Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Globális felmelegedés

- - - - -

• Please log in to reply
1666 replies to this topic

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

Szerintem annyira nem nehéz megérteni. Pl mert sok-sok pénz van a dologban. Ha nem készül, akkor a támogatás is úszik. A többit meg gondolom ki lehet valahogyan találni.

ugy látom használnom kell idézõjelet...

Azért tisztában vagyok vele, mi miért történik...

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

M0-építésnél miért kell mindenbe belekötni, de rengeteg ilyen dolog van...

Szerintem annyira nem nehéz megérteni. Pl mert sok-sok pénz van a dologban. Ha nem készül, akkor a támogatás is úszik. A többit meg gondolom ki lehet valahogyan találni.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

...a zöldeknek nagyobb hatalma van itthon bárkinél és ha úgy akarják minden jó projectet elkaszálhatnak, addig....

Igen, itt vannak azért problémák... Én mondjuk "zöldnek" tartom magam (Természetvédelmi mérnöknek tanulok), de ezt pl mindenki másképp értelmezi - mármint a fogalmat... Sokaknak csak a "radikálisok" jutnak eszükbe... Kicsit off lesz a példa, de nemtudom megérteni pl M0-építésnél miért kell mindenbe belekötni, de rengeteg ilyen dolog van...

...a süttürüttü Torgyánt anno, talán '99-ben kiröhögték a biodízel ötletéért... biztos azt gondolták, hogy mivel a Józsibá állt elõ vele (a politikusok közül) eleve hülye ötlet...

Hát igen, azért az ott erõsen benne volt, egy ilyen kaliberû egyéniségnél, hogy nevettek minden ötletén, a cseresznye-ügy után meg fõleg...

És igazából a hátrányunk... Hát... "Örököltük"...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

megemésztem én nincs gáz, csak az a 100 év lemaradás 100%-ban a rossz hozzáállásból táplálkozik.
de amíg pl a zöldeknek nagyobb hatalma van itthon bárkinél és ha úgy akarják minden jó projectet elkaszálhatnak, addig....
a másik meg, hogy a süttürüttü Torgyánt anno, talán '99-ben kiröhögték a biodízel ötletéért... biztos azt gondolták, hogy mivel a Józsibá állt elõ vele (a politikusok közül) eleve hülye ötlet..

hát ilyenek vagyunk :D

de majd most biztos másképp lesz ;), legalábbis bíztató jelek azért vannak.

ja csak itthon lassan a zöld és a környezetvédõ nem egy halmazba fog tartozni,,,,
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
megemésztem én nincs gáz, csak az a 100 év lemaradás 100%-ban a rossz hozzáállásból táplálkozik.
de amíg pl a zöldeknek nagyobb hatalma van itthon bárkinél és ha úgy akarják minden jó projectet elkaszálhatnak, addig....
a másik meg, hogy a süttürüttü Torgyánt anno, talán '99-ben kiröhögték a biodízel ötletéért... biztos azt gondolták, hogy mivel a Józsibá állt elõ vele (a politikusok közül) eleve hülye ötlet..

hát ilyenek vagyunk :D

de majd most biztos másképp lesz ;), legalábbis bíztató jelek azért vannak.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

akkor mégis félreértetted ;)

" alternatív erõforrásOK"

tehát nemcsak szélkerék, hanem biomassza, napelem, trágya, stb..... sokminden
nem félek :)

Amugy az azért hozzá tartozik így a témakörhöz, hogy ha már ilyen sokan leírnak minket itt, hogy az egy dolog, hogy most per pillanat nem állunk az elsõ sorban az országok között etéren, de nincs is pangás a témában!!! Minden új beruházást ilyen szempontból közelítenek meg, pl az összes épülõ/átalakuló szennyvíz és szeméttelep már ugy fog mûködni hogy elégetik a bomlás során keletkezõ gázokat... És egy területet mondtam, példával...
Ausztria meg 100 év elõnyben van kb, ezt meg kell emészteni...
Amugy egy szó az egész, ami a mai magyar társadalomból igencsak hiányzik; OBJEKTIVITÁS!

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

Nem értettem félre. Ausztria sem szakad meg nagyon a szélerõmûvetõl, nem kell félni.

akkor mégis félreértetted ;)

" alternatív erõforrásOK"

tehát nemcsak szélkerék, hanem biomassza, napelem, trágya, stb..... sokminden
nem félek :)

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 posts

Nem értettem félre. Ausztria sem szakad meg nagyon a szélerõmûvetõl, nem kell félni.

Csak ott másképp gondolkodnak. Legfelsõbb szinten is.
Pl: a szombathelyi forgácslapgyár több cm vastag porban áll, osztrák kollégája meg patyolattiszta, szinte enni lehetne a földrõl.

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

félreérted. idézek a cikkbõl:
"Szomszédaink azt az európai trendet képviselik, amely nem csak frázisok szintjén áll ki az alternatív energiaforrások fokozottabb alkalmazása mellett."

ausztria világelsõ a megújuló energiák használatában egyébként...erre céloztak.

magyarországnak - saját ipar híján - ez az egy esélye lenne, hogy legyen valami saját produktuma, ha más nem, legalább belsõ felhasználásra.... biomassza termelõ földek, rajtuk a szélkerekekkel - egy terület, dupla haszon.... csakhát az olajmaffia:chin:

igen csakhát amig a biomasszára állított erõmûvi blokkokban a pilis és a mátra "vágásérett" bükkállományát égetik el,.......

szélerõmû kérdés meg tényleg nem ennyire egyszerû.....még ha meg is lenne a szándék, 20-25 év az elosztó hálozat átalakítása....olvastam 1-2 cikket, most kezdenek a távlati tervekben gondolkodni , úgy fejlesszék a hálozatot hogy nagyobb mennyiségben bekapcsolhatók legyenek pl a szélerõmûvek
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

Ez azért egy kicsit népbutítás is. A "nagy Ausztria" sincs tele szélerõmûvekkel.

félreérted. idézek a cikkbõl:
"Szomszédaink azt az európai trendet képviselik, amely nem csak frázisok szintjén áll ki az alternatív energiaforrások fokozottabb alkalmazása mellett."

ausztria világelsõ a megújuló energiák használatában egyébként...erre céloztak.

magyarországnak - saját ipar híján - ez az egy esélye lenne, hogy legyen valami saját produktuma, ha más nem, legalább belsõ felhasználásra.... biomassza termelõ földek, rajtuk a szélkerekekkel - egy terület, dupla haszon.... csakhát az olajmaffia:chin:

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
És miféle kvótarendszer ez?
Kit/mit zavar?
Ez is Eu-val jár?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

scottraider

scottraider

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 posts
HAHAHAHAHAööööööcsém ez az az ország ahol csöves és nyomorult bringásként kezelnek és félrelöknek a kocsik az uton,nehogymán Austriát még csak egy lapon is emlitsük kis hazánkal.
Nem is kell hogy tele legyen csak elcsufitaná,de lássuk be magyarországon sokat nem tudna csufitani,ugyis csak a gaz nõ az ut szélén mert mezõgazdaság ugye már nincs,viszont szeméthegy annál inkábbPL:8-as ut mellet lévõ diszkrét hegyecske.
Az alkohol nem válasz,de legalább elfelejted a kérdést:cheers:
Ha autoval parkolsz hagyd bekapcsolva az ablaktörlõd,ugy nem tudják a szélvédõre rárakni a büntetõcédulát:afro:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Ez azért egy kicsit népbutítás is. A "nagy Ausztria" sincs tele szélerõmûvekkel.

egyrészt az osztrákoknak ott az olcsó vizenergiájuk

fritzeknél meg ahol arányaiban elég sok szélerõmû van, alaperõmûveket kell leállítani, egy tisztességesebb szeles idõben....ami nálunk pl elég problémás lenne

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

:o
http://origo.hu/uzle...1027magyar.html
Ez most komoly, hogy nem lehet akármennyi szélerõmû hazánkban?

igen...

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
:o
http://origo.hu/uzle...1027magyar.html
Ez most komoly, hogy nem lehet akármennyi szélerõmû hazánkban?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Dante, minket is érdekelne ez a dolog, majd dumáljunk róla!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Van itt valakinek gyakorlati tapasztalata passzív ház építésben? Ugyanis ilyet szeretnék építeni. Persze könyveket meg neten fellelhetõ dolgokat olvasok naphosszat, de jó lenne valakit találni aki idehaza foglalkozik ilyennel vagy látott ilyet és lehetõleg nem valamilyen termék forgalmazója, aki szerint minden egyéb megoldás rossz csak az övé a tökéletes.

Helló voti! Dobj privit, s megbeszéljük, de nem biztos, hogy 20 A4-es oldalt le szeretnék gépelni, egyszerûbb, ha egyszer összefutunk (pl én is sokat bringázom Fót közelében), oszt szívesen megosztom a hülyeségeimet.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
http://news.bbc.co.u...ure/6077798.stm