Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
6196 hozzászólás a témában

szayerg

szayerg

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Semmi gond:)

Én melózok, és azt csinálom, amit kell és mondanak, és azt igyekszem a lehetõ legjobban. De néha tényleg nem úgy pucolok ki egy csapágyat mintha az enyém lenne, mert egyszerüen nincs rá idõ...

Egyébként a Speedbikenál (www.speedbike.hu-nem reklámnak, mert csak sok lessz a meló:D LOL) dolgozom, nem egy komolytalan hely, két éve jártam oda, nem véletlenül. Aztán megkérdeztek, hogy nem akarok-e cangát szerelni, mert én vágtam néhány dolgot a drótszamáron.
(Végülis panasz nincs ránk, 8 éve mûködik a bolt, és egy ember írt a panaszkönyvbe>>>Mint utólag kiderült olyan is van...Egy csaj hozott egy Tesco gazdaságos cangát üzembehelyezésre (9990HUF=egy nagy rakás sz@r), ferdén volt felheggesztve a fékbak, nem lehetett jól beállítani->10km után beszorult a fék, és az a h. k. minket szidott érte...Szóval ilyen...emberek is vannak.

De eddig mindenki elégedett volt, és egy rakat marhaságot csináltunk meg garanciálisan, ami a vevõ balf@aszságából adódott. (Szerintem korrekt hely!)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
szayerg: semmiképpen nem téged vagy a boltot ahol dolgozol akartalak minõsíteni, csak az eddigi rossz tapasztalataimat foglaltam össze ;) mellesleg nehezen tudod rontani a bolt hírnevét hisz fogalmunk sincs hogy hol dolgozol

szayerg

szayerg

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Na minden gond megoldódott kb. 10 perc alatt sikerült a mûvelet:)

Fel kellett hajtani a fékkart, és úgy belenyomni egy "infúzióspalackkal" a lét, aztán még egy kicsit állítgattam, és pöpec lett. Csak tudnám miért nem teszenk ezekre egy kiegyenlítõtartályt... (+10g)
Az állítgatáshoz köszörültem egy imbuszkulcsot, hogy a kerék felõli fékpofatávot állító csavart a kerék forgatása közben lehessen tekergetni. Így nikkelezett nyúlsz@r pontossággal lehetet kicentizni, mert a forgás közben hallod ha beleér a tárcsába.

Endroo: Én is pont ezért nem jártam soha szervízbe, otthon bütyköltem a gépet, és így lettem én egy nyárra kerékpárszerelõ...
A szervízek tényleg nem csinálják úgy meg a cangát, mint ha magadnak otthon ráérõsen kisubickolod az utólsó csapágygólyót is. Itt egy full generálra (csapágyzsírozástól fék váltóbeállítás stb.) van 20-30 perc, mert utána jön a következõ. És ez teljesen érthetõ, hogy ennyi idõ alatt nem lehet egy cangát fullosan beállítani.
(Ezt nem én mondtam, mert rontom a fõnök üzletének a forgalmát is.:D)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
semmi értelme 160asnál kisebb tárcsának.
80 kiló alatt meg fõleg fõleg.....
miért baj ha van még tartalék egy fékben?

Laczy

Laczy

vendég

• fórumtag
  • 94 hozzászólás
Tárcsafék beszerzésén gondolkozok elõre, szóval várom az értelmes tanácsokat. Avid bowdenesre gondoltam, csak nem tudom, hogy mekkora tárcsával. Bringával együtt vagyok kb. 80kg, lehet, hogy elég lenne a 160as elõre, de akkor hátra kisebb kellene.Meg lehet csinálni az Avidot hátul 140es tárcsához???
Vagy 185 elõl, 160 hátul, de attól tartok, hogy az túl sok lenne. Most B+ fékpillangók vannak B+ pofákkal, Sram 7.0 fékkarral, elõl Remerx, hátul Mach1 felnivel. Jól fog,csak egy hosszabb lejtõn megsül, és utána egy pontnál nem lehet vele erõsebben fékezni, pl. nem jön fel elsõkerékre. Ja, és XC-zek.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

Egy kis apró gond van: A szervízben dolgozok:D, és ilyen szart még a fõnök se látott, és fingunk sincs, hogy nyúljunk hozzá.

most mondjam hogy ezért nem járok szervízbe :D bepróbáltam három helyen a légtelenítést, de valahogy egyik sem izgult rá a témára, úgyhogy inkább handmade

szayerg

szayerg

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Húúú, ez király!!:)

Nagyon köszi, ilyen leírásról álmodtam:scared::)
Ez tényleg jó lessz, a végén még fizetésemelést kapok...
Király ez a fórum;)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Elötte azért látogass el ide, hogy lásd, mit és hogyan kell csinálni:
http://www.hayesdisc...downloads.shtml
És ahogy Bikertrigger írta, Hayes Sole van rajta.

szayerg

szayerg

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Vigyem el szervízbe?:)
A legjobb amit tehetnék...

Egy kis apró gond van: A szervízben dolgozok:D, és ilyen szart még a fõnök se látott, és fingunk sincs, hogy nyúljunk hozzá. De holnap kiderül, legfeljebb kifolyik minden a földre, szétbelezzük megvizsgáljuk, azt ujratöltjük szakszerûen, ha kiderült, hogy kell...
A canga baromi új, és az elsõ revízión (elsõ 100km után) panaszolta a tulaj, hogy lent fog a fék.->Ráhúztunk, de most meg beleér a tárcsába (nem szorítja össze, csak az ürgepásztornak bántja a fülét az alig hallható hangja:()
Szóval az lenne jó megoldás, ha volna benne több olaj, és nagyobb lehetne a fékmunkahenger útja.

Köszi az eddigi hozzászólásokat, ha nem lennék a szarvízbe tényleg ezt kéne csinálnom.:)

Ma csak kóstólgattuk a problémát, és kb. 10 percet foglalkoztunk vele, de nem szúrta ki a szemünket hogy hol megy abba bele az olaj. Csak gondoltam van vkinek egy ötlete, mert nem mi vagyunk az elsõk ezzel a marhasággal.

Holnap nekiállunk azt kiderül, majd leírom a fejleményeket...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Hát most gõmöm sincs, annyit tudok mondani, hogy egy Kelly's Salamander hidraulikus tárcsafékkel.

De nekem bármilyen fékhez jó a "betöltési útmutató", mert nem lehet olyan nagy különbség...

ha idei gyári szerelt cuccod van, akkor azon elvileg hayes sole fék van...
de ha még nem csináltál ilyet, én a helyedben eltolnám egy szevízbe, ellesni hogy kell...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
hat azert van boven kulombseg fek es fek kozott...

holnap vidd el egy szervizbe aztan ott jora megcsinalajak

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

szayerg

szayerg

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Hát most gõmöm sincs, annyit tudok mondani, hogy egy Kelly's Salamander hidraulikus tárcsafékkel.

De nekem bármilyen fékhez jó a "betöltési útmutató", mert nem lehet olyan nagy különbség...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
például sokat segítene ha leírnád milyen fékrõl van szó.

szayerg

szayerg

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Mindenkitõl bocs az OFF-ért, nem olvastam el az eddigi 300 vhány oldalt, de egy égetõen fontos kérdésem volna:

Hidraulikus tárcsafékbe, hol lehet beletölteni az olajat???
Mert van rajta egy légtelenítõcsavar, meg egy másik a munkahenger oldalán, amivel a henger térfogatát lehet csökkenteni, és akkor feljebb fog a fékkar...
De ez a szar már ki van száradva... (és nincs kiegyenlítõtartály mint kocsiban vagy motoron)
Mined ötletre vevõ vagyok!

Elõre is köszi Géza

rokkerzsolt

rokkerzsolt

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
kösz a segitséget asszem nem lesz tárcsafékem sak be kell álitanom faszául

LeGeon

LeGeon

törzsvendég

• fórumtag
  • 692 hozzászólás
Jó fékpofával 1 v-fék is nagyon fog. (nekem a piros b+ volt és azzal orralehet bukni könnyedén)
tehát szerintem felesleges 1 tárcsafék, mert nemtud semmi extrát

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
blöe
kihagynám, böszme széles fékfelület, alkatrész+ fékpofa nem lesz hozzá sehol
de te tudod
Autist Team:)

rokkerzsolt

rokkerzsolt

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
fingom nincs h tárcsás agy e minnyá megnézem

rokkerzsolt

rokkerzsolt

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
http://bikemag.hu/ap...hp?siteid=36623

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
nem válaszoltál a tárcsafékes agy kérdésre.
én nem cserélném le, bár promax fékem nem volt, csak Logan.
de szerintem egy kutya.

edit:

fingom nincs h tárcsás agy e minnyá megnézem

szakértõ ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda