ha ez segít vmit
https://picasaweb.go...feat=directlink
de legfeljebb péntek du +mutatom
Köszönöm, ma már tuti biztos vagyok abban, hogy melyik is az az ösvény!
Ma a bõséges ebéd után (chilis bab konzerv) lepihentem egy kis délutáni sziesztára, miközben elnyomott az álom. Az álmodtam, hogy elindultam újra megkeresni a Spartacusra vezetõ ösvényt. Aszfalton eltekertem Szentlászlóig, onnan be a zöldön terepre. Arrafelé nem tudom mennyi esõ eshetett, de betett a földútnak rendesen, csúszós, nyákos volt a talaj az elejétõl fogva. Sebaj, gondoltam , csúszik ugyan, de legalább nem ragad, és tekertem tovább be az erdõbe. A tegnapi második úton most túl mentem, mert tudtam, hogy nem az a keresett út. Nem sokkal utána tényleg következett egy ösvény. Nem út, nem vadcsapás, egy igazi jól kitaposott ösvény, amint tegnap túlmentem, mert hiányoltam mellõle a kerítést. Ma nem cicóztam és a bizonyosság megszerzése véget rákanyarodtam...az elsõ pár méter után el is akadtam a kivágott, kidõlt az ösvényen heverõ fák miatt, amelyek láthatóan feldolgozás alatt voltak, a fûrész nyomaiból ítélve. Éreztem, hogy jó nyomon vagyok, haladtam tovább, míg nem is olyan messze végre megtaláltam az egykor volt kerítés maradványát, amelynek szinte minden látható méterét maguk alá temették a kidõlt fák. Ennyi elég is volt a bizonyosságból és fordultam is vissza, nem akartam sarazni és kidõlt fákon át vánszorogni. Egy hirtelen kerekedett erõs szél még inkább menekülésre késztetett, zúgott, morajlott az erdõ az egyik pillanatról a másikra. Valahol fölöttem letört egy méretesebb ág és tõlem kb. 5 méterre csapódott a földre.
Ennek már a fele sem tréfa, gondoltam, és a lehetõ leggyorsabban ki akartam jutni az életveszélyes övezetbõl, de amilyen hirtelen jött a szélvihar, olyan gyorsan abba is maradt, talán egy perc volt az egész. A zöldre visszaérve gurultam tovább Lepence felé, de a továbbiakkal már nem is untatnám a kedves olvasót. A lényeg az, hogy volt sár dögivel, és a végén még a fafeldolgozó üzem õrével is meg kellett küzdenem a tilosban járás miatt, de rendes volt és kiengedett a kapun, nem kergetett vissza az erdõbe, ahonnan jöttem. Itt a vége, fuss el véle!
A rémálom képekben:
Spartacus elejeRonin, engem érdekelne a dolog, ha nem lesz nagyon haladós...
Összehozhatjuk, de a mai tapasztalat alapján oda csak akkor szabad menni, ha elõtte legalább egy hétig nem esik az esõ... a jövõ hét meg sajnos nagyon esõsnek ígérkezik.