Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Globális felmelegedés

- - - - -

• Please log in to reply
1666 replies to this topic

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Így van, mi is kaptunk belõle bõven. Akkoriban többször fújt arról a szél és esett esõ is. És csak egy hónap múlva derült ki, hogy mi történt valójában. Addig sok zöldséget megettünk, amiben felhalmozódik a sugárzás.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 posts
Hi guys!

a csernobili egykori eromu meg 48 ezer evig fog sugarzani mindenki egeszsegere :scared: A sugarzas kovetkezmenyei meg Franciaorszagban is jelentkeztek. Es lehetett (allitolag) zoldseget enni, egeszen azev majus 1-ig, ugyanis csak akkor volt szives a nagy Szovjet vezetes kozolni, hogy jol elb***tak valamit, addig azt kellett hinni, hog minden rendben...

persze, nem kell nyakig becsinalni az eromuvektol, csak kerdes, meddig lehet szorakozni a termeszet eroivel buntetlenul, meg meddig lehetnek alkalmatlan emberek alkalmatlan poziciokban.

A globalis felmelegedes tenyleg normalis folyamat, bizonyos velemenyek szerint a mi maszatolasunk elenyeszo hatassal bir a Fold rendszerere, de azert az utobbi szaz evben kicsit bedurvultunk a termeszet kiszipolyozasat illetoen.
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
ami a legjobb benne hogy nem érzed az ütközést és még röhögök is rajta egy sort...de persze nem voltam annyira kész tõle,de a hatása megvolt!Még éppen játszhattam,mert a bíró észre sem vette

Kutyanyul

Kutyanyul

törzsvendég

• fórumtag
  • 644 posts
Hát gondolom. Néha jó a sör közben is, rövid idõre felturbóz.
Egy barátságos varacskosdisznó vagyok tulajdonképpen.
És teljesen Bogaras is.:brum:

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
az bizti,de a sör+ vodka...két rögbimeccs között!!!!!!ááááááááááá,PAZAR NAGYON!!!!!odavágot!!!

Kutyanyul

Kutyanyul

törzsvendég

• fórumtag
  • 644 posts
Szeretem a sört. Bringázni is szeretek. De a legjobban bringázás után szeretek sörözni.:) És a világ gömbölyû!

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
Kutyanyul:Marha jó a képed!Ez a legjobb amikor egy sportember,vagy csak a sport közelében tevékenykedõ személy alkoholizál...
Szombaton voltam rögbizni Érden,és a nagy tatabányai csapat bemelegítése a kocsmában történt,úgy mint ahogy 2 meccs közti "pihenõ" is!!!:)Jól összetörtünk mindenkit,persze mi is kaptuk az ívet,de jó volt!

Kutyanyul

Kutyanyul

törzsvendég

• fórumtag
  • 644 posts
Két dolog: Volt akkora szél, és smán eljött idáig a cucc, mert egy csomó ideig nem lehetett zöldséget enni a kertbõl, meg ilyenek. Másrészt én azon a nyáron, három hónap alatt nõttem 17 centit. Mondjuk ez lehet, hogy normális, nem tudom. Ja, 76-ban oáztam elsõnek.

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
Az lehet,de én inkább mellõzném a magyarokat egy ilyen veszélyes ipartól!De ezt inkább hagyjuk,ez az én véleményem és persze azért fejet hajtok mert nem keveset tanultak azok az emberek!!!

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
Mi bajod a magyar dolgozókkal?
Csernobil meg nem csak úgy "lett" hanem egy kísérlette végeztek és kikapcsolták a hûtést meg végletekig növelték a teljesítményt.

De akkor se kéne minden erõmûtõl parázni mert jujujj meg hûha!?

A Mindentudás Egyetemén volt elõadás az atomerõmûvekrõl. Érdemes lett volna megnézni mindenkinek.

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
nem,de azért most sem bízom olyan nagyon a NAGY MAGYAR(???) ATOMERÕMÛBEN!!!!!!!!!!nem tudom ki hogy van ezzel,de én nem érzem biztonságban magam!És nem az a bajom hogy atomerõmû,hanem hogy magyarok is dolgoznak ott,vagy csak azok...

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
naja csak keleti szomszédainknál túl nagy a felelõtlenség !!!
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
DE marha nagy kínok közt halltak meg. De azt a sugárzás okozta és nem a sugárzás volt.

De nekünk nem igazán kéne parázni emiatt.

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
az anyja orvos õ mondta, de tudom ,hogy nem a csokitól meg aa cukortól van mert azt nem sokat evett;)
de mondok neked érdekesebbet nagymamámék gyékényesen a vasútállomásról hordták a kaját ahol sokáig álltak az ukrán vagonok, nagymamámnak "szétesett a mája" , májrák, nagyapámanak meg áttétes rákja volt (de ez is csak egy tézis !!! )

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
aham...akkor jó(már amenniyre lehetséges ezt jónak nevezni)mert akkor semmi kínt nem kellett megélni azokban a percekben,de azért szenvedtek sokat szegények!!!!én 88-as vagyok.

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
én is 86 ban születtem egy hónappal a katasztrófa elõtt, de nem tapasztaltam semmit:) más miatt is lehet vki foga fekete.
néha világítok sötétben...
ennyi;)

a sugárzást meg nem lehet érezni !!!
Csak hamarabb jelentkeznek a tünetei ha nagy dózisban kapod.

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
Csak egy pici szél kellett volna ami felénk irányul és most 3 szemmel és 5 végtaggal ülnénk itt a gép elött!Amúgy valami fájdalmat lehet érezni amikor kapja a sugárzást az ember(nagy dózisra gondolok,mert ott az üzem dolgozói elég nagy "beütés" kaptak!!!)?

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
Az elmúlt évek égetõen fontos kérdésévé vált, hogy hogyan oldják meg a reaktor szarkofágjának biztonságát. 1988-ban még egy szovjet tudóscsoport hívta fel a figyelmet arra, hogy a betonkoporsó 20, legfeljebb 30 évig biztonságos. A nemzetközi atomenergia bizottság néhány évvel késõbb megerõsítette, hogy a szarkofág a magas hõmérséklet és a belsõ sugárzás miatt nem elég ellenálló. A probléma teljes megoldása a mai napig megoldásra vár, noha a tudósok által jelzett két évtized lassan a vége felé közeledik.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
érdekes dolog az unokahugom 86'-os születésû és (pécs) ,és mikor kezdtek nõni a tejfogai az összes csont fekete volt neki, alig várta szegény, hogy jöjjön a "második generáció" ...
csernobili behatások
ha jól belegondolnk mi is nagyon közel voltunk hozzá (az egész ország)

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
Posted Image

national geographic cikk

Nagyon érdekes a Pokoli Történetek címü könyvben lévõ részletek egy magasrangú mérnök naplójából errõl az éjszaáról, meg a kitelepítésrõl.