Hát igen...vannak igen elkeserítõ dolgok az életben!De ha az ország nem tud építeni egy "menekültszálló" szerû laktanyát messzebb akkor ott már nagy gond van!!!!És ami még rosszabb hogy abból a vízböl isznak!Valaki tudja hogy hány ember lakik abban a zónában?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Globális felmelegedés
Started by
lensver
, 2005. January 25. 18:04
Posted 2005. April 26. - 12:28

Posted 2005. April 26. - 12:25

az a szomorú, hogy sokaknak még most is ott kell lakniuk a környéken és csernobil a mai napig sugárzik. A szegénység!!!!Tizenkilenc éve történt a csernobili katasztrófa
egy cikk:
Csernobil: minden sugárzik
és egy másik paks sugárzó hulladékairól és az orosz "tárolásról"
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!
Posted 2005. April 26. - 12:13

A témához csak annyit szólnék hogy a globális felmelegedés egy természetes folyamat!!!Föl-le járkált az átlaghõm. régen is!A háborúk idején azért jajjgattak az emberek mert "jégkorszak"-ot jósoltak a meteorológusok,tudósok.De azért lehet valami ezekben a katasztrófákban is nem tagadom!Sajnos amíg az emberek nem tudnak lemondani az egyszerübb termék-csomagoló rendszerrõl(a nem ujrahasznosítható dobozok,vagy a nem lebomló természetes anyagok) addig ez így fog menni tovább és tovább...ki tudja meddig...!Azért elég siralmas a helyzet valóban!!!!!
vendég_fac€_*
Posted 2005. April 26. - 11:39

Tizenkilenc éve történt a csernobili katasztrófa
egy cikk:
egy cikk:
Posted 2005. April 26. - 07:23

Bár nem vagyok hozzáértõ, én is tudok logikusan gondolkodni. Biztos vagyok benne, hogy az újratelepített erdõk egy csomó ideig (30-80évig mondjuk?) jóval kevesebb CO2 lekötésre képesek, mint a nagy erdõk, és erózió szempontjából is jelentéktelenebbek. Az összes magyarázat csak vállveregetés, hogy a kisiskolás tudja, hol a helye, hogy ne dugja az orrát a nagyok dolgába. A kisgyerekeket szokták ilyen átlátszó válaszokkal leszerelni. Már a fél Mátra le van tarolva, de azért több lett az erdõ, mi? Na persze. Gyûlölöm azt, ami földünkkel történik, de ha valamibe, hát ebbe azt hiszem nem szólhatok bele. Szelektálhatom a hulladékot, össze is szedhetem az erdei ösvényeken, de ha az erdõ tûnik el felõle, akkor mit tegyek?
Az Ember (aki meg se érdemli, hogy nagybetûvel iródjon a neve) sajnos nem akarja tudomásul venni, mennyire értékesek és mennyire fontos szerepet töltenek be bolygónkon a fák. Számomra szinte felfoghatatlan, hogy hogyan képesek vezetõk és egyéb fontos emberek úgy viselkedni, mint egy ostoba tinédzser - felelõtlenül, másra mutogatva, önzõsködve. Szerintem létezik egy másik fajta intelligencia a világon, amibõl ezek az emberk megbuknának. Ez a tulajdonság a bolygónk jólétének és fajunk jövõjének a minõsége iránti érdeklõdés, jóakarás, tenniakarás. De kár, hogy földünk legtöbb vezetõje ebbõl a tantárgyból (már ha lenne) megbukna. Fajunk zsákutcái õk, akik értékrendje betegesen fel van borulva. Az emberiség és lakhely helyett náluk az Ego áll legelõl. Csak azt nézik, hogy mibõl milyen és mekkora hasznuk származhat. Igy nem lehet sikeresen népet és országot irányítani! Persze, könnyen beszélek én, hisz nem vagyok ott ahol õk. Én csak azt látom, hogy ahol hatalom van, ott halál van: mert eltûnik a szépség, az egyszerûség, a becsület és meghal a szeretet. Szeretet nélkül pedig nem lehetséges teljes értékû életet és fejlõdést elérni.
Az Ember (aki meg se érdemli, hogy nagybetûvel iródjon a neve) sajnos nem akarja tudomásul venni, mennyire értékesek és mennyire fontos szerepet töltenek be bolygónkon a fák. Számomra szinte felfoghatatlan, hogy hogyan képesek vezetõk és egyéb fontos emberek úgy viselkedni, mint egy ostoba tinédzser - felelõtlenül, másra mutogatva, önzõsködve. Szerintem létezik egy másik fajta intelligencia a világon, amibõl ezek az emberk megbuknának. Ez a tulajdonság a bolygónk jólétének és fajunk jövõjének a minõsége iránti érdeklõdés, jóakarás, tenniakarás. De kár, hogy földünk legtöbb vezetõje ebbõl a tantárgyból (már ha lenne) megbukna. Fajunk zsákutcái õk, akik értékrendje betegesen fel van borulva. Az emberiség és lakhely helyett náluk az Ego áll legelõl. Csak azt nézik, hogy mibõl milyen és mekkora hasznuk származhat. Igy nem lehet sikeresen népet és országot irányítani! Persze, könnyen beszélek én, hisz nem vagyok ott ahol õk. Én csak azt látom, hogy ahol hatalom van, ott halál van: mert eltûnik a szépség, az egyszerûség, a becsület és meghal a szeretet. Szeretet nélkül pedig nem lehetséges teljes értékû életet és fejlõdést elérni.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.
Posted 2005. April 22. - 13:04

Üdv!
Én a Mátrabérc túrán jártam Mátrakeresztesen két hete. Nem néztem volna ki a Kövecses-patakból, hogy mire képes. Útközben én is szomorúan néztem a korszerû erdõgazdálkodás ungarische változatának kopár foltjait. Kiakasztó.
Idõnként témázgatnak az erdeinkrõl ilyen-olyan szakemberek különbözõ mûsorokban, dobálóznak az erdõsültségi százalékokkal, mennyivel jobb, mint pl 50 éve...úgyhogy az jön ki az egészbõl,kuss a pofánknak, stb.
Szerintem ott sántít a dolog, hogy az erdõterületek aránya lehet, hogy nõ, de az öreg erdõ egyre kevesebb. Nem tudom, milyen eredményt kapnánk, ha összehasonlítanánk 1 ha páréves telepítésû erdõ CO2 megkötését egy 80-100 éves erdõével. Lehet, hogy százas nagyságrend a különbség? Vagy ezres? Talán erózióvédelmi szempontból is van némi eltérés.
Ki mit gondol errõl?
A kereskedelmi tévék meg bekaphatják. Minden szart százszor megrágnak, utánajárnak dolgoknak, de a mátrai esetet elintézik úgy, hogy "a hirtelen lezúduló esõ...". Eddig biztos nem volt még ott ilyen nagy esõ soha. Á, kizárt.
Biztos nem vagyunk elég versenyképesek (hányok a szótól is), mert nem x köbkilométer fénymásolópapírt látunk az erdeinkre nézve. Bennünk lehet a hiba.
Most építik az M7-es autópályát, nagy viadukt, stb. Az új rész nyomvonala elég dombos területen visz át, sok földmunkát végeznek.
Télen fedeztünk fel egy szakadék szerû patakmedret Kõröshegy mellett, ami helyenkét 8-9 m mély. Somogyban az ilyen nem túl gyakori. Természetes állapot, beszakadt, mohás fák stb. Lenyûgözött. Végigmentünk rajta, kb 5-600 m, és az öltönyös üzletemberek nevtése törte meg az élményt. Ugyanis a völgy egy fallal ér véget, mivel a nyomvonal kialakítása során kiszedett földet ott tûntették el az autópályások. Gondolták, haszontalan gödör, majd mi hasznosítjuk. Hát, sikerült nekik. Bár, fogadni mernék, hogy majd azt a földet is elszámolják a számláikon a szállítási díjjal együtt. Volt ám eszük, a dömperek nyomait eltûntették, úgy néz ki ott a terület, mintha 10 centi mélyen felszántották volna.
Eszembe jut egy Ismerõs arcok szöveg: Ahogy az erdeinket pusztítják-,Úgy pusztul vele a népünk,-Mikor az utolsó fát kidöntik,- Akkor lesz nekünk is végünk.
Ne így legyen!
Bocs, ha túl hosszú voltam.
Én a Mátrabérc túrán jártam Mátrakeresztesen két hete. Nem néztem volna ki a Kövecses-patakból, hogy mire képes. Útközben én is szomorúan néztem a korszerû erdõgazdálkodás ungarische változatának kopár foltjait. Kiakasztó.
Idõnként témázgatnak az erdeinkrõl ilyen-olyan szakemberek különbözõ mûsorokban, dobálóznak az erdõsültségi százalékokkal, mennyivel jobb, mint pl 50 éve...úgyhogy az jön ki az egészbõl,kuss a pofánknak, stb.
Szerintem ott sántít a dolog, hogy az erdõterületek aránya lehet, hogy nõ, de az öreg erdõ egyre kevesebb. Nem tudom, milyen eredményt kapnánk, ha összehasonlítanánk 1 ha páréves telepítésû erdõ CO2 megkötését egy 80-100 éves erdõével. Lehet, hogy százas nagyságrend a különbség? Vagy ezres? Talán erózióvédelmi szempontból is van némi eltérés.
Ki mit gondol errõl?
A kereskedelmi tévék meg bekaphatják. Minden szart százszor megrágnak, utánajárnak dolgoknak, de a mátrai esetet elintézik úgy, hogy "a hirtelen lezúduló esõ...". Eddig biztos nem volt még ott ilyen nagy esõ soha. Á, kizárt.
Biztos nem vagyunk elég versenyképesek (hányok a szótól is), mert nem x köbkilométer fénymásolópapírt látunk az erdeinkre nézve. Bennünk lehet a hiba.
Most építik az M7-es autópályát, nagy viadukt, stb. Az új rész nyomvonala elég dombos területen visz át, sok földmunkát végeznek.
Télen fedeztünk fel egy szakadék szerû patakmedret Kõröshegy mellett, ami helyenkét 8-9 m mély. Somogyban az ilyen nem túl gyakori. Természetes állapot, beszakadt, mohás fák stb. Lenyûgözött. Végigmentünk rajta, kb 5-600 m, és az öltönyös üzletemberek nevtése törte meg az élményt. Ugyanis a völgy egy fallal ér véget, mivel a nyomvonal kialakítása során kiszedett földet ott tûntették el az autópályások. Gondolták, haszontalan gödör, majd mi hasznosítjuk. Hát, sikerült nekik. Bár, fogadni mernék, hogy majd azt a földet is elszámolják a számláikon a szállítási díjjal együtt. Volt ám eszük, a dömperek nyomait eltûntették, úgy néz ki ott a terület, mintha 10 centi mélyen felszántották volna.
Eszembe jut egy Ismerõs arcok szöveg: Ahogy az erdeinket pusztítják-,Úgy pusztul vele a népünk,-Mikor az utolsó fát kidöntik,- Akkor lesz nekünk is végünk.
Ne így legyen!
Bocs, ha túl hosszú voltam.
Kerékaláteszlekvárosmajorrsövénynélküliliputcaseprõzsehordóanyókalács:lick:
Posted 2005. April 22. - 11:35

"always look on the bike side of life"
vendég_fac€_*
Posted 2005. April 20. - 16:38

az újjáépítésnél meg jó lenne az erdõtulajdonosok is ....
Ilyenkor legalább beperelik, feljeletik
vagy egyáltalán indítanak kivizsgálást az ügyben????
Ilyenkor legalább beperelik, feljeletik
vagy egyáltalán indítanak kivizsgálást az ügyben????
Posted 2005. April 20. - 16:00

A mátra felsõbb részein tarvágást végeztek...
így már érthetõbb miért-e nagy zuhatag.
A hétvégén jártam a Mátrában és döbbentem láttam, mennyi erdõt kivágtak azóta, hogy nem jártam ott (január). Három héten át utaztam most a világ egy másik fertályán, és ott bizony örülnének az emberek, ha fele annyi erdejük lenne, mint nekünk. Sajnos az ember olyan élõlény mely nem értékeli azt, ami van, mert amig van,addig fel se tûnik neki, maximum a hasznot akarja kitermelni belõle. Ha pedig már eltûnt, akkor feltûnik, hogy elveszett egy kincs, és akkor jön a siránkozás. Ez jellemzõ mind a külvilágra, mind a magánszféránkra is (lásd kapcsolatok).
Ez az erdõkivágás engem egy kapcsolatra emlékeztet, amit az ember nem ápol, nem véd kellõképpen, mert azt hiszi, hogy addig csonkithatja, addig nyirbálhatja a másik ember jogait, érzéseit, amig csak akarja. És nem eszmél akkor sem, mikor betelik az elsõ pohár, sõt sokan még akkor is másra mutogatnak, amikor jön a jéghideg nyakleves. Mikor pedig mindent elrontottunk és mindennek vége, értetlenül állunk és csak tátogunk, de magunkat sose hibáztatnánk.
Ez a világ (a nagy és a kicsi családunk is azért tart ott ahol tart, mert mi, emberek tettük ilyenné.

Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.
Posted 2005. April 20. - 15:47

ja hát az egész falut vitte a víz!! csak igazából az is érdekel engem hogy ezt miért nem kapják fel a kereskedelmi tévék!! Magyarország messze a legjobbak között volt aki összedobta a Sri Lankának a pénzt. és most hogy nálunk is akkora a kár vazzeg szarunk az egészre!! Hát tudjátok azért nehéz megérteni!! Szóval nem tõlük sajnálom a pénzt csak itt is van szar helyzet nem kell ahhoz sokat menni!! Ezt a falut teljesen újra kell építeni és az sem két fillér, de ha valami kereskedelmi adó nyomna valami mûsort egy része biztos összejönne, csak kár hogy minden döntés az õ kezükben van!!
join your life, join your bike
vendég_fac€_*
Posted 2005. April 20. - 00:59

A mátra felsõbb részein tarvágást végeztek...
szidjuk az ukránokat meg románokat,hogy írtják a kárpátok erdeit és mi kapjuk az árvizet közben mi is ezt csináljuk.
De hogy lehet egyáltalán engedélyezni tarvágást ilyen helyeken? Most az engedélyt kiadókat kén szépen elõvenni és akkor talán máshol jobban megfontolnák a dolgokat az országban.
szidjuk az ukránokat meg románokat,hogy írtják a kárpátok erdeit és mi kapjuk az árvizet közben mi is ezt csináljuk.
De hogy lehet egyáltalán engedélyezni tarvágást ilyen helyeken? Most az engedélyt kiadókat kén szépen elõvenni és akkor talán máshol jobban megfontolnák a dolgokat az országban.
Posted 2005. April 20. - 00:54

Ismét áradás Mártakeresztesen.
http://index.hu/poli...05.04.19
Ha jól emlékszem az utóbbi pár évben, amikoris elmaradt a tavasz, rendszeresen kijut szegényeknek a bajból.
http://index.hu/poli...05.04.19
Ha jól emlékszem az utóbbi pár évben, amikoris elmaradt a tavasz, rendszeresen kijut szegényeknek a bajból.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Posted 2005. April 16. - 07:28

ahoz sokat kell gyúrni ,de nem lehetetlen

vendég_fac€_*
Posted 2005. April 15. - 22:52

Budapest semmiképp:)
esetleg csak Pest. Megnézném azt aki feltekeri -gyertekkel meg kajával telerakva- vmelyik kissebb dombra
esetleg csak Pest. Megnézném azt aki feltekeri -gyertekkel meg kajával telerakva- vmelyik kissebb dombra
Posted 2005. April 15. - 22:48

ja, atmenet a verda es a bringa kozott. kicsit nehez vele patkazni, meg bunnyhoppolni, de nem lehetetlen. Ez mas vilag, ez biciklis kultura, ami itt van. Nem igazan latok eselyt arra, hogy valaha idaig jusson mondjuk Budapest.
ja es terepezesre nem jo
ja es terepezesre nem jo

" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos
ákos
vendég_fac€_*
Posted 2005. April 15. - 22:45

Posted 2005. April 15. - 22:34

ez tök király és teljesen természetbarát és egy csomó mindent lehet vele vinni

Posted 2005. April 15. - 19:24

nagyon flash arra a kocsira emlékeztet amivel vittük ki régen vidéken a zöldségeket a piacra!! Egy õstermelõ veszett el bennem!! Kicsit mondjuk ilyen riska meg India feeling csap meg de tuti lenne ha ez lenne a trend Bp.-n és nem az A8-as Audi (na jó legyen merci az A8 épp tetszik)!!!
Posted 2005. April 15. - 18:32

www.nihola.dk
ez itten a folap, alul english zaszlo, oszt hasits:wiking:
es tenyleg ilyenekkel flangalnak, ez nem csak reklamkep! en is akarok illet!
ez itten a folap, alul english zaszlo, oszt hasits:wiking:
es tenyleg ilyenekkel flangalnak, ez nem csak reklamkep! en is akarok illet!
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos
ákos
Posted 2005. April 15. - 17:22

lacley nekem nem jelenik meg a linked de szerintem a honlap a ludas!!