Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Globális felmelegedés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1666 hozzászólás a témában

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
vagy csak nem érzed, nem szaglod!!:):):)
join your life, join your bike

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

...Ti már gondolkodtatok azon, hogy Bp-n 2 reaktor is van? Az egyik a mûszakin, a másik a KFKI-ban.

És, mi a gond velük? A BMEé annyira le van butítva, hogy csak oktatási célokat képes betölteni, a másikról sajna nem tudok semmit, de gondolom az sem veszélyesebb. Mellesleg Európa számos neves egyetemén megtalálhatóak ezek az oktató reaktorok.
Szal én nem érzem úgy, hogy egy ketyegõ idõzítettbomba fölött ülök, amikor nagynéha bemegyek órára:D
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

... az a helyzet ezzel a kurva sugárzással, hogy nem lehet látni, ergó nincs nagyon bizonyíték, csak a mérések.
...

Nos ez a "kurva sugárzás" már csak ilyen:) Nem látod, nincs szaga, nem tudod megfogni, csak van. Pontosan ezért félnek sokan tõle, meg persze azért, mert nem ismerik. A zöldeknek meg kapóra jön ez, mert be lehet vele paráztatni az átlagembert.
A (paksi) sugárzásról már írtam egy postot, nem a blikkbõl olvastam hozzá, szal ha érdekel olvasd el. Vagy nézz utána a neten. Vagy menj el Paksra üzemlátogatásra. 1ébként én inkább melóznék az atomerõmûben, mint röntgenorvosként, vagy civil pilótaként (a sugárterhelés jóval kevesebb).

A mérési eredmények pedig bármely grínpíszaktivista okoskodásánál meggyõzõbbek, és ezek a bizonyítékok arra, hogy nincs semmi gáz Pakson. Ezeket a méréseket nagyon szigorúan ellenõrzik, "csalni" az eredményekkel meg nem nagyon lehet, elvégre nem egy piaci mérlegrõl van szó, amit megbuherál a zöldséges, hogy 20dekával több paprikáért fizess.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
del post plíííííz.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Igen, mert felrobbannak ! Helyette tüzeljünk szenet/olajat, mert az sokkal környezetbarátabb ! :P

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
aha, bele.
félni kéne tölük?

sigi

sigi

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
Paksra soha sem mondták, hogy biztonságos, csak azt, hogy a legjobb szovjet tipusú reaktor, amely megfelel a NYUGAT biztonsági követelményeinek. Ti már gondolkodtatok azon, hogy Bp-n 2 reaktor is van? Az egyik a mûszakin, a másik a KFKI-ban.
"Amint elindul a verseny, már nincs gond. Azt csináljuk, amihez értünk, tekerünk. Nem esik ugyan jól az izmoknak, de fejben azért könnyebb, mint a rajt elõtt." (Julien Absalon, a hegyikerékpáros)

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
atomtéma: mindegyik atomerõmûre azt mondják, hogy hiperbiztonságos. mi mást mondjanak. ha ilyen hiperbiztonságos, akkor nemrég pakson hogy történhetett az a "baleset"? Sugárzás... CSak annyit, hogy ismerek pár emberkét aki pakson dolgozik/dolgozott (telkünk közel van pakshoz) - szanaszéjjel keresik magukat, de néhányat már operáltak daganattal azóta... igen lehet, hogy "kicsit" túl van misztifikálva az atomdolog, de az a helyzet ezzel a kurva sugárzással, hogy nem lehet látni, ergó nincs nagyon bizonyíték, csak a mérések.

egy igényes kis zöld weblog: http://www.treehugger.com/
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Én akkor ábrándoltam ki a szelektiv hulladékgyüjtés hazai változatából, amikor jött a kukáskocsi és sorban az összes konténert beborogatta a közösbe... :(

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Dr.Stein

Dr.Stein

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
Levélt ment az önkormányzaatnak:
"Tisztelt Hölgyem/Uram!

Az iránt szeretnék érdeklõdni, hogy a VIII. kerület területén elhelyezett szelektív hulladék gyûjtõ szigetek 'Mûanyag palack' felíratú kukáiba csak a PET flakonokat gyûjtik, vagy bármilyen mûanyagot? Amennyiben csak a PET hulladékot, akkor tervezik-e a nylon hulladék gyûjtését is?"

Kiváncsi vagyok, kapok-e választ, és mennyire néznek hülyének. :chin:
"always look on the bike side of life"

sigi

sigi

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

Ez tényleg így van.

Tud valaki valamit az osztrákoktól érkezõ habról, amit asszem a Rábán küldenek idõnként? Léptek már valamit õk is? Vagy így állnak bosszút a hozzájuk bûnözni járó magyarok miatt?

Állítólag nem mérgezõ, csak ronda! Valami bõrüzembõl ered. Már megtettük a diplomáciai lépéseket, tehát a következõ század elején lesz is eredmény! :)
"Amint elindul a verseny, már nincs gond. Azt csináljuk, amihez értünk, tekerünk. Nem esik ugyan jól az izmoknak, de fejben azért könnyebb, mint a rajt elõtt." (Julien Absalon, a hegyikerékpáros)

Cykebona

Cykebona

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Üdv!

Nálunk a mûanyag gyûjtõre a flakonok mellett a mûanyag zacskók is fel vannak írva, meg valami olyan kategória is , amibe pl a tejfölöspohár tartozik. Mondjuk anyag szerint nincs felsorolva, hogy PET, HDPE,LDPE, PP, PS stb.
Így én bele is szórok mindent, ami mûanyag. Szerintem nem csak a palackokat válogatják ki a válogatósoron, mert idõnként látom, hogy visznek olyan bálákat, amik zacskókból állnak. Legalábbis a mi szolgáltatónkkal ez a helyzet.
De gondolom, ahány ház, annyi szokás, még ha tudják is a helyes irányt. Úgyhogy lehet, hogy van olyan hulladékgazdálkodási cég, amelyik csak PET-ben utazik, bár ez még messze van a jótól.
Kerékaláteszlekvárosmajorrsövénynélküliliputcaseprõzsehordóanyókalács:lick:

Cykebona

Cykebona

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

a jégnek kisebb a sûrûsége mint a víznek!
szóval ha elolvad csökken a térfogata!

temelin, vagy mi az az erõmû...?

Ez tényleg így van.

Tud valaki valamit az osztrákoktól érkezõ habról, amit asszem a Rábán küldenek idõnként? Léptek már valamit õk is? Vagy így állnak bosszút a hozzájuk bûnözni járó magyarok miatt?
Kerékaláteszlekvárosmajorrsövénynélküliliputcaseprõzsehordóanyókalács:lick:

Dr.Stein

Dr.Stein

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
Ragya pötyözze!
Ásványvizet alig iszom, de lassan belefulladok a nylon zacsikba!

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
Azt a régi gyûjtõkbe :D
Nekem is feltûnt már, hogy a magyar hulladékgyûjtõk kicsit hiányosak. Fejlettebb helyeken ugye a komposztot is külön gyûjtik

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs

Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs

Lao-Ce

Dr.Stein

Dr.Stein

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
A gond nem a légköri CO2 megkötése, hanem az, hogy hová teszed a megkötött CO2-t.
MErugye vagy ott marad valami hulladékban, vagy tovább kell alakítanod vmivé, ami feltehetõleg nem fû-fa-virág lesz.

Kérdés: a szelektív hulladékgyûjtõre az van ráírva, hogy 'mûanyag flakon'. Eszerint csak PET cuccokat dobálhatok bele? Hová kellene dobni a baromi sok nylon zacsit?

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Amit leírtam azt egy elõadáson hallottam. Részemrõl pedig hiszek az elõadónak, mert a légszennyezés a szakterülete. Mellesleg nem mondtam h elképzelhetetlen, csak azt h ma még nincs ilyen technológia (vagy nem tudunk róla)

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
Ha már narancsból csinálnak mûanyagot, lehet, hogy a légkörbõl is ki tudják valahogy szûrni, nem? Vagy ez teljesen elképzelhetetlen?

Lao-Ce

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Hát a légkörbõl nem hiszem.

1ébként az amcsik állítólag nemsokára elõrukkolnak vmivel, ami a légkörbõl kivonja a CO2-t. Ez vagy vmi nagyon nagy áttörés, vagy kamu.
Nagy mennyiségben ez jelenleg csak az oltott mész--égetett mész átalakítással lehetséges (asszemCaCO3=CaO+CO2), ezzel csak az a gondd, h pontosan annyi CO2-t tud csak megkötni a CaO, mint amennyi az égéskor felszabadult, szal semmire se mentünk.

Talán vmi olyasmi lehet, h égetéskor vhogy begyûjtik a felszabaduló CO2-t, és így a légkör CO2-jét tudják megkötni. Mellesleg utálom a kémiát, meg nem is értem, szal lehet h marhaságot mondtam.

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente

Egy kérdés a narancsos mûanyaghoz: hogyhogy csökkenti a CO2 szintet? Vagy a mûanyagot kell elásni, amit nem szeretünk, vagy le kell bontani, amibõl jó eséllyel ismét CO2 származik.

Erre nem tért ki a cikk, talán a légkörbõl vonják ki :chin:

Lao-Ce