Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Balu, szerintem azért irtották ki az erdõt, mert a tavalyi sütögetésünkkor leégettük a fél erdõt, és most már muszály volt kivágnia az aranyos erdészbácsiknak.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
burce:
"az erdõ éjjel"
:)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

...Ja, egyékbént meg, képzeljétek el: a Sikárosi rét fölötti egész erdõrész hiányzik. Nem hagytak meg semmit a rohadékok. Aki ismeri, az tudja, hogy a Sikárosi rétrõl egy fantasztikus szépségû tûleveles ösvényen futott a K jelzés a fenyõk között. Mindez örökre tovatûnt!

Mindenhol azt hallom, "a bringások tönkre teszik az erdõt". Biztos megint "õk" voltak, nem..?
Elfûtötték tábortûzön! :D

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Nekünk akart jönni egy birka. Alexnak már jelzéseket is tett... :)

Ugyan, csak barátkozni akart. :) Aranyos jószág volt.

Bruce neked Kexel kéne túrázni járnod! ;)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Hát igen, a darazsakkal tényleg kell kezdeni valamit, már a saját erkélyemen is darázsfészket találtam pár napja. Meg is csíptek! Ez már a szemtelenség teteje!

Burce, nem semmi lehetett! Egyébként polifóm helyett volt nálad sátoralja? Vagy volt polifóm is? Hát, nem csodálom, hogy fáztál! A Csóványos BP környékén az egyik leghidegebb hely.

Kalandorok figyelem!
Ismét érezni szeretnéd az éjszaka hûsét bõrödön, és a porhanyós-füstös virslik ízét szádban? Vagy sosem voltál még, de most már ki szeretnéd próbálni, milyen egy kint alvás a romantikus Pilis lágy ölén? Akkor tarts velünk ma éjjel az ismeretlenbe, az éjszakába, ahol parányi lények matatnak, és valami potyog a fák ágairól. Ahol kristálytiszta forrásvízzel öblítheted le a nagyvárosi élet porát magadról...

Tudom, kissé késõn írok ide, úgyhogy valszeg kettõnkön kívül más nem is jön magunkkal, de van egy különleges apropója a mai SSS-nek, mégpedig: ma azaz holnap hajnalban fog tetõzni a Perseidák látványa a föld eme féltekéjén. És mi ezt most látni szeretnék egy igazán sötét helyrõl, sõt, meg is szeretnénk örökíteni (20/40/60 perces felvételek formájában).

Ja, egyékbént meg, képzeljétek el: a Sikárosi rét fölötti egész erdõrész hiányzik. Nem hagytak meg semmit a rohadékok. Aki ismeri, az tudja, hogy a Sikárosi rétrõl egy fantasztikus szépségû tûleveles ösvényen futott a K jelzés a fenyõk között. Mindez örökre tovatûnt!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás

már kb.1 hónapja ott garázdálkodnak ezek a dögök!
minket is megcsíptek pár hete.
a reptér feletti úton mentünk a virágosnyereg felé és már majdnem odaérve egy keresztezõdésben.Dante is mesélhetne errõl.õ nem úszta meg ennyivel
nekem 1 hétig be volt dagadva.Kata háta is sokáig fájt!
ráadásul ruhán keresztül is HARAPNAK!

Ez is arra volt, és ruhán keresztül szúrt. Szemét, pedig nem is hergeltem...
Ez a kiszívás jól hangzik, pláne hogy se közel-se távol senki a szúrás meg a hátsómban, sokat kell még lazulni, hogy egyedül menjen :lol1:

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
A a bakonyi sár mennyiség biztosan a pilisbõl került oda! :)
http://picasaweb.goo...MaiFRdBurokVLgy
Kellemes túra:Várpalota-vár völgy-Tés-gaja szurdok,római fürdõ-Tés-K-erdei szentély-Károly lak-burok völgy/ezt ajánlom mindenkinek-de bringa nélkül a völgyben/-Várpalota

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Ennyire durvaban nem, de hasonlo helyzetben voltam.
Ha adhatok egy tanacsot erdemes figyelni a "jelekre" , mert mutatjak mikor kell abbahagyni, ha eroszakos vagy a termeszet is az lesz :D

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Beütött egy (sok) kis gyász, úgyhogy a Nagymaros-Õsagárd részt tettem meg csak. Az egész útvonal kitûnõ... egy börzsönyi szivatóhoz! ;-)

Bõvebben:

A szombat déli esõ csúcs után indultam (13.50 Nagymaros), már csak szitált, de a leveleken olyan cucc volt, hogy attól el- és átáztam. Magas-tetõre jót gyalogoltam :P (basszus mennyi a szeder és a csalán) Aztán az ezt követõ elsõ emelkedõk egyikén kezdett szivatni a gépezet: ha kistányéron tekertem, egyszerûen felszedte a láncot. Azt hittem, hogy a váltókanálon maradt csomó agyag miatt, azt pucoltam egy ideig, de nem változott. Na mindegy, gondoltam majd, ha elmúlik a fejfájása, jobb lesz. Na szal tovább. Törökmezõ, meg minden nyavaja. Látszik, hogy felhõben a Nagy-Hideg-hegy (NHH). Aztán Kisinóc. Hát mondjon le :P Tudom, hogy ez egy jó út a NHH, csak a másik irányból kell jönni :-) Egyrész merõ sár volt, máskülönben pedig nekem ehhez kellett volna a kistányér. 18.00-ra felsétáltam a NHH-re. Bemegyek teáért, az nincs, de van egy filter teám, kapok hozzá forróvizet egy köszönömért. És jólesik a melegben a meleg tea, kint köd és ködszitálás, hideg és sötétedés. De miután megnéztem a szállásárakat, rájövök mégis kívül tágasabb :) (8000 huf az alja 1 fõnek). A Csóványos kilátójának aljába húzódtam be (19.00). A vizes rövid mezeket jó lecserélnem a száraz ruhára (aláöltözet), de így is hideg van, irány a hálózsák, így már oké :-) Ettem pár falatot, aztán eldõlök a tuti helyen (decathlonban 2m×2,5m sátoralja fólia 1400ft ;-)). Fél óra múlva jön 3 kalandor még. És pörköltet kezdenek fõzni! Apám, ezeknek is elgurult a gyógyszerük! Lábas(-füles), vágódeszka, lapockahús, minden volt. Meg egy üveg roséjük is (a pár sör mellé). Na ez így eltartott valameddig. Aztán sem ment az alvás, dideregtem a hálózsákban (+6 komfort, augusztus), félálomban voltam és az órát nézegettem, forgolódtam, mert tulajdonképpen mindenhogy kemény a föld :-), aztán fél 3-kor pedig egy éjszakai túrázó csapat jött, viccesek voltak. Az egyik csajon például egy csillag-hold-napocska mintás paplan volt.

Csak eljött a reggel, tudtam, hogy már melegnek és jó idõnek kell lennie. 6kor kelt a nap, hát még mindig hideg volt, a lehetemet láttam. Várjunk még... 8 óra, semmi, bár az alvás már jobban megy, akár egy órát is egyhuzamban. Tudtam, hogy mennem kéne, de a tök hidegben felvenni a tök hideg és tök átázott nadrágot, cipõt - nem ment. Fél 11, éreztem, hogy végre van ereje a napnak. Kitelepültem a beton kilátó elõtti tisztásra és a cuccok is száradni kezdtek. A pörköltözõk is ébredeztek. Az árnyékban még mindig cudar volt, kabátban és hosszúnadrágban mozogtak, én a napos oldalon az enyhén nyirkos rövidnadrágomban jól voltam.

11kor végre gógó, Foltán-kereszt, heló, zumm-zumm. A patak utáni emelkedõn kiderül, hogy még mindig fáj a bringa feje, kistányér óhne, és persze az elõzõ napi vizezés-sarazás és a feledékenységem, hogy az olajat otthonhagytam... nagyon csúnya hangja van szegénynek, alig merem tekerni :-\ Szerencsére még nem nagyon kell. A nógrádi jó ízû forrásnál betulakszom a három személyautó elé (szerintem Gyõrbõl és Szegedrõl is ide járnak vízért). És közben kiderítem, hogy minden bolt zárva. Magyarkúton viszont nagyon jót kajálok, bár egy óra elmegy vele. Istenes adag rántott hús, meg se bírom enni, a második szeletet becsomagolom, jó lesz az még estére. Öt perce megyek, lassú defektem van. A külsõ leszedés megizzaszt. Gumi gumileszedõm van és most éppen tapadnak a külsõvel nagyon. Elõször nyálazom, aztán vizezem, hogy meginduljon végre, semmi. A "pszeudo-olajosflakonomból" (=üres) még egy cseppet kipréselek: bekenem a gumileszedõt és tátámm. Pumpálnám... a pumpám, ha kihúzom a nyelét, leereszti a belsõt, de legalább befelé nyomva meg alig fúj. Ezzel se lesz meg a 2 bar sem. Mindegy, közel a következõ település, addig gyalogolok. Nem a legjobb, ami történhet a bringással ;-) Szendehelyen a második háznál kapok pumpát (kompresszort!). És következzen... a Naszály! :D Errõl jókat hallottam, csak megerõsíteni tudom. Ha rendeznék maraton, a Naszály a kéken keresztül tuti benne lenne. Legalább kétszer :-)) És felérek, és szépen, frissen festett a kilátó, a kilátás is szép és elindulok lefelé, jó technikás, és.. és.. egyszer csak sszzkkrrrcccssssszzz és a fékhatás megszûnik. Persze, hát épp hidegforgácsolok, elkopott a bal elsõ fékbetétem. A pár napos felnin jó látni a fél mili mélyülést.. Kipucolom belõle a forgácsot, és a jobb hátsó fékbetéttel felcserélem.

És eldöntöm, hogy folyt. köv., inkább nem erõltetem tovább. Õsagárdnál búcsút intek az eltûnõ kék jelnek (18.30) és Keszegen át Vácra bringázom. Addig a lenyugvó nap utolsó sugarait élvezem, majd tûnök el... én és a recsegõ biciklim.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
A darázs fullánkja nem marad bent, te. :) Sõt, a méhé sem, konrétan egy darab méhfajtáé az, ami igen. (ez a sima "háziasított" méh)

A kiszívás jó trükk viszont, de nekem sem jutott eszembe.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás

Az viszont kevésbé, hogy hazafelé a HHH-en megcsípett egy darázs pont a s.ggembe az izomba. 5 perc ordítás után sikerült hazatekerni, de baromira FÁÁÁÁJ!!!

ilyenkor minél hamarabb ki kell szedni a fullánkot és kiszívni a mérget. Ha elég gyors vagy, semmi tünet nem lesz. Igazán leszólíthattál volna egy arrajáró menyecskét, hogy ugyanmár szedje ki a fullánkot a fenekedbõl és hát, ööö :D
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Mi is mentünk egyet. nekem pont egy "körnek" jött ki, olyan 8 óra körül, 140km.
Nekünk akart jönni egy birka. Alexnak már jelzéseket is tett... :)

Én élveztem.

Még ehónapban jó lenne egy nagyonn számú alföldi túra. Ki jönne el, ha az elõre megbeszélt idõpont jó lenne?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Sziasztok! Nekem 1770 m lett a vége, hazafelé még a Fehér-hegyre felugrottam porolni. :)

A darazsak ellen egy lángszórós akciót szervezünk, nekem nagyon elegem van a kis rohadékokból, kenegethettem magam mindenféle szteroidtartalmú vackokkal másfél hétig...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Klassz volt a mai túra. Ahhoz képest hogy Dante vezette, kifejezetten élveztem :). Az viszont kevésbé, hogy hazafelé a HHH-en megcsípett egy darázs pont a s.ggembe az izomba. 5 perc ordítás után sikerült hazatekerni, de baromira FÁÁÁÁJ!!!

már kb.1 hónapja ott garázdálkodnak ezek a dögök!
minket is megcsíptek pár hete.
a reptér feletti úton mentünk a virágosnyereg felé és már majdnem odaérve egy keresztezõdésben.Dante is mesélhetne errõl.õ nem úszta meg ennyivel
nekem 1 hétig be volt dagadva.Kata háta is sokáig fájt!
ráadásul ruhán keresztül is HARAPNAK!

egyébként a túra tényleg nagyon klassz volt!köszönjük... ;)
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás
Klassz volt a mai túra. Ahhoz képest hogy Dante vezette, kifejezetten élveztem :). Az viszont kevésbé, hogy hazafelé a HHH-en megcsípett egy darázs pont a s.ggembe az izomba. 5 perc ordítás után sikerült hazatekerni, de baromira FÁÁÁÁJ!!!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Srácok! A héten a Dunakanyart jártam és most olvasom hogy többen is arra felé mennek. (Pilis vagy Esztergom túra pölö) :)
A Pilisben találtam egy jó útvonalat ami nekem megtetszett. A Rámszakadéktól jön le a sárgán. Ahogy néztem Dobogókõrõl lehetne indítani és végig le Dömösig.
Ez csak útvonal javaslat. Nekem tetszett. :)
Másrészt látom lenne bükki túra is arról is lekell mondanom :( Nah de ez legyen csak az én gondom :D
Jó Bringázást mindenkinek :)

Nem rossz, de a vele együtt induló pirosat én jobban szeretem.:D

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás

(Hosi, adj telszámot, a tiédet nem ismerjük, ha gond lenne, nem tudunk elérni...az enyém 30-négy-három-11300)

703895684

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Holnap tekerünk egyet Alföldön. Duzmath, Alex, én. Ki lakik még arra? Délelõtt tízkor tali a Tiszabögi vasútállomáson.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

Xian ti akkor mentek holnap? Ha igen, küldj privátban telszámot! Küldök én is.

Ha nem esik, mindenképp!

Privi ment, éjfélig nyugodtan hívhatsz, bagoly-típus vagyok :) Eddig részünkrõl biztos 3 fõ, plusz egy kérdõjellel.

Egyébként terepezést terveztünk, de sok esõ leesett tegnap este óta. Ha aszfalt akkor (Ózd)-Szilvás-Bánkút-Mályinka-Dédes-Visnyó-Szilvás-(Ózd) kör esélyes. De ha van jobb ötleted... :)

X

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
Srácok! A héten a Dunakanyart jártam és most olvasom hogy többen is arra felé mennek. (Pilis vagy Esztergom túra pölö) :)
A Pilisben találtam egy jó útvonalat ami nekem megtetszett. A Rámszakadéktól jön le a sárgán. Ahogy néztem Dobogókõrõl lehetne indítani és végig le Dömösig.
Ez csak útvonal javaslat. Nekem tetszett. :)
Másrészt látom lenne bükki túra is arról is lekell mondanom :( Nah de ez legyen csak az én gondom :D
Jó Bringázást mindenkinek :)