Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Írta 2011. augusztus 25. - 21:16
Írta 2011. augusztus 25. - 21:11
Írta 2011. augusztus 25. - 20:34
Ronin majd jelzek
Írta 2011. augusztus 25. - 19:49
Írta 2011. augusztus 25. - 19:17
Ismerkedjetek csak az útvonallal legalább tudjuk merre kell menni...Jövõhéten viszont úgy alakitom a dolgokat (feltéve ha nem lesz kánikula),hogy részt vehessek a maradék szakasz bejárásánál.
Mjaninak mutassátok meg a pályát, a rajtnál meg integessetek neki,mert akkor látjátok õt utoljára:)
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."
Írta 2011. augusztus 25. - 18:42
No akkor ha jól látom: ZsCs; TheKop; Ronin; MJani és jómagam hajlunk a BEAC Maxira. Én a mostani hétvégén az egyik napon ráérnék a börzsönyi részt megnézni. (A jövõ héten is, a másikat). MJanit személyesen nem ismerem, a többiekkel már találkoztam, de -ahogy tudom- nálam sokkal erõsebb, így az õ tempóját én nem bírom. Ma megtudom, hogy melyik nap lesz jó, és akkor aki akar és tud menjünk és nézzük végig...
Kala Te melyikre gondolsz a BEAC-ra vagy a másikra?
Most szombaton Adorján, Berci és jómagam megyünk a Börzsönybe túrázni. A tervezett útvonal teljesen véletlenül egybeesik a BEAC Maxi Nagy-hideghegy - Nagymaros szakaszával, ha van kedved és idõd, gyere! Találkozó szombaton 9 órakor Verõcén a szökõkútnál, azon a téren ahol egy lovas szobor is van. Nem tudom a tér nevét. Eredetileg Magyarkút - Királyréten át mennénk fel a NHHH-re, de ez a BEAC engem is felizgatott és ha a srácoknal lesz hozzá kedvük, én szívesen elmennék Nógrád felé a kéken, és onnan át Királyrétre. A Nógrád- Saj-kúti-bérc- Csóványos részt most kihagynám.
Írta 2011. augusztus 25. - 18:14
Kala Te melyikre gondolsz a BEAC-ra vagy a másikra?
Írta 2011. augusztus 25. - 14:25
Az volt a kérdés Papi, hogy ha esetleg lesz megmozdulás, te is odavonszolod-e az ülõgumóidat és a Yasec-ot, szabadidõ kulturált és fárasztó eltöltése céljából?
Nyugi, én sem bírom a meleget, majd szeptemberben valamikor.
Kedves Zoltán, úgyismint "H".
Engedd meg, hogy az ideidézett, és részedrõl oly körültekintõen, a mai irodalmi alkotásokat megszégyenítõ stílusban, egyrészt; az emberi anatómia mélységes, -minden részletre kiterjedõ- ismeretét bizonyító, másrészt; az általam birtokolt kerékpárállomány ismeretét sugalló, bátortalannak nem nevezhetõ kérdésedre most válaszoljak.
Oda.
Kala,
én is elnézegettem a képet, és elgondolkoztam, hogy a rajta szereplõ sárga kabátos öregemberen kívül,
hányan bicikliznek még mostanában?
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2011. augusztus 25. - 11:59
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."
Írta 2011. augusztus 25. - 10:29
Néztem a képet, plusz vesztemre még a kiírást is megnyitottam, most abszolút munkál bennem a vágy, hogy ha véletlen szervezõdik egy jófajta társas tekerés, akkor az oldalszeleteken én is végigküzdjem ezt a korrekt etapot.
Írta 2011. augusztus 25. - 10:06
Ahha, te is elõkerültél. Valld be, már megint a Balaton szeletre hajtasz!
![]()
Vagy nem te kaptál a Kopasz-hegyen, az ellenõrzõ ponton, jutalmul, mert olyan sokáig kitekerted az emelkedõt?
Majd egyeztetek VV-vel, oszt egyszer csak megyünk. Talán még Hozét is rá tudom venni, nagyon eltûnt, majd jól megzaklatom az ötlettel.
Igenis, én voltam az a pofátlan.
Rád talán hallgatnak az "jó öregek", a régi szép idõk emlékére. Pompás lenne, ha sikerülne megszervezni.
Írta 2011. augusztus 24. - 23:32
Mi tudtuk az utat kívülrõl, szóval nem kellett keresgélni. De a Börzsöny és a Pilis elég jól van jelezve, meg lehet csinálni térképet követve is.
Lámpát szerintem ajánlatos vinni, nekünk legalábbis kellett. Már jóval korábban sötétedik, mint júniusban. A Kevély után sötétedett ránk, 21.30ra értünk be.
A legdurvábbak a futók ! Egy szál gatyában, trikóban és egy kulaccsal futnak. De nagyon gyorsak fölfelé is, lefelé is !
Írta 2011. augusztus 24. - 21:38
Az volt a kérdés Papi, hogy ha esetleg lesz megmozdulás, te is odavonszolod-e az ülõgumóidat és a Yasec-ot, szabadidõ kulturált és fárasztó eltöltése céljából?Hozé nem tûnt ám el, bár a dupla Balatonkör óta nem sokat tekert, mert nyár van, meleg, meg ilyenek.
Nyugi, én sem bírom a meleget, majd szeptemberben valamikor.
Írta 2011. augusztus 24. - 20:48
A navigációhoz találtam segítséget: turistautak.hu
A telefonomat a kormányra felszerkesztve ez segíthet majd, némileg. Persze csak részben, hiszen gyanítom, hogy gyalogosoknak készült ez a GPS track és nem bringásoknak, így a kerülõutak nincsenek rajta. (Lehet használni ilyet egyáltalán, vagy sima térképpel kell majd boldogulni?)
A másik lehetõség, hogy kiveszek egy nap szabadságot a jövõ hétre és bejárom az említett szakaszt. Muszáj tudnom, egyáltalán elérhetem-e a kompot.
Edit: másik GPS log: http://trackabee.com/trip/744
Írta 2011. augusztus 24. - 19:29
Még sosem voltam a BEAC Maxin, de már régóta fenem rá a fogam. Néztem az útvonalat a honlapon, véletlenül az egyik felén végig mentem a múlt héten, ezen a héten lehet meglesz jórészt a másik fele is a Börzsönyi résznek. A kérdésem az lenne, hogy hogyan zajlik egy teljesítménytúra? A honlap szerint ez az útvonal: Magyarkút - Nógrád - Csóványos - Nagy-Hideg-hegy - Kisinóci th. - Törökmezõ - Hegyes-tetõ - Nagymaros - Visegrád - Nagyvillám - Pilisszentlászló - Dobogókõ - Lajosforrás - Csikóváraljai th. - Kevély-ny. - Virágos-ny. - Bp. Hûvösvölgy.
Van egy konkrét útvonal, jelzés amin végig kell menni, vagy csak meg vannak adva ezek a pontok és olyan úton közelítem meg és haladok át rajtuk ahogy nekem tetszik?
Alapállapotban nagyrészt az OKT-n megy a túra. Mivel elsõsorban bakancsosoknak szól, a bringásoknak javasolt egyes részeken alternatív útvonalat választani, de ez pld. a Börzsönyben minimális (a Csóványos és NHH között az Oltár-kõ felé, illetve Hegyes-tetõ alatt az erdészeti szerpentin, majd onnan lefelé egy erdészeti átkötõ út a Templom-völgy felé). A Visegrádi-hegységben és a Pilisben már több ilyen rész van.
Írta 2011. augusztus 24. - 18:55
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. augusztus 24. - 18:42
Lehetne egy olyannal kezdeni az õszt, hogy BEAC Maxi 110 MTB. ;-) BEAC Maxi 110/110MTB/Téry 80/Eötvös 70/70MTB/Börzsöny 50/50MTB/Cholnoky 60/Tomi túra/Éjszakai 50/Éjszakai 30 | TTT
Még sosem voltam a BEAC Maxin, de már régóta fenem rá a fogam. Néztem az útvonalat a honlapon, véletlenül az egyik felén végig mentem a múlt héten, ezen a héten lehet meglesz jórészt a másik fele is a Börzsönyi résznek. A kérdésem az lenne, hogy hogyan zajlik egy teljesítménytúra? A honlap szerint ez az útvonal: Magyarkút - Nógrád - Csóványos - Nagy-Hideg-hegy - Kisinóci th. - Törökmezõ - Hegyes-tetõ - Nagymaros - Visegrád - Nagyvillám - Pilisszentlászló - Dobogókõ - Lajosforrás - Csikóváraljai th. - Kevély-ny. - Virágos-ny. - Bp. Hûvösvölgy.
Van egy konkrét útvonal, jelzés amin végig kell menni, vagy csak meg vannak adva ezek a pontok és olyan úton közelítem meg és haladok át rajtuk ahogy nekem tetszik?
Írta 2011. augusztus 24. - 17:39
ZSCS!
A BEAC-ra is reflektálnék, addig van még 2 hétvége. Ha komolyan le akarod tekerni,
az egyik hétvégén a Börzsönyös, a másik hétvégén a Pilises felét le kell tekerni.
Helyismeret nélkül szerintem esélytelen vagy.
Ha "épeszû idõben" be akarsz érni (értsd este 10 elõtt) akkor a 12.30 as, max 13.30 as kompot el kell érni.
Az azt jelenti, hogy a Börzsönyben sem keresed az utat.
Este meg...nincs annál bosszantóbb mint az olyan utat keresni sötétben, amit nem is ismersz.
Tévedtünk már el sötétben a Pilisben éjjel úgy, hogy ismertük az utat.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2011. augusztus 24. - 16:08
Én is örömmel jelentkeznék hasonlóra.
Sokszor eszembe jut, miilyen pompás túra volt az, melyrõl a fotókat linkelted. VV mesteri szervezése, vidám társaság... Kár, hogy csak azon az utolsón vettem részt.
Ahha, te is elõkerültél. Valld be, már megint a Balaton szeletre hajtasz!
Vagy nem te kaptál a Kopasz-hegyen, az ellenõrzõ ponton, jutalmul, mert olyan sokáig kitekerted az emelkedõt?
Majd egyeztetek VV-vel, oszt egyszer csak megyünk. Talán még Hozét is rá tudom venni, nagyon eltûnt, majd jól megzaklatom az ötlettel.
Írta 2011. augusztus 24. - 12:35
Jók bizony! Õsszel csinálhatnánk megint 2-3 ilyesmit.
Én is örömmel jelentkeznék hasonlóra.
Sokszor eszembe jut, miilyen pompás túra volt az, melyrõl a fotókat linkelted. VV mesteri szervezése, vidám társaság... Kár, hogy csak azon az utolsón vettem részt.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére