Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek
Indította
KeX
, 2004. szeptember 09. 12:46
Írta 2005. július 24. - 22:47
beállítás: tologatod a féknyerget.
felfogatás: adapterrel a tárcsához méretezettel felrakod.
bármilyen tárcsával jó, a fékfelületen múlik
mivel hayesnak nagy van, ezért tökéletes lesz
és még jó minõségû is.
felfogatás: adapterrel a tárcsához méretezettel felrakod.
bármilyen tárcsával jó, a fékfelületen múlik
mivel hayesnak nagy van, ezért tökéletes lesz
és még jó minõségû is.
Írta 2005. július 24. - 22:42
Hi!
(Tudom, h már kicsit uncsi, de): az LX tf beállításáról mit kell tudni? Vagyis mit tudnátok mondani róla? Fékpofa állítható? Meg ilyesmi.
ThnX
Ja, és a felfogatás az gond nélkül megy? (Hátra lenne.)
És sima (pl hayes) 6lyukas tárcsával is jólesz?
Egyébként a "jósági sorrend": deore - 585, 555, 525 lenne ugye?
Meg még1 kérdés: A hone TF az jó? Vagy errõl sincs info? (meg mennyi az ára olcsóbb helyeken?)
(Tudom, h már kicsit uncsi, de): az LX tf beállításáról mit kell tudni? Vagyis mit tudnátok mondani róla? Fékpofa állítható? Meg ilyesmi.
ThnX
Ja, és a felfogatás az gond nélkül megy? (Hátra lenne.)
És sima (pl hayes) 6lyukas tárcsával is jólesz?
Egyébként a "jósági sorrend": deore - 585, 555, 525 lenne ugye?
Meg még1 kérdés: A hone TF az jó? Vagy errõl sincs info? (meg mennyi az ára olcsóbb helyeken?)
"Van visszajelzés, tehát vagyok!"
Írta 2005. július 23. - 12:12
Conor ment a privi.
Placxy: Szerintem a teló topicba címezd a kérdésed.
Placxy: Szerintem a teló topicba címezd a kérdésed.
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos
ákos
Írta 2005. július 23. - 11:53
Sziasztok!
Nemrég megvettem a fenti telót és mivel nem mozog eléggé át szeretném szírozni, viszont a gártó honlapjáról nem tudtam letölteni a doksit mert nem tettek ki linket. Hol találhatnék hozzá leírást, vagy valami metszeti képet hogyan is néz ki belül.
Egyébként mi a véleményetek errõl a típusról?
Köszi: Laci
Nemrég megvettem a fenti telót és mivel nem mozog eléggé át szeretném szírozni, viszont a gártó honlapjáról nem tudtam letölteni a doksit mert nem tettek ki linket. Hol találhatnék hozzá leírást, vagy valami metszeti képet hogyan is néz ki belül.
Egyébként mi a véleményetek errõl a típusról?
Köszi: Laci
Írta 2005. július 23. - 02:22
noh ahogy irtak ~10mm ala es kesz.
a felfogatok azert eltero hosszusaguak
http://www.race-worx...ages/stance.jpg
mert igy jon ki a szabvany felfogatas
a felfogatok azert eltero hosszusaguak
http://www.race-worx...ages/stance.jpg
mert igy jon ki a szabvany felfogatas
Írta 2005. július 23. - 01:51
esoognom said
nah, mindeki, segítséget kérek, már nem is tudom melyik topicba írjam, merthogy köztes alkatrész gond ról van szó, a lényeg:
adott egy manitou stance flow '05 ami ugye pm-rendszer
és adott egy diatech anchor 180-as tárcsafék ami szintén pm-rendszer
a stance pm-je ráadásul olyan, hogy az egyik konzol hosszabb mint a másik, így amit a multkoriban kaptam tanácsot valakitõl hogy alátétezés, szóba sem jöhet, legalább is a szervíz szerint, ( ott a canga hívtak hogy gáz van a fékkel) viszont arra a kérdésre hogy adapter létezik e, nem tudtak válaszolni, majd utánna néznek, de ne reméljek sokat.
Szal', találkozott már valaki ilyen problémával? orvosolható?
Ugyanezt az összeállítást használtam egy ideig!
180-as tárcsával kell egy centinyi alátét és hosszabb csavarok sem ártanak, ennyi a titka!
Csavarbolt; 20 forint kiadás és megmaradhat a 180-as pizza.
Lehet rondán anyacsavarral is, ahogy nekem is volt.
160-ashoz nem kell semmi. Az, hogy a 2 csonk nem egyforma hosszú az nem véletlen, így van kitalálva, ne zavarjon...
Like a rock...
Írta 2005. július 22. - 23:41
Nem mindegy hogy milyen "sokdugattyús" fékekrõl van szó.
Ha mono 4 vagy mono 6 akkor okés;)
Ha mono 4 vagy mono 6 akkor okés;)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.
Írta 2005. július 22. - 15:06
hali!
mi a véleményetek a saint fékekrõl? milyen fékkarral jó, hogy bírja a vesenyeket stb... ilyet ajánlottak nekem..
szerintetek? és miért jobbak a 4-6 dugós fékek ha jobbak?
mi a véleményetek a saint fékekrõl? milyen fékkarral jó, hogy bírja a vesenyeket stb... ilyet ajánlottak nekem..
szerintetek? és miért jobbak a 4-6 dugós fékek ha jobbak?
Írta 2005. július 22. - 11:36
Autist Team:)
Írta 2005. július 22. - 10:19
a deore bowdenes NEM pm-es!
csak formára hasonlít rá...
erre mondják hogy kellemetlen, vagy hogy irány az esztergályos!
ha a shimano honlapján nincs fent br-m515 160PM to 203 deore adapter, akkor nincs ilyen....
csak formára hasonlít rá...
erre mondják hogy kellemetlen, vagy hogy irány az esztergályos!
ha a shimano honlapján nincs fent br-m515 160PM to 203 deore adapter, akkor nincs ilyen....
Írta 2005. július 22. - 09:58
Énnemtom Zolle, de próbáltam, és rövidebb a két csavar közti távolság, mint a PM felfogatásnál.... Legalább 1 centivel. Mégpedig az alsó csavar van messzebb, a felsõ még jó helyen is lenne...
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos
ákos
Írta 2005. július 22. - 09:52
"legszebbcsavo de most akkor Te 160-assal, vagy 180-as tárcsával szeretnéd használni?
az Anchor adapter nélkül van 180-asra elõkészítve?"
sajnos 160-assal kell használjam, 180-as tárcsa van eredetileg az Anchor-hoz és a kereskedõ szerint akitõl vettem 180-as elõkészítésû, viszont a szervíz ahol most van a bringa meg felhívott, hogy felejtõ a dolog, mert csak 160-as elõkészítésû.
szal patt helyzet, vennem kell egy 160-as lángost, sajtostejfölösfokhagymásat
az Anchor adapter nélkül van 180-asra elõkészítve?"
sajnos 160-assal kell használjam, 180-as tárcsa van eredetileg az Anchor-hoz és a kereskedõ szerint akitõl vettem 180-as elõkészítésû, viszont a szervíz ahol most van a bringa meg felhívott, hogy felejtõ a dolog, mert csak 160-as elõkészítésû.
szal patt helyzet, vennem kell egy 160-as lángost, sajtostejfölösfokhagymásat
Írta 2005. július 22. - 09:39
létezik, de az 515 is PMes
csak rá van csavarozva egy IS-PM adapter
csak rá van csavarozva egy IS-PM adapter
Írta 2005. július 22. - 09:37
Hali!
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy deore 515ös madzagos elsõ tárcsafékem, csak hát hagyományos rögzítésû szegényke. Viszont most cseréltem le a telóm, és az biza post mountos. Létezik olyan adapter, amivel ezt a jószágot fel lehet fogatni a PM-es rögzítésre?
Elõre is köszi!
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy deore 515ös madzagos elsõ tárcsafékem, csak hát hagyományos rögzítésû szegényke. Viszont most cseréltem le a telóm, és az biza post mountos. Létezik olyan adapter, amivel ezt a jószágot fel lehet fogatni a PM-es rögzítésre?
Elõre is köszi!
ákos
ákos
Írta 2005. július 22. - 00:00
de most akkor Te 160-assal, vagy 180-as tárcsával szeretnéd használni?
az Anchor adapter nélkül van 180-asra elõkészítve?
az Anchor adapter nélkül van 180-asra elõkészítve?
Írta 2005. július 21. - 19:03
marha ciki, ahogy mondod!
holnap az lesz körbe telefon, de már egyre többen mondják hogy ne is álmodjak róla, álljak át 203-as tárcsára mert ahoz van adapter
holnap az lesz körbe telefon, de már egyre többen mondják hogy ne is álmodjak róla, álljak át 203-as tárcsára mert ahoz van adapter
Írta 2005. július 21. - 18:42
a két PM pöcöknek egyforma hosszúnak illene lenni!
hanem akkor az ciki, mászkálj a forgalmazókhoz
hanem akkor az ciki, mászkálj a forgalmazókhoz
Írta 2005. július 21. - 18:31
nah, mindeki, segítséget kérek, már nem is tudom melyik topicba írjam, merthogy köztes alkatrész gond ról van szó, a lényeg:
a stance pm-je ráadásul olyan, hogy az egyik konzol hosszabb mint a másik, így amit a multkoriban kaptam tanácsot valakitõl hogy alátétezés, szóba sem jöhet, legalább is a szervíz szerint, ( ott a canga hívtak hogy gáz van a fékkel) viszont arra a kérdésre hogy adapter létezik e, nem tudtak válaszolni, majd utánna néznek, de ne reméljek sokat.
Írta 2005. július 21. - 12:28
sikerült jóvan....
Írta 2005. július 21. - 11:24
ha BB7 akkor az új
akkor se árt ha kiszeded a kereket és fejreállítód a bicót aztán úgy mahinálsz!
akkor se árt ha kiszeded a kereket és fejreállítód a bicót aztán úgy mahinálsz!