Tegnap teljesen felesleges volt a Szent Mihály-hegy oldalában, a kéken bohóckodnod, hogy lejuss a Templom-völgybe.

Alapállapotban nagyrészt az OKT-n megy a túra. Mivel elsõsorban bakancsosoknak szól, a bringásoknak javasolt egyes részeken alternatív útvonalat választani, de ez pld. a Börzsönyben minimális (a Csóványos és NHH között az Oltár-kõ felé, illetve Hegyes-tetõ alatt az erdészeti szerpentin, majd onnan lefelé egy erdészeti átkötõ út a Templom-völgy felé). A Visegrádi-hegységben és a Pilisben már több ilyen rész van.
Igen, Verõcétõl bringa.Hogy mentek Magyarkútra? Vonattal Verõce, onnan bringa?
Az igazán meredeken kipörögne a lestrapált terepgumim is,lefelé meg csiszolom a technikám:)
Én bringával megyek Verõcéig,8-ra szerintem odaérek (kb)
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Szárazság van, az út nagy részén akár jó is lehet. A Saj-kúti-bérc meglehetõsen meredek, ott lehet ki fog pörögni, és lefelé az Inóci-vágás az egy hosszú lestrapált, köves, szétmosott meredek út, ott talán nem egy életbiztosítás azzal lejönni, de nem lehetetlen.Mennyire tekerhetõ az útvonal 2.0-ás túra gumival(schwalbe maraton)?Nincs kedvem átrakni a terepgumikat amivel csak a defekt esélye lenne nagyobb nem a tapadás-annyira lekopott már a mintázata...
A lámpa-kérdést magam részérõl megoldom azzal,hogy a késõ délutáni órákban lecsatlakozok és aszfalton visszagurulok a városba.
Ok, úgyis problémázik a gyomrom már 3 napja. Elég esélytelennek látom a vasárnapot, de mivel jövõ héttõl -úgy látom- vége a nyárnak, még ki kellene használni ezt a hétvégét. Szóval, ha holnapra normalizálódik a helyzet, vasárnap Pilis.Bizony-bizony! Nekem pl. magamtól eszembe se jutott volna.
TheKop, Hosi ketten jeleztétek, hogy jönnétek a hétvégén egy fõpróbára...nos, nálam úgy jött ki a lépés, hogy holnap vágok neki, úgyhogy az infó inkább Zolinak szól: holnap a Nyugatiból 7:07 órakor Szobra induló vonattal megyek Verõcére, 7:41-kor érek oda. Gondolom Te is vonattal jössz, úgyhogy reggel az állomáson találkozunk.
Húúú, köszönöm. Mivel még nem tudom mi lesz vasárnap, ill a jövõ hét végén, ha esetleg átküldöd a számod privátban, akkor felhívlak ha kell.
Mondhatom szép! Hát nem Te adtad a tippet a BEAC-ra?!
Húúú, köszönöm. Mivel még nem tudom mi lesz vasárnap, ill a jövõ hét végén, ha esetleg átküldöd a számod privátban, akkor felhívlak ha kell.Hosi, egy Magicshine MJ-808-at tudok kölcsönözni, az már egész jó terepen is sötétben. Szólj, ha érdekel!
(Rossz hír nekem: BEAC Maxira nem tudok menni, sajnos.)
Van, de inkább jelzés értékû, mint világítHosi! Van lámpád?
Oké, köszi szépen mindkettõtöknek!
2x mentem a beacon. elsõre Hozéval az nem volt rohanós tempó,de folyamatosan tekertünk.sehol nem totojáztunk.1-2 könnyítés volt benne,de a pontokon végigmentünk.asszem negyed9 kor indultunk és este fél11re értünk be.
másodjára csak a visegrádi kéket könnyítettük ki.picit gyorsabb volt a tempó és 1x eltévedtünk.így a 8as indulással este 10 elõtt beértünk.
ha hasonló formában vagy Ronin mint mikor utoljára tekertünk akkor hasonló idõvel számolhatsz...max fél-1 órát adj hozzá.
nagyon fontos! max.3 fõs teamben kell gondolkodni és a nyeregben kajálással sok idõt megspórolhattok.kb lajosforrástól már sötétban lesztek.onnantól nagyon kell tudni az útvonalat.
2x mentem a beacon. elsõre Hozéval az nem volt rohanós tempó,de folyamatosan tekertünk.sehol nem totojáztunk.1-2 könnyítés volt benne,de a pontokon végigmentünk.asszem negyed9 kor indultunk és este fél11re értünk be.Ha ezt a beszámolót veszem alapul, és azt, hogy tényleg nem akarok ész nélkül rohanni, kizárt dolog, hogy sötétedés elõtt végezzünk. Egész egyszerûen csak végig akarok menni a 110 kilométeren gond nélkül, és szeretnék büszke lenni arra, hogy 3700valahány métert másztam egy nap, mert a bringázásaim során erre még nem volt példa. Persze, cammogni sem szeretnék, de a versenyszerû rohanás teljesen hidegen hagy. Akkor nem jutnék a végére, az tuti.
Úgy tervezem, hogy reggel 8 óra körül indulok/ indulunk/ Verõcérõl, és ahogy a beszámolókat olvasom az éjszakai tekerés még így is sanszos. Fõleg, ha esetleg elkavarunk valahol rossz irányba, vagy defekt vagy egyéb technikai probléma jön közbe. Egy szó mint száz, lámpa az kell! Szervezkedni nem egyszerû, nálam még nem eldöntött, hogy szombat-e vagy vasárnap mennék, erõsen függ az indulás napja attól, hogy holnap mennyi munka lesz a munkahelyemen. Szeretnék viszonylag pihenten nekivágni.
Tényleg, ha olvassa valaki, aki már ment végig a Beacon és nem rövidített semerre: Kíváncsi lennék, hogy beértél-e a célba még világosban?
Szia Adorján, Ariadne útvonalánál nincs könnyebben tekerhetõ (vagy csak nem tudok róla), kövesd azt! Esetleg Szépjuhászné felõl fel tudsz menni aszfalton, ha szeretnél aszfaltozni is valamennyit, de ha terep, akkor mindenképp S és S+.