Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
6196 hozzászólás a témában

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
off:
az oké hogy punx not dead, de lángszóróval irtanám az összeset, ha még helyesenírni is igénytelenek

iparis jobb, de a kónuszossal sincs semmi baj

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
szedtél már szét sima agyat na oylan a kónuszos az ipari csapis meg olyan amiben nem bontha tó a csapágy max cserélhetõ jobb a tömítettsége nme kell zsírozgatni merevebb,erõsebb.
iparisat vaegyél!!!

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás
mi a különbség a kónuszos és az ipari csapágy között . Mert tárcsás agyat vennék . Azt látom , hogy a kónuszos olcsóbb , ebbõl következik , hogy rosszabb is ... gondolom én ... vagy nem ? Ha rosszabb , akkor mennyivel , ill. miben ...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
létezik,gyakorlatilag 1 kis alátét a fék alá,te is le tudod "gyártani" otthon

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
manitou villához?
ahhoz van, hayes
IS-PM 203as meg jó bármelyik

esoognom

esoognom

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
Sziasztok!

Seigítséget kérem a következõben, létezik olyan, hogy 6"pm -rõl 8"pm -re átalakító adapter??

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni!

Továbbra is a HAYES MX-1XC tárcsafékemrõl van szó :mad: .
Arról lenne szó, hogy szeretnék kipróbálni egy olyan bicajt, amelyen ilyen fékek vannak, hogy legyen összehasonlítási alapom, mert véleményem szerint az én fékeim nem mûködnek úgy, ahogy kellene.

Ha valakinek van ilyen fékkel szerelt bicaja, akkor megkérném, hogy találkozzon velem ma este valahol, hogy guruljak a bicajával néhány kört, õ meg az enyémmel, hadd lássam, milyennek kellene lenni a fékemnek.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás
Kicsit félreérthetõen fogalmaztam; a Hayes HFX Mag-ot éreztem erõsebbnek, de talán csak a kemény nyomáspont miatt.
XT-vel HFX-9-cel egy kategória, kellõképp merev villán durván fog mind. Itthon nem lehet feszegetni a határait.

Elõl-hátul 8"-os tárcsával volt a Nitrous vázon, Manitou átütõs villával.
Like a rock...

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Olle, koszonom!
Szerintem amit elmondtal az alapjan eleg jo feknek tunik plane itthonra :)
Azert felvetettel bennem meg egy ket kerdest.
Az egyik hogy, hogy "skalazod" azt hogy brutalisabb a magnal? Nem izelgetni akarlak csak sosem volt mag fekem (pl shimano XT vagy HFX 9 160- hoz képest?)
A masik hogy hany "-os tarcsaval mentel? (Really sorry the:) nem jar a Bikemag :(( )

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás

OK mondjam?

Fekero!
Modulacio!
Melegedes. (ez kilove , fogjuk ra :) )
Kopasallosag a gyari betettel (min) (Ez is)
Serulekenyseg.
Szervizelesi igeny.
Karbantarthatosag.
Nyomaspont valtozas.
Utanallitas (ezt pont olvastam honlapon hogy loc tite-ozni kell valamelyik fekkar csavarjat)
Igy elsore ez erdekelne.

Bocsi, nem voltam netközelben!
Most ahogy így visszaolvastam leírhatom (nagyjából) ugyanazt, amit a többiek. :)
Nincs ilyen fékem. Kevesebb mint egy hétig használtam bár akkor nagy hegyek között, eléggé intenzíven. Volt hogy 1 nap alatt 60 km és 6000m szint lefelé.

Fékerõ:
Mag-nak brutálisabb, de ez is elég bárhova nekem (75 kiló felszereléssel)
Moduláció:
Valóban "puhább" nyomáspont, ami tág határok között állítható. A régi 4 dugattyús Xt-nél azért keményebb kissé. Így elvileg jobban lehet csúsztatni, de nekem sose volt gondom a keményebb fékekkel sem. Szépen oda lehet figyelni rá, hogy ne csak blokkolva csússzunk.
Melegedés:
Az eddig leírtakhoz még egy kis érdekesség: Ha megállunk egy pálya közepén ujjainkat visszahajlítgatni, ilyenkor vagy várjunk egy kicsit többet amíg, jobban lehül, vagy inkább meg sem álljunk. Ha egybe lementem, akkor végig teljesen jó volt. De ha megálltam és csak pár másodpercig hagytam hülni, akkor egy ideig csak nyikorgott és csúszott is eléggé. Amíg ismét el nem érte az "üzemi hõfokot"
Kopásállóság:
Nem látszott jelentõs kopás a betéteken, sztem bírja addig mint a Mag-nak.
Sérülékenység:
A kar maga elég vékony, viszont az egész fékkar kecses, úgyhogy kisebb az esélye, hogy telibekapja valami. Kisebb bukták voltak csak, természetesen semmi nem látszott rajta. Fékcsõ rugalmas, és erõsnek tûnik. Kormány átfordulását kibírta simán.
Szervízelési igény:
Mint minden más féknek. Évente olajcsere, alkalmanként pofacsere. Ennyi.
Karbantarthatóság:
Nem volt rá szükség, úgyhogy fogalmam sincs. A cikkbõl több kiderült errõl szvsz.
Nyomáspont változás:
Hátsó féknél talán mintha lett volna néha egy kis keményedés, de lehet csak halucináltam. Számottevõ nem volt...
Utánállítás:
Nem szükséges, olyan finommenet van a távolságállítón, ami meggátolja. Nem rázódott egyáltalán semerre.

Kb. ennyi tapasztalatot tudtam gyûjteni!
Hogy keresõbarát hozzászólás legyen: Hayes El Camino ElCamino tárcsafék menettapasztalatok teszt
Like a rock...

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
de csavarodhat...
de általában inkább az agy hibája szokott lenni. egy normálisan csapágyazott agy csavaros tengellyel megoldás lehet.
vagy nyúlik a gyorszárad.

hopp poc gyõzött

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Dehogynem. Maszkal a kerek a teloban vagy csavarodik a ropi villad ossze-vissza.
A fek nem tud elmaszni ha megvannak huzva a csavarok.

hopp poc gyõzött

Ez nem ujdonsag :D :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

GerMo

GerMo

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Ha örökké elkolbászol a féknyereg (hfx9), mit kezdjek vele?? Beállítom, h ne érjen hozzá a tárcsa, ugrok kettõtt, és ciripel. Utánállítok, újra elcseszõdik. Ennyit nem csavarodhat maradandóan egy ejtõpapucsos villa se (?)
__...:::///Campona Bike Park\\\:::...___

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
kazettaként lehet hogy a centerlockra gondol
mert azis kazihoz hasonló rendszer

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Én azt gondoltam, hogy az a kazettás kérdés VICC volt. Ha nem az volt, akkor megyek a kisbaltámért és levágom a fejemet bánatomban. De ugye vicc volt!

--Trifo

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
ezt nem értem,mikori hsz-ra írtam megállapítást? :D:D

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

zolle segíts !

elsõ agyat akarok venni , mi a különbség a kazettás , ill. nem kazettás agy között . tudom , hogy ez nem ebbe a topicba való kérdés , bocsi . Megér plusz 1000 Ft-ot a kazettás ?

az elsõ agy nem kazettás,mint tanult Kollégáim írták :) elég jó ár/érték arányban a bike + iparis agya :) nekem Sram 9.0 iparis van,elég jó

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
igen! ráadásul azokkal is kompatibilis

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
digitális:D
jól tévedek hogy LX XT SAINT ugyanaz a betét?

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
azért inkább az LX szerintem is, mert abban már eleve jobb betét van sokkal.
meg így érzésre (2 hónapja használja Sziporkám) nem annyira digitális, mint az 525