Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Írta 2011. április 21. - 22:18
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. április 21. - 22:16
Mi, nagy emberek legyünk kemények!
Nem csak a nagyság számít, a 68kilómmal nem vagyok túl veszélyes "fegyver".
Írta 2011. április 21. - 20:51
Írta 2011. április 21. - 20:32
Na igen, pont ezen morfondíroztam ma egy keveset, és hát én is csak erre jutottam. Az adott fellépés mellett a szabálysértési eljáráshoz hozzácsaphatnák a súlyos testi sértést is, mert az ilyen fajta inzultust zsigerbõl rosszul tûröm, viszont kellõ mértékû elégtételvétel esetén hamar lenyugszom. Szóval, csak óvatosan "intézkedjenek" az erdõ õrei, mert esetleg beleszaladhatnak egy-két nem kívánt kemény pofonba is, aztán csöpögõ orral és sértett egóval somfordálhatnak haza.hát ha engem rángatnának le, én hamar megkeresném és a szart is kirugdosnám belõle az tuti....
és szerintem ezzel nem vagyok egyedül.....azt békésen viselem ha pofáznak....de hozzám senki ne nyúljon, pláne nem lerángat meg lefúj......én ezt nem tudnám cselekvés nélkül hagyni
"Amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten," mondták volt az öregek, és milyen igaz is!
Írta 2011. április 21. - 20:01
Javaslat: vegyél egy szobabiciklit, tedd a TV elé, és tegyél be egy természetfilmet tekerés közben.
Gratulálok!
Írta 2011. április 21. - 19:38
Ha a hegy tetejérõl startolsz, akkor a legrövidebb ha elindulsz a repülõtér irányába (azt fentrõl látod merre van) a köves lejtõn, majd a lejtõ aljánál a legelsõ jobbos ösvényre fordulsz, azon le az erdõ széléig, onnan meg balra fordulsz, kicsit még gurulsz az erdõszélen és akkor már láthatod is a repteret újra. Van egy csomó ösvény, becélzod a repteret és azon mész le amelyik a legszimpatikusabb. Szerintem 3 km és 10 perc lehet az út fentrõl le.
Újra köszi a segítséget! Hétvégén megnézzük!
Írta 2011. április 21. - 18:19
Írta 2011. április 21. - 16:46
még a témához kapcsolódik:
http://www.nyugat.hu...lo_kerekparosok
http://terepsport.hu...ozejuk-tartozol
állítólag a Tények ma készített interjút a bringásokkal a helyszínen.
helyi újság:
http://vasnepe.hu/ci...k_vs_biciklisek
Írta 2011. április 21. - 16:17
Írta 2011. április 21. - 15:56
hát ha engem rángatnának le, én hamar megkeresném és a szart is kirugdosnám belõle az tuti....
és szerintem ezzel nem vagyok egyedül.....azt békésen viselem ha pofáznak....de hozzám senki ne nyúljon, pláne nem lerángat meg lefúj......én ezt nem tudnám cselekvés nélkül hagyni
Ezt mondom én is, büntessen meg minden, de tegye ember módjára. Még szerencséjük van azzal, hogy megfelelõ embereket kaptak el így, mert ha véletlenül rossz embereket találnak meg, lehet már a vaddisznók ennék õket.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. április 21. - 15:38
Írta 2011. április 21. - 13:43
Generációs probléma, hogy nem mozognak eleget a fiatalok. Ellenben ki ne menjen a természetbe sportolni, mert az tilos és magánérdekeket sért. (Fõként ez utóbbi.)
Én már csak röhögök balkánisztán "mûvelt értelmiségein". (Tisztelet a kivételnek!)
Írta 2011. április 21. - 13:00
Otthon is valami ilyen kéne: National, regional and local routes - Mountainbiking in Switzerland
Mikor jutunk el oda, hogy betiltják a versenyeket is?
Írta 2011. április 21. - 12:01
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2011. április 21. - 12:00
A legnagyobb röhej, hogy megy a parasztvakítás, mennyire szükséges védeni az erdeinket az aljas természetkárosító bringásoktól, közben meg a fasz Semjén a védett fajok kilövéséért lobbizik.
http://www.facebook.com/budapestscenes
http:/budapest-szinterei.blog.hu
http://www.youtube.com/user/budapestscenes
Írta 2011. április 21. - 10:47
Heee? Ezt fejtsd már ki bõvebben légyszi! Vagy linket!Az új közlekedés szabályozás alapján, ha megfognak az erdõben, az bizony a bringádba is kerülhet.
Írta 2011. április 21. - 10:42
Olyan, hogy túlszaporodás nincs. Ez egy önszabályzó folyamat. Olyan viszont van, hogy túlszaporítás.
A vadászok télen etetik a vadakat, hogy "el ne pusztuljanak". S valóban, nem pusztul el sok, így következõ évben lehet vadászni, mert "túl sok a vad".
Ha nem avatkoznánk a vadállatok dolgába, erre az egész cirkuszra nem lenne szükség. Pláne, ha nem nyírtuk volna ki az összes csúcsragadozót...
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2011. április 21. - 10:33
Egyet értek, ne zavarjuk az állatokat! Nem is randalírozunk kesresztül-kasul erdõben, csak arra megyünk amerre az ösvények vezetnek.Ezen felül néhány állat pedig nem tûri a zavarást. Fõleg bizonyos madarak, költési idõszakban.
Ezért találták ki a zónák rendszerét. Vannak túristaközpontok, ahol fõként a humanoidokat várják. Vannak bizonyos feltételekkel látogatható területek. És vannak olyanok, ahova beautózni, begyalogolni, de talán még benézni is tilos. Ezt a rendszert nekünk is tisztelnünk kell, azt hiszem, s maradni ott, ahol még véletlen, akaratunkon kívül sem okozunk kárt. Sem a talajban, sem a növény, -vagy állatvilágban.
Hát épp ez az! Vajon mi zavarja jobban a madarat, ha elbiciklizek a fészke alatt, vagy ha tarra vágják a hegyoldalt ahol a fészke volt?Más kérdés az "erdõmûvelés" meg a vadászat. Elõbbit nem engedném nemzeti parkok területén. Utóbbit meg egészen egyszerûen nem értem.
A vadászatra állítólag egyre nagyobb szükség van, mert sok helyen nagyon túlszaporodtak a vadak, és nem tud az erdõ természetes módon megújulni.
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2011. április 21. - 09:58
Kicsi az egész ország. Kicsik a nemzeti parkok is. Az állatoknak pedig terület kell. Nem tudom hány farkast, vagy hiúzt lenne képes eltartani a BNP például, de nem sokat, az biztos. Ezen felül néhány állat pedig nem tûri a zavarást. Fõleg bizonyos madarak, költési idõszakban.
Ezért találták ki a zónák rendszerét. Vannak túristaközpontok, ahol fõként a humanoidokat várják. Vannak bizonyos feltételekkel látogatható területek. És vannak olyanok, ahova beautózni, begyalogolni, de talán még benézni is tilos. Ezt a rendszert nekünk is tisztelnünk kell, azt hiszem, s maradni ott, ahol még véletlen, akaratunkon kívül sem okozunk kárt. Sem a talajban, sem a növény, -vagy állatvilágban.
Más kérdés az "erdõmûvelés" meg a vadászat. Elõbbit nem engedném nemzeti parkok területén. Utóbbit meg egészen egyszerûen nem értem. Mi élvezet van abban, mikor hi-tech cuccokkal, kilométerekre hordó fegyverekkel lövik ki az erdõ legnagyobb szarvasbikáját? Én bevonnék minden érvényben lévõ engedélyt. Dárda, íj, Rambo-kés. Ha valaki élvezni akarja a vadászat mámorát tegye azt ilyen eszközökkel. Lopakodjon órákon át préda után úgy, hogy meg kelljen közelítenie 10m-re ahhoz, hogy elejthesse. S ha közben rálép egy gallyra mert nem figyel, kezdheti elölrõl.
Írta 2011. április 21. - 09:41

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére