Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Globális felmelegedés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1666 hozzászólás a témában

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás

Sajnos átéltem már... de szerencsére nem volt gáz. :) Huh

Ez égi jel!! :) Tán te vagy a megváltó?? Hû ne is mond én hittem abban hogy az óvszer biztos!!! ÁÁÁhhh most egy világ dölt össze bennem, na jó annyira nem. Na most csak ezért nem leszek a merida dur** csapat tagja mert az óvszer nem megbízható és fõleg nem ezek a reklám izék meg amik ingyé vannak!! HEHE
join your life, join your bike

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 hozzászólás
Na hi,

en vegigolvastam, Lazus:) Jo, hogy leirtad ezeket a dolgokat. En kerteszmernoknek tanulok, es szerintem ott lett igazan elcs*szve a tatrai biznisz (es altalaban ez a legnagyobb baj a mesterseges erdositesekkel) hogy azt ultetik az erdeszek, ami tobb dellat hoz, fuggetlenul attol, hogy azok oshonos fajok, vagy sem. Persze mostanaban mar jelentosen javult a hozzaallas, csak hat ugye hosszutavu beruhazas....
Atomeromut illetoen: occso, csudajo, a megtakaritast rogton ra is lehet kolteni a sugarfertozott emberek gyogyitasara. Jo, tudom, Magyarorszag is ra van szorulva Paksra. De szerintem mindenkepp mas utat kellene keresni, amivel olcso energiat lehet eloallitani, es nem az atomra raszokni veglegesen.
Szel: a dan szabalyozas is nagyon szigoru, itt is bejatszik ez a feny-arnyek hatas. Azt hiszem, az egesz problemat meg lehetne oldani, ha vegre valaki kitalalna, hogyan lehet elektromossagot tarolni veszteseg nelkul.
:jogging:
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

lazus

lazus

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

És sikerült már valkinek kilyukasztania rendeltetés szerû használat közben??
Én még nem hallottam és még akkor se biztos hogy gáz van

Sajnos átéltem már... de szerencsére nem volt gáz. :) Huh

lazus

lazus

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Halihó!

nos, akkor kijavítok egy pár dolgot, amiben igencsak nagyot tévedtek. Elõlkjáróban annyit, hogy a Mûszaki Egyetemen doktorálok, és a megújuló energiák felhasználása hõerõgépekben a témám címe. Tehát kicsit járatos vagyok a témában, mindamellett fogadjátok fenntartásokkal, amit írok. Ja, 76-os évjáratú vagyok.

1. erdõgazdálkodás. Az erdõk területe tényleg növekszik. Az, hogy mennyi CO2-t köt le, nem tudom, de nem is lényeges. A lényeg, hogy NE nézzük hülyének az erdészeket (sem). Azt õk sem akarják, hogy az összes fa eltûnjön, aztán meg nincs munkájuk. Õk az erdõbõl élnek, akkor vágják ki a fát, amikor az a legtöbbet ér. Hiszen Magyarországon erdõgazdálkodás van. Ugyan úgy, mint a búzát is learatják, amikor megérett, az erdõt is. Csak az erdõnek nem pár hónap az érési ideje, hanem pár év(tized). És mikor ér a fa a legtöbbet? Amikor a legnagyobb, amikor a legtöbb CO2-t köti meg. De ha akkor nem vágják ki, akkor belülrõl elkezd rohadni, ezen folyamat során pedig CO2 szabadul föl. Kívülrõl még nem látszik semmi, de belülrõl már igen. És akkor nem lehet belõle bútort gyártani, sõt, tüzifának is kevesebbet ér!
Az, ami a Mátrában történt, szörnyû, de azt a mennyiségû csapadékot semmi sem fogta volna meg.
A Tátrában pedig 70 éve volt egy hasonló katasztrófa, mint most télen. Akkor er erdészek beültették a területet új fákkal, majd frissíteni, változatosabbá szerették volna tenni az állományt. De ekkor a zöldek közbeléptek, és megtiltatták az emberi beavatkozást! Így az egész állomány egyszerre öregedett el, ami nem más, mint egy idõzített bomba... A katasztrófa lehetõségérõl már 4 éve hallottam egy konferencián!

2. szélerõmû. Szép, hogy az osztrákokat, németeket felhozod példának. De azt tudod-e, hogy a németeknél a telepített szélkerekek 50%-a lehet egyszerre üzemben, mert tönkre teszi a hálózatot, nem lehet vele tervezni? Minden egyes forgó szélturbina mellett ott kell, hogy járjon egy gázturbina melegtartalékként! Ausztriában pedig az állam támogatta a szélerõmûvek építését. Aztán rájöttek, hogy tönkreteszi a hálózatukat, így az osztrák kormány csak akkor támogatja a szélerõmû építését, ha az országhatáron kívül létesül... Mert mi van akkor, ha nem fúj a szél? Azt mondod, hogy azzal lehet számolni, akkor felterheljük a hagyományos erõmûvet. (Ez nem teljesen van így, de elfogadhatjuk, elsõ közelítéskor). És mi van akkor, amikor vihar jön? Akkor a szélerõmûpark egyre többet termel, egyre erõsebb a szél, mindaddíg, amíg a védelem le nem kapcsol (túl erõs szélben a lapátokon áramlási leválások keletkeznek, amik nem hasznosan a gép szerkezetének). és akkor ott hirtelen hiányzik mondjuk 250 MW. na, akkor mi van? Vagy elfogadod, hogy hol van áram, hol nincs, vagy sajnos használni kell a hagyományos erõmûveket. A szélerõmû egyetlen (mind a villamos, mind a gépész szakma szerint) jó megoldása az, hogy amikor van szél, akkor vizet szivattyúzunk magas helyre, amikor pedig kell az áram, akkor leengedjük a vizet, és vízturbinával áramot termelünk. Ez a tározós vízerõmû, a zöldek akadályoztás meg ennek az építését is Magyarárszágon.
Dániában, az Off-shore (remélem jól írom) szélerõmûparkok egész jó kihasználtsági fokkal mûködnek, de ott is tiltakoznak a környezetvédõk. Madarak vonulása, stb. Ja, Németországban a szélerõmûvek által keltett árnyék-fény-árnyák hatás miatt is korlátozzák azok üzemét...(a lapátok eltakarják a napot-átengedik a napot).

3. atomerõmû. Paks biztonságos, de nincs 100%os biztonság. kész, ezt be kell ismerni. De az is igaz, hogy nagyobb a valószínûsége annak, hogy pont a Te fejedre essen egy repülõ WC-tartályának megfagyott tartalma... Áram pedig kell, mert Te is ruhában jársz, amit valahogy elõállítottak, használsz valamiféle közlekedési eszközt, stb, stb. És pillanatnyilag az atom a legolcsóbb, a legbiztonságosabb. Az, hogy a kiégett fûtõelemekkel még nem sok mindent tudunk kezdeni igaz. De remélem, hogy a tudomány majd kezd ezzel a problémával valamit.

Kíváncsi vagyok, hányan olvastátok végig :)

Üdv
Lazus

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás

Na ja, az ovszer is csak 99%-os vedelmet nyujt...

:raczki:

És sikerült már valkinek kilyukasztania rendeltetés szerû használat közben??
Én még nem hallottam és még akkor se biztos hogy gáz van
join your life, join your bike

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Persze-persze!Semmi ilyen célom nincs,sõt nem szívesen szegek meg egy szabályzatot sem amit a Fórum kíván!Csak azért elég siralmas a helyzet!Na de szerinted nem volna jobb a szélerõmû használata az atom helyett?a Németek,Osztrákok,stb mind ezt csinálják,és megvan rá az okuk.Bár igaz nálunk nincsenek olyan fenyõerdõk amire vigyázni kéne,de azért sokkal jobb lenne minden!Talán még a villany ára is csökkenne!

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
talán nemkéne politizálni.

más:

Összefogás a mátrai falvakért - élõ segélymûsor az MTV-n ma 21 órakkor.

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Na jó lehet hogy a magyar dolgozókkal nincs gond,de a kormánypárti személyek...!!!!!áááh!!!Abszurd amit mûvelnek!!na mindegy!Valóban nincs merszem hozzá.:)
De tartom hogy ami eltud romlani az el is romlik!Az atomerõmû helyett annyi szélerõmûvet lehetne csinálni ami kevésbé veszélyes.Láttam a tv-ben egyszer hogy a puszta közepére telepítettek egy ilyet,és 3 falut lát el elektromos árammal!!!3-mat,egy szélgenerátor!A helyi vadász-társaság egyikével csináltak egy riportot.A vadõr azt nyilatkozta, hogy ez a létesítmény elriasztja az élõvilágot a környékrõl,mert ahogy forog az zavarja a madarakat,stb...!Ha hiszitek ha nem.A következõ kép az volt hogy a generátorházon ült egy réti sas vagy milyen madár!!!Eléggé szétröhögtem a belemet rajta.még hogy zavarja a madarakat!:)Szóval telilehetne tömni az alföldet ilyen berendezésekkel,és még környezetbarát is!

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
a gépek nem figyelnek arra ,hogy van emberi tényezõ és mi meg nem vagyunk tökéletesek és a kis hibákból nagyok lesznek...
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
De nem történt mert megvannak a megfelelõ biztonsági intézkedések.
A emberi tényezõ eálltalába a bibi, csak az zavart,hogy úgy mondta schnelltomas mintha valami alávaló dolgzók lennének itt. na mind1
Csernobilban kisérleteztek. Kikapcsolták a fûtést és óriásira növelték a teljesítményt, mindezt pár nappal a felújjítás elõtt. Erre csak azt tudom mondani:
oroszok
nekik az ember úgyseszámít mert anniy van belõle.

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 hozzászólás
ja es tokmindegy, hogy a franciak cs*sztek el vmit, vagy a magyarok, ugyanugy megpusztultunk volna, ha baj tortenik.
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 hozzászólás
Fac€, ez nem batorsag kerdese (a maszokotel talan igen, de nem fogok 150 kilot logatni vele, megigerem, inkabb lefogyok:) A tortenet arrol szol, hogy a vilagtortenelemben idaig mar volt egy-ket "szuperbiztonsagos" vallalkozas, ami vegul megis katasztrofahoz vezetett. Ugye. A tortenet arrol szol, hogy akarmennyire is modern a technika, az emberi tenyezot nem lehet semmikepp kikuszobolni. Ergo mindig kerulhetnek hibak a szamitasokba.

Ez nem panikkeltes, ez realitas szerintem.
ákos

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég

Üdvözletem Paul!
Visszaolvashatok ujra és ujra,de attól még nem érzem magam biztonságban!egy másik pl ugye vannak a hegymászók...az újj-vastagságú köteleik olyan 1.5 t súlyt bírnak el,vagy még többet!!!És mégsem lenne merszem azzal a kötéllel másznom!!!pedig vaygok 68kg!!!!Na???
Amúgy honnan van a képed?megnézném az egészet nagyban!

Akkor tehát merszed nincs és nem a kötél nem bír el.
Katasztrófák történhetnek, de az elõzõ balesetet is megoldották,amit említetetek, és az a francia karbantartást végzõ cég hibája volt.

És nemtudom mi bajdod schnelltomas velünk, magyarokkal!?

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 hozzászólás
Na ja, az ovszer is csak 99%-os vedelmet nyujt...

:raczki:
ákos

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Akkor nem csak én vagyok így ezzel?hûûû ez jó(már amennyire jó ez)!!!Hát igen...ami eltud romlani az el is romlik álltalában!Valójában én se akarok rémísztgetni,sõt én magam is szeretnék biztonságot érezni!

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
nem olyan régen egy szekszárdi ismerõsöm hozott egy napilapot amiben volt egy két apróság ami cáfolja a paksi "fene nagy biztonságban vagyunk" fílingemet, ugyanis a sugárzás ami pakson volt magasabb volt a megengedettnél és a légó szirénák is bekapcsoltak. (cirka 2 évvel ezelõtt)
NEM VAGYUNK BIZTONSÁGBAN!!!!
persze az erõmûvi igazgatóság nem ezt mondta, de külföldrõl kellett v.mi kutatócsoportot hívni ,hogy meglodják a problémát.
...
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 hozzászólás
Igazabol nem akarok okoskodni, de ha Paks olyan biztonsagos, akkor hogyan lehet az, hogy nemreg tobb sulyos hiba is jelentkezett az eromuben? Nem celom panikot kelteni, csak tudjatok, amit ember alkotott, az el is romolhat. Miert van az, hogy Europa orszagai sorban zarjak be az atomeromuveiket? :scratchhe Es miert kepesztettunk olyan hevesen, mikor Temelinben megnyitottak az atomeromuvet szomszedaink? Ok talan butabbak, vagy pancserok? Nem hinnem.
ákos

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Üdvözletem Paul!
Visszaolvashatok ujra és ujra,de attól még nem érzem magam biztonságban!egy másik pl ugye vannak a hegymászók...az újj-vastagságú köteleik olyan 1.5 t súlyt bírnak el,vagy még többet!!!És mégsem lenne merszem azzal a kötéllel másznom!!!pedig vaygok 68kg!!!!Na???
Amúgy honnan van a képed?megnézném az egészet nagyban!

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

nem,de azért most sem bízom olyan nagyon a NAGY MAGYAR(???) ATOMERÕMÛBEN!!!!!!!!!!nem tudom ki hogy van ezzel,de én nem érzem biztonságban magam!És nem az a bajom hogy atomerõmû,hanem hogy magyarok is dolgoznak ott,vagy csak azok...

Bravó! Olvass vissza sztem kicsit a topicban, vagy nézz utána a neten, mert amit írtál az elég nagy marhaság. Paks nem a legkorszerûbb erõmû, de nem lehet elrontani semmit, tele van védekezõ mechanizmusokkal, többszörösen túl van biztosítva, LEHETETLEN h baleset legyen. Ha egy boeing beleszáll az erõmûbe, 5.6os földrengés rázza meg Paksot, a vezérlõpultra pedig egy hektoliter kávét önt az éjszakai mûszak, és mindezt egyszerre, akkor se lesz baleset, sõt többletsugárzás se jut ki.
Ennyi.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Hát igen...igazad van Lacley++ mert valóban besokaltunk a káros anyagokkal való "nemtörõdés"-sel!!!és ha így folytatódik akkor aztán megnézhetjük magunkat!