Úristen! Ez nagyon durva! Egy balesetekkel teli hétvége után hazatérve ilyen borzalmakat kell olvasnom! Szegény VW jobbulást neked, minél hamarabbit!
H.Zoli! Mindenképp nézesd meg a csuklód! Én tavaly tavasszal törtem el a csuklómat, viszont hiába röntgeneztettem meg, nem mutatott semmit a röntgen. Utána viszont hónapokon át fájt, és késõbb beszéltem egy dokival, aki elmesélte, hogy van úgy, hogy olyan helyen reped meg valamelyik csontocska, hogy azt egy vagy két röntgennel nem is lehet kimutatni! Ilyenkor mindenféle szögbõl röntgenezik meg. Pl.akár úgy is, hogy a kezedet hátrafeszítik, mert feszített állapotban olyan csontot is át tudnak világítani, amit egyébként nem!
Na amikor én elmentem a Sportba, nekem a doki csak egy röntgent rendelt el, utána pedig megállapította, hogy semmi bajom. Sajnos utána még fél évig éreztem szúrófájdalmat, és csak mostanra tudok vele súlyt vinni. Mindezt csak azért mondom el, hogy ha lehet, akkor kérd meg a dokit, hogy több szögbõl röntgenezzenek! Ha erre azt mondja, hogy egy is elég, akkor hazudik. Amit a Jani-kórházban nem is csodálnék, mert ott sokszor nagyon trehányak. Viszont az ilyen kis csontos berepedésnél nagy rá az esély, hogy jól forr össze! Nekem már többször el volt törve a bal lábam boltozata (kis csontocskák) és ez csak utólag lett kimutatva röntgenen. Magától gyógyult. Szóval annyira azért nem durva, mintha mondjuk VW nem megy el dokihoz. Egy azonban biztos: repedésnél, törésnél nagyon fontos a több havi nyugalma a végtagnak!
Zsizsi: igen, durva volt a szombat. Zoli kezén egy nagy és mély vágás volt. Én meg elkaptam ezt a szar kórt és hõemelkedésem van meg torokgyulladásom. Ehhez képest ma elmentünk boardozni Szentlacira. Zoli néha ráesett a bekötözött kezére, meg a fenekén/combján található kék foltjaira, de egyébként rendben vagyunk. HIHI.
Ja, az új hobbi a snowboard!
Ja és képzeljétek el: ma reggel Mátrafüredrõl indultunk, esõben. Sástónál láttuk, hogy a Kékes teteje deres, de semmi hó sehol. Gondoltuk, azért benézünk a másik sípályára. Galya elõtt hirtelen megjelent a hó, aztán olyan hóbirodalomban találtuk magunkat, hogy nem hittünk a szemünknek!
Az autóút eltûnt, ropogós hó borította. A fák és a talaj mind fehér volt, 10-20 centis hóréteg borította a felszínt. A sz.lacii sípályán hamarosan betelt mind3 parkoló, mi pedig egyre erõsõdõbb zuhogásban csúsztunk. Olyan hóesés volt, amilyet utoljára decemberben láttam. Nem semmi, a helynek valami sajátos mikroklímája lehet!
Mikor indultunk hazafelé, egy ideig még gyönyörködhettünk ebben a különleges csodában. Keresztes után már olyan volt, mintha álmodtunk volna mindent, mert ott már csak a barna sár volt.
Még egyszer jobbulást minden sérültnek a hétvége után, ami egy igazi lesérülõs sz-v volt! Ez pedig egy GyP-s topik!