Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18581 hozzászólás a témában

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás
Na jó, de attól még lehet járhatóbb v.melyik másik?! Persze lehet végig a K a legjárhatóbb, én mindig csak követtem a "helyieket" ha ott voltam, nem ismerem a jelzéseket arra

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
VV, említette , hogy a TT útvonala jórészt az országos kék túra útvonalán halad, én a Börzsönyi szakaszon ezt veszem alapul, és a térképet jól szemügyre véve a Magyarkúttól Nagymarosig valóban végig vezet a kék jelzés.

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás
Nem teljesen értem. A megadott pontokon van pecsételés, oda úgy jutok el ahogy tudok? Már az elsõ két pont között is van több alternatíva. Magyarkútról a P+, a K vagy K+ keresztül is fel lehet menni. Nekem fogalmam sincs melyik a legjárhatóbb bringával, de ha ki is próbálom valamelyiket lehet hogy valahol félúton nem tudok tovább menni. VV,vagy valaki nem tudna egy ilyen Magyarkútról a K-n eddig onnan K+ tovább, aztán stb. szerû itinert adni. Nincs GPS-em

Ronin majd jelzek

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Köszi :) , de velem nem kell számolni.

A sebesség mindent megold.

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Ezt a hétvégét kihagyom,ebben a kánikulában a balcsi hûsitõ vize csábitóbb:)
Ismerkedjetek csak az útvonallal legalább tudjuk merre kell menni...Jövõhéten viszont úgy alakitom a dolgokat (feltéve ha nem lesz kánikula),hogy részt vehessek a maradék szakasz bejárásánál.
Mjaninak mutassátok meg a pályát, a rajtnál meg integessetek neki,mert akkor látjátok õt utoljára:)
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

No akkor ha jól látom: ZsCs; TheKop; Ronin; MJani és jómagam hajlunk a BEAC Maxira. Én a mostani hétvégén az egyik napon ráérnék a börzsönyi részt megnézni. (A jövõ héten is, a másikat). MJanit személyesen nem ismerem, a többiekkel már találkoztam, de -ahogy tudom- nálam sokkal erõsebb, így az õ tempóját én nem bírom. Ma megtudom, hogy melyik nap lesz jó, és akkor aki akar és tud menjünk és nézzük végig...
Kala Te melyikre gondolsz a BEAC-ra vagy a másikra?

Most szombaton Adorján, Berci és jómagam megyünk a Börzsönybe túrázni. A tervezett útvonal teljesen véletlenül egybeesik a BEAC Maxi Nagy-hideghegy - Nagymaros szakaszával, ha van kedved és idõd, gyere! Találkozó szombaton 9 órakor Verõcén a szökõkútnál, azon a téren ahol egy lovas szobor is van. Nem tudom a tér nevét. Eredetileg Magyarkút - Királyréten át mennénk fel a NHHH-re, de ez a BEAC engem is felizgatott és ha a srácoknal lesz hozzá kedvük, én szívesen elmennék Nógrád felé a kéken, és onnan át Királyrétre. A Nógrád- Saj-kúti-bérc- Csóványos részt most kihagynám.

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás
No akkor ha jól látom: ZsCs; TheKop; Ronin; MJani és jómagam hajlunk a BEAC Maxira. Én a mostani hétvégén az egyik napon ráérnék a börzsönyi részt megnézni. (A jövõ héten is, a másikat). MJanit személyesen nem ismerem, a többiekkel már találkoztam, de -ahogy tudom- nálam sokkal erõsebb, így az õ tempóját én nem bírom. Ma megtudom, hogy melyik nap lesz jó, és akkor aki akar és tud menjünk és nézzük végig...
Kala Te melyikre gondolsz a BEAC-ra vagy a másikra?

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

Az volt a kérdés Papi, hogy ha esetleg lesz megmozdulás, te is odavonszolod-e az ülõgumóidat és a Yasec-ot, szabadidõ kulturált és fárasztó eltöltése céljából?
Nyugi, én sem bírom a meleget, majd szeptemberben valamikor.

Kedves Zoltán, úgyismint "H".
Engedd meg, hogy az ideidézett, és részedrõl oly körültekintõen, a mai irodalmi alkotásokat megszégyenítõ stílusban, egyrészt; az emberi anatómia mélységes, -minden részletre kiterjedõ- ismeretét bizonyító, másrészt; az általam birtokolt kerékpárállomány ismeretét sugalló, bátortalannak nem nevezhetõ kérdésedre most válaszoljak.
Oda.

Kala,
én is elnézegettem a képet, és elgondolkoztam, hogy a rajta szereplõ sárga kabátos öregemberen kívül,
hányan bicikliznek még mostanában?

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
BEAC maxi engem is érdekelne.
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Sziasztok!

Néztem a képet, plusz vesztemre még a kiírást is megnyitottam, most abszolút munkál bennem a vágy, hogy ha véletlen szervezõdik egy jófajta társas tekerés, akkor az oldalszeleteken én is végigküzdjem ezt a korrekt etapot.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.041 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Ahha, te is elõkerültél. Valld be, már megint a Balaton szeletre hajtasz!:P
Vagy nem te kaptál a Kopasz-hegyen, az ellenõrzõ ponton, jutalmul, mert olyan sokáig kitekerted az emelkedõt?
Majd egyeztetek VV-vel, oszt egyszer csak megyünk. Talán még Hozét is rá tudom venni, nagyon eltûnt, majd jól megzaklatom az ötlettel.

Igenis, én voltam az a pofátlan. :D
Rád talán hallgatnak az "jó öregek", a régi szép idõk emlékére. Pompás lenne, ha sikerülne megszervezni.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.697 hozzászólás
Én néhány éve már megcsináltam bringával a BeacMaxit. Fõ gondunk az volt, hogy bringával gyorsabbak voltunk, mint az ellenõrzõ pontokhoz kiküldött fickók, így várni kellett rájuk a pecsételés miatt. Mivel ez alapvetõen egy gyalogos teljesítmény túra, inkább az õ sebességükhöz igazodnak. (gondolom, ez azóta sem változott) De ha ti csak végig akartok menni pecsétgyûjtés nélkül, akkor persze gyorsabb.
Mi tudtuk az utat kívülrõl, szóval nem kellett keresgélni. De a Börzsöny és a Pilis elég jól van jelezve, meg lehet csinálni térképet követve is.
Lámpát szerintem ajánlatos vinni, nekünk legalábbis kellett. Már jóval korábban sötétedik, mint júniusban. A Kevély után sötétedett ránk, 21.30ra értünk be.
A legdurvábbak a futók ! Egy szál gatyában, trikóban és egy kulaccsal futnak. De nagyon gyorsak fölfelé is, lefelé is !
Marci

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Hozé nem tûnt ám el, bár a dupla Balatonkör óta nem sokat tekert, mert nyár van, meleg, meg ilyenek.

Az volt a kérdés Papi, hogy ha esetleg lesz megmozdulás, te is odavonszolod-e az ülõgumóidat és a Yasec-ot, szabadidõ kulturált és fárasztó eltöltése céljából?
Nyugi, én sem bírom a meleget, majd szeptemberben valamikor.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.326 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
VV, Hozé: köszönöm a jó tanácsokat, érzem, ezeket egytõl egyig meg kell fogadnom, ha nem akarok problémákat okozni magamnak. Elsõ körben a Börzsöny ismeretének hiánya, ami a legnagyobb gondot okozhatja, ezért a börzsönyi szakasz letekerése az a minimum, amit meg kell tennem. Kérdéses még, hogyan oldom meg, mert csak a jövõ hétvégén az egyik nap tûnik szabadnak eddig az addig rendelkezésre álló szûk másfél hétbõl.
A navigációhoz találtam segítséget: turistautak.hu
A telefonomat a kormányra felszerkesztve ez segíthet majd, némileg. Persze csak részben, hiszen gyanítom, hogy gyalogosoknak készült ez a GPS track és nem bringásoknak, így a kerülõutak nincsenek rajta. (Lehet használni ilyet egyáltalán, vagy sima térképpel kell majd boldogulni?)
A másik lehetõség, hogy kiveszek egy nap szabadságot a jövõ hétre és bejárom az említett szakaszt. Muszáj tudnom, egyáltalán elérhetem-e a kompot.

Edit: másik GPS log: http://trackabee.com/trip/744

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Még sosem voltam a BEAC Maxin, de már régóta fenem rá a fogam. Néztem az útvonalat a honlapon, véletlenül az egyik felén végig mentem a múlt héten, ezen a héten lehet meglesz jórészt a másik fele is a Börzsönyi résznek. A kérdésem az lenne, hogy hogyan zajlik egy teljesítménytúra? A honlap szerint ez az útvonal: Magyarkút - Nógrád - Csóványos - Nagy-Hideg-hegy - Kisinóci th. - Törökmezõ - Hegyes-tetõ - Nagymaros - Visegrád - Nagyvillám - Pilisszentlászló - Dobogókõ - Lajosforrás - Csikóváraljai th. - Kevély-ny. - Virágos-ny. - Bp. Hûvösvölgy.
Van egy konkrét útvonal, jelzés amin végig kell menni, vagy csak meg vannak adva ezek a pontok és olyan úton közelítem meg és haladok át rajtuk ahogy nekem tetszik?

Alapállapotban nagyrészt az OKT-n megy a túra. Mivel elsõsorban bakancsosoknak szól, a bringásoknak javasolt egyes részeken alternatív útvonalat választani, de ez pld. a Börzsönyben minimális (a Csóványos és NHH között az Oltár-kõ felé, illetve Hegyes-tetõ alatt az erdészeti szerpentin, majd onnan lefelé egy erdészeti átkötõ út a Templom-völgy felé). A Visegrádi-hegységben és a Pilisben már több ilyen rész van.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én is szeretnék egyszer elindulni a BEAC Maxin, de mindenképpen kéne hozzá egy társ, aki nagyon jól ismeri az utat (és az alternatív utakat is), plusz még képes világosban beérni.

A sebesség mindent megold.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Lehetne egy olyannal kezdeni az õszt, hogy BEAC Maxi 110 MTB. ;-) BEAC Maxi 110/110MTB/Téry 80/Eötvös 70/70MTB/Börzsöny 50/50MTB/Cholnoky 60/Tomi túra/Éjszakai 50/Éjszakai 30 | TTT

Még sosem voltam a BEAC Maxin, de már régóta fenem rá a fogam. Néztem az útvonalat a honlapon, véletlenül az egyik felén végig mentem a múlt héten, ezen a héten lehet meglesz jórészt a másik fele is a Börzsönyi résznek. A kérdésem az lenne, hogy hogyan zajlik egy teljesítménytúra? A honlap szerint ez az útvonal: Magyarkút - Nógrád - Csóványos - Nagy-Hideg-hegy - Kisinóci th. - Törökmezõ - Hegyes-tetõ - Nagymaros - Visegrád - Nagyvillám - Pilisszentlászló - Dobogókõ - Lajosforrás - Csikóváraljai th. - Kevély-ny. - Virágos-ny. - Bp. Hûvösvölgy.
Van egy konkrét útvonal, jelzés amin végig kell menni, vagy csak meg vannak adva ezek a pontok és olyan úton közelítem meg és haladok át rajtuk ahogy nekem tetszik?

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Hozé nem tûnt ám el, bár a dupla Balatonkör óta nem sokat tekert, mert nyár van, meleg, meg ilyenek.

ZSCS!
A BEAC-ra is reflektálnék, addig van még 2 hétvége. Ha komolyan le akarod tekerni,
az egyik hétvégén a Börzsönyös, a másik hétvégén a Pilises felét le kell tekerni.
Helyismeret nélkül szerintem esélytelen vagy.
Ha "épeszû idõben" be akarsz érni (értsd este 10 elõtt) akkor a 12.30 as, max 13.30 as kompot el kell érni.
Az azt jelenti, hogy a Börzsönyben sem keresed az utat.
Este meg...nincs annál bosszantóbb mint az olyan utat keresni sötétben, amit nem is ismersz.
Tévedtünk már el sötétben a Pilisben éjjel úgy, hogy ismertük az utat.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Én is örömmel jelentkeznék hasonlóra.
Sokszor eszembe jut, miilyen pompás túra volt az, melyrõl a fotókat linkelted. VV mesteri szervezése, vidám társaság... Kár, hogy csak azon az utolsón vettem részt.

Ahha, te is elõkerültél. Valld be, már megint a Balaton szeletre hajtasz!:P
Vagy nem te kaptál a Kopasz-hegyen, az ellenõrzõ ponton, jutalmul, mert olyan sokáig kitekerted az emelkedõt?
Majd egyeztetek VV-vel, oszt egyszer csak megyünk. Talán még Hozét is rá tudom venni, nagyon eltûnt, majd jól megzaklatom az ötlettel.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.041 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Jók bizony! Õsszel csinálhatnánk megint 2-3 ilyesmit.

Én is örömmel jelentkeznék hasonlóra.
Sokszor eszembe jut, miilyen pompás túra volt az, melyrõl a fotókat linkelted. VV mesteri szervezése, vidám társaság... Kár, hogy csak azon az utolsón vettem részt.