Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

...
Az országútisok érdekes egy népség (majd mesélek :) ).

Na akkor elmesélem milyen tapasztalataim voltak. Nem akarok általánosítani, csak 15-20 országútissal mentem együtt.
Mutogatnak mindenre ha kell ha nem :) , oldalszélben is csak kevesen álltak a jó oldalra. Lejtõn nem tekernek pedig utána jön az emelkedõ és kell a lendület. A 15fõs bolyból mindig ugyanaz a 3-4 ember vezetett (csak 1,5 kört mentem bolyban). Aztán mentem 2 kört duóban, de a srác nem igazán akart vezetni + ha akart akkor is csak síkon, de ott én voltam látványosan gyorsabb, az emelkedõkön kellett volna vezetnie, mert õ ott volt jobb. Amit még észrevettem az az, hogy nem érzik, kezelik jól a bringát, nem mernek nagyon közel jönni.
Ja és nem tudnak folyamatosan tekerni (pedig õk azok akiknek igazán tudni kellene), sokat gurulnak (mondjuk lehet, hogy ez inkább erõnlét kérdése).
És félnek az esõtõl :) .

A sebesség mindent megold.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás

Szerintem simán, de a nagytányér hiányozni fog.

nagytányérom meg középtányérom van, a kicsire nem akarja letenni a c50 (:D)... :(
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

ezt vajon meg lehet tekerni végig középtányéron?

Mit nem lehet?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ezt vajon meg lehet tekerni végig középtányéron? (be kéne állítani az elsõváltót, de nem van kedv.... :()

Szerintem simán, de a nagytányér hiányozni fog.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

ezt vajon meg lehet tekerni végig középtányéron? (be kéne állítani az elsõváltót, de nem van kedv.... :()

mindent meg lehet....erõ kérdése :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás

itt ...

http://www.vertesbog...piknik2008.html

"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

piknik?!

hol?

megyünk!

:)

itt ...

... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Most akkor megyünk a Vértesbe szombaton piknikezni, vagy a betervezett éjszakai Pilis tekerés lesz?
Ki jön a Vértesbe?

piknik?!

hol?

megyünk!

:)
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Holnap estétõl jön a rossz idõ. A Vértesben nagyobb esõ után lesz egy-két sáros rész, a legnehezebb mászásban is esõ esetén lehetnek tolós részek, plusz lesznek a szántóföldes részek, amikrõl fogalmam sincs, hogy milyenek esõ után... Egyébként a pálya nagy része esõben is jól tekerhetõ.

Az elsõ hosszú mászást a múlt héten letolták dozerral azaz a vizmosásokat kiegyenesítették vele az alsó részén viszont a felsõ szakaszon Vérteskozma közelében földes, jó laza volt a talaj, esõ esetén a tolás az gari. A szántó az barnaföld, az aszfalt meg aszfalt.
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Most akkor megyünk a Vértesbe szombaton piknikezni, vagy a betervezett éjszakai Pilis tekerés lesz?
Ki jön a Vértesbe?

Holnap estétõl jön a rossz idõ. A Vértesben nagyobb esõ után lesz egy-két sáros rész, a legnehezebb mászásban is esõ esetén lehetnek tolós részek, plusz lesznek a szántóföldes részek, amikrõl fogalmam sincs, hogy milyenek esõ után... Egyébként a pálya nagy része esõben is jól tekerhetõ.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Mivel pénteken érek haza - és jó, ha estére sikerül - így én szombaton igyekszem a Vértesbe.
Na meg megígértem MJaninak, hogy Dit és én megesszük elõle az összes gulyást! :) Az ígéret szép szó, ....

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Egy jó kis program jövõ szombatra :

Ki jön a Vértesbe?

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Henger, ez beton volt most, igaz?
Félretéve a "natural aging" vitát...tudna nekem segíteni valaki? Duna maraton rövid távú GPS track-re lenne szükségem!

Igen, aszfalt, vékonygumis montival. Sarazni nem volt kedvem.
A rövid táv Pap-rétig aszfalt, onnan a célig közös mind a három táv útvonala. Ha ez segít a keresésben, itt egy hosszútávos:
http://turistautak.h...cks.php?id=8170
Egy másik: http://turistautak.h...cks.php?id=8161
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

dusan25

dusan25

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Sziasztok mindenki,

Bükk, Zemplén környékén, ha esetleg valaki biciklitúrát szervez, szívesen csatlakoznék. Túl komoly hegyi menet nekem még erõs lenne szerintem, de azon kívûl bármi jó lenne. A fõ lényeg a kerékpáros utak megismerése lenne. Ha valaki ilyenben gondolkodik jelezze, sívesen csatlakozok, akár 2 napos bulira is.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Henger, ez beton volt most, igaz? Legközelebb vigyél füldugót! ;)

Félretéve a "natural aging" vitát...tudna nekem segíteni valaki? Duna maraton rövid távú GPS track-re lenne szükségem!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Henger, hát ez nem jött össze nektek. Végül megcsináltad ezt a kört? Nem áztál szénné?

Igen, bár a Fellegvárat kihagytam. Délben indultam, ez jót tett a közérzetemnek. Szentendrén már sok volt a hosszúujjú mez, le is vettem. A Pilisben végig vakító napsütésben tekertem, az árnyékos részeken persze vizes volt az út. Néhol majd' megsüketültem a madárcsicsergéstõl. Szörnyû volt, de valahogy sikerült túlélni. ;) Dobogókõrõl nem Pomáz, hanem Pilisszántó-10-es út felé mentem haza. Jó döntés volt, sokkal haladósabb. Bécsi úton még kaptam egy pár perces záport, ezenkívül semmi. Kb. 110 km lett háztól házig.
Érdekes, szombat és vasárnap is 4,5 órát tekertem, mégis teljesen ellentétes élményekkel gazdagodtam.

Tetszik ez a kör.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Köszi. A leghosszabb "emelkedõ" vége.
Néztem is hogy kik és miért fényképeznek.

Ja ilyenkor ki kell állni és izomból beletépni+vicsorogni :-)))))))))))
(így helyes)

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

Zed,
nem élsz te véletlenül Lensel?
Szerintem de.
:P

Úgy érted, hogy valójában nem is a te véredet akarom szívni, csak papucs vagyok, és belsõ kényszerbõl Nati mellé kell állnom? :D

Nem, egyszerûen egy szemét genya vagyok :rofl:
Ausztria, Kenguruk földje!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Tudom én, csak lehagytam a "smiley-t" a végérõl.:D

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Vicc vót te kis okos. :P

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."