Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Szia Adorján, Ariadne útvonalánál nincs könnyebben tekerhetõ (vagy csak nem tudok róla), kövesd azt! Esetleg Szépjuhászné felõl fel tudsz menni aszfalton, ha szeretnél aszfaltozni is valamennyit, de ha terep, akkor mindenképp S és S+.

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Gyenge bringás vagyok, szóval ez a variáció biztosan nem lesz nehéz: HHH-ról le K (aszfalt melletti) vagy Z jelzésen (meredekebb, de élvezetesebb), innen két lehetõség
a) Fenyõgyöngyével szemben indul fel a K (ha jól emlékszem a színre), ez szépen felvisz az Árpád-kilátó alatti focipályához
B) ugyanide jutsz, csak rövidebb útvonalon, ha Fenyõgyöngyétõl feljebb mész még a Szépvölgyin és balra ahol sorompót látsz, bemész a murváson és fel.
A focipályánál jobbra kanyarodva szintén elágazás: a bal oldali úton egyenesen (Oroszlán-szikla útközben) "sztrádán" jutsz el a Határ-nyeregig, míg a jobb oldalin kicsit izgalmasabban (van benne egy szép köves rész). Határ-nyeregtõl aztán K végig murván, lezúzás Hûvösvölgybe. Útközben van egy nagyobb balos kanyar jobbra sorompóval és házakkal, ott a sorompón kimenve egyenesen azonnal a Gyermekvasúthoz jutsz át, itt meg kell keresni a S jelzést (állomás elõtti kõtömb mellett kezdõdik), azon fel (lankásabbat nem ismerek), majd Hárs-hegyen Z körön akár balra, akár jobbra (kerülöd a csúcsot ezzel) és már a Szépjuhásznénál vagy. Innen Janihegyre leglightosabb terepes szerintem a S és S+. Keresek tracket is, ha fel tudod használni, vagy megnézem este a pontos jelzés színeket.

Köszi sokat segítettél!

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Lehet benne kövesebb lefelé is? :-) Akkor gyorsan összedobok egy GPS-logot egy verzióról, amit középtányéron simán végig lehet tolni. Annyit írj még meg, hogy a HHH felõl a csúcsról jönnél, vagy Virágos-nyereg felõl, esetleg ha egyéb helyrõl, akkor honnan. Elég sok variáció van, de lankásabb utakból valóban kevesebb akad erre az útvonalra.

Virágos-nyereg felõl mennénk, de akár a HHH csúcsa, akár a vitorlázórepülõ-tér is jó kiinduló pontnak. GPS-em nincs, de térképem van.
köszi

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Nekem csak a szombat jó!
Mivel nekem nincs olyan szuper lámpám mint neked,igy sötétedés elõtt szeretnék visszaérkezni.Azt se bánnám ha korán indulnánk...

Ha ezt a beszámolót veszem alapul, és azt, hogy tényleg nem akarok ész nélkül rohanni, kizárt dolog, hogy sötétedés elõtt végezzünk. Egész egyszerûen csak végig akarok menni a 110 kilométeren gond nélkül, és szeretnék büszke lenni arra, hogy 3700valahány métert másztam egy nap, mert a bringázásaim során erre még nem volt példa. Persze, cammogni sem szeretnék, de a versenyszerû rohanás teljesen hidegen hagy. Akkor nem jutnék a végére, az tuti.
Úgy tervezem, hogy reggel 8 óra körül indulok/ indulunk/ Verõcérõl, és ahogy a beszámolókat olvasom az éjszakai tekerés még így is sanszos. Fõleg, ha esetleg elkavarunk valahol rossz irányba, vagy defekt vagy egyéb technikai probléma jön közbe. Egy szó mint száz, lámpa az kell! Szervezkedni nem egyszerû, nálam még nem eldöntött, hogy szombat-e vagy vasárnap mennék, erõsen függ az indulás napja attól, hogy holnap mennyi munka lesz a munkahelyemen. Szeretnék viszonylag pihenten nekivágni.

Tényleg, ha olvassa valaki, aki már ment végig a Beacon és nem rövidített semerre: Kíváncsi lennék, hogy beértél-e a célba még világosban?

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

HHH-felõl a János-hegyre keresnék egy utat, ami inkább hosszabb és lankásabb, mint rövid és meredek lenne.
köszi

Gyenge bringás vagyok, szóval ez a variáció biztosan nem lesz nehéz: HHH-ról le K (aszfalt melletti) vagy Z jelzésen (meredekebb, de élvezetesebb), innen két lehetõség
a) Fenyõgyöngyével szemben indul fel a K (ha jól emlékszem a színre), ez szépen felvisz az Árpád-kilátó alatti focipályához
B) ugyanide jutsz, csak rövidebb útvonalon, ha Fenyõgyöngyétõl feljebb mész még a Szépvölgyin és balra ahol sorompót látsz, bemész a murváson és fel.
A focipályánál jobbra kanyarodva szintén elágazás: a bal oldali úton egyenesen (Oroszlán-szikla útközben) "sztrádán" jutsz el a Határ-nyeregig, míg a jobb oldalin kicsit izgalmasabban (van benne egy szép köves rész). Határ-nyeregtõl aztán K végig murván, lezúzás Hûvösvölgybe. Útközben van egy nagyobb balos kanyar jobbra sorompóval és házakkal, ott a sorompón kimenve egyenesen azonnal a Gyermekvasúthoz jutsz át, itt meg kell keresni a S jelzést (állomás elõtti kõtömb mellett kezdõdik), azon fel (lankásabbat nem ismerek), majd Hárs-hegyen Z körön akár balra, akár jobbra (kerülöd a csúcsot ezzel) és már a Szépjuhásznénál vagy. Innen Janihegyre leglightosabb terepes szerintem a S és S+. Keresek tracket is, ha fel tudod használni, vagy megnézem este a pontos jelzés színeket.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Nekem csak a szombat jó!
Mivel nekem nincs olyan szuper lámpám mint neked,igy sötétedés elõtt szeretnék visszaérkezni.Azt se bánnám ha korán indulnánk...
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

esõt jósolnak szombatra illetve már elõtte is...ha meg a Börzsönyben esik az esõ, akkor az a TT szerintem bringával felejtõs

Ez is a BEAC része!

@hozé:

4. sárban is teljesíteni - 13 pont ;)

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás
Ronin én is mennék, de nekem csak a vasárnap jó

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Veled tartok!

OK! Melyik nap jobb Neked, szombat vagy vasárnap?
Rohanni nem vagyok hajlandó, inkább nyugodt folyamatos tempóval tervezem. A cél a táv teljesítése, az nem szempont, hogy még sötétedés elõtt befejezzem, lámpa van, tudok kölcsönözni is arra a a remélhetõleg 1-2 órás napnyugta utáni idõszakra... de természetesen nem szeretnék az erdõben éjszakázni sem.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

HHH-felõl a János-hegyre keresnék egy utat, ami inkább hosszabb és lankásabb, mint rövid és meredek lenne.
köszi

Lehet benne kövesebb lefelé is? :-) Akkor gyorsan összedobok egy GPS-logot egy verzióról, amit középtányéron simán végig lehet tolni. Annyit írj még meg, hogy a HHH felõl a csúcsról jönnél, vagy Virágos-nyereg felõl, esetleg ha egyéb helyrõl, akkor honnan. Elég sok variáció van, de lankásabb utakból valóban kevesebb akad erre az útvonalra.

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Veled tartok!
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Jónak tûnik ez a BEACMaxi! Mikor akartok indulni?
Ronin, van egy ugyanilyen váltóm eladó. :-)

Berci váltója tört el.
Nézegetem az idõjárás elõrejelzéseket a jövõ hétvégére, van ahol esõt jósolnak szombatra illetve már elõtte is...ha meg a Börzsönyben esik az esõ, akkor az a TT szerintem bringával felejtõs. Azon agyalok, hogy biztos ami biztos alapon nekivágok a BEAC távnak most hétvégén, és ha most valamiért nem jönne össze, a jövõ héten meg mégis jó idõ lesz, akkor még mindig neki lehet rugaszkodni.

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
köszi

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Jónak tûnik ez a BEACMaxi! Mikor akartok indulni?
Ronin, van egy ugyanilyen váltóm eladó. :-)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
huh, szopóágnak néz ki

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
A túráról vagy inkább az annak kikiáltott szenvedésrõl pár kép a nagyon gázos szakaszokon valahogy nem volt kedvem, erõm fotózni.
https://picasaweb.go...kalja25km5o30p#
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Rékámmal a hétvégén a bükkben ill. a lábánál tekeregtünk.
Jó tanács Mosolyácsteleptõl a Lator út, Kács, Cserépváralja Útvonalon mindenki kerülje a el a sárga majd a piros jelzést legalábbis ha bringával közlekedik ellenkezõ esetben kap pár ezer csaláncsípést, pár tucat karcolást a Lator szurdokban 1km alatt kb 50-60 Kidölt fán és tucatnyi sziklán való átemelés és stb stb 25km 5óra 30p és ebbõl kb 10km-t normál tempóban tekertünk. Holnap teszek fel pár képet.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Ma a BEAC börzsönyi szakaszát a kéken Törökmezõig letekertük, ott egy váltótörés miatt kénytelenek voltunk feladni a túrát, így a Törökmezõ - Hegyes-tetõ - Nagymaros szakasz kimaradt. A kék végig tekerhetõ, csak a fizikum és a szerencsére nem túl sok kidõlt fa szabhat határt a folyamatos haladásnak. Na, meg a bátorság, hogy ki mennyire meri elengedni a gépet lefelé. Kétszer repültem át a kormány fölött a nap folyamán. Az Inóci-vágás viszont nagyon köves, szétmosott, szétjárt, ott aztán ésszel kell lefelé zúzni. Berci jóvoltából bizonyosságot nyert , hogy a Saj-kúti-bérc igenis tekerhetõ, így már nem is látom olyan rettenetesnek felfelé azt az emelkedõt. Törökmezõig 1500 m szintet mutattak az órák, távolságot nem tudom, mert itthonról mértem a távot. Képek majd késõbb lesznek, mert lemerült az akksim.

Zoli, légy nyugodt, részünkrõl egyáltalán nem volt probléma ha várni kellett, még jól is esett a megállás. :)

Hát ennyit a " Remélem gond nélkül hazaértetek"-rõl!

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Ronin, nekem tetõzött az allergiám, esélyem sem volt kimozdulni.

Jobbulást Hosi! Ha nem jön közbe semmi a jövõ héten befejezem a börzsöny Törökmezõ-Nagymaros szakaszát, onnan meg át a komppal és végig megyek a pilisi útvonalon.

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás
Ronin, nekem tetõzött az allergiám, esélyem sem volt kimozdulni.