen kell magadnak használni a végterméket, nekem eccerüen jól esik ha vmi jó lesz, elõtte meg rossz volt. Nem csak a CCsek szerelhetnek ám. DH versenyen sincs mindenkinek szerelõcsapata

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Egy kerékpárosnak alapvetõ dolog, hogy meg tudja szerelni a gépét(a cc-seknek meg kötelezõ pl. versenyek). Én 14 éves korom óta magam szerelem a gépemet a szerelés majdnem olyan jó, mint a tekerés, persze ha te használod megszerelt gépet.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
hát én mondjuk nem nagyon szeretek szerelni...

a TÁRCSAFÉKEMET sem..:)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
á, szerintem fíling :) aki igazán bicózik, nem átallik bekulázni a kezét
aki autózik az meg abba bütyköl bele stb

Na igen, aki whitecollar az meg kapja be. Öltönyben nem lehet dörtölni :)
Iszonyatok az ilyen emberek, minden szarhoz szerelõt hívnak.
Persze ez mentalitás kérdése

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Hát, ha már õ a fõnök...

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
nos ez lehet, de azért fura, ha egy szervízes panaszkodik, hogy munkát hoznak neki..vagy ezek már méltóságukon aluli munkák?? nemértem, azért van a szervízes, hogy a pénzemért megcsinálja a bicót..

pl a fõnököm újabban nagy bicós lett(elértem nála, hogy bicóval járjon be a belvárosba, ne kocsival), de elvbõl nem koszolja be a kezét szereléssel, inkáább eltolja a szervízig....

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Én nekem kb 5 éves korom óta van biciklim, és olyan 12 lehettem mikor montit kaptam (teszkóbájk) ami kb sose volt szervízben, mert apu segített megcsinálni, vagy magamnak szereltem. Ennyire eccerü. Van akinek van ideje arra hogy elvigye bótba és várjon rá 3 napot, én bringázni szerettem volna helyette. Nagyon elrontani nem lehet semmit ;)

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

mióta kerékpárboltban dolgozom, látom, hogy sok mindenhez szerelõ kel.... ;) nagyon sokan vannak, akik a legalapvetõbb dolgokat sem képesek, vagy nme akarják megcsinálni.

emlékszem, mikor megvettem az elsõ bicómat (gepida sirmium), annyira nem értetem hozzá, hogy teljesen elvarázsolt a csávó, mikor azt mondta róla, hogy "full shimano szett van rajta"..mondjuk nem tudtam, hogy ez mit jelent, de jól hangzott...ebbõl látható, hogy mennyire voltam köszönõviszonyban a kerékpárokkal, így egy egyszerû váltóbeállítás is ördöngõsségnek tûnt, mert egész egyszerûen fogalmam sem volt róla, így igenis megkértem a szervízeseket, hogy állítsák be....

az már más kérdés, hogy egy szar váltó volt, így gyakran elállítódott, volt alkalmam megtanulni, gyakorolni...

Szóval szerintem nem annyira gáz, hogy ilyenekért is elmennek az emberek a szervízbe...ráadásul ebbõl csak bevételetek van...
neked alapvetõ, másnak nem...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
és ugyanazt mondjátok'

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
szerintem itt nem erre gondoltak
mégpedig én a bowdenes fékbõl levezetem neked teljes helyességgel (majnem eszperenete:D)

szal kanti fékkar: húzod mint a barom, KEVESET mozdul a fék ergo könnyû húzni
véfékkar: húzod mint a barom, SOKAT mozdul a fék ergó NEHÉZ és FÁRASZTÓ húzni pl egy ezer kilóméteres lejtõn.

Szóval lehet hogyha kicsi a dugattyú a fékben, a nyeregben meg nagy, akkor húzhatod mint ezer, arról nemis beszélve hogy esetleg ráhúzod a ujjadra, és úgyis beszarsz, mert nem lesz jó.
én így gondolom

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
amire az eladó gondolt: hogy nem ugyanannyi fékkar-elmozdulásra fog a féked pölö blokkolni - az áttételi arányból adódóan, mert a magurának és a gustavnak a dugattyúja nme egyforma méretû.
nem hsizem, hogy problémát fog jelenteni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
elvileg az lehetséges, hogy más mennyiségû olajat mozgat meg a karban lévõ dugattyú, mint a magura fékkarnál. de láttam már shimano karral mûködõ magurát, amit nem triálos használt, és nem volt vele baja

Raptor1

Raptor1

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Hy

Na megrendeltem a XT fékkart a Magura Gustavomhoz...de az eladó ijesztgetett olyasmivel, hogy lehet hogy nem lesz jó, merthogy lehet h máshol van a nyomáspontja...

nyugtassatok meg, hogy jó :)

szal ez 100%, hogy jó lesz hozzá?

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás

Aha, a titok nyitja hogy használt bowdent kell eladni újként,cseles.:soczek:

Biztos lehetsz benne hogy ott nem errol van szo. Ez egy fajta "evolucio" hogy megkimeljek magukat a szervizesek a felhasznalo oldali zaklatasoktol.
De szerintem mindenki igy mukodik, hogyha ismetlodo problemakba utkozik akkor megprobal egy altalanos megoldast kitalalni, vagy leegyszerusit.
Talan csak a honvedsegnel nem volt igy :)))

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ez az egész bowdennyúlás nagy hülyeség. Jó minõségû bowdent és bowdenházat kell venni és szinte észrevehetetlenül nyúlik. A váltóbowdeneimen 3 hónapja semmit sem kellett állítani pedig használom eleget.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás

Kiralyok vagytok :))) Es nem ironikusan ertem ;)

Egyebkent az egyik pesti uzletben, ahova szoktam jarni szandekosan elore nyujtjak a bowdent (v-fek, valto) hogy kesobb amikor elviszi a felhasznalo a drotszamarat ne jojjon vissza azonnal, hogy elallitodott.
Es ahogy lattam naluk ez bevalt szoval, nem tudom mi az igazsag (mert az odaat van :D)
De ez volt ott a tapasztalat.

Aha, a titok nyitja hogy használt bowdent kell eladni újként,cseles.:soczek: