Jelentkezz be Regisztrálj

Globális felmelegedés
Írta 2006. augusztus 23. - 18:23

Mivel a H2-t is elõ kell állítani valahogy.
Például árammal. És az áram mibõl lesz? Napenergiából? Manapság még aligha... Sokkal inkább széntüzeléssel.
Szóval semmi nem egyértelmûen fehér v fekete ezzel kapcsolatban sem.
Írta 2006. augusztus 23. - 18:02

1 A kõolaj készletek végesek - mennyire? senki sem tudja.
2 A fejlesztés iránya, hogy egységnyi tömegû üzemanyaggal minél környezetkímélõbben minél nagyobb távolságot lehessen megtenni.
3 A földgáz mivel környezetkímélõbb, mint a dízel? Kicsit járj utána.
Írta 2006. augusztus 23. - 17:19

Ugyanis:
1. a készletek végesek
2. az elégetéssel mérgezöö gázok keletkeznek
3. Ha minden embernek van egy ilyen motorja (márpedig a gazdag civilizációkban általában van) akkor nagyon-nagyon sok mérgezöö anyag keletkezik.
Nekem ennyibööl nyilvánvaló, hogy nem szabadna továbbra is ezt a technológiát erööltetni, mihamarabb kellene keresni egy másikat, ami tisztább, hatékonyabb, jobban megfelel az igényeknek.
De jelenleg nem ezt látom. A hír éppen azt mondta, hogy egy cég tökéletesíti ezt a technológiát. Rendben van. De miért nem arról szólnak a hírek, hogy rengeteg cég fejleszt más, újabb, ígéretes technológiákat.
Erre írtam példának a gázlámpákat. Jók voltak akkoriban? Igen. Megfeltek a célnak? Igen. "Evolúciós zsákutcát" jelentettek? Igen.
Csak arra nem voltak képesek amire a mostani motorok igen: hogy komolyan megmérgezzék az egész bioszférát.
Írta 2006. augusztus 23. - 15:44

Mivel, ma nincs közhír politika nélkül, így várható volt, hogy az ellenzék támadni fog és felelõsöket követel. A köznapi embernek ez lehet, hogy eszébe sem jutna, hanem mélységesen szomorú lenne, hogy 4 ember meghalt. De így most néhány napig lehet min csámcsogni és lett egy újabb politikai gumicsont. A "felelõsök" meg mutogatnak, valahol kell egy bûnbak.Errõl ki hogy vélekedik?
A meteorológus pedig (szerintem) nem hibázott, mintahogy konkrétan más sem. Amikor az OMSZ elküldte a levelet, állítólag 80-90 km/h-ás szelet mondott. A tragédia környékén pedig 120-140 volt. Erre mondta az egyik "szakértõ", hogy ilyet nem lehet elõre megjósolni. A kisebb szél pedig valószínûleg nem okozott volna tragédiát. Budapest más területein 50-60 km/h-ás szelet mértek.. Utólag meg mindenki tud okos lenni.
Írta 2006. augusztus 23. - 13:43

Egyébként egybõl kibújt a szög a zsákból, ahogy krizishelyzett uralkodott el. Egy csomó helyen olvastam,meg hallottam, hogy a menekülõket ide se engedték be, oda se mehettek, aki meg tehette, az fosztogatott. Bizony a civilizáltság nagyon gyorsan levedlik, ha úgy hozza a helyzet, és hirtelen megint a bunkónál meg a zsákmányolásnál találjuk magunkat. Vagyis sokan nem sokat fejlõdtek az õskor óta.

Írta 2006. augusztus 23. - 13:33

Miért? Mert nem lehetséges, azért. Eléggé sokat foglalkoztam vizes témákkal.

Írta 2006. augusztus 23. - 11:59

A pech az igaz, de mégsem. Én a Batthyány téren az alsó rakparton voltam és akire rádõlt egy oszlop, azt agyonnyomta és a bizt. õrök lezárták arra az utat. Volt egy feljáró és ott meg a biztonsági õrök nem engedtek minket fel, mert a sok cuccuk drágább volt, mint az emberi élet (persze az ismerõsök átmehettek). Közben nagy ágak és fentrõl sörös üvegek estek ránk, mert a kukáig nehéz volt elmenni az embereknek.
Írta 2006. augusztus 23. - 10:05

Írta 2006. augusztus 23. - 10:00

A "vizzel hajtott autó" kifejezésre pedig nagyon haragszom!
Írta 2006. augusztus 23. - 09:59

nekem az a véleményem az egészrõl, hogy az egész egy hihetetlen pech.
véletlenek- és elõre _pontosan_ nem kiszámítható események egész sora következett be. egy vihar ilyen is lehet - ezt nem tudom mér nem tudják elfogadni.
semmi extra nem lett volna, ha épp akkor nincs rossz helyen az a 1,5 millio ember + az a 4 szerencsétlen, aki meghalt.
most így alakult. ilyen erejû, sõt ennél nagyobb vihar, jégesõ is volt már és lesz is - magyarország természeti adottságai ilyenek.
ha idõben, komolyan vették volna a dolgot, akkor sem lett volna másképpen, mert Székesfehérvár magasságából 25 perc alatt ért ide.
ha légiriadót fújtak volna 1/2 9-kor pl., akkor az emberek talán 15 perc alatt elhiszik, hogy ez komoly, aztán 1,5-2 óra alatt talán hazacammogtak volna.
tehát tökmindegy - ez egy k**va nagy pech volt.
ezek a majmok meg felelõst keresnek

Írta 2006. augusztus 23. - 09:36

Ha ezeket a piti kis viharokat vizsgának fogtunk föl, máris megbuktunk. Már az elsõ próbákon. Megbuktunk minden egyes "nagyobb cunámi", sõt Bp-en megbuktunk még a mini tornádókor is. Ha valami igazán nagy jön nekünk annyi. Talán túlélõk lesznek és abból kifejlõdhet egy új emberiség, de a jelenlegi beállítottságunk ezt nem teszi lehetõvé.
Amit eddig irtam - eddigi fórumozásaimból leszûrve - félreértésre adnak okot. Nem vézsmadárkodom és nincsen teljesen negatív hozzáállásom. Sõt nagyon is pozitív van, és az ellenzõt amennyire csak lehet igyekszem a szemem elõl mindig levenni (amennyire éberségi szintemtõl függ ezt meg is teszem). Általában hiszek az emberben (bár idõnként sajna nem) és hiszek egy felsõbb erõ gondviselésében, és az apokaliptikus vég nálam egy olyan lehetõségként szerepel elképzeléseimben, ami a legutolsó választás lesz az életnek nevezett játszmánkban. Mégis, nem lehetetlen. Éppen ezért irtam róla én is, és kell is róla beszélni, mert ezen a világon bármi lehetséges.
Az embereknek elõszöris egymás rugdosását, leköpését és vádolását kéne végre befejeznie (megjegyezném, ezt teszi mindenki minden nap - ti is, én is, kisebb mértékben). Minden változás belülrõl indul, nincs kivétel. De hogy lehet valaki olyan ostoba, hogy a meteorológusokat vádolja a történtekért? Szerintem ez a tudományág még marha satnya állapotban van, és az elmúlt években is látszott, hogy sokmindent nem tudnak még pontosan elõrejelezni. Most azt várták el tõlük, hogy pontosan elõrejelezzenek egy vihart Bp-en, percre pontosan, plussz hogy azzal zargassák a szervezõket, hogy állítsák le a hatalmas és drága mulatságot. Csak néztem, hogy "MIVAN????".
Errõl ki hogy vélekedik?
Írta 2006. augusztus 23. - 09:11

egyrészrõl, tökéletesen egyet értek Keiko 1353-asával.
egy lebutított, irányított társadalomban nem várható el, hogy majd rájön....
irányítani kell a jó irányba is ezerrel...na persze, ha van rá igény fentrõl
szabályok betartatása a lényeg - ez, tõlünk nyugatabbra mûködik. az osztrák ember sem kultúráltabb sokkal. ha idejön a német v az osztrák, beindul a vandál-turizmus, mert itt lehet....
másrészrõl elõttem van egy olyan kép, hogy tegyük fel belátjuk a problémát, okosan elkezdünk vízzel mûködõ autóval járni és vigyázni a környezetre és megnyugszunk, hogy "fasza, most már nem lehet gond".
de egyszer csak valahol megreped a föld, (tõlünk, az emberiségtõl teljesen függetlenül - mintha mi kis hangyák itt sem lennénk), kitör egy kénsav vulkán

ilyen már (a kutatások szerint) többször is volt. ki tudja hányadszor indult újra ez a bizonyos emberiség-történet....
természetesen ettõl még oda lehet, sõt kell figyelni és nem elbagatelizálni akarom az ügyet. csak arra gondolok, hogy sztem nem is gondolnánk, hogy mennyi minden történik _tõlünk teljesen függetlenül_ ebben a nagyon kényes egyensúlyban itt a földön.
és figyelve az ezzel foglalkozó mûsorokat, meg olvasva róla - lesz itt még meglepi - tõlünk függetlenül. ez a pár évezredes nyugalom csak ajándék volt eddig.
Írta 2006. augusztus 23. - 01:33

Sajnos egyre inkább úgy érzem, az agresszív támadás az egyetlen út.
A katasztrófák eléggé agresszívak, ha más nem is, azok majd kinyitják sokak szemét!
Egyébként meg totálisan egyetértek.
Írta 2006. augusztus 22. - 19:56

A törvényt az állam hozza, aminek a bevétele ugye az adókból áll, vagyis a fogyasztók adóiból. Ezért rövidtávon magával b@szna ki, ha szigorítana, hosszú táv pedig nem létezik a politikában....
Sajnos egyre inkább úgy érzem, az agresszív támadás az egyetlen út. Az agresszív kikényszerítõ reklám vagy törvény vagy büntetés, mely kényszerítõleg hat a fejüket homokba dugó emberekre...
Írta 2006. augusztus 22. - 18:55

Nagy a kérdésed súlya. De ha vmi felsõbb szervezet nem kezdi el mondogatni, hogy változz, akkor biza az emberek maguktól nem fognak. És igen, itt jön az elõbb említett felelõtlenség, hogy akinek ezzel foglalkoznia kéne, az nem teszi.
És azt hiszem én is fel fogom tenni a szemellenzõmet. Teszem, amit tudok, de nem akarok állandóan idegeskedni a többiek miatt.
Az a legérdekesebb, hogy sokan olyan szemellenzõt hordanak, amit nem azért nem vesznek le, mert ostobák vagy tudatlanok, hanem egyszerûen kényelembõl. Ez a szó, mely a mai világ egyik legfontosabb alappillére lett, egy olyan társadalmat jelent, mely inkább dugja homokba a fejét, mert így kényelmesebb. Hiába látja a "klímaváltozás rajtad múlik" feliratú hatalmas plakátot, talán át is fut az agyán az üzenet lényege, de az apróbetûs részre már nem futja az energiájából, mert elsuhant a klímás autójával a következõ Tesco felé.
Sajnos egyre inkább úgy érzem, az agresszív támadás az egyetlen út. Az agresszív kikényszerítõ reklám vagy törvény vagy büntetés, mely kényszerítõleg hat a fejüket homokba dugó emberekre, akikhez csak valami mormolás jut el tõlünk, olyanoktól, akik nap mint nap gondolunk a Földre és tenni szeretnénk érte valamit.
Az örök kérdés a társadalom befolyásoló ereje. Ha ez lenne a "trendi", hogy "huh, én környezetvédõ vagyok", bicajjal járok és biosalátát eszem, akkor talán minden emberre ragadna valami.
A magyar törvénykezés riasztó ereje olyan csekély, hogy a nevetségesség szintjét súrolja. Egy újabb terület, mely nem mûködik rendesen kis hazánkban. Gondoljatok csak a parlagfû-írtásra. Mennyi helyen hangzik el, hogy ennyi meg ennyi büntetést vonHAT maga után, ha vkinek a földjén parlagfüvet találnak, de félek, egy kezemen meg tudnám számolni, mennyi valós bírság került kifizetésre ilyen ügyben. Mindenki legyint "oh, nem az én földem, az úttest mellett van, senkiföldje", pedig az is vkié, csak ki kéne deríteni, hogy kié és utána megbüntetni. Ha ettõl lenne hangos a sajtó, akkor mindenki megtenné, amit csak lehet.
Ugyanígy kellene a közelekedést, ezt a rengeteg undorítóan büdös autót is kordában tartani és igenis szabályozni, hogy pl a belváros élhetõ legyen. És ez a legdurvább, hogy nem luxusról beszélünk, hanem az élhetõ élethez kellõ körülményekrõl. És ez az, amit nem fog fel a sok hülye, hogy mind itt fogunk megdögleni rákban és az egész földet szétbarmoljuk, véleményem szerint pusztán lustaságból...
Írta 2006. augusztus 22. - 18:29

Írta 2006. augusztus 22. - 12:30

Az XY cég forradalmian új gázvezetéket, és szelepet fejlesztett ki, így most még biztonságosabban juttatható el a gáz az utcai lámpákhoz, és az ön lakásába. Ráadásul ezzel az új technológiával a gázláng 12%-al fényesebb, köszönhetööen a továbbfejlesztett levegööadagoló rendszernek. Még nem tudni hol vezetik be az új rendszert elööször, de az XY cég jó kapcsolatokat ápol a Londoni városházával.
Azaz egy halálra ítélt technológiából sajtoljuk ki az utolsó cseppeket is. Persze ott van már a láthatáron az új, de még nem elég érett, és különben is, ebben már nagy gyakorlatunk van, és sokat belefektettünk.
Írta 2006. augusztus 22. - 10:32

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. augusztus 22. - 02:31

Nagynehezen összeszedve a cuccokat és elrendezve ,megindultunk a bunkerek felé ,mert lefelé még értelmettlen lett volna.A fehér törmelékes részen felküzdve a két rádiótorony között végre beszenvedtük magunkat az egyik bunkerba és ott vártuk ki az áldás csöndesedését,ott kb 2 és fél liter vizet gyömöszöltünk ki a cuccból.Lassan elindultunk lefelé és az autósok kígyózó sorai között nehezen állandó fékezéssel ,amit fõleg esõben nem szeretek leszenvedtük magunkat a margithídhoz.Hát amit annyira vártam ,sajnos az elég szarul sikeredett.A városban rekedt embereknek és szerencsétleneknek, akik nem élték meg a reggelt õszinte részvétemet nyilvánítom.Ha ez sem ébreszti rá az embereket ,hogy lassan korlátozniuk kéne a földet és légkörét károsító tevékenységüket ,amik elõsegítik ezeket a természeti kitöréseket,akkor nem is tudom 5-6 év múlva a nagy biztonságos kárpátmedence is veszélybe kerülhet.Köszönöm nektek Fas*szopó Pénzéhes Fegyverkezési és káros anyagokkal üzletelõ cégek és magán emberek és még sokan mások,akik a kabzsiságukkal tönkreteszik a földet.
Lassan az embereknek is ki kéne már menni és nem meghúzódni a lyukaikban hogy majd lesz jobb is,mikor mozdulunk már meg emberek.
Rock and roll ,,,, Life is just a big ride
Vélettlen az üzenõfalba írtam elõször bocsi
Life Is Just a Big Ride :angel:
Írta 2006. augusztus 21. - 11:39

Sajna azonban (vagy szerencsére? nemtom melyik) mi emberek egymáshoz vagyunk láncolva, mert egy faj vagyunk, és bárhova is menekülünk egymás elõl, az a menedék csak ideiglenes lesz. Egymáshoz tartozunk, egymásért felelõsséggel tartozunk, egymást szeretnünk kell. Mert ha nem, akkor vége lesz, elõbb vagy utóbb. Én azért remélem, hogy fennmarad az emberi faj, mert csodás alkotások vagyunk, bár ez a csoda egyben a borzalmat is magával hordozza.
Most olvastam a legújabb NG-ben egy cikket, amit azt hiszem valami tudós irt, õ mondta, hogy még van rá 10 évünk, hogy megváltoztassuk a felmelegedés miatti klimaváltozást. Ehhez azonban 70%-kal kéne csökkenteni a melegítõ gázok kibocsátását, ami szerinte is lehetetlen. 10 év elteltével viszont a folyamat már visszafordíthatatlan lesz. Ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy nekünk befellegzett, csupán azt, hogy a katasztrófák többé nem elszigetelt jelenségek lesznek, hanem mindenhol elõforduló események, amelyek gyökeresen megváltoztatják majd a földet és fajunkat is.