Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
6196 hozzászólás a témában

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás

oké, te vagy az okos.

:D Ezt irjatok majd a fejfamra :D :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
oké, te vagy az okos. ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás

mert vagy át tudja adni a fékpofán keresztül a tárcsának a hõt, vagy nem. (ezért nem lehet sok fékbe szinteres betétet tenni, mert az nem vezeti olyan jól a hõt)

Pont forditva kedves Rob ;)
Ugyanis a fekpofa-tarcsa surlodasa generalja a hot. A tarcsa es a fekpofa minden esetben felmelegszik. A szinteres pofa tul jol vezeti a hot, ezert atadja a meleget a feknyeregnek, amiben az olaj van, es a ho hatasara az olaj kitagul.
Sok fekpofat megfurnak, hogy meg kisebb feluleten adjon hot a feknyeregnek, ezzel is lassitva a felmelegedest.

A fektarcsaknal pedig a ket komponensnek az a lenyege, hogy jobban huljon, es tartosabb legyen. A szegecseleses megoldasnal kis turessel hagyjak a ket anyagot egymashoz kepest mozogni, ezert a nagy ho hatasara eldeformalodo tarcsa vissza tud allni a lehules kovetkezteben. Tobbek kozott ezert ad "pattogo" hangot a Hope 6Ti tarcsaja DH -zas kozben.

Keso van, ha valmit rosszul irtam akkor bocs, de a lenyeg igy van :)

Jah, igy utolag meg eszembe jutott, hogy nem csak az a lenyeg, hogy a szinteres pofa jobban atadja a hot, hanem az is hogy jobban is termeli.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

MitzkeY

MitzkeY

törzsvendég

• fórumtag
  • 415 hozzászólás
Lx-et meg szinte lassan ingyen dobálják ebike-on, Avid csak párban, Lx azt tudja csak nem fokozatmentesen, de egyszer beállítod és kész... sztem LX... már az ára miatt is megéri... nekem az van bb7-el és jól mûködik... estem már vele, hogy bowdenház szakadt, fékkar is elég karcos lett, de esztétikai hibákon kívûl semmi gond... jó, az avid erõsebb, de sztem LX-et sem fogod szétzúzni, meg ennyiért pláne megéri...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nem kell parázni ezen a hülés dolgon, tekintve hogy ha valahol baj van, akkor az a féknyereg lesz, mert vagy át tudja adni a fékpofán keresztül a tárcsának a hõt, vagy nem. (ezért nem lehet sok fékbe szinteres betétet tenni, mert az nem vezeti olyan jól a hõt)
ergo adott féknyereg 100 különbözõ tárcsával se fog hatalmas változásokat produkálni. persze biztos a kevéssé lyuggatott deore hamarabb melegszik, mint a szinte üres hayes.

amugy az aluminiumnak elég jó a hõátadóképessége, szóval a centerlockos tárcsák elõnyben lehetnek, de ez csak elméleti fejtegetés, és valószinûleg a használatban semmi nem vehetõ észre belõle.

szóval veszel egy deore féket, meg egy avid pizzát, és kész.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Egyébként van olyan tárcsa, amirõl kijelenthetõ, hogy: ez hûl a legjobban? (Persze elérhetõ árban, és 160as méretben.)
"Van visszajelzés, tehát vagyok!"

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Én nem vagyok nagy májer, de én Avid SD7-et vagy Fr5-t vennék - az ebike-ról. (És ha csak egy kell, a másikat eladnám vkinek.)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Lx, Avid Fr
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
BB-7-hez milyen fékkart ajánlanak az urak?

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Erre az van írva, hogy dirt fun, és a hátsó háromszög felsõ szárának minthacsak a folytatása lenne a váz felsõcsöve. És rövid is.
Tudom, h nem dh-fékek, de jó lenne olcsóbban megúszni, és inkább tuningolni rajta valamit. Pl ez a tárcsacsere egész jó megoldásnak néz ki. (De mi akülömbség a két fék között? Fékkar? tárcsa? test? súly?)
Igazából nem is DH-zni kéne, mertnekem a dh az max egy közepes lejtõ - pesze ott is kellhet a fék rendesen. (De pl Csillaghegyen lefelé nem lehet nélküle lemenni. - És egyik havernak pont ott sült be a fullgyári 525:()

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
2004-es UMF mi? Bár gondolom vmeik kisebb merevvázuk. Geometriafüggõ, vagy méricskélsz, vagy belevágsz, látatlanban nem fogja neked senki megmondani, hogy elég lesz-e. Nekem a Kangára, ami kurva hosszú volt, elég volt a gyári 1400-as vezeték, persze nem kormánypörizni.

Elvileg az 525-höz is vannak utángyártott pofák. Ha nem fog a Hayes tárcsával - ami valósíznûtlen szentem - akkor pofa csere.

Editke: sem az 525, sem az LX nem DH fék, tehát extra hülésbeli különbség nincs köztük.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
És milyen ez az LX tárcsafék? (mert én nem ismerem)
Az gondolom valamivel jobb, mint a deore - vagy csak könnyebb?? Nekem a súly annyira nem számít, viszont a hûtés annál inkább. Jó lenne, ha bírná a huzamosabb ideig tartó lassulást is - mert akármikor kellhet.

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
azért az a 10 már sok - nekem kifejezetten kényelmes a széles kormány, úgyhogy max 5-5 centi lehet.

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
ha nem elég a csõ majd vágsz 10-10cm a kormányból :)

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Köszi srácok. Egy talán 2004-es UMF-rõl lenne szó. Ahoz elég hosszú a csõ? (Nem egy nagy váz, csak egy kicsit széles a kormányom - még nincs megvágva - Ritchey SC).
Ahoz elég lehet?
És akkor tehát másik tárcsával is mûködnie kell, és hülyeség volt, hogy nem lesz jó hozzá a pofa. (Vagy csak a gyári nem jó hozzá?)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
1.: A gyári csõ 1400-as. Váztól függ, hogy elég-e kormánypörire. Van hosszabb, de az nem gyári.
2.: 525-öst nem tudom, de az én régi 555-ösöm a gyári, gyantás pofával jól mûködött mind a Hayes, mind a Grimeca, mind pedig a Saint tárcsával. Pofa függõ. EBC, KoolStop.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
talán avid tárcsa. azzal jólesz. bár hayes is jó. vedd ami jobban passzol a szemed színéhez.
csõbõl meg annyit veszel amennyit akarsz, de a gyári hossz nembiztos hogy elég kápézgatni...

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Légyszi válaszoljatok a kérdéseimre! (Sürgõs lenne a dolog.)
1. A deore 525höz van olyan hosszú a gyári csõ(HÁTULRA!), hogy kibírja a kormánypörit? 2. Hayes v Avid tárcsával is tökéletesen mûködnik az 525? Mert egyik haveromat azzal beszélték le róla, hogy nem lesz jó hozzá egyik fékpofa sem.
///és én is 525öt akarok venni, de halehet, akkor nem a gyári tárcsával használnám. És a kormánypöris dolog is fontos lenne, ha megoldható vhogy.
Köszi

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
nekem 250ml-es dobozka / 1900 fillér.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a shellnek nagyon jók a fékfolyadékai. de sima motorosboltban is vehetsz, vagy autósboltban. amire rá van irva, elméletileg teljesiti a normát, onnantól meg majdnem mindegy.