Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

BÚÉK Kupa | január 1.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
662 hozzászólás a témában

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Hát sajna ez a baj agyarországgal...
külföldön a netes újságírás is komoly pénzkereseti lehetõség,és nem igazán tesznek különbséget a fotó árában,hogy neten jelenik-e meg,vagy újságban...
Sõtt az újságban lévõ fotót nézik x ezren,míg a neten esetleg x millióan...
Viszont ha van ügyvéd haverja,akkor nem kerül sokba a per,és ha megnyeri,akkor a másik fél fizeti a perköltséget is...
Itthon szép álom sportfotózásból megélni...sõt egyáltalán pénzt látni is...
Persze ha anettka nem létezõ mellérõl csinál valaki fotót,azt a bulvárlapok milliókért veszik...hol itt az érték(rend)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

thommey said

A Pixel helyében balhéztam is volna...mert az ugyanúgy gerinctelenség volt...melyik újság?:D

Pixel nem ez a fajta ember.

A másik: mit érsz a balhézással? Ismerõsöm beperelte azt a céget, aki internetre felrakta néhány fotóját kérdés nélkül. Hogy tisztában legyetek az elõzményekkel: õ egy profi fotós és szeretne is ebbõl megélni, de mivel ez MO, ezért mellette mást is kell csinálnia. De azért vannak megrendelései.
Szóval, ez a cég csináltatott vele egy próbafotózást, hogy lássa, milyen képeket csinál. Ok, megcsinálta és odaadta nekik a fotót. Erre mit lát? X idõ múlva pár képe fent volt a neten. És nem voltak hajlandóak érte fizetni. Persze, ezek nem voltak sok megás fotók, hiszen kisebbre vette õket, node már akár egy 1024*768-as kép is nagynak tûnik a neten.

A cég válasza erre az volt, hogy de hát õk nem is használták föl, hiszen ez csak kis méret és egyébként is ez csak az internet.

Emberünk próbált rájuk nyomást gyakorolni felszólító levelekkel amit egy ügyvéd haverja irt neki, csakhogy annak semmi értelme sem volt. Bíróságra a nagy költségek miatt nem akart menni, mert azt nem tudta volna kifizetni.

Ez az eset is mutatja, hogy sajna nem mindig mûködik az ökölrázás.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Nekem má van új, 30-ból építettem egy országúti vasat!
Ausztria, Kenguruk földje!

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás

XCracer said

CSOCSI!!!
Mindenkinek uj bringája lesz jövõre????
Thommey, XC Rider, XCracer(ööööö jah az én vagyok)
Szval egy Specko Epic, látom jt tojt a jézuska!!!!!!
Mindnenkinek B.Ú.É.K!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Üdv: ádám

En mint kezdo szinten valtoztatok a bringan :)

Nekem egy Crux vazam lesz idovel egy RS Pilot XC teloval, s majd kerek es kulso csere is lesz. Igy aztan nyerek 3-4 kilot :)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
gbr4k:szerencsére jó topikban merült fel a kérdés:D ez a kulcsa:)
Az én számom: 06/90....:D

gbr4k

gbr4k

törzsvendég

• fórumtag
  • 275 hozzászólás
Fotózáshoz vissszakapcsolva. Én a jelenlegi helyzetre gondoltam, amikor a csomagolós megoldást felvetettem.Én pl. szívesen felteszek mindent, már annak is örülök ha valaki felismeri magát egy olyan képen, amit csupán kedvtelésbõl rajt/elõtt után összekapkodtam és ezt elkéri tõlem. De nem tartom elképzelhetetlennek, hogy akik a munkaerõt és tõkét, valamint képzést fektetnek a fotózásba azok pénz kérjenek érte. Találkoztam sok olyan versenyen készült fotóval, amiért szívesen küldenék egy emelt díjas sms-t vagy hasonló..., mert valóban jól láthatóan szerepelek rajta és minõsége is olyan, hogy bátran belebiggyesztem az albumba.
Mindenesetre örülök neki, hogy ez a FÓRUM tényleg fórumként mûködik, mert egy apró fellvetés ilyen véleményözönt indít el... És nem egy olyan közösség, ahová ugatni meg oltani járnak, mert sajnos sok ilyet láttam...

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Ezt furcsállom, mert én a bringának is dolgozom és nem használunk tisztázatlan forrásból származó képet. Mellesleg, ha a barátod neve az impresszumban szerepelt, gondolom meg volt vele beszélve. Vagy Buppa adta a fotóit, mintha meg lenne beszélve Lóránddal.

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
én meg hogy szükitsem a kepet a Bringárol van szo.
a fotos Nagy Loránd
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Henger:szívesen:)ok,küldöm, meg lógok még neked a filmel is...

Zed:én azt hittem a Donald csak a fotózásból él...mert másról nem nagyon beszélt még:D mondjuk durván jó képeket csinál...
A Pixel helyében balhéztam is volna...mert az ugyanúgy gerinctelenség volt...melyik újság?:D

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

thommey said

És akkor a képeim:
BUÉK KUPA
Üdv:Thy

Köszkösz!

Anyukámnak kérek a
buek.jpg, + a 35-ösbõl.
A 39-esen épp' a konktlencsém kerestem :)

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

lensver said

Mivan Zed, nem tudsz aludni??? :D Ereidben igazi fotós vér csörgedezik: hajnali fél 4-kor is csak erre tudsz gondolni és a Nikon gépeket nézegeted a neten.

Obikat, drágám, nem gépeket.

Thy, Donald nem csak ebbõl él.
De, ha már Donaldot említetted: neki most úgy egy milla volt a fotóstáskában. De vannak itthon páran, akik ennél is jóval többet költenek, bár õk már többnyire tényleg profik és nem is érhetõek el a képeik, csak pénzért, rendelésre.

A Pixel több képét is jelentette már meg másik bringás újság, de neki a neve sem jelent meg, nem is tudott róla. Meglepõ, de nem örült neki. Azóta õ nem rakja fel nyílt fórumokra a fotóit.
Csak, hogy szûkítsem a kört, NEM a Bringáról van szó.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

yvorl said

Azt mondták hogy örülyön hogy megyelennek valahol a kepei...

Na ott küldtem volna el a P**tát a picsába:D

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
hali
az en kepeimre gondolsz? :)
nos.
amugy akinek megvana a másik bringás uyság amiben van egy naptár..az azon levõ kepekert nem fizettek a haveromnak (futárfotok)...bár a nevét ráirták.
Azt mondták hogy örülyön hogy megyelennek valahol a kepei...
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
És akkor a képeim:
BUÉK KUPA
Nekem csak annyi a meglátásom ezzel kapcsolatban, hogy sajna magyarországon még nagyon nem szoktak hozzá az emberek ahhoz,hogy a fotózás is pénzbe kerül..ez többek között azért is van, mert sokan jönnek kis amatõr cuccokkal, és csinálnak "tisztelet a kivételnek" nem igazán értékelhetõ képeket, majd nevezik magukat fotósnak, és persze ingyen küldenek akár teljes méretû képet is...
Közel sem azt mondom,hogy az enyémek tökéletesek lennének,de a felszerelés nem kevés pénzbe kerül,a versenyre kimenni nem kevés pénzbe kerül...stb. És vannak,akik csak ebbõl élnek...pl Donald...
Persze,ha valakinek CSAK saját célra kell,akkor nyugodtan szóljon,ingyen elküldöm, a többi felhasználási területrõl meg természetesen beszélhetünk:D
Üdv:Thy

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Mivan Zed, nem tudsz aludni??? :D Ereidben igazi fotós vér csörgedezik: hajnali fél 4-kor is csak erre tudsz gondolni és a Nikon gépeket nézegeted a neten.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Az én képeim is nagyban kerültek fel, tehát elvileg bárki visszaélhetne vele. Azzal nincs semmi gond, ha vki magának letölti a képeket, és megmutogatja bárkinek. A gond ott kezdõdik, ha felhasználja és pénzt keres vele, az én jóváhygyásom nélkül. Ha csinálunk egy összes kép letöltése menûpontot, azzal szinte belesúgjuk mindenki fülébe, hogy töltsd le, annak is, aki nem csak privát célra szeretné felhasználni.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Szerintem azzal semmi gond nincs ha egy jelentõsen csökkentett méretû képet tölt le XY. Azt nagyban úgysem tudja megjelentetni. Persze az való igaz, hogy attól még a neten fölhasználhatja anélkül hogy feltüntesse a szerzõt. Ez az a pont, amit mindenki magának dönti el, hogy izgatja-e ez a dolog, vagy sem.

Egy fotós ismerõsöm éppen most pereskedik egy céggel, mert azok engedély (és fizetés) nélkül felhasználták a képét a neten. Igaz, az nagyban volt és nem ilyen piciben.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Jogos, én a teljes méretû képekre gondoltam. Végülis a készítõ szíve-joga, mit közöl, és milyen feltételekkel.
Eddig nagyrészt "biztonsági másolat" képem van, de akad vásárolt is.

gbr4k

gbr4k

törzsvendég

• fórumtag
  • 275 hozzászólás
nem az eredeti, nagyfelbontású képekre gondoltam... és te mennyit szoktál fizetni a képekért?

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Talán mert nem ingyér' készültek a fotók.