Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Globális felmelegedés

- - - - -

• Please log in to reply
1666 replies to this topic

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
Legjobb magyarul... :)

A legviccesebb az volt, amikor Szept 11. után azt mondták, hogy a felrobbant repülõbõl a robbanás következtében vhogy kikerült egy papírfecni, amelyen a terroristáké volt. (adatok meg miegymás...)
csak azt nem tudom ezt ki vette be:D

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
we invented money and now money is controling human, this is the tragedy
ez tetszik, igaza van :(

..amúgy sokkal jobb egy nem amerikai/angol anyanyelvûvel beszélni angolul, mint akinek az az anyanyelv: jobban érthetõ :)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
[quote name='lacley++']
Nem értem, hogy egy ilyen állam, ami nemtom hány milliárd- billiárd dollár felett rendelkezik, hogy nem bír kezelni egy ilyen válságot és miért kér külföldi segítséget. NE mesélje senki nekem, hogy nem lenne meg az infrastruktúrájuk ahhoz, hogy 1 napon belûl kitelepítsenek mindenkit, amikor ott állnak halomba a lekonzervált harcijármûveik.QUOTE]

Na ja. És a fõ hangsúly nem a pénzen van - mert pénze és cucca biztos, hogy van rá a kormánynak - hanem a cselekvés hiányán, az akarat hiányán. Bush és kormánya egyszerûen nem akart segíteni, vagy csak várt, mert remélte, hogy minél kevesebb dologgal kell majd beszállnia.
Pl.miért csak a nemzeti gárdistákat vetették be (akik egy szedett-vedett bagázs), miért nem a US hadsereget, akik profik? Ezt kérdezik a New York times honlapján is. Állítólag van egy szabály miszerint kicsi polgári ügyekbe a hadsereg nem avatkozhat bele, ez valami 1878-as törvény.

De könyörgöm, mennyibe kerül kiadni a katonaságnak a parancsot, hogy emberek, újabb bevetés, irány New Orleans. Bushnak vissza kellene hivnia az egész hadsereget Irakból, és minden pénzt, minden embert és minden készletet Amerika biztonságossá tevésére költeni! Ekkor cselekedne helyesen!!! Arra bezzeg volt pénz, hogy a hadsereget élelmezzék, cuccokkal töltsék föl Irakban. Volt olyan nap, amikor összesen 600 harci gép repült át az óceánon. Csak ez az egy nap mennyibe kerülhetett!? Szóval, Bush hazaáruló, istenkáromló és jó lenne ha kapna valamiféle büntetést. De kitõl?...
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Kanadai barátom (aki egyébként fotós, és túravezetõ a Sziklás-hegységben) ezeket irta nekem tegnap. Most idõhiányában nem tudom sajna lefordítani:

... it looks Mather Nature is panishing America, because America is the biggest contributer for global warming, Bush is still refusing to accept Kyoto Protcole to reduce CO2 emmission, global warming makes extreme weather, particulerly high temperature in the sea water makes very strong hurricane. Today CBC news said the temperature of gulf of Mexico is 30 degree, this is very high. And another hurricane was born today in Atlantic ocean. Ironically the victims are President Bush's own people, and mostly poor black people. Always the victims are poor people, living at the bottom of the society. Bush should stop the war immediately, and the money for the war should be spent to help the people. It is very sad to see those poor people are victimized and suffring most. The biggest problem is Bush uses tax money for war to make money by controling oil production. Years ago environmentalists warned about flooding possibility in big cities in US, because sea level is increasing every year, but government did nothing to prevent, particulerly New York is very dangerous, lots of undergrownd tunnels are under sea level, and there are many under sea level stractures in New York, only high tide or big rain storm may cause big flooding. But government did not listen. 80 percent of New Orleans was covered with water, the biggest problem was the Levee or Dike was poor, not strong enough for big hurricane. I read in the magazine about increasing sea level at the coast of Gulf of Mexico, the land is disappearing by ocean water. This is terrible thing, islands in South Pacific are disappearing too, people are escaping to NewZealand. I think catastrophe is coming soon to our planet. NHK news yesterday said Ozon Hole in Anterctica is ever bigger now, the hole is bigger than the size of Canada, and seems increasing. If ozon disappeared, plants and animals can not survive. I am very angry to Bush, not only for this time , but also he is keep saying America will not accept Kyoto Protcol, Bush says Kyoto Protcol will damage economy, his only interest is making money--- this is the most stupid thing. There are more problems in the world, one is China, Chineese government never think about environment, last few years China is buying more oil and steel and digging more oil wells in Central Asia, China bought oil wells in Alberta too. Giant jelly fishes are comming to Japan Sea Coast from Chineese Sea, the news said unusually big, 8 m long, and unusually so many. The problem is China is poluting the ocean. Acid rain from China killing trees in Japan. Ice in Greenland is melting quickly, more fresh water in ocean, damaging weather controling ocean current, Well Natali, humans are so stupid, we invented money and now money is controling human, this is the tragedy. In America there are many clever people, but they can not stop Bush for war. Natural selection is the law in nature, humans must be extinguished in near future, this is my feeling these days. Be prepared for the catastrophe.

Ja, az angolja nem tökéletes, mivel õ japán. Õ mindig is pesszimista volt a dolgokat illetõen, de végülis nem tudhatjuk, nem-e inkább realisztikusan gondolkodik. Õ nagyon sok dolgot lát és tapasztal Kanadában és Japánban.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
igen, szerintem is, ha valami "nagyobb" helyen összeomlás történik, akkor mint a dominó fog összeomlani a világ _globalizált_ része, hiszem õk lettek a legfüggõbbek azoktól a javaktól, ami a fejlõdésüket hajta.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

pixel

pixel

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 posts
Ezt így nem jelenthetjük ki, mert még mindig távol vagyunk attól, hogy igazán ismerjük az időjárást alakító tényezők közötti összefüggéseket. NO-ban pl. a tönkretett mocsárvidékek jelentősen tompíthatták volna a tornádó hatásait, de a szövetségi kormányzat évek óta nem adott pénzt a helyreállításukra...
Attól félek, ha egyszer globálisan összeomlunk, nem lesz olaj és áram, ez lesz a világon mindenhol.

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 posts
Biztos reggeli egészségügyi sétára indultak...:)
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
old 28

Az egyik Holdraszállás tényleg kamu. Ott lobog az amerikai zászló... Szél? Hold? Ez hogy jn össze? Errõl hallottam.
:unia:

Én meg azt nem értem, hogy ha a hold föld körüli keringési idelye megegyezik a saját tengelye körül megtett fordulat idelyével, tehát a holdnak mindig ugyanazt a felét látjuk a földrõl, akkor a híres felvétel hogyan készült amin az ûrhajósok a holdon nézik a földfelkeltét:chin:. Egyikük még mesél is róla, hogy élete legszebb pillanata volt mikor a föld felbukkant a hold horizontján!

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
azért tényleg vannak vicces összeesküvés elméletek is...

pl hogy nem létezik a hold meg ilyenek:D:D

de hogy nagy szarkavarás megy, az biztos...
Autist Team:)

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 posts
Furcsa kicsit így látni Amerikát. Asszem pár "õslakos" szívében most összetört az amerikai álom...
Nem értem, hogy egy ilyen állam, ami nemtom hány milliárd- billiárd dollár felett rendelkezik, hogy nem bír kezelni egy ilyen válságot és miért kér külföldi segítséget. NE mesélje senki nekem, hogy nem lenne meg az infrastruktúrájuk ahhoz, hogy 1 napon belûl kitelepítsenek mindenkit, amikor ott állnak halomba a lekonzervált harcijármûveik.

És a dolog diszkrét bája, hogy menteni kellene az állampolgáraikat, és az olajukat is egy idõben... Kíváncsi vagyok, mi kap nagyobb hangsúlyt.
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
hosszútávú befektetés simán...
amúg meg ki tudja
és inkább kit érdekel
csak nemtom mit játssza az istent egy alig félezer éves saját néppel nem rendelkezõ bevándorolt ország.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

és adoott bankszámlával ottvan aki ezt kitervelte.
kivette pénzét addig a tõzsdérõl, megtörtént, megcinálták a szept1
csak nyert ezen is...

Ugye ezt Te se gondolod komolyan? A gazdasági élet nagykutyái még itthon sem csak a tõzsdén vannak jelen, nemhogy Ámerikában. Ha egy energiaipari multi van a markodban (vagy bármi más), akkor keményen buktázol egy ilyenen.
A fegyverlobby persze nyer(hetet)t a dolgon, de a többi nagymenõ buktázott. Márpedig az ilyen szintû emberek puszipajtások, senki nem baszik ki nagyon a másikkal, mert visszaütet a dolog. Szerintem.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
és adoott bankszámlával ottvan aki ezt kitervelte.
kivette pénzét addig a tõzsdérõl, megtörtént, megcinálták a szept11-et, majd gyorsan visszament a tõzdsére
keresett is g*cisokat, hisz helyreállt, és így '"valós" indoka lett lerohanni az olajmezõket
egy két helikopter leesése nem indok egy ekkora offenzíva elindítására
aki csinálja, az nem bukott semmit.
csak nyert ezen is.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

Korábban én is azt hittem, de figyelve, hogy mi zajlik manapság Amerikában Bush ideje alatt kezdek ebbe kételkedni. Sajnos azt kell látnom, hogy õt is csak a pénz meg a haszon érdekli. És ott, ahol ez a fõ szempont, ott szörnyû dolgokra képesek az emberek. Hazaárulástól kezdve mindenre.

Szal az amcsik megrendezték az egészet... Na akkor azt mesélje el nekem valaki, hogy mi értelme lenne ennek? Ürügyet kerestek az iraki háborúra?
Mert ha igen, akkor elég lett volna csinálniuk egy kamu filmet, ahol néhány tevezsoké vegyi fegyvereket mutogat, valahol Irakban, aztán bevágtak volna egy hosszú szakállú vezetõt, aki azt kántálja,hogy "reszkess Amerika".
Vagy lelövethetett volna pár segélyszállító helikoptert a térségben kamuból, vagy akármi.

9/11? Hatalmasat buktak rajta. Tõzsde, általában a pénzügy, és persze oda lett az "USA sebezhetetlen" illúzió. Ez olyan, mintha valaki tökönszúrná magát, csak azért hogy utána rákenhesse másra, azt' jól megverje. Értelmetlen.

Azzal viszont egyetértek, hogy a "világ csendõrének" kapóra jött szept.
11. Ellenség mindig kell egy nagyhatalomnak, fõleg egy olyannak amelyiknek egyetlen exportcikke a "békefenntartás". Errõl könyvet is írt egy okos bácsi, asszem A Birodalom bukása címmel. A 80as években ugyanez a fószer írt egy könyvet arról, hogy a Szovjetúnió össze fog omlani. Mindenki kiröhögte, mégis igaza lett...

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
Ki tudja...
Volt olyan is, hogy egy görbe fémrudat raktak a zászlóba... hogy úgy tûnjön mintha lobogna...

Mert ha az amcsik a holdra szállnak még a zászló is lobogni kezd... :D

kolamaci

kolamaci

törzsvendég

• fórumtag
  • 916 posts

És azt tudtátok, hogy a holdraszállás is kamu? Papírból volt kivágva a holdkomp, látni a hurkapálcát néhány képen.:D

Én nem hiszek az összeesküvés-elméletekben, viszont a híreknek se dõlök be 100%-ig. Azt viszont képtelenségnek tartom, hogy bármilyen kormány bármilyen cél érdekében támogasson egy 9/11hez hasonló balhét a saját hazájában. Persze lehet hogy túl naív vagyok.

Az egyik Holdraszállás tényleg kamu. Ott lobog az amerikai zászló... Szél? Hold? Ez hogy jn össze? Errõl hallottam.
:unia:
Tücske csak neked.. :para:
a jávorszarvas a legjobbfej állat!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Korábban én is azt hittem, de figyelve, hogy mi zajlik manapság Amerikában Bush ideje alatt kezdek ebbe kételkedni. Sajnos azt kell látnom, hogy õt is csak a pénz meg a haszon érdekli. És ott, ahol ez a fõ szempont, ott szörnyû dolgokra képesek az emberek. Hazaárulástól kezdve mindenre.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
És azt tudtátok, hogy a holdraszállás is kamu? Papírból volt kivágva a holdkomp, látni a hurkapálcát néhány képen.:D

Én nem hiszek az összeesküvés-elméletekben, viszont a híreknek se dõlök be 100%-ig. Azt viszont képtelenségnek tartom, hogy bármilyen kormány bármilyen cél érdekében támogasson egy 9/11hez hasonló balhét a saját hazájában. Persze lehet hogy túl naív vagyok.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
és miért voltak munkaidõben majd' 30 ezer helyett csak 3000-en a házban, és miért csak a takarítónegyed dõlt le a pentagonban is, miért nem sérült egyetlen fontos ember sem meg.
igenigen...
fura, de le van xarva.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
oké
van pár furcsaság

pl hogy nagyon kevesen voltak a gépeken...elvileg ennyi utas esetén el sem indulna egy gép hanem törölnék a járatot, de kitudja...
aztán:
http://thebiggestsec...ckWTClarger.jpg
kinagyítva: http://thebiggestsec...ont_display.jpg
mi figyel a jobb szárny tövében ott?
"Was the strange attachment on the plane actually an extra fuel tank filled with gasoline, for creating a big fire and huge media show? Such tanks can be seen on many army aircrafts, but have never been seen on a Boeing 767 which normally has no fittings (so called "hard points") to fix such a tank to... The tank could also have been a pod from which a missile was fired..."
http://thebiggestsec...lane_unders.jpg
aztán itt is: http://thebiggestsec...rom_beneath.gif

aztán: http://thebiggestsec...impact&fire.jpg
"On impact, the tip of the 2nd plane seems to be on fire, which is highly abnormal. Was there somehow a detonation?"

aztán: http://thebiggestsec...-explosives.jpg
Like the previous pict, according to some these images from a video show lines of explosives were installed. However, notice that the top of the building already shows an inclination when the plumes occur. The inclination could not have been caused by explosives, if detonated at this point. Seismic data records indicate huge bursts of energy shook the ground beneath the WTC just before the towers collapsed. This too is seen by some as proof massive underground explosions occurred, but in fact it could well have been caused by the floors falling upon each other.

According to some, this image proves explosives were used to make the WTC buildings collapse. Notice the characteristic shape of an explosion at the right of the building, a bit below the big cloud of smoke. Yet if the fire made the steel beams or the construction around it snap, then this may well be what it would look like...

aztán van még a pentagonról is
ott is találtak roncsokat
de különbözõ típusú repülõkerekeket

ja meg szép a fû: http://thebiggestsec..._impeccable.jpg
And this is how the Pentagon's lawn looked at the place of "impact": impeccable!

http://thebiggestsec..._sec_camera.jpg
his is supposed to be the moment where the plane impacted into the Pentagon. Where is the plane?

aztán:
nem volt a gépnek szárnya? ejj
http://thebiggestsec...roportions1.jpg
This is how big the wings of the plane would really be
There were simply no broken off wings to be found anywhere...

http://thebiggestsec...roportions3.jpg
This is how big the plane and its wings would really be. With impact angle of the CIA briefing.

http://thebiggestsec...anewheelrim.jpg
This rim of a wheel that was found inside, however, looks very much like that of a Boeing 757... How did two completely different wheel models end up at the Pentagon "crash"? Was this one brought in aboard the missile? Was it planted there?
ez meg az eredeti kereke egy 757-esnek: http://thebiggestsec...mainGear757.jpg
más a felni

http://thebiggestsec...t_planetire.jpg
This tire seems to have less profile rings (4) than the 757 tires (which have 6).

http://thebiggestsec.../photorotor.jpg
This seems to be a part of a jet engine. However, it's way too small for a Boeing 757 engine, but typically has the size of a missile engine... Oh, and why did they use a missile? Well, for its precision of course!

ja meg nem látta egy szemtanú sem a gépet a pentagonnál...

meg van még pár dolog
csak keresgélni kell a neten
Autist Team:)