Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Mi, nagy emberek legyünk kemények! :P

Nem csak a nagyság számít, a 68kilómmal nem vagyok túl veszélyes "fegyver". :D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Mi, nagy emberek legyünk kemények! :P

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

hát ha engem rángatnának le, én hamar megkeresném és a szart is kirugdosnám belõle az tuti....

és szerintem ezzel nem vagyok egyedül.....azt békésen viselem ha pofáznak....de hozzám senki ne nyúljon, pláne nem lerángat meg lefúj......én ezt nem tudnám cselekvés nélkül hagyni

Na igen, pont ezen morfondíroztam ma egy keveset, és hát én is csak erre jutottam. Az adott fellépés mellett a szabálysértési eljáráshoz hozzácsaphatnák a súlyos testi sértést is, mert az ilyen fajta inzultust zsigerbõl rosszul tûröm, viszont kellõ mértékû elégtételvétel esetén hamar lenyugszom. Szóval, csak óvatosan "intézkedjenek" az erdõ õrei, mert esetleg beleszaladhatnak egy-két nem kívánt kemény pofonba is, aztán csöpögõ orral és sértett egóval somfordálhatnak haza.

"Amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten," mondták volt az öregek, és milyen igaz is!

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Javaslat: vegyél egy szobabiciklit, tedd a TV elé, és tegyél be egy természetfilmet tekerés közben.

Gratulálok!

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Ha a hegy tetejérõl startolsz, akkor a legrövidebb ha elindulsz a repülõtér irányába (azt fentrõl látod merre van) a köves lejtõn, majd a lejtõ aljánál a legelsõ jobbos ösvényre fordulsz, azon le az erdõ széléig, onnan meg balra fordulsz, kicsit még gurulsz az erdõszélen és akkor már láthatod is a repteret újra. Van egy csomó ösvény, becélzod a repteret és azon mész le amelyik a legszimpatikusabb. Szerintem 3 km és 10 perc lehet az út fentrõl le.

Újra köszi a segítséget! Hétvégén megnézzük!

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Amint hazamegyek elsõ dolgom lesz, hogy beszerzek két flakon sprayt, egyet a kutyák, egyet a rambók ellen. :-P

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
szombathely topikban megtalálod az érintettek egy részét.
még a témához kapcsolódik:
http://www.nyugat.hu...lo_kerekparosok
http://terepsport.hu...ozejuk-tartozol

állítólag a Tények ma készített interjút a bringásokkal a helyszínen.
helyi újság:
http://vasnepe.hu/ci...k_vs_biciklisek

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Mennyire hiteles az a forrás ahonnan ez a Kõszegi hg-es történet jött? Mert most itt mindenki felháborodva anyáz (hozzáteszem: ha így történt, akkor teljesen jogosan), de én sajnos nem vagyok benne annyira biztos, hogy ez teljes mértékben így történt.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

hát ha engem rángatnának le, én hamar megkeresném és a szart is kirugdosnám belõle az tuti....

és szerintem ezzel nem vagyok egyedül.....azt békésen viselem ha pofáznak....de hozzám senki ne nyúljon, pláne nem lerángat meg lefúj......én ezt nem tudnám cselekvés nélkül hagyni

Ezt mondom én is, büntessen meg minden, de tegye ember módjára. Még szerencséjük van azzal, hogy megfelelõ embereket kaptak el így, mert ha véletlenül rossz embereket találnak meg, lehet már a vaddisznók ennék õket.

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Nyugi Mecy, mire hazaérsz, már nem kell edzened! :)
Generációs probléma, hogy nem mozognak eleget a fiatalok. Ellenben ki ne menjen a természetbe sportolni, mert az tilos és magánérdekeket sért. (Fõként ez utóbbi.)
Én már csak röhögök balkánisztán "mûvelt értelmiségein". (Tisztelet a kivételnek!)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Itt kint Svájcban vajon miért nem akarnak lelõni az erdõben? Pedig futok, tekerek és még külföldi is vagyok számukra. :D
Otthon is valami ilyen kéne: National, regional and local routes - Mountainbiking in Switzerland

Mikor jutunk el oda, hogy betiltják a versenyeket is?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nem jött be neki hál' Imhotepnek.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

tueskeesvanek

tueskeesvanek

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Hasonló a helyzet, mint a South Park Mexikómabékás részében. Jimbo és Ned már nem használhatja az "Atyavilág, támadni akar!" kiskaput, hanem azért kell ritkítani az állományt, mert különben túlzottan elszaporodnának. Jimbo megfogalmazása szerint: "ha nem ölnénk meg a vadakat, meghalnának".

A legnagyobb röhej, hogy megy a parasztvakítás, mennyire szükséges védeni az erdeinket az aljas természetkárosító bringásoktól, közben meg a fasz Semjén a védett fajok kilövéséért lobbizik.
Budapest más szemszögbõl (városnézõ túrák, képgalériák, cikkek, videók):
http://www.facebook.com/budapestscenes
http:/
budapest-szinterei.blog.hu
http://www.youtube.com/user/budapestscenes

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás

Az új közlekedés szabályozás alapján, ha megfognak az erdõben, az bizony a bringádba is kerülhet.

Heee? Ezt fejtsd már ki bõvebben légyszi! Vagy linket!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Hát, ez emlékeztet a Kis Herceg alkoholistájára. Aki azért ivott, hogy felejtsen, s azt akarta felejteni hogy iszik.

Olyan, hogy túlszaporodás nincs. Ez egy önszabályzó folyamat. Olyan viszont van, hogy túlszaporítás.

A vadászok télen etetik a vadakat, hogy "el ne pusztuljanak". S valóban, nem pusztul el sok, így következõ évben lehet vadászni, mert "túl sok a vad".

Ha nem avatkoznánk a vadállatok dolgába, erre az egész cirkuszra nem lenne szükség. Pláne, ha nem nyírtuk volna ki az összes csúcsragadozót...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Ezen felül néhány állat pedig nem tûri a zavarást. Fõleg bizonyos madarak, költési idõszakban.
Ezért találták ki a zónák rendszerét. Vannak túristaközpontok, ahol fõként a humanoidokat várják. Vannak bizonyos feltételekkel látogatható területek. És vannak olyanok, ahova beautózni, begyalogolni, de talán még benézni is tilos. Ezt a rendszert nekünk is tisztelnünk kell, azt hiszem, s maradni ott, ahol még véletlen, akaratunkon kívül sem okozunk kárt. Sem a talajban, sem a növény, -vagy állatvilágban.

Egyet értek, ne zavarjuk az állatokat! Nem is randalírozunk kesresztül-kasul erdõben, csak arra megyünk amerre az ösvények vezetnek.

Más kérdés az "erdõmûvelés" meg a vadászat. Elõbbit nem engedném nemzeti parkok területén. Utóbbit meg egészen egyszerûen nem értem. :)

Hát épp ez az! Vajon mi zavarja jobban a madarat, ha elbiciklizek a fészke alatt, vagy ha tarra vágják a hegyoldalt ahol a fészke volt?
A vadászatra állítólag egyre nagyobb szükség van, mert sok helyen nagyon túlszaporodtak a vadak, és nem tud az erdõ természetes módon megújulni.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Nem tudom hogy lehetne itt béke, öröm, bódottá...

Kicsi az egész ország. Kicsik a nemzeti parkok is. Az állatoknak pedig terület kell. Nem tudom hány farkast, vagy hiúzt lenne képes eltartani a BNP például, de nem sokat, az biztos. Ezen felül néhány állat pedig nem tûri a zavarást. Fõleg bizonyos madarak, költési idõszakban.

Ezért találták ki a zónák rendszerét. Vannak túristaközpontok, ahol fõként a humanoidokat várják. Vannak bizonyos feltételekkel látogatható területek. És vannak olyanok, ahova beautózni, begyalogolni, de talán még benézni is tilos. Ezt a rendszert nekünk is tisztelnünk kell, azt hiszem, s maradni ott, ahol még véletlen, akaratunkon kívül sem okozunk kárt. Sem a talajban, sem a növény, -vagy állatvilágban.

Más kérdés az "erdõmûvelés" meg a vadászat. Elõbbit nem engedném nemzeti parkok területén. Utóbbit meg egészen egyszerûen nem értem. Mi élvezet van abban, mikor hi-tech cuccokkal, kilométerekre hordó fegyverekkel lövik ki az erdõ legnagyobb szarvasbikáját? Én bevonnék minden érvényben lévõ engedélyt. Dárda, íj, Rambo-kés. Ha valaki élvezni akarja a vadászat mámorát tegye azt ilyen eszközökkel. Lopakodjon órákon át préda után úgy, hogy meg kelljen közelítenie 10m-re ahhoz, hogy elejthesse. S ha közben rálép egy gallyra mert nem figyel, kezdheti elölrõl. :)

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás
En valami eves berleten gondolkodom. Kifizetem a buntetest nekik egesz evre es akkor szavuk nem lehet. Mert ugyis visszamegyek az erdobe tekerni.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Javaslat: vegyél egy szobabiciklit, tedd a TV elé, és tegyél be egy természetfilmet tekerés közben.

Ez se rossz ötlet, de inkább veszek én is gázsprét. Kell a kóbor kutyák ellen. Aztán majd lesz valahogy.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_