Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
6196 hozzászólás a témában

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Arra mi nem jo? ;) :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
na arra pont jó is

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Én mindenképpen mechanikust akartam venni. Igy jutottam az AVID BB7(CPS)-hez. CC-re használom és nagyon meg vagyok vele elégedve. Szerintem egy elsõosztályú fék. Bár ez egy elfogult vélemény.

magellanboy

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

FarkasBalazs said

Nem tudom elképzelni, hogyha jól karban van tartva a bowden, akkor mi romolhat el rajta.

Bowdenkarbantartás??? Ezalatt mit értesz? Az oké, hogy ahol nincs házban, és rászáradt a sár, onnan levakarom, de ezt még nem nevezném karbantartásnak. Ha már nem fog normálisan, akkor kuka és csere.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
meg megint kiderül hogy az avid cps a világ legjobb féke :rolleyes:

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
omg azt jelenti o máj gád

másképpen, hogy jó nagy butaságot mondtál..
de ne vedd magadra, elõfordul mindenkivel, hogy néha kicsit "okosabb" a kelleténél

olvass vissza ebben a topikban, és megérted miért kaptad az omgt.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Egyreszt ez egy olcso tarcsafek, amiben felhasznaljak a regi technologiat de kulon erre mar valszeg nem koltenek tervezesi penzeket, masreszt pedig a szived luktet a fek nyulik vagy felpuhul/felkemenyedik ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

FarkasBalazs

FarkasBalazs

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás

Vole said

Omg.

Ez most mi akar lenni? Esetleg tud valaki hozzászólni az okfejtésemhez? Én ugyan nem értek a bringacuccokhoz, csak gondolkodtam.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Omg.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

FarkasBalazs

FarkasBalazs

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
Ja. Végiggondoltam, és asszem a fékerõ egyenletesítése miatt csinálták így. Egyes fékek ugye szoktak húzáskor lüktetni. Na mármost, ha nézzük a BB7-es tárcsát, akkor ott az a 4 lyuk egymáson valószínûleg hullámosítja a fékezést. Ennél a tárcsánál elég egyenletesen vannak elosztva a lüktetést okozó tényezõk. Így asszem jobban fog.

nepuss

nepuss

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Nyugi, nem csak te kaptad ilyennel. Már õsz óta ilyennel osztják a drótos avidokat. Elvileg úgy jobb a hûtése, férerõ ugyanaz mint a másik nemhullámos tárcsával.

FarkasBalazs said

Helló mindenkinek!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nemrégiben vettem egy Avid BB5 fékszettet. Boltban megnéztem, megvettem, felraktam, király. Viszont egy olyan féktárcsa van hozzá, amit nem találtam a neten. Ha esetleg valaki tud róla, hogy miért ilyen volt a csomagban, akkor kérem írjon nekem! A tárcsa hasonlít a BB7-es tárcsához, csak nem 12 küllõ van rajta, hanem csak 6 és az a 4 kis furat (ami a küllõ végén a tárcsán van), az nálam csak 1. Külsõleg ugyanolyan hullámos, mint a nagytesója. Vajon miért van ez, hogy még az Avid honlapján sincs fenn ez a tárcsa? Aki ír, annak megköszönöm.

FarkasBalazs

FarkasBalazs

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
Mûködik. De még hogy!!? FR5-ös kart vettem hozzá meg Jagwire teflonyos drótot. Olyan finom a cucc, mint állat. A bowdentok az occsóbbik verzióból került ki, mert elfogyott a lóvé. Nekem úgy tûnik, hogy eléggé nyúlik. Nemrég akartam lecserélni a kevlár erõsítésû tokra, de azt mondták, hogy az olyan, hogy "besülhet". Elmagyarázná nekem valaki, hogy mit jelent az, hogy besül a bowden? Talán megragad? Nem tudom elképzelni, hogyha jól karban van tartva a bowden, akkor mi romolhat el rajta.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
fene se tudja...
nem mindegy? :D mûködik és kész.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

FarkasBalazs

FarkasBalazs

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
Jaja, ez az. Már csak azt kéne tudni, hogy mikori cucc. A féknyereg tutira 2005-ös. Lehetséges, hogy egy régebbi tárcsát kaptam hozzá?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
avid az is:

Feltöltött kép

gondolom valami elõszéria, vagy tavalyi (tavalyelõtti)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

FarkasBalazs

FarkasBalazs

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
Helló mindenkinek!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nemrégiben vettem egy Avid BB5 fékszettet. Boltban megnéztem, megvettem, felraktam, király. Viszont egy olyan féktárcsa van hozzá, amit nem találtam a neten. Ha esetleg valaki tud róla, hogy miért ilyen volt a csomagban, akkor kérem írjon nekem! A tárcsa hasonlít a BB7-es tárcsához, csak nem 12 küllõ van rajta, hanem csak 6 és az a 4 kis furat (ami a küllõ végén a tárcsán van), az nálam csak 1. Külsõleg ugyanolyan hullámos, mint a nagytesója. Vajon miért van ez, hogy még az Avid honlapján sincs fenn ez a tárcsa? Aki ír, annak megköszönöm.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
lehet eég lesz ha csak feszegetsz rajta visszafelé kicsit. bár ez csak tüneti kezelés, ha egy rugó el van fáradva azon csak a csere segít.

latnat

latnat

vendég

• fórumtag
  • 168 hozzászólás
köszi, amúgy a test nemér bele, meg szerintem ha a pofán lenne valami mondjuk egy kis só vagy kavics akkor az egy két fékezés után lekopna, nem?

akkor azt a rúgót kicserélem hátha jó lesz
Csak a hülyék tartanak rendet...
a zsenik átlátják a káoszt

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
neekm is volt ilyen a hayessal,ott az volt a gond hogy a pofát viszatoló rugó elpattant,igy nem tuda a pofát a tárcsáto eltolni...

volt iylen fékem,nekem is volt ugyan ez a gond vele,cseréltem a pofaviszanyomórugót és hiphopp jó lett

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
lehet,hogy belement egy darab valami a pofába. szedd ki,nézd meg. az is lehet,hogy a féktestbe ér a tárcsa.