Jó kis túrával cserkészted be a Prédikálószéket, mint egy vadász.
Milyen lenne éjszaka thermo kamerával arrafelé, vagy egyáltalán az erdőben túrázni és állatokra lesni. Szeretem én is összekötni a kerékpártúrát a gyalogtúrával. Amikor megáll az ember nézelődni, akkor jól jönne egy éjjel látó, infra fényforrás nélkül működő hő kamera. Nyilván a láb alá azért kell egy kis fény, lássa az ember mi van közvetlen előtte, de egyes telefonokban van beépített hőt látó kamera is a fényt érzékelő nagy felbontású kamerával kombinálva. Sőt létezik már telefonra csatlakoztatható infra-normál kamera kombó is 50-100e Ft körül. Igaz, azt valami tartóval lehetne kombinálni, hogy előttünk is legyen és mellette is el láthassunk, de amikor csak nézelődik az ember az éjszakában, addig tartani is lehet kézben.
Érdekes lehet a vadászok éjszakai élete, amikor ilyen helyeken járkálnak és közben figyelik a vadakat. A vadászat többi része már nem tetszik nekem. Még régebben, amikor jártam az éjszakai erdőben Pilismaróttól a Királykúti nyereg felé és a völgyből elég hosszú részen olyan furcsa rövid nyüszögő hangokat lehetett hallani, de nem jöttem rá milyen állat adja ki. A közeli fákat tudtam csak jól túlvilágítani ami el is vakított egyből és távolabb nem láttam be a sötétebb völgybe. Azért gondolkodom rajta, majd jó lenne olyan hőt látó telefonra csatlakoztatható "FLIR" infra kamerát venni, amivel ilyenkor lehet látni legalább a melegebb testeket, még ha nem is túl nagy felbontásban látszik. Ilyesmire gondoltam: http://www.flir.com/...ntent/?id=81730
Árban 200-400$, de pár éve még a két-háromszorosába kerültek. Még egy-két év és lassan megérheti már az árát.
Épp gondoltam, hogy érdekes lett volna közben GPS treket rögzíteni, de végül is nagyjából így is látszik merre jártál. Azt az ösvényt úgy mutatja a térkép, hogy szinte párhuzamosan fut a Prédiklószékhez vezető úttal és a vége kicsit bekunkorodik a völgy felé és megszűnik a végén, mint azt mutattad is a videón.
Hát tényleg nem semmi túra volt. Most tavasszal de inkább tél végén, hogy nincs olyan nagy gaz, azért jobban lehetett haladni, csak a tüskebokor fogott meg néha.
Azon meg csodálkozom, hogy csak úgy leteszed a biciklit és elmész tőle látótávon kívülre is. Jó, nem sokan járnak arra, de akik éppen jártak is arra, ha nem olyanok mint amilyenek voltak, akkor el is tűnhetett volna onnan a bicaj. Azért én nem hagynám ott úgy. Legalább valamivel egy fához kötném a keréken és vázon át ha esetleg ilyen gyalogos részre vállalkozom akkor inkább feltolom vagy felcipelem. Igaz, ahogy láttam, nem nagyon volt könnyen járható még gyalog sem az a rész.
Azért látom, visszafelé birkóztál vele rendesen, de már ott voltál a kilátónál. Legalább megnézhettük alulról megközelítve is azt a nagy sziklát.
Az meg már tényleg érdekes, hogy ott a szinte járatlannak tűnő részeken is üvegszilánkra találtál. Gondolom nem a vaddisznók vittek benne italt, illetve valami "vaddisznó" féle lehetett, ha otthagyta a szilánkjait. A kirándulók is csak emberek és lehetnek "disznók" is. Sok mindent ott hagynak, ami nem szép dolog, főleg ami másnak vagy a természetnek kárt okozhat.