Így van, mi is kaptunk belõle bõven. Akkoriban többször fújt arról a szél és esett esõ is. És csak egy hónap múlva derült ki, hogy mi történt valójában. Addig sok zöldséget megettünk, amiben felhalmozódik a sugárzás.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Globális felmelegedés
Indította
lensver
, 2005. január 25. 18:04
Írta 2005. április 26. - 19:39

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2005. április 26. - 16:46

Hi guys!
a csernobili egykori eromu meg 48 ezer evig fog sugarzani mindenki egeszsegere :scared: A sugarzas kovetkezmenyei meg Franciaorszagban is jelentkeztek. Es lehetett (allitolag) zoldseget enni, egeszen azev majus 1-ig, ugyanis csak akkor volt szives a nagy Szovjet vezetes kozolni, hogy jol elb***tak valamit, addig azt kellett hinni, hog minden rendben...
persze, nem kell nyakig becsinalni az eromuvektol, csak kerdes, meddig lehet szorakozni a termeszet eroivel buntetlenul, meg meddig lehetnek alkalmatlan emberek alkalmatlan poziciokban.
A globalis felmelegedes tenyleg normalis folyamat, bizonyos velemenyek szerint a mi maszatolasunk elenyeszo hatassal bir a Fold rendszerere, de azert az utobbi szaz evben kicsit bedurvultunk a termeszet kiszipolyozasat illetoen.
a csernobili egykori eromu meg 48 ezer evig fog sugarzani mindenki egeszsegere :scared: A sugarzas kovetkezmenyei meg Franciaorszagban is jelentkeztek. Es lehetett (allitolag) zoldseget enni, egeszen azev majus 1-ig, ugyanis csak akkor volt szives a nagy Szovjet vezetes kozolni, hogy jol elb***tak valamit, addig azt kellett hinni, hog minden rendben...
persze, nem kell nyakig becsinalni az eromuvektol, csak kerdes, meddig lehet szorakozni a termeszet eroivel buntetlenul, meg meddig lehetnek alkalmatlan emberek alkalmatlan poziciokban.
A globalis felmelegedes tenyleg normalis folyamat, bizonyos velemenyek szerint a mi maszatolasunk elenyeszo hatassal bir a Fold rendszerere, de azert az utobbi szaz evben kicsit bedurvultunk a termeszet kiszipolyozasat illetoen.
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos
ákos
Írta 2005. április 26. - 13:58

ami a legjobb benne hogy nem érzed az ütközést és még röhögök is rajta egy sort...de persze nem voltam annyira kész tõle,de a hatása megvolt!Még éppen játszhattam,mert a bíró észre sem vette
Írta 2005. április 26. - 13:55

Hát gondolom. Néha jó a sör közben is, rövid idõre felturbóz.
Egy barátságos varacskosdisznó vagyok tulajdonképpen.
És teljesen Bogaras is.:brum:
Írta 2005. április 26. - 13:52

az bizti,de a sör+ vodka...két rögbimeccs között!!!!!!ááááááááááá,PAZAR NAGYON!!!!!odavágot!!!
Írta 2005. április 26. - 13:50

Szeretem a sört. Bringázni is szeretek. De a legjobban bringázás után szeretek sörözni.
És a világ gömbölyû!

Írta 2005. április 26. - 13:44

Kutyanyul:Marha jó a képed!Ez a legjobb amikor egy sportember,vagy csak a sport közelében tevékenykedõ személy alkoholizál...
Szombaton voltam rögbizni Érden,és a nagy tatabányai csapat bemelegítése a kocsmában történt,úgy mint ahogy 2 meccs közti "pihenõ" is!!!:)Jól összetörtünk mindenkit,persze mi is kaptuk az ívet,de jó volt!
Szombaton voltam rögbizni Érden,és a nagy tatabányai csapat bemelegítése a kocsmában történt,úgy mint ahogy 2 meccs közti "pihenõ" is!!!:)Jól összetörtünk mindenkit,persze mi is kaptuk az ívet,de jó volt!
Írta 2005. április 26. - 13:40

Két dolog: Volt akkora szél, és smán eljött idáig a cucc, mert egy csomó ideig nem lehetett zöldséget enni a kertbõl, meg ilyenek. Másrészt én azon a nyáron, három hónap alatt nõttem 17 centit. Mondjuk ez lehet, hogy normális, nem tudom. Ja, 76-ban oáztam elsõnek.
Írta 2005. április 26. - 13:29

Az lehet,de én inkább mellõzném a magyarokat egy ilyen veszélyes ipartól!De ezt inkább hagyjuk,ez az én véleményem és persze azért fejet hajtok mert nem keveset tanultak azok az emberek!!!
vendég_fac€_*
Írta 2005. április 26. - 13:06

Mi bajod a magyar dolgozókkal?
Csernobil meg nem csak úgy "lett" hanem egy kísérlette végeztek és kikapcsolták a hûtést meg végletekig növelték a teljesítményt.
De akkor se kéne minden erõmûtõl parázni mert jujujj meg hûha!?
A Mindentudás Egyetemén volt elõadás az atomerõmûvekrõl. Érdemes lett volna megnézni mindenkinek.
Csernobil meg nem csak úgy "lett" hanem egy kísérlette végeztek és kikapcsolták a hûtést meg végletekig növelték a teljesítményt.
De akkor se kéne minden erõmûtõl parázni mert jujujj meg hûha!?
A Mindentudás Egyetemén volt elõadás az atomerõmûvekrõl. Érdemes lett volna megnézni mindenkinek.
Írta 2005. április 26. - 12:59

nem,de azért most sem bízom olyan nagyon a NAGY MAGYAR(???) ATOMERÕMÛBEN!!!!!!!!!!nem tudom ki hogy van ezzel,de én nem érzem biztonságban magam!És nem az a bajom hogy atomerõmû,hanem hogy magyarok is dolgoznak ott,vagy csak azok...
Írta 2005. április 26. - 12:56

naja csak keleti szomszédainknál túl nagy a felelõtlenség !!!
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!
vendég_fac€_*
Írta 2005. április 26. - 12:54

DE marha nagy kínok közt halltak meg. De azt a sugárzás okozta és nem a sugárzás volt.
De nekünk nem igazán kéne parázni emiatt.
De nekünk nem igazán kéne parázni emiatt.
Írta 2005. április 26. - 12:51

az anyja orvos õ mondta, de tudom ,hogy nem a csokitól meg aa cukortól van mert azt nem sokat evett;)
de mondok neked érdekesebbet nagymamámék gyékényesen a vasútállomásról hordták a kaját ahol sokáig álltak az ukrán vagonok, nagymamámnak "szétesett a mája" , májrák, nagyapámanak meg áttétes rákja volt (de ez is csak egy tézis !!! )
de mondok neked érdekesebbet nagymamámék gyékényesen a vasútállomásról hordták a kaját ahol sokáig álltak az ukrán vagonok, nagymamámnak "szétesett a mája" , májrák, nagyapámanak meg áttétes rákja volt (de ez is csak egy tézis !!! )
Írta 2005. április 26. - 12:48

aham...akkor jó(már amenniyre lehetséges ezt jónak nevezni)mert akkor semmi kínt nem kellett megélni azokban a percekben,de azért szenvedtek sokat szegények!!!!én 88-as vagyok.
vendég_fac€_*
Írta 2005. április 26. - 12:42

én is 86 ban születtem egy hónappal a katasztrófa elõtt, de nem tapasztaltam semmit:) más miatt is lehet vki foga fekete.
néha világítok sötétben...
ennyi;)
a sugárzást meg nem lehet érezni !!!
Csak hamarabb jelentkeznek a tünetei ha nagy dózisban kapod.
néha világítok sötétben...
ennyi;)
a sugárzást meg nem lehet érezni !!!
Csak hamarabb jelentkeznek a tünetei ha nagy dózisban kapod.
Írta 2005. április 26. - 12:41

Csak egy pici szél kellett volna ami felénk irányul és most 3 szemmel és 5 végtaggal ülnénk itt a gép elött!Amúgy valami fájdalmat lehet érezni amikor kapja a sugárzást az ember(nagy dózisra gondolok,mert ott az üzem dolgozói elég nagy "beütés" kaptak!!!)?
Írta 2005. április 26. - 12:38

Az elmúlt évek égetõen fontos kérdésévé vált, hogy hogyan oldják meg a reaktor szarkofágjának biztonságát. 1988-ban még egy szovjet tudóscsoport hívta fel a figyelmet arra, hogy a betonkoporsó 20, legfeljebb 30 évig biztonságos. A nemzetközi atomenergia bizottság néhány évvel késõbb megerõsítette, hogy a szarkofág a magas hõmérséklet és a belsõ sugárzás miatt nem elég ellenálló. A probléma teljes megoldása a mai napig megoldásra vár, noha a tudósok által jelzett két évtized lassan a vége felé közeledik.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Írta 2005. április 26. - 12:35

érdekes dolog az unokahugom 86'-os születésû és (pécs) ,és mikor kezdtek nõni a tejfogai az összes csont fekete volt neki, alig várta szegény, hogy jöjjön a "második generáció" ...
csernobili behatások
ha jól belegondolnk mi is nagyon közel voltunk hozzá (az egész ország)
csernobili behatások
ha jól belegondolnk mi is nagyon közel voltunk hozzá (az egész ország)
vendég_fac€_*
Írta 2005. április 26. - 12:29

national geographic cikk
Nagyon érdekes a Pokoli Történetek címü könyvben lévõ részletek egy magasrangú mérnök naplójából errõl az éjszaáról, meg a kitelepítésrõl.