Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
6196 hozzászólás a témában

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Arra mi nem jo? ;) :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
na arra pont jó is

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Én mindenképpen mechanikust akartam venni. Igy jutottam az AVID BB7(CPS)-hez. CC-re használom és nagyon meg vagyok vele elégedve. Szerintem egy elsõosztályú fék. Bár ez egy elfogult vélemény.

magellanboy

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Nem tudom elképzelni, hogyha jól karban van tartva a bowden, akkor mi romolhat el rajta.

Bowdenkarbantartás??? Ezalatt mit értesz? Az oké, hogy ahol nincs házban, és rászáradt a sár, onnan levakarom, de ezt még nem nevezném karbantartásnak. Ha már nem fog normálisan, akkor kuka és csere.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
meg megint kiderül hogy az avid cps a világ legjobb féke :rolleyes:

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
omg azt jelenti o máj gád

másképpen, hogy jó nagy butaságot mondtál..
de ne vedd magadra, elõfordul mindenkivel, hogy néha kicsit "okosabb" a kelleténél

olvass vissza ebben a topikban, és megérted miért kaptad az omgt.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Egyreszt ez egy olcso tarcsafek, amiben felhasznaljak a regi technologiat de kulon erre mar valszeg nem koltenek tervezesi penzeket, masreszt pedig a szived luktet a fek nyulik vagy felpuhul/felkemenyedik ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

FarkasBalazs

FarkasBalazs

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás

Omg.

Ez most mi akar lenni? Esetleg tud valaki hozzászólni az okfejtésemhez? Én ugyan nem értek a bringacuccokhoz, csak gondolkodtam.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Omg.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

FarkasBalazs

FarkasBalazs

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
Ja. Végiggondoltam, és asszem a fékerõ egyenletesítése miatt csinálták így. Egyes fékek ugye szoktak húzáskor lüktetni. Na mármost, ha nézzük a BB7-es tárcsát, akkor ott az a 4 lyuk egymáson valószínûleg hullámosítja a fékezést. Ennél a tárcsánál elég egyenletesen vannak elosztva a lüktetést okozó tényezõk. Így asszem jobban fog.

nepuss

nepuss

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Nyugi, nem csak te kaptad ilyennel. Már õsz óta ilyennel osztják a drótos avidokat. Elvileg úgy jobb a hûtése, férerõ ugyanaz mint a másik nemhullámos tárcsával.

Helló mindenkinek!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nemrégiben vettem egy Avid BB5 fékszettet. Boltban megnéztem, megvettem, felraktam, király. Viszont egy olyan féktárcsa van hozzá, amit nem találtam a neten. Ha esetleg valaki tud róla, hogy miért ilyen volt a csomagban, akkor kérem írjon nekem! A tárcsa hasonlít a BB7-es tárcsához, csak nem 12 küllõ van rajta, hanem csak 6 és az a 4 kis furat (ami a küllõ végén a tárcsán van), az nálam csak 1. Külsõleg ugyanolyan hullámos, mint a nagytesója. Vajon miért van ez, hogy még az Avid honlapján sincs fenn ez a tárcsa? Aki ír, annak megköszönöm.

FarkasBalazs

FarkasBalazs

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
Mûködik. De még hogy!!? FR5-ös kart vettem hozzá meg Jagwire teflonyos drótot. Olyan finom a cucc, mint állat. A bowdentok az occsóbbik verzióból került ki, mert elfogyott a lóvé. Nekem úgy tûnik, hogy eléggé nyúlik. Nemrég akartam lecserélni a kevlár erõsítésû tokra, de azt mondták, hogy az olyan, hogy "besülhet". Elmagyarázná nekem valaki, hogy mit jelent az, hogy besül a bowden? Talán megragad? Nem tudom elképzelni, hogyha jól karban van tartva a bowden, akkor mi romolhat el rajta.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
fene se tudja...
nem mindegy? :D mûködik és kész.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

FarkasBalazs

FarkasBalazs

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
Jaja, ez az. Már csak azt kéne tudni, hogy mikori cucc. A féknyereg tutira 2005-ös. Lehetséges, hogy egy régebbi tárcsát kaptam hozzá?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
avid az is:

Feltöltött kép

gondolom valami elõszéria, vagy tavalyi (tavalyelõtti)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

FarkasBalazs

FarkasBalazs

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
Helló mindenkinek!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nemrégiben vettem egy Avid BB5 fékszettet. Boltban megnéztem, megvettem, felraktam, király. Viszont egy olyan féktárcsa van hozzá, amit nem találtam a neten. Ha esetleg valaki tud róla, hogy miért ilyen volt a csomagban, akkor kérem írjon nekem! A tárcsa hasonlít a BB7-es tárcsához, csak nem 12 küllõ van rajta, hanem csak 6 és az a 4 kis furat (ami a küllõ végén a tárcsán van), az nálam csak 1. Külsõleg ugyanolyan hullámos, mint a nagytesója. Vajon miért van ez, hogy még az Avid honlapján sincs fenn ez a tárcsa? Aki ír, annak megköszönöm.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
lehet eég lesz ha csak feszegetsz rajta visszafelé kicsit. bár ez csak tüneti kezelés, ha egy rugó el van fáradva azon csak a csere segít.

latnat

latnat

vendég

• fórumtag
  • 168 hozzászólás
köszi, amúgy a test nemér bele, meg szerintem ha a pofán lenne valami mondjuk egy kis só vagy kavics akkor az egy két fékezés után lekopna, nem?

akkor azt a rúgót kicserélem hátha jó lesz
Csak a hülyék tartanak rendet...
a zsenik átlátják a káoszt

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
neekm is volt ilyen a hayessal,ott az volt a gond hogy a pofát viszatoló rugó elpattant,igy nem tuda a pofát a tárcsáto eltolni...

volt iylen fékem,nekem is volt ugyan ez a gond vele,cseréltem a pofaviszanyomórugót és hiphopp jó lett

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
lehet,hogy belement egy darab valami a pofába. szedd ki,nézd meg. az is lehet,hogy a féktestbe ér a tárcsa.