Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek
Indította
KeX
, 2004. szeptember 09. 12:46
Írta 2005. július 08. - 11:32
jha akkor nem rólam volt szó oké..így értem...
engem pl most megyõztetek hogy igenis jobb 1 jó véfék mint 1 lowend tárcsa OKÉ
engem pl most megyõztetek hogy igenis jobb 1 jó véfék mint 1 lowend tárcsa OKÉ
Megújult >> Fotós weblapom < , Picasa webalbumom
Írta 2005. július 08. - 11:30
mester: rosszat nem, csak nem fogom soha megérteni, hogy miért akar minden newby (most pozitív értelemben véve) meggyõzni pár prot (maximálisan negatív értelemben) hogy az õ elképzelése a tökéletes. és ennek kell még egy külön topikot is nyitni a szabadonfutóban, amiben elsírhatják a bánatukat.
zolle: ez volt az elsõ reagálásom a kérdésre, erre ugye rögtön jön, hogy de nem mert a divat, meg az idõjárás meg a ... minden miatt jó a tektro. ezért írtam azt hogy akkor akinek jó az vegye meg.
zolle: ez volt az elsõ reagálásom a kérdésre, erre ugye rögtön jön, hogy de nem mert a divat, meg az idõjárás meg a ... minden miatt jó a tektro. ezért írtam azt hogy akkor akinek jó az vegye meg.
Írta 2005. július 08. - 11:29
endre azért ehhez nem tartozik az ott felvetett kérdés
egyszerüen annyi hogy egy low-end tárcsaféknél sokkal jobb egy mid-range véfék.
egyszerüen annyi hogy egy low-end tárcsaféknél sokkal jobb egy mid-range véfék.
Írta 2005. július 08. - 11:28
bocs de ezt nem értem...jó akkor vegyél tektro féket. és még külön topik is van a moralitásról, f.szom :wallbange
valami rosszat írtam?? :cry:
Írta 2005. július 08. - 11:25
jó akkor vegyél tektro féket. és még külön topik is van a moralitásról, f.szom :wallbange
Írta 2005. július 08. - 11:25
Mester: ki kell ábrándítsalak: egy tárcsa TUD ugyanolyan nyûgös lenni az esõvízre, mint egy V fék.
--Trifo
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Írta 2005. július 08. - 11:24
Zolle: hmmm. Egyszerre írtuk, taralmilag ugyanazt. Neked jobban sikerült
--Trifo
--Trifo
Írta 2005. július 08. - 11:23
Viszont szerintem ha 1 tárcsa már tud blokkolni akkor már annyira rossz nem lehet..
És ott van az idõjárási tényezõ is.. ez sem elhanyagolandó dolog..szerintem
Nekem volt olyan tárcsám ami noname tesco s volt és az még blokkolni sem bírta a kereket.
edit:lassú voltam
oké meggyõzõ érvek...végülis... van benne igazság én ugyan nem próbáltam még ilyen féket,szal nálam ez csak elméleti eszme futtatás volt
És ott van az idõjárási tényezõ is.. ez sem elhanyagolandó dolog..szerintem
Nekem volt olyan tárcsám ami noname tesco s volt és az még blokkolni sem bírta a kereket.
edit:lassú voltam
oké meggyõzõ érvek...végülis... van benne igazság én ugyan nem próbáltam még ilyen féket,szal nálam ez csak elméleti eszme futtatás volt
Írta 2005. július 08. - 11:23
Hétvégi betonharcos viszonylag keveset megy sárban és esõben, de ha mégis megy, akkor lassan, csúnyán káromkodva és hazafelé.
Amúgy persze, lehet maximalistának lenni, de egy tisztességes V fék akkor is lenyomja a legtöbb alja V féket súlyban/árban/teljesítményben.
Jó, a montimra nem raknék már Deore tárcsát se, mert megszoktam rajta az Avidot és az jó nekem. De a városi bringámon, amivel télen/nyáron esõben hóban meg mindenben járok dolgozni, egy sima 10 éves canti fék van egy kb 5 éves kool-stop fékpofával, és nem nagyon szoktam félni, hogy nem állok meg. Mert ez a fék bõven elég a városba a 25-30-as tempóhoz lapos tájra. Ha vizes lesz akkor meg óvatosabban megyek és kész.
Konklúzió: szerintem a Tektro szintû tárcsafékek max paraszvakításnak jók, de a tulajdonosuknak nem szereznek sok örömet.
--Trifo
Amúgy persze, lehet maximalistának lenni, de egy tisztességes V fék akkor is lenyomja a legtöbb alja V féket súlyban/árban/teljesítményben.
Jó, a montimra nem raknék már Deore tárcsát se, mert megszoktam rajta az Avidot és az jó nekem. De a városi bringámon, amivel télen/nyáron esõben hóban meg mindenben járok dolgozni, egy sima 10 éves canti fék van egy kb 5 éves kool-stop fékpofával, és nem nagyon szoktam félni, hogy nem állok meg. Mert ez a fék bõven elég a városba a 25-30-as tempóhoz lapos tájra. Ha vizes lesz akkor meg óvatosabban megyek és kész.
Konklúzió: szerintem a Tektro szintû tárcsafékek max paraszvakításnak jók, de a tulajdonosuknak nem szereznek sok örömet.
--Trifo
Írta 2005. július 08. - 11:18
ez hülyeség. attól hogy divat a tárcsa, attól egy szar tárcsa nem fog jobban mint egy jó véfék.
10bõl veszek tektro tárcsát mondjuk, kell +agy+izé+lófasz
annyiból veszel egy avid SD7 féket+fékkart+jó bowdenezést, és orraállsz, meg lesápadsz, mellesleg még könnyebb is
igaz, a telepen nem csodálnak meg annyira
10bõl veszek tektro tárcsát mondjuk, kell +agy+izé+lófasz
annyiból veszel egy avid SD7 féket+fékkart+jó bowdenezést, és orraállsz, meg lesápadsz, mellesleg még könnyebb is
igaz, a telepen nem csodálnak meg annyira
Írta 2005. július 08. - 11:16
Mert manapság divat lett a tárcsafék és ugytudom hogy a véfék nem fog ugy sárban fagyban esõben mint 1 tárcsa szerintem.
Edit: Zolle => ott van még az a tényezõ is hogy idõjárás...
ezt figyelmebe vetted??
Edit: Zolle => ott van még az a tényezõ is hogy idõjárás...
ezt figyelmebe vetted??
Írta 2005. július 08. - 11:15
Hejj Emberek!
Ki mit tud? Lehet mostanság valahol venni Avid BB7-et naaagy tárcsával? Az e-bike megszivatott egy kissé, mert azt igérték, hogy lesz, de aztán nem lett és nem is lehet tudni, hogy mikor lesz. Lenni picit bosszantó... És ennek folyományaként most egy kissé féktelen a paripa.
--Trifo
Ki mit tud? Lehet mostanság valahol venni Avid BB7-et naaagy tárcsával? Az e-bike megszivatott egy kissé, mert azt igérték, hogy lesz, de aztán nem lett és nem is lehet tudni, hogy mikor lesz. Lenni picit bosszantó... És ennek folyományaként most egy kissé féktelen a paripa.
--Trifo
Írta 2005. július 08. - 11:13
arra találták ki a véféket, hogy fogjon
Írta 2005. július 08. - 11:13
annak mér nem jó egy jó vfék annyiért ?akinek nincs pénze másra annak jó és csak betonon megy és nem túl gyorsan és nem nehéz ember.Szóval laza hobbista hétvégi harcos stílusuaknak.
SZVSZ
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2005. július 08. - 11:12
akinek nincs pénze másra annak jó és csak betonon megy és nem túl gyorsan és nem nehéz ember.Szóval laza hobbista hétvégi harcos stílusuaknak.
SZVSZ
edit: Nálam 1 tárcsafék ott kezdõdik hogy mechanikus Deore
SZVSZ
edit: Nálam 1 tárcsafék ott kezdõdik hogy mechanikus Deore
Írta 2005. július 08. - 11:09
pohár alátétnekalvin koncertre egy rekesz tarhált sör mellé jó teljesen
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Írta 2005. július 08. - 11:07
alvin koncertre egy rekesz tarhált sör mellé jó teljesen
Írta 2005. július 08. - 11:06
vendég_AlViN_*
Írta 2005. július 08. - 11:04
Írta 2005. július 07. - 23:45
Akkor mindent összevetve elõször tárcsacsere, aztán pofacsere - de azért még a gyárit szétkoptatom:D
Kössz mindenkinek.
Kössz mindenkinek.
"Van visszajelzés, tehát vagyok!"