Hú, ez nagyon klassz! 
Ismerős volt a Sikárosi résztől a Prédikálószék környékének minden részlete, de akkor még nem építették a kilátó alapját.  Már régen jártam arra, még a hatalmas ónos eső okozta jégkár után pár hónappal. 

Amin nagyon meglepődtem, az a kis kövekből rakott tornyok után a lefelé végén következő emelkedő.
Ott nagyon sokszor meg kellett állnom levegőért, még tolva is és csak úgy tudtam rövid szakaszokban, sok megállással feljutni. 
Neked talán egy megállással sikerült felmenni, és elég gyorsan is nyomtad, mert hamar felértél.

Ott amikor feltoltam, éppen jöttek le ketten biciklit tolva, egy lány és egy fiú. Még mondtam is nekik, hogy itt nem nagyon lehet lemenni nyeregben ülve mert túl meredek ahhoz, erre rábólintott a srác, hogy hamar kicsúszna a kerék, a lány még hozzá tette, nem akar akkorát esni ami ebből kinéz, valami ilyesmit.
Felfelé tekerve meg lehetetlennek mondták ők is. 
Azért tényleg nagyon komolyan nyomod. 

Aztán Prédikálótól lefelé meg sokat segíthetett neked, hogy gondolom előtte már lejjebb eresztetted.
Talán nekem is jobban le kellene engednem, akkor talán menne, de ahogy vissza emlékszem arra a részre hát... talán jobban fogná a talajt, mert az ott egyértelműen járhatatlannak látszott nekem, lejjebb meg már különösen nagyon örültem, hogy leszálltam, mert egyre inkább csak rosszabb lett. Nem maradtam volna meg rajta.
Szóval látom de nem tudom hogy ülted meg ott. (Felfele meg még inkább nem tudom elképzelni amit látok.)
Nekem már jóval feljebb farolgatott és mászott ki alólam az egész, ahol még nem is volt annyira meredek és durván köves-gyökeres.

A Vad-Állók felé (az út közepén a kis fa tövében nagy sziklatömb a ráfestett jelzéssel, "kő" túloldaláig) a még járható részig mentem, de ott is inkább csak a gyalogos kiránduló tempójában, gyalog tolva. Annál lejjebb nem mentem már.

Amikor mentél tovább lefelé és már leraktad a bringát, ott én már nem jártam. Letenni meg nem merem, hogy kicsit lejjebb nézzek nélküle, igaz onnan nagyon nem tudnának vele elszaladni se fel se lefelé. Habár már mindent elhiszek, talán van aki még ott is megülné lefelé is, de lehet ahhoz az én bringám már túl nehéz. Láttam a kő tömb után már neked is "hú bakker" volt, de azért mentél, csak mentél.
Lehet, hogy egyszer én is megnézem kicsit jejjebb, csak onnan visszatolni lesz kicsit kemény. 

Láttam már olyan videókat ahol sziklákon ugrálnak bicajjal mint a zerge, de úgy, hogy józan ésszel azt mondaná az ember, hogy lehetetlen, de azt is van aki megcsinálja.  Gondolom ilyent más itt mindenki látott. Azt se nagyon tudom elképzelni, de már lassan semmin nem csodálkozom ahol az ember korlátait látom röhögve áthágni.. 

Régebben ezeket a képeket fotóztam arrafelé :  https://get.google.c...AWlL0SEiORGcag 

Aztán ott fel a Prédikáló felé, mintha "ennéd" azokat a köveket és gyökereket azon a 17-18%-os emelkedőn. Mint akit motor hajt, úgy mész felfelé. Ha nem jártam volna arra már jó néhányszor, akkor nem tudnám elképzelni milyen az a rész, de épp az, hogy tudom, amikor jártam ott, akkor elképzelni se tudtam volna, hogy valaki felmegy tekerve. Ott én gyalog, bicajt tolva, sok sok megállással fújtatok így.

A Prédikálótól lefelé a rövid meredeknél látom elkapott a lendület, de biztosan uraltad a gépet!
Lehet, a kisebb kerék nyomás miatt volt stabilabb, mondod is. Mennyi lehetett a kerékben?

Emlékszem a kis kövektől visszafelé a hosszú kellemes gurulásra, az nagyon jólesett nekem is, ott lehetett menni.

A Hubertus kunyhónál a kis ösvényen és is addig jutottam el, ahol kezdett össze érni a zöld. Abba már nem mentem bele. Ott még tovább mész egy darabon. Közben megnéztem térképen is és az az út egy idő után már nincs jelölve, megszűnik. Szerintem az a vadászoknak lett kialakítva. Onnan tudják bekeríteni a tisztás részeken a vadakat. Ott gyalog biztos bejárják a völgyet a vadak után ..na igen, a kullancs.

Ilyen kismalaccal egyszer én is találkoztam amikor Dömörkapu település új téglákból épített, befalazott ablakú ajtajú házától mentem a kis híd felé, akkor az út szélén futott a kis csíkos, Először azt gondoltam valami kicsi kutya, de jobban megnéztem és akkor láttam, hogy csíkos. Na, mondom magamban, ennek fele se tréfa ha meglát a kedves mamája az a nagy disznó! 
  Inkább lelassítottam és megvártam amíg beszalad a híd előtt az erdőbe.

Látom, Dömörkapunál még le is vitted a bicajt "megitatni", vagy ilyenkor fent hagyod lezárva?

Lajos forráshoz jó mászós út visz fel, még erre is volt energiád az út végére,
Egyébként nagyon finom, jó ízú, selymesen kellemes forrás víz jön abból a forrásból. Nem büi az egyáltalán. Egyszer éredemes kivárni, Legközelebb nem mész el mellette csak úgy.

Az az ösvény se volt semmi a kullancs territóriumban lefelé!
Az ilyen mély keréknyomokat meg kimondottan "imádom", különösen ha benövi a fű és csak azután lehet észre venni amikor már benne vagyunk. 

A János forrás után jött az a jó kis dagonya.  Kár, hogy a kismalacot nem vitted magaddal a Hoffman kunyhói út és a Prédiklótól jövő út sarkáról. Örült volna a sárban hentergőzésnek! D

Köszönöm a videót, klassz volt!
Jól mentél a meredek részeken is, szinte hihetetlen volna ha nem látnám.