Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek
Posted 2005. July 08. - 13:19
Valoban az az Antilock Braking System (http://www.csu.edu.a.../guides/ABS.htm)
es nincs koze a "blokkolashoz" a te ertelmezesedben.
(http://totalcar.hu/magazin/szotar/abs/)
De arra gondolok ahogy zolle is (felre)ertelmezte, mert mit ertesz blokkolas alatt. Ha 0-ra megallitast, akkor az ABS NEM blokkol hanem egy folyamatosan (a gyorsulas/lassulas merteketol fuggoen) valtozo erovel probalja a fektuskot a tarcsahoz nyomni. Ha viszont fekezest (angolban pl ~block a wheel -> meghúz/megszorít/befékez egy kereket) akkor blokkol.
Ezert ha pontos akarnek lenni, akkor en inkabb megkulonboztetnem a block es a lock(Antilock ugye?) szavak magyar ertelmezeset
De ez mar a csomo a kákán szal bocs mindenkitol
on
Azer lehet egyszer majd a bicokon is lesz ABS (Shimano vezerlessel)
Posted 2005. July 08. - 12:57
Posted 2005. July 08. - 12:53
nem ,nehéz vagyok (85 kg) és ezért nekem jobb a tárcsafék-érzéstúl könnyû voltál és akartál tõkesúlyt a keródra?
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
vendég_Charon_*
Posted 2005. July 08. - 12:52
Posted 2005. July 08. - 12:46
Posted 2005. July 08. - 12:43
connor..
van egy haverom aki vegetáriánus, és szerinte jó
akkor jó annak lenni?
Posted 2005. July 08. - 12:43
Posted 2005. July 08. - 12:41
Kérdés:
lx vagy juicy5 ?
Vagy valami más dh-ra alkalmas fék 30körül.
Endroo te véleményed tom
Posted 2005. July 08. - 12:32
szerinted mit jelent az ABS betûszó? automatic blocking system?Pl az ABS is egyfajta blokkolas , marpedig az szerintem igen jo dolog
Posted 2005. July 08. - 12:30
Posted 2005. July 08. - 12:14
"Pl az ABS is egyfajta blokkolas ,"Blokkolni karos? Attol fugg mit ertesz blokkolas alatt.
Pl az ABS is egyfajta blokkolas , marpedig az szerintem igen jo dolog
es a jobb! autokba mar eleg regota beszerelik.
Szerintem nagyon jo ha tud blokkolni egy fek ,mert az azt jelenti van benne eleg ero 1 esetleges veszfekhez. Ha emellett meg jol is modulalhato, akkor az hab a tortan
Ha csak blokkolni tud az tenyleg veszellyes lehet
ebben így biztos vagy ?
bár nem autós topik ne menjünk bele
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2005. July 08. - 12:12
túl könnyû voltál és akartál tõkesúlyt a keródra?ez így igaz,nekem is a súlyom miatt kellett a tárcsa
Posted 2005. July 08. - 12:11
Pl az ABS is egyfajta blokkolas , marpedig az szerintem igen jo dolog
es a jobb! autokba mar eleg regota beszerelik.
Szerintem nagyon jo ha tud blokkolni egy fek ,mert az azt jelenti van benne eleg ero 1 esetleges veszfekhez. Ha emellett meg jol is modulalhato, akkor az hab a tortan
Ha csak blokkolni tud az tenyleg veszellyes lehet
Posted 2005. July 08. - 12:01
csak kérdem
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2005. July 08. - 12:00
mi értelme blokkolni a féket?néhány esetet kivéve csak káros a dologViszont szerintem ha 1 tárcsa már tud blokkolni akkor már annyira rossz nem lehet..
-=B.B.B.=-
Posted 2005. July 08. - 11:57
a bikkmakkban láttam hirdetve Wilkernél,lehet van nagytárcsás verzájuk isHejj Emberek!
Ki mit tud? Lehet mostanság valahol venni Avid BB7-et naaagy tárcsával? Az e-bike megszivatott egy kissé, mert azt igérték, hogy lesz, de aztán nem lett és nem is lehet tudni, hogy mikor lesz. Lenni picit bosszantó... És ennek folyományaként most egy kissé féktelen a paripa.
--Trifo
-=B.B.B.=-
Posted 2005. July 08. - 11:50
ez így igaz,nekem is a súlyom miatt kellett a tárcsanem kell mindenhová tárcsafék,egyszerûen fölösleges pénzköltés...
-=B.B.B.=-
Posted 2005. July 08. - 11:37
jó felni anyag-pofa párosítás és minden fullos.
nem kell mindenhová tárcsafék,egyszerûen fölösleges pénzköltés...
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Posted 2005. July 08. - 11:36
Posted 2005. July 08. - 11:34
Hétvégi betonharcos viszonylag keveset megy sárban és esõben, de ha mégis megy, akkor lassan, csúnyán káromkodva és hazafelé.
--Trifo
Ez nagyon ott van:)
Hmmmm....
Most bevallom,h azon ritka állatok közé tartozom,akik használtak Tektro tféket...Most is ott figyel 1 régi kerómon,igaz,már más a tulaj...
SZAL AZ 1 DARAB LÓSZ@R!!!!
most komolyan,ha már úgyis Tektro,akkor 1 finom véfék,istenül fog
és hello