Jelentkezz be Regisztrálj

Globális felmelegedés
Posted 2006. April 27. - 09:07

Viszont az NG cikket olvastam.
Megdöbbentõ, hogy olyan helyen dolgoznak emberek, ahol percek alatt halálos dózisú sugárzás érheti õket. Minden tiszteletem az övüké. Az NG cikkben idéznek is egy (asszem) technikust: Ki fog itt dolgozni, ha az oroszok nem akarnak és az európaiak sem jönnek? A jóisten? Vagy az ördög?
Az meg jellemzõ az emberre, hogy anno a betonszarkofágot 20 évre építették, s most kezdenek majd el építeni egy acélbunkert, DE
anno csak úgy találomra temették el a hulladékot, ezt az acélszerkezetet meg majd betonsíneken tolják a beton fölé.
Csak kérdés hol találnak sugárzó hulladékot a betonsín építése közben.
Pató Pál urak.
Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs
Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs
Lao-Ce
Posted 2006. April 26. - 23:25

Nekem csak egy rövid összeállítás maradt az MTV1-en, mert nõ létemre perverz módon Barca meccset néztem
Nem ismétlik vmikor, nem tudod?
a port.hu május 7-ig enged elõre, nem találtam... Férfi létemre perverz módom utálom a focit...

Posted 2006. April 26. - 23:19

nem egyszerû a film a discovery-n... kemény ahogy a röntgenegységekrõl beszélnek hogy hol mennyi érte az embert...
Nekem csak egy rövid összeállítás maradt az MTV1-en, mert nõ létemre perverz módon Barca meccset néztem

Posted 2006. April 26. - 21:53

Posted 2006. April 26. - 16:50

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;
Posted 2006. April 26. - 15:25

oké, akkor nem tudtm újat mondani, de mindenesetre már azért megérte, mert é n elovastam. Amúgy a Natonal cikkje is nagyon jó, ha esetleg nem olvastad volna az ehavi számot
Így van... national nem jár... amugy az egész könyv ilyen jellegû, hogy precíz mp-rõl mp-re... Most próbálom megszerezni már egy ideje... Ezért nem szeretek kölcsönadni könyvet... A fél könyvtárad ottmarad valakinél...

Posted 2006. April 26. - 15:21

olvasd el a legutolsó sort...
nagyon ismerõs volt a szöveg...

Posted 2006. April 26. - 15:14

No, találtam egy nagyon érdekeset neked
![]()
http://www.npp.hu/to.../balesetek3.htm
olvasd el a legutolsó sort...
nagyon ismerõs volt a szöveg...

Posted 2006. April 26. - 15:07

Ja ezt már láttam, meg este nézem is sztem... Én ugy gondoltam hogy mi történt, hogy miért történt... Ez a pontos... Tehát most nem arra gondoltam hogy sugárzás meg halál meg stb... Hanem hogy ugymond tudományosan levezetve mi történt, és mi miért történt... De a discovery-t ismerve biztos mélyre ásnak majd a dologban...
No, találtam egy nagyon érdekeset neked

http://www.npp.hu/to.../balesetek3.htm
Posted 2006. April 26. - 14:48

Ja ezt már láttam, meg este nézem is sztem... Én ugy gondoltam hogy mi történt, hogy miért történt... Ez a pontos... Tehát most nem arra gondoltam hogy sugárzás meg halál meg stb... Hanem hogy ugymond tudományosan levezetve mi történt, és mi miért történt... De a discovery-t ismerve biztos mélyre ásnak majd a dologban...
Posted 2006. April 26. - 14:45

Amugy tudja valaki pontosan hogy mi is zajlott le pont ma 20évvel ezelõtt?
-Nekem volt egy könyvem, Marx György fizikus írta, percrõl percre mutatta be a dolgot, nem egyszerû...
http://www.discovery...bil/index.shtml
Posted 2006. April 26. - 11:48

vannak kapcsolódó cikkek is; az ukránok 11 atomerõmûvet készülnek építeni...
Majd kap a világ meg mi megint egy kis sugárzás-adagot...

Amugy tudja valaki pontosan hogy mi is zajlott le pont ma 20évvel ezelõtt?
-Nekem volt egy könyvem, Marx György fizikus írta, percrõl percre mutatta be a dolgot, nem egyszerû...
Posted 2006. April 25. - 08:37

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2006. April 24. - 22:42

az hol van ? igy névrõl nem ismerõs.....
egyébként a pilisben pl összesen 10 db term.véd. õr van /de vszinû máshol is hasonló az arány/.....szal nem hiszem egy helyen leskelõdnének.....
Nálunk egy tájvédelmi körzetre jut asszem 6... Karancs-Medves... Saccper hasra ütök, szerintem ugy 6-8km2/fõ... És akkor eléggé jól állunk azt kell hogy mondjam...
Posted 2006. April 24. - 14:57

Tegnap beszélgettem egy amerikaival, és õ azt mondta, hogy új hullám van kialakulóban: az embereket igenis izgatja a környezet és az, hogy mi történik vele. Pl. kalifornia azon lakói, akik imádják a jeep-eket, de bántja õket, hogy ennyit eszik a jeep, megvásárolhatnak egy matricát. A pénz a zöldeknek megy, õk pedig kirakják a jeep-re a matricát ezzel is jelezve, hogy pénzt fektettek a megújuló erõforrások fejlesztésébe (pl. napelem).
Ez mondjuk elég nevetséges, de a következõ hír,miszerint New Jersey hatalmas napelem beruházásokba kezdett, nem tudok melyik évre, de el akarják érni a 20%-os energia elõállítást napelemmel, jól hangzik.
A Prius pedig annyira kapós lett, hogy már nem lehet kapni, csak egy éves sorba lehet beállni.
Posted 2006. April 24. - 14:37

Lao-Ce
Posted 2006. April 24. - 14:21

Lao-Ce
Posted 2006. April 24. - 12:51

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2006. April 24. - 11:20

http://szkeptikus.bme.hu/spanyol/
Ez a BME oldaláûn van, talán szakmailag hihetõ.
Posted 2006. April 24. - 09:34

A hulladékudvarok elvileg kötelesek ingyen átvenni a lakosságtól az ilyesmit.a szintetikus olajtól hogy lehet környezetbarát módon megszabadulni?
vannak valahol veszélyeshulladék gyûjtõk?
na ja, a WB-ben is a diplomácia gyõzött, egy látszólag menthetelen helyzetbõl:D:D:DUi: Tudom, hogy az erõszak erõszakot szül...stb, és én se vagyok verekedõs...